Fårikål (lavkarbo tips)

Hei!

Det er skikkelig høst-vær her i Bergen idag.  Fårikål er norges nasjonalrett, og har til og med sin egen dag: den siste torsdagen i Sepetember! 

 Fårikål er godt som det er uten noe tilbehør, men mange bruker å ha poteter til, jeg kommer her med et lavkarbo alternativ til potetene som smaker kjempegodt til fårikålen 🙂

Fårikål

(ca 4-6 porsjoner)

2 kg fårikål kjøtt

2 kg kål oppskjært i båter

salt

pepper, pluss hele pepperkorn

ca 5 dl vann

 

Tilbehør (Lavkarbo-alternativ til poteter) : ca 300 -400 gram sellerirot og persillerot

 

Ta gjerne av det ytterste laget på kålen, vask og skjær opp resten av kålen i båter.

Legg kjøtt, kål, salt og pepper lagvis i en stor kasserolle, 

Hell vann  og dryss pepperkorn over.

La dette koke i ca 2-3 timer til kjøttet er mørt og løsnet fra beinet.

 

Skrell og skyll persillerot og sellerirot, og skjær opp i biter etter eget ønske. Kok i vann med litt salt i en egen kasserolle til det er mørt.

Server og nyt!

 

Håper det smaker!

 

God helg!

 

 

#spisogspar “blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #fårikål #lavkarbomat #helg #fredag #hverdag #høst #middag 

 

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg