hits

Oppskrift på enkel og allsidig hvit saus (lavkarbo og glutenfri)

Hei!

Mange kjøper sauser ferdig, og tenker at det er fryktelig komplisert å lage en saus fra bunnen av, men  denne hvite sausen som jeg deler oppskrift på her i dag er enkel å lage, og smaker kjempegodt! Ikke trenger du noe form for  mel for å få sausen tykkere heller, dermed blir den også glutenfri! Sausen kan du bruke til både kjøtt og fisk, når du lager lasagne eller til feks ovnstekt blomkål.

 Hvit saus / Besciamelle

2 dl fløte

2 ss Tine smøreost naturell

ca 1/2 ts  muskatnøtt (eller annet krydder)

Pepper  etter smak (kan sløyfes)

Maldon salt etter smak

 

Visp fløte og smøreost sammen.

 Gi det et lite oppkok.

Smak til med muskatnøtt, salt og eventuelt litt  pepper.

Sett kasserollen tilbake på kokeplaten og kok opp mens du rører.

 

Til hva bruker jeg HVIT SAUS? 

For eksempel når en lager hjemmelaget lasagne, se oppskrift

HER

Eller til ovnstekt blomkål og skinke/bacon er det også veldig godt  med en hvit saus som tilbehør, oppskrift finner du

HER

 

 

Ha en fin dag videre!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbosaus #lavkarbohvitsaus #mat #tips #lavkarbotips #keto #hverdag #helg #middag #lavkarbomiddag #hvitsaus

 

 

4 kommentarer

annebe

21.06.2018 kl.13:45

Har lett for å bruke pose..men hjemmelaget er som regel mye bedre :)) Ser godt ut det på bildene her... Klem og takk for fine tips og inspirasjon <3

spisogspar

21.06.2018 kl.17:59

annebe: Tusen takk <3 Klem til deg og takk for så koselig kommentar <3

frodith

21.06.2018 kl.16:26

Hos meg er det bare poser :-/Skamme seg! :-D

spisogspar

21.06.2018 kl.17:58

frodith: Haha :)) pose-mat kan være godt det også ihvertfall på travle dager ;D

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

39, Bergen

Velkommen til spis og spar - en av Norges mest leste matblogger! Dette startet som en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av, men med et barn som fikk diabetes type 1 i 2016 har det også blitt mer fokus på karbohydrater og jeg spiser mye lav-karbo mat. Det er stort sett jeg ( Katrine) som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil. Jeg er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. SPONSORER: FUNKSJONELL MAT, HONNING CENTRALEN, FJORDLAND, DET NYE Instagram: @katrinestenhjem

myTaste.no

Kategorier

Arkiv