hits

Helse

Negle design

Hei!

Ble en liten bloggpause igår da vi forlot byen og reiste hjem igjen. Godt å sove i egen seng, men mye søvn blir det jo ikke med et barn med diabetes  som må sjekkes iløpet av natten, og det andre har feber, øye  og halsbetennelse .... Men alltid  godt å komme hjem til sitt eget, selv om jeg allerede savner byen, hehe!

 Mandag var jeg og datteren min hos negledesigner og fikset på neglene litt for første gang for begge to! Vi gjorde ikke noe stort av det, men det  var kjekt å få formet neglene, lakket de og til og med pyntet de med stener!  Jeg valgte en lys rosafarge siden det vil sitte på en måneds tid så er det greit med noe nøytralt, tenkte jeg, men visst jeg skal gjøre det igjen tror jeg nok jeg vil velge en sterkere farge neste gang!Ja, jeg savner allerede by-livet jeg! Elsker å sitte på altanen å drikke kaffe-latte og se utover byen og byfjellene, kan se  blant annet Ulrikken og Fløyfjellet og følge med på banene som går opp og ned fullstappet med turister!

 

Ønsker deg en super onsdag!

 

 

 

#spisogspar #blogg #negler #design #negledesign #skjønnhet #hverdag #onsdag #uke #livet #juli #sommer #ferie #barn #mamma

 

Mandag og ferie

God mandag!

Så var det mandag og ny uke :) Her er det fortsatt by-liv og jeg stortrives! Det er så herlig å bo midt i byen og ha alt en trenger like rundt hjørnet :) I dag skal jeg og datteren min ha litt jente-tid og fikse på neglene våres i negle-salong, noe vi aldri har gjort før, så dette blir spennende! Kan legge ut bilder senere av resultatet ;)
 

Ha en super-duper- dag videre!

 

 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #livet #ferie #negler #mandag #uke #bilder #juli #mamma

Sommer i Bergen- mye gøy i byen!

Hei!

Hvem sa det var kjedelig med by-sommer? Vi nyter by-livet nå, det er så kjempekjekt å bo for en liten stund midt i byen og ha tilgang på mye gøy - ja for det er mye gøy å finne på når en er i byen om sommeren! Vi kan leke litt turist i egen by, gå på museer, Aquariet og aktivititets-senter som VilVite for å nevne noe.  Her i Bergen er det også utebasseng på Nordnes som er supert å benytte seg av på varme sommerdager, og der var vi og badet for noen dager siden. Igår tok vi også oss en kjapp togtur  (ca 8 min) til Arna hvor det er flere (relativt) fine badestrender og det ble faktisk mitt første bad i Norsk hav på leeeenge, ja det må være flere år siden sist jeg badet her i Norge nå :)

Men idag er regntunge skyer tilbake i Bergen.....

Ha en flott dag videre!

Mye fin gate-kunst her i Bergen, her holder de på å skape et nytt verk - blir spennende å se resultatet!

 

 

 

#spisogspar #blogg #Bergen #sommer #by #byen #bilde #bylivet #Aquariet #Vilvite

Frodith sommer-foto-utfordring!

Hei!

Fikk ikke blogget igår, men idag kommer det to "foto- bidrag" på  Frodith sin lille sommer-foto-utfordring: dag 8: IS og dag 9: INSEKT

Her kommer IS- bidraget mitt :Is er jo bare supergodt og spesielt soft-is med MASSE jordbærstrø mmmmmmmmm.....!

 

INSEKT-bidraget mitt kommer her:Humler er vel et av de få insektene jeg faktisk LIKER! :)

 

Dette var siste dagen av sommer-foto- utfordringen til Frodith, og mer kreativ dame skal man lete leeeeenge etter, altså, har du ikke vært innom bloggen hennes anbefales det på det sterkeste!  Det har vært kjempegøy å få være med og utrolig moro å se på alle bidragene til alle de andre deltakerne også! 

TUSEN TAKK Frodith at du finner på sånne gøye utfordringer :D

💗💗💗

 

Ha en super-duper- LØRDAG!

 

 

 

 

#Frodith #sommer #utfordring #foto #bilde #ferie #lille #blogg #helg #lørdag #fredag #bilder #insekt #is 

Frodiths lille sommer-foto-utfordring: SKYER

Hei!

Idag er det SKYER som er tema hos Frodith sin lille sommer-foto-utfordring. Skyer kan være morsomme å se på; man kan se så mange ulike former i en og samme sky! Men idag blir det "lang borte" skyer fra meg. Bildene er tatt fra vakre Oma-stranden i Norheimsund, og dette er jo bare norsk vestlands-sommer på sitt beste (for et år siden....)

