hits

Frokost grøt (lavkarbo)

Hei!

Igjenposter  denne oppskriften på denne kjempegode grøten jeg hadde til frokost idag. 

Grøten er laget med mandel og nøtte-mel og er en god og mettende grøt, og passer dermed bra for eksempel til frokost eller som kveldsmat. Visste du at valnøtter inneholder  kun 2,7 gram karbohydrater pr 100 gram vare i følge matvaretabellen? 

Jeg har laget mange varianter av denne grøten, og jeg synes alle er like gode! Du kan selv velge om du vil ha halvparten valnøtt og mandel-mel i grøten, eller om du kun vil ha valnøtt-mel eller mandel-mel.

Nøtte-mel grøt med smørøye og toppet med rørte bringebær smaker fantastisk godt!

Mandel og nøtte-mel grøt

(1 porsjon)

 

25 gram mandelmel og 25 gram hasselnøttmel, jeg maler det selv

1 ss smør

1 - 2 ts sukrin gold (etter smak)  eller annen søtning

litt salt (en liten knivspiss)

ca 2 dl fløte (beregn litt ekstra)

 

Topping:

smørøye

bringebær (gi et oppkok til bringebær sammen med litt søting, feks sukrin gold)

 

Kok opp mandel og nøtte-mel, fløte, smør, salt og søtning mens du rører, la det småkoke under omrøring i ca 10 minutt, spe eventuelt med mer fløte visst grøten blir for tykk.

Server for eksempel med nyrørte bringebær som jeg hadde i dag!

Håper det smaker!

 

 

 

💗

Ha en super dag!

 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbogrøt #mandelgrøt #mat #oppskrift #tips #torsdag #sunt #godt #hverdag #frokost #lunsj #kveldsmat #nøttemelgrøt #keto #lavkarbotips

4 kommentarer

Toini

07.06.2018 kl.16:46

Ser og høres godt ut! namm....elsker grøt!

spisogspar

07.06.2018 kl.20:08

Toini: Tusen takk <3 ja jeg også er en grøt- elsker :))

frodith

07.06.2018 kl.19:34

Det så godt ut :-) Vi snakket om semule-grøt i går. Det var noe man spiste før. En litt annerledes grøt. Kunne være pudding også. Har du smakt det?

spisogspar

07.06.2018 kl.20:07

frodith: Ja semule-grøt er kjempegodt <3 Men lager det ikke så ofte nei, semule pudding har jeg laget et par ganger også :)) Har oppskrift på det her på bloggen, men nå lager jeg det ikke så ofte lengre da det blir mest lavkarbo på meg ;))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, DET NYE Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv