Aldri feil med suksessterte (lavkarbo)

Hei!

Så var det helg igjen! Det er tilbake til hverdagen for mange, men jeg har fortsatt en uke ferie før hverdagen kaller på meg også 🙂

Denne gule kaken (Suksessterte) er bare sååå good! Kaken er både sukkerfri og glutenfri og med lite karbohydrater. Denne kaken skal vi kose oss med i helgen!

Gul kake/Suksessterte

4 eggehviter

100 gram sukrin melis

2 ss fibersirup gold

150 gram malte mandler 

1 ts bakepulver

 

Gul krem

6 eggeplommer

100 gram sukrin melis

2 dl fløte

2 ts vanilje pulver 

170 gram smør

 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit. Visp inn fibersirup gold.

Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver ).

Hell røren i en kakeform ca 20 dm og sett midt i ovnen i ca 20 minutt. Kjekk med en kakestikke om kaken er ferdigstekt.

 

Så lager du den gule kremen: Start med å ha 6 eggeplommer i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.

La dette  få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.

Nå kan du vispe smøret til  det blir hvitt.

Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt  avkjølt)  i smøret.

TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen  noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.

Legg den gule kremen  utover kaken.

Pynt gjerne med litt raspet sjokolade.

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god helg!

 

#spisogspar #blogg #matglede #oppskrift #tips #helg #lavkarbo #lavkarbokake #suksesskake #gulkake #mattips #lørdag #fredag #hverdag #matfrabunnen #august #mat #lavkarbotips

16 kommentarer

Siste innlegg