Her kommer mine bidrag:


 Ha en fin dag <3

 

#Frodith #utfordring #bilde #foto #skyer #hverdag #sommer #ferie #vestland #Oma 

Hele verden er bare jordbær......!

Vise for gærne jinter

(Av Alf Prøysen)

 

Oppå Lauvåsen veks det jordbær
fine jordbær, raue jordbær
hele væla er bære jordbær,
finn et strå og træ dom på . . .

 

Denne visen av Alf Prøysen tenker jeg på når temaet  hos Frodiths lille sommer-foto-utfordring er JORDBÆR idag!

Jordbær er jo kjempegodt, dessverre er det mye snakk om at jordbær inneholder mye gift fra sprøytemidler. Jeg har noen egenproduserte jordbær i en krukke på terassen som er ganske så gift-frie såvidt jeg vet og som  er veldig søte på smak. 

Har du prøvd å dyppe jordbær i smeltet sjokolade? Det  er en kjempegod kombo, jeg er spesielt glad i hvit smeltet sjokolade <3

 

Her kommer mine bidrag  for dagens utfordring: JORDBÆR

 

Ha en flott dag!

 

#Frodith #jordbær #sommer #bilde #foto #blogg #utfordring #onsdag #spisogspar #sjokolade #Prøysen #jordbærsang #juli

Alle kan trenge litt solskinn iblant

Hei!

Idag er det SOL som er tema hos Frodith sin foto-sommer utfordring, og her i Bergen regner deg og det er jo lite en kan gjøre med været, men BOLLER kan man lage og da falt valget på SOLSKINNBOLLER  Oppskrift finner du HER   :)

Så her kommer mitt bidrag til sol, legger også med et solnedgang bilde  fra Kreta også ;)

 

Ha en flott dag videre!

 

 

 

#Frodith #utfordring #spisogspar #boller #sol #solnedgang #mat #matglede #sommer #ferie #hverdag #tirsdag

 

 

 

 

 

Oppskrift finner du HER

Yellow skirt

Hei og god fredag!

Dette skjørtet falt jeg helt for  da jeg så det første gangen, og bare måtte kjøpe meg det  før ferien :) Skjørtet har god vidde og lommer i siden, er deilig og svalende på varme sommerdager som her på Kreta❤. 
Litt mote snakk her på bloggen idag, i grunnen synes jeg det er gøy å skrive om litt andre emner enn bare mat iblant også :)

Det er første gang jeg har prøvd å blogge fra mobilen, noe som ble helt feil idag, bildene (bildeformatet) ble altfor store og det var heller ikke mulig (som jeg klarte å finne ut) å midtstille teksten og bilder.....  Måtte inn å redigere innlegget  på pc en etterpå!   Kanskje jeg  bare må øve meg litt mer med mobil blogging..... :) 

Skjørtet er kjøpt hos Floyd.

 

Ha en flott dag videre ❤

 

 

 

#mote #sommer #Kreta #spisogspar #blogg #skjørt #ferie #hverdag #gult #sol #fredag #helg 

Elafonissi stranden - Den ROSA Stranden, Kreta

Hei!

Idag gikk turen til Elafonissi stranden her på Kreta. En nydelig ROSA strand har jeg hørt, sanden var ikke fullt så rosa som jeg hadde håpet på og vi var maks uheldig med at det var sterk vind og sandstorm til tider. Vannet var mye kaldere enn andre steder på Kreta,  men ellers var det en nydelig strand som så ganske så tropisk ut med knall blått hav og hvit, til tider rosa sand. Så alt i alt var det verdt besøket! 

 

 

#spisogspar #blogg #reise #Elafonissi #strand #Kreta #ferie #syden #bilder #foto #strandlivet #sommer #sol

Love Kreta - Hate mosquitos!

Hei!

Ja her kommer en liten ferieoppdatering fra meg! Ja her er det late dager fortiden og det er igrunnen herlig, ingenting som haster og jeg kjenner at skuldrene senkes.  Nå har temperaturen også blitt litt lavere: fra 43 varme grader  (som føltes som en stekeovn!!!! ) til 30 som føles helt perfekt nå, haha, ihvertfall MYE bedre!

Jeg er forresten også blitt nesten helt oppspist av mygg - noe som ikke er like hyggelig og utrolig irriterende! Myggen bare elsker meg og alle de andre får være i fred - er det mulig????  Til nå har jeg 42  myggstikk..... 

Vi har også vært i Chania og handlet litt. Chania er en nydelig by med mange handlegater og restauranter og små koselige cafeer, en by verdt et besøk!God kveld / natt!

 

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #Kreta #reise #sommer #ferie #Chania #mammamia #mygg #sol #varme #hverdag

Oppskrift på min favoritt is-kaffe!

Hei!

Is-kaffe kan være godt på varme dager. Jeg er igrunnen veldig glad i is-kaffe, heldigvis får jeg si, da kaffen jeg lager stort sett blir ganske så kald innen jeg får tid til å drikke den, haha!

Oppskriften på min favoritt is-kaffe finner du under bildet :) 

Without Coffee there would be chaos and darkness. // Was wäre der Alltag ohne Kaffee? #enjoysiemens

(bilde fra pinterest)

 

Recipe for  iced coffee

Have (a) kid (s)

make a coffee

forget you made coffee

drink it cold anyway

 

💗💗💗

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #iskaffe #ice-coffee 

Klar for sommeren: selvbruning tips.

Hei!

Endelig er juni måned her, og typisk nok er det blitt mye kaldere ute enn det var i mai med over 25 varmegrader!  Men heldigvis skal vi en tur til Kreta i sommer, da er vi ihvertfall garantert sommervarme og sol!Idag vil jeg tipse om hvordan en kan være solbrun og fin til stranden selv om en ikke har sett snurten av sol på evigheter: nemlig selvbruning!

Jeg er veldig glad i  St. Tropez sine selvbruningsprodukter og liker å bruke de før en syden tur. Jeg pleier å bruke selvbruning mousse og har prøvd både den for lys og  den for mørk hud og er igrunnen like fornøyd med begge.  

Nå har jeg en ganske lys hud, og kan allikevel fint bruke den mørkeste selvbruningen, men da må en være ekstra nøye med påføringen for å få et jevnt og naturlig resultat.  

Den lyseste selvbruningen kan påføres flere ganger for et mørkere resultat. Husk alltid å bruke en god kroppskrubb  for å få et jevnere brunfarge. 

Denne selvbruning mousssen  påføres enkelt med en egen påføringsvott. Veldig greit å bruke en slik vott så en ikke blir brun i håndflatene ;)

Men visst du har blitt brun i håndflatene etter påføring med selvbruning med hendene er den beste måten å bli kvitt dette på å bruke vaskepulver (til klær) som du skrubber inni håndflatene og skyller godt av etterpå, det virker veldig effektivt.

Husk også på at selvbruning ikke gir noe beskyttelse mot solen så en må bruke solfaktor når en soler seg for å unngå å bli solbrent!  Denne kroppsoljen fra Decleor er jeg blitt veldig glad i, den kan brukes hele året og passer supert som after sun etter en lang dag på stranden. Den gir masse fuktighet og etterlater huden silkemyk, supert for tørr hud! 

Ha en fin dag!
 

 

#spisogspar #selvbruning #santTropez #mousse #hud #sol #syden #varme #strand #strandliv #decleor #tips #bilde #foto

Namaste!

Hei!

Yoga er en myk og skånsom måte å trene kroppen på, og som også virker beroligende.

Jeg er blitt mer og mer glad i yoga  siste tiden og idag viser jeg stillingen Treet.Yoga stilling: Treet

Denne øvelsen styrker mage, bein og ankler. Den gir også bedre balanse og koordinasjon.

Start med å stå med beina  litt fra hverandre og med hendene langs siden. 

Flytt så vekten over på det ene beinet og løft det andre og plasser foten på innsiden av motsatt  lår eller legg (ikke plasser foten på kneet!).

Hendene kan du samle foran  brystet eller du fører de mot himmelen. 

For ekstra vanskelighetsgrad kan du lukke øynene for virkelig utfordre balansen!

Hold balansen så lenge det er behagelig. Fokuser på pusten.

Bytt til det andre beinet.

 

Namaste!

Ha en fin dag!

 

#spisogspar #blogg #helse #trening #fit #vår #april #bilde #foto #hverdag #helg #uke #yogagirl

Litt om det å være diabetesmamma

Hei!

Nå er det gått nesten to uker siden vi fikk beskjed om at Lille gull har fått diabetes type1. Livet dreier seg plutselig om karbohydrater, blodsukker og insulin. Så mye heller jeg ønsker at det var meg som fikk denne diagnosen, og ikke min datter, som bare er 9 år og må leve med denne kroniske tilstanden hele livet sitt..... Men det begynner å gli inn i hverdagen.  Jeg er spent på hvordan det vil gå i Januar da hun er tilbake på skolebenken. 

Idag har jeg lyst å skrive litt om det å være diabetesmamma og den store omveltningen i hverdagen vår.Min datter er tøffere enn en Ninja (bildet fra karnevalet i fjor)

 

Du vet du er diabetesmamma når :

🎀 Du teller karbohydrater hele døgnet - selv i drømme!

