hits

Marengskake med peanøtter (lavkarbo)

En nydelig lavkarbo kake både glutenfri og sukkerfri.

Hei!

Igår bakte jeg denne kaken til helgen. Min mor har laget en slik kake mange ganger,  men med sukker og hvetemel, og jeg fikk lyst å prøve meg på en sunnere versjon med minst mulig karbohydrater: uten sukker og hvetemel. Og både jeg og barna synes den smakte veldig likt på originalen :) Så den ble godkjent - og skal absolutt lages igjen! :))

 

Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo

(  ca 20 cm rund form ) 

5 egg

5 ss sukrin melis

1 ss fibersirup gold

6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)

20 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv)

1 ts bakepulver

noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver

 

Marengsbunn

2 eggehviter (Ta vare på eggeplommene - de trenger du til vaniljekremen)

35 gram sukrinmelis

1 ss fibersirup clear

 

Fyll:

2 dl kremfløte

Vispes til stivpisket krem

 

Sjokoladekrem:

2 eggeplommer

80 gram sukrin melis

1 ss fibersirup gold

80 gram smeltet smør

100 gram smeltet sukkerfri sjokolade eller mørk koke sjokolade

 

Topping:

peanøtter

revet eller hakket sjokolade (sukkerfri eller mørk kokesjokolade)

 

Kakebunn type "sukkerbrød":

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme).

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis. Tilsett fibersirup og vaniljeessens.

Tilsett mandelmel og bakepulver og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander forsiktig alt til en luftig røre.

Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.

Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!)

Marengsbunn:

Sett stekeovnen  på 110 grader (over og under varme)

Start med å skille eggeplommene fra eggehviten.

Det er viktig at bakebollen er helt ren, tørr og fri for fett, og at ingen eggeplomme kommer med eggehviten.

Ha eggehvitene i bollen sammen med sukrinmelis og visp til en luftig og blank marengs.

Visp inn en spiseskje med fibersirup clear.

Marengsen skal være tykk, luftig og glatt og kan stå av seg selv.

Ha marengsen over på et bakepapir og spre det utover til en sirkel ca 1 cm tykk og ca 20 cm bred.

Stek kaken nest nederst i stekeovnen i ca 1 time  (dette varierer fra ovn til ovn) - Følg med!

Sjokoladekrem:

Smelt smøret på middelshøy temperatur (pass på så det ikke blir brunt) i en tykkbunnet kjele.

Bryt opp sjokoladen i mindre deler og bland den inn i det varme smøret så sjokoladen også smelter under omrøring, det skal ikke koke men smelte langsomt.  Når sjokoladen er smeltet tar du kjelen bort fra platen og visp inn tilslutt sukrin melis og eggeplommene. Sett sjokoladekremen til avkjøling.

 

Legg "sukkerbrødet" på et serveringsfat og hell sjokoladekremen på toppen. Ha kremen oppå sjokoladekremen og tilslutt  legger du marengsen på toppen. Avslutt med et dryss  peanøtter og hakket sukkerfri sjokolade eller kokesjokolade.

Sett kaken kaldt et par timer før servering (2-3 timer).

Håper det smaker!

 

 

GOD HELG!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #mattips #lavkarbo #lavkarbotips #lavkabokake #lavkarbomarengs #peanøtter #lavkarbokos #helse #sunt #godt #oppskrift #lørdag #helg #juni #sommer

8 kommentarer

annebe

16.06.2018 kl.16:46

Både så og hørtes ut som en "drøm" den kaka der :)) Klem og fin lørdag videre <3

spisogspar

16.06.2018 kl.17:17

annebe: Tusen takk <3 Ja denne kaken skal lages igjen :)) God klem til deg og kos deg med lørdagen <3

frodith

16.06.2018 kl.21:53

Kake med peanøtter :-) Kan det bli bedre :-) ?

spisogspar

19.06.2018 kl.23:12

frodith: Kan neppe bli bedre, haha :)) Den smaker kjempegodt <3

maiken

18.06.2018 kl.04:05

Bare den toppingen er nok til at jeg kanskje prøver.....Peanøtter og sjokolade mmmm

spisogspar

19.06.2018 kl.23:11

maiken: Ja denne er kjempegod :))

Tessa Bennett

22.06.2018 kl.02:01

Wow, for en kake <3

spisogspar

22.06.2018 kl.09:14

Tessa Bennett: Tusen takk <3 Den ble kjempegod <3 :)))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar - en av Norges mest leste matblogger! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av, men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, DET NYE Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv