hits

Julebakst /julekaker

Dessert tips til nyttårsaften (lavkarbo)

Hei og god romjul!

Her kommer noen dessert tips til nyttårs aften - jeg kan nesten ikke tro at vi snart er i 2018! Dette året har gått så utrolig fort! 

Kanskje du finner her en dessert som frister? :) 

Bringebær mousse

Mandelpudding

Bringebær surprize

Sandwich is

Bringebær sorbet/ is

 

 

Håper det smaker!

 

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #dessert #nyttårsaften #oppskrift #kos #2018 #år #tiden #hverdag #jul #romjul #matfrabunnen #lavkarbo

 

Deilig julekake

Hei!

Håper dere koser dere masse i julen! Her kommer oppskrift på en kake som jeg laget igår da vi hadde julebesøk. Dette er  en kjempegod kake med smak av deilig julekrydder,  appelsin og sjokolade,  og pyntet med melis og  tranebær. 

Ha en flott 2. juledag!

❤️ 







❤️ 

Formkake til jul

5 egg

185 gram melis

200 gram smør

2 ts vanilje

