Lavkarbo sjokolade-iskrem toppet med karamellsaus

Hei!

Det er høy sesong for is fortiden og idag deler jeg en oppskrift på kjempegod  sjokolade-iskrem, den er veldig lett å lage, og blir ikke spesielt hard når den er helt frossen. Et tips er å legge aluminiumsfolie  på toppen av isen før den fryses for å unngå iskrystaller.  Du trenger kun 3 ingredienser  til å lage iskrem og i tillegg må du smaksette med feks vanilje eller sjokolade.

Idag har jeg også med oppskriften på en nydelig karamellsaus som smakte godt sammen med isen 🙂

Sjokolade-iskrem

(en liten isboks)

3 eggeplommer

2 -3  ss sukrin melis (etter smak)

3 dl kremfløte

smakstilsetting: noen dråper vanilje essens og ca 2-3 ss bakekakao (etter smak)

 

Skill eggeplommer fra eggehviten og visp eggeplommene sammen med sukrin til  en gul krem.

Visp kremfløten.

Tilsett sjokoladepulveret og vanilje mot slutten av vispingen av kremen.

Kremen skal være godt pisket.

Bland forsiktig inn de vispete eggeplommene inn i kremen. Hell iskremen over i en  boks og legg aluminiumsfolie over og sett i fryseren i ca 4-5 timer.

Lys karamellsaus

45 gram smør

2 dl fløte

35 gram sukrin gold

2 ss fibersirup gold

 

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og tilsett fløten, sukrin og fibersirupen. Rør om mens det småkoker. Dette kan ta litt tid så her gjelder det å være tålmodig! Det tar ca 30 minutter så har du en litt tykk karamellsaus  som du kan helle over i en skål og sette til avkjøling.

Når karamellsausen er avkjølt kan du toppe isen med karamellsaus!

Annet tilbehør som er godt til isen er friske bær som blåbær og bringebær og peanøtter!

 

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #dessert #iskrem #lavkarbo #lavkarboiskrem #lavkarbois #hverdag #kos #bilde #sommer #ferie

11 kommentarer

Siste innlegg