Lavkarbo sitron-formkake

Hei!

Det er helg og idag har jeg laget en form-kake  som smakte vanvittig godt og friskt av sitron, den er toppet med sukrin melis glasur som blir ekstra god når du blander med fun saft. Oppskriften finner du nedenfor bildene.

Liten sitron-formkake

(form: ca 20 cm X 10 cm)

 

3 egg

3 ss sukrin gold

1 ss flytende natreen

1 knivspiss med salt

1 toppet ts med finrevet sitronskall

1 ts bakepulver

25 gram mandelmel (malte mandler, IKKE fettredusert) (= ca 1,6 gram karbo)

35 gram kokosmel (finmalt kokos) ( =  ca 2,2 gram karbo)

6 ss fløte

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til stiv eggedosis. Vend forsiktig inn alt det tørre og tilsett 6 ss fløte. Vask en sitron og finrrasp skallet av den nok til en toppet teskje  med skall. Bland dette inn i røren.

Hell røren over i en liten brødform  (jeg kledde formen først med bakepapir) eller lignende som tåler steking.

Stek kaken midt i ovnen og stek i ca 30 minutter (følg med!)

Avkjøl kaken.

Topp kaken med melis glasur  laget med sukrin melis og litt sterk fun saft. Dryss gjerne over frosne bringebær-biter til pynt. 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god helg!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #kosthold #oppskrift #kake #mat #lavkarbo #lavkarbohelg #lavkarbokake #helg #hverdag #fredag #lørdag

8 kommentarer

Siste innlegg