hits

Sommerkake med mascarpone krem og bringebær (lavkarbo)

Hei!

OMG! Denne kaken ble virkelig nydelig! Bunnen er laget av mandel mel og toppet med krem blandet med mascarpone ost - som er en NYDELIG kombinasjon! Topper du med friske bær så har du en herlig sommerkake som - det beste av alt: kan nytes med god samvittighet da den er sukkerfri og inneholder lite karbohydrater! :)

Sommerkake med mascarpone krem

 

Kakebunn:

4 eggehviter

80 gram sukrin gold eller annen sukrin

150 malte mandler

1 ts  bakepulver

3 ss fibersirup gold

Form: ca 20 x 30 cm (gjerne en "lasagne" form)

 

Topping: 

2 dl fløte

200 gram mascarpone ost

sukrin melis etter smak

noen dråper vanilje dråper

 

Pynt:

bringebær

 

Sett stekeovnen på 175 grader  over og under varme.

Visp eggehvitene til stivt hvitt skum.

Bland inn malte mandler, sukrin, fibersirup og bakepulver. Hell røren over i en lasagne form eller lignende dekket med bakepapir i bunnen.

Sett kaken nest nederst i stekeovnen. Og stek ca 20 minutter. Følg med da steketiden kan variere fra ovn til ovn. 

Avkjøl kaken.

 

Lag toppingen:

Visp fløten til den er stiv og tilsett mascarpone osten, rør den forsiktig inn. 

Smak til med sukrin melis og vanilje dråper.

Smør kremen over den avkjølte kaken og sett den gjerne noen minutter i fryseren så den får "satt seg litt" før du skjærer den oppi passende stykker.

Topp gjerne med friske bringebær eller andre bær  du  liker. 

 

Håper det smaker!

 

 

GOD HELG!

 

 

#spisogspar #matglede #helse #tips #mat #lavkarbomat #kake #lavkarbokake #sommerkake #hverdag #helg #bergen #Norge #sommer #dessert #ketose #helse #livsstil 

 

 

 

 

8 kommentarer

08.06.2018 kl.18:21

Hei:) Hva er steketiden?

spisogspar

11.06.2018 kl.13:19

Anonym: Det vil variere noe fra ovn til ovn, men min kake trengte ca 20 min. :)

frodith

08.06.2018 kl.19:37

Det så veldig friskt og godt ut :-)

spisogspar

12.06.2018 kl.16:18

frodith: Tusen takk :)

Toini

08.06.2018 kl.20:01

Flotte tips...og ser kjempe god ut! ha en god kveld!

spisogspar

12.06.2018 kl.16:18

Toini: Tusen takk <3 God kveld til deg :)

Vilde

10.06.2018 kl.14:29

Åh det så superdigg ut! <3

spisogspar

12.06.2018 kl.16:18

Vilde: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, DET NYE Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv