Lavkarbo bløtekake med marsipanlokk

Hei!

Det ble kakebaking igår og denne gangen fikk jeg teste ut sukrin marsipanen fra Funksjonellmat som nå selges også hos Rema 1000. Marsipanen var enkel å kjevle ut og smakte i tillegg godt 🙂 Kakepynting er ikke min sterkeste side, og  ihvertfall ikke igår (for å si det sånn!)  så det ble enkel dekor etter mye prøving og feiling og noe misfarging på marsipanlokket!

Kakebunn (type sukkerbrød) lavkarbo

(  ca 20 cm rund form )

5 egg

ca 2 ts flytende natreen (etter smak)

6 ts johannesbrød kjernemel (siktes inn)

40 gram mandelmel (malte mandler, jeg maler selv)

1 ts bakepulver

noen dråper vaniljeessens eller 1 ts ekte vaniljepulver

Til dynking av bunn: fløte. sukkerfri bringebærsaft eller Zero vaniljesaus

Fyll:

ca 3 dl kremfløte

noen dråper flytende natreen etter smak

noen dråper vanileessens eller 1 ts  ekte vaniljepulver

ca 2 dl sukkerfri feks  bringebær syltetøy

Topping:

2 pakker Sukrin marsipan (fåes kjøpt hos Rema 1000)

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme).

Visp egg og flytende natreen til luftig eggedosis – visp leeeenge!  Smak på eggedosisen om den er søt nok og tilsett mer natreen viss behov for det, eggedosisen skal være søt og god på smak. Tilsett noen dråper vaniljeessens.

Tilsett mandelmel og bakepulver og sikt inn johannesbrød kjernemelet mens du blander det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell oppi en smurt kakeform, gjerne med bakepapir i bunnen så kaken lettere kan tas ut av formen etter steking.

Sett kaken til steking midt i forvarmet stekeovn i ca 20 minutt (OBS dette varierer fra ovn til ovn!) Sjekk med en grillpinne/strikkepinne i midten av kaken om kaken er ferdig stekt.  Og ta den ut av ovnen for å avkjøles.

Visp kremfløten.

Del kaken i to og “dynk” kakebunnen  med feks fløte eller sukkerfri saft/  sukkerfri brus eller Zero vaniljesaus  (dvs bruk en skje og hell litt sukkerfri saft/ fløte over bunnen)

Bre litt sukkerfri syltetøy utover den nederste kakebunnen.

Bre kremen oppå bunnen med syltetøy og legg kaketoppen oppå. Bre et tynt lag med krem over og gjerne på sidene også.

Kjevle ut sukrin marsipanen oppå et bakepapir, lurt å ha litt sukrin melis som du kan drysse på bakepapiret og over marsipanen viss marsipanen blir litt klissete. Kjevle ut en sirkel stor nok til å dekke hele kaken – oppå og sidene. Legg den forsiktig over kaken og skjær bort overflødig marsipan. Bruk restene til å pynte kaken med, gjerne med litt konditorfarge.

Sett kaken i kjøleskap frem til servering.

Håper det smaker!

ØNSKER DEG EN GOD SØNDAG OG GOD FARSDAG!

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbotips #lavkarboblogg #keto #ketose #lavkarbokake #helg #bløtekake #kavkarbokakebunn #farsdag #søndag

6 kommentarer

Siste innlegg