Brinegbær-marshmallows (lavkarbo)

Hei!

Lavkarbo marshmallows med smak av bringebær, er enkelt å lage og smaker kjempegodt!  Både konsistens og smak er som vanlige marshmallows og når til og med ungene vil ha mer, så jeg er veldig fornøyd! 🙂 

Marshmallows med smak av bringebær

( 2 former ca 30 x 20 cm eller en stor)

 

120 gram frosne bringebær (ca 90 -100 gram bringebærpure)

240 gram sukrin melis (beregn litt ekstra til å drysse i bunnen før du heller marshmallow røren over og til topping)

1 1/2 dl vann

7 plater gelatin

1 stor eggehvite

litt salt

 

Pynt (valgfritt)

sukrin melis, sukkerfri sjokolade eller tørkete bringebær

 

Start med å bløtlegge gelatinplatene i en mugge /skål med kaldt vann. 

Visp (med kjøkkenmaskin) en eggehvite med en liten klype salt i en ren bolle, til fluffy og hvit  skum.

Legg bringebærene i en kasserolle og varm de til kokepunktet mens du rører om. Etterpå legger du de i en sil med en skål under og presser ut bringebærpure ned i skålen. Det skal bli ca 90 – 100 gram pure.

Varm opp 1 1/2 dl vann og sukrinmelis til 120 grader, bruk en steketermometer.

Når sukkervannet er oppvarmet blander du inn gelatinplatene (husk å presse godt ut det kalde vannet av de)  og tilsett den varme bringebærpureen. Hell dette i en tynn stråle inn i den vispete eggehviten mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. Skru så opp på maks og la maskinen gå til marshmallow røren er  blitt avkjølt og luftig. 

Kle 2 stk fomer (feks  typen ” lasagneformer” )  med bakepapir og et dryss med sukrinmelis og hell  den bløte massen utover, bruk gjerne en slikkepott. La det stå i kjøleskapet eller et annet kjølig sted.

Når overflaten har stivnet litt drysser du over sukrin melis og lar massen stå kjølig  i minst 6-7 timer, gjerne over natten da får de tid til å stivne skikkelig.  Børst vekk overflødig melis og skjær opp i passende stykker.

Marshmallows må oppbevares i plast i kjøleskap. Aller best er de når de ferske, men holder seg fint i ca 5 dager. 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott dag videre!

 

 

 

#spisogspar #torsdag #kos #lavkarbo #marshmallows #snop #hjemmelaget #helg #hverdag #kos #matfrabunnen #tips #matglede #helse #oppskrift

10 kommentarer

Siste innlegg