Søndags-kos: Lavkarbo-godbiter

Hei!

Dette smaker helt fantastisk!

Det er søndag og disse godbitene laget med deilig karamell og bringebær  er helt uten sukker og smaker kjempegodt! Jeg laget disse med vanlig størrelse på muffinsformene, men de kan fort bli litt mektige, så anbefaler mini muffinsformer istedet da får du en liten munnfull som er akkurat passe 😉

Bringebær og karamell god- biter

(ca 10 stk med vanlige muffinsformer, eller ca 25 stk med mini- muffinsformer)

 

Fløte-karamell:

90 gram smør

4 dl fløte

70 gram sukrin gold

4 ss fibersirup gold

Du trenger også muffinsformer (normal størrelse eller mini- muffinsformer)

 

 Smelt  smør i en tykkbunnet kjele, når smøret er smeltet tilsettes fløten, sukrin gold og fibersirup gold under omrøring. Rør om  til karamellen begynner å bli litt tykk i konsistensen – dette vil ta kortere tid viss du fordeler karamellen i to kjeler.  Sett karamellen i kjøleskapet  så den avkjøles,men fortsatt litt flytende, imens du lager bringebær toppingen. 

 

Bringebær “gele” topping:

ca 400 gram bringebær (gjerne frosne)

2 dl  sukrin gold

4 plater gelatin

 

Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.

Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.

Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene med en skje.

Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.

Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om. 

Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt.

 

Fyll muffinsformer med karamell og avkjølt tykk bringebær-saus (fyll gjerne 50/50)

Sett de i fryseren til de er stivnet helt (ca 1 1/2 -2 timer), ta de ut og tin de et par minutter før du tar de ut av formene, la karamellen være nede og bringebærdelen øverst ved servering da det blir mindre  “søl”. Oppbevares kjølig.

 

Server og nyyyyyt!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbokos #lavkarbo #mattips #lavkarbotips #karamell #bringebær #helg #ketose #lavkarbokaramell #helg

 

 

10 kommentarer

Siste innlegg