🎀Du hele tiden bekymrer deg for om blodsukkeret er for lavt - eller for høyt!

🎀Du må stå opp flere ganger om natten for å sjekke blodsukkeret hos barnet ditt.

🎀Bekymrer deg sykt mye for fremtiden til barnet ditt ......!

🎀Du har insulinpenner i håndvesken.

🎀Du har blodsukkerapparat og druesukkertabletter i håndvesken.

🎀Du har en plastflaske full av kanyler (sprøytenåler) på kjøkkenbenken og i håndvesken.

 

🎀

Ønsker dere en superfin dag videre!

 

Klem

-Katrine-

 

 

 

#diabetes #mamma #mammablogg #karbohydrater #mat #helse #insulin #jul #hverdag #helg #Norge #familie #livet #uke

Oppussing-prosjekt: Nytt liv til gammelt møbel

Hei!

Igår satte jeg igang med å pusse op et gammelt bok-skap som jeg kjøpte for over 20 år siden. Det har stått lenge nå i en bod bortgjemt og med masse ting og skrot som bare har fylt seg opp i årenes løp. Så igår ettermiddag forbarmet jeg meg over dette skapet og satte igang med å vaske og så male det. Knottene er også byttet ut.

Selve arbeidet tok ganske mye lenger tid enn det jeg hadde tenkt i utgangspunktet da treverket bare sugde malingen inn, så her måtte det males flere strøk...... Så kom minstemann som også hadde lyst å hjelpe til, og det er jo viktig å få hjelpe til litt når han selv har lyst,  tenkte jeg, og gav han en malekost, og han var kjempeflink og veldig ivrig og malte og malte på en hylle, men  da han skulle gå et par skritt bakover for å beundre arbeidet sitt veltet et malingspann  som jeg hadde glemt å sette lokket skikkelig på og vips (!) var det kommet en stor hvit damm av hvitmalig på kjøkkengulvet som bredde seg fort utover! Her var det bare å slenge seg rundt og løpe etter gamle håndkler og papirruller og plastikkposer! Og vaske minstemann sine føtter i sammen slengen, hvite fotspor overalt!  Etter  en times tid så kjøkkengulvet sånn noenlunde samme ut som før mailingssølet.......! Jaja, så var det bare å fortsette å male skapet...:)

Og her er det ferdige resultatet: Hva synes dere?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #oppussing #skap #maling #mammablogg #mamma #sommer #ferie #helg #fredag  #norge 

Flått alarm!

Hei!

På mandag så jeg at minsten hadde fått et rødt stikk på låret sitt, jeg tenkte ikke så mye over det da vi alle var fortsatt fulle av myggstikk fra Hellas turen, myggene elsker spesielt meg, heldige meg!  Dagen etter var det kommet en rød ring  noen cm utenfor stikket.  

(bildet er lånt fra google)

Jeg synes det lignet mye på flåttbitt og en sånn ring som en får ved Borrelia  infeksjon (skrekk og gru!)  Jeg ble selvsagt skrekkslagen over alt det grusomme som kan skje ved en slik infeksjon da jeg googlet det,  for å nevne noe:

-Betennelse i hjernehinner og nerverøtter (gir  blant annet lammelser)

-muskelbetennelse

-regnbuehinnebetennelse (betennelse på øyets regnbuehinne, gir blant annet lys ømfintlighet)

-muskelbetennelse

Da kom jeg på at han hadde klaget over hodepine dagen før, noe han aldri har gjort tidligere og at han hadde sovnet i bilen den dagen  på en kort kjøretur på dagtid (og dette var  vanlige symptomer på borrelia infeksjon)

(bildet er lånt fra google)

Så her var det selvsagt bare å kaste seg rundt, starte bilen og kjøre til nærmeste legevakt!

Vi fikk komme rett inn til legen heldigvis uten noe venting. Minstemann ble satt på en 14 dagers Apocillin kur med 3 tabletter om dagen!

Da jeg kom til apoteket og fikk medisinen kom jeg plutselig på at minsten aldri har tatt tabletter før, han har bare fått flytende medisin, men etter mye om og men så fikk vi en klistremerkebok og klistremerker som han kan klistre et klistremerke i for hver tablett han tar - og heldigvis synes han dette er kjempegøy! Og tablettene sklir ned uten noe problem! 

Så sånn kan det gå når en går i skogen og plukker blåbær! Viktig å dekke seg til på armer og ben når en går i skogen for å unngå flått bitt!

Takk for du kom innom <3

Ha en fin kveld videre <3

#spisogspar #flått #flåttbitt #mamma #mammablogg #bilde #sommer #ferie #tur #sol #regn #Bergen #Norge

myTaste.no