Sitronkake i kopp – lavkarbo

Hei!

Jeg har dilla på kake i kopp fortiden, og idag er det oppskrift på lavkarbo sitronkake i kopp jeg deler her på bloggen.  Denne smaker friskt av sitron uten at den blir for syrlig etter min smak 🙂 Og kjempegod sammen med vispet krem – anbefales å prøve! 

Lavkarbo sitronkake i kopp

(1 porsjon)

 

1 økologisk egg

1 ss sukrin gold

1/2 ss natreen

1 ss rømme

1/2 ts fin-raspet sitronskall av en vasket sitron

1/2 ts bakepulver

1 ss mandelmel (malte mandler)

1 ss kokosmel (finmalt kokosmel)

 

Visst du ikke har mikrobølgeovn (som jeg ikke har) så sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Start med å vispe egg og sukrin/ søtning til  stiv eggedosis (ca 10 minutt).

Bland inn rømmen, pass på at du ikke “slår ut” luften av eggedosisen. 

Tilsett så alt det tørre og sikt det forsiktig inn i røren. Bland så inn fin-raspet sitronskall.

Hell kakerøren i en kopp og stek kaken i mikroen i ca 2-3 minutt – følg nøye med!

Eller du kan ha røren i en ildfast liten form og stek i ovnen i ca 30 minutt (følg med da steketiden varierer fra ovn til ovn). 

Sjekk med en kakestikke /grillpinne  om kaken er ferdigstekt.

Nyt kaken med enten vispet krem eller sukrin-melis glasur med noen dråper sitron eller søtet med funsaft med appelsin smak.

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott søndag!

 

 

#spisogspar #blogg #tips #lavkarbo #mattips #lavkarbokake #kakeikopp #cupcake #hverdag #helg #søndag #mat #matglede #helse #lavkarbo

 

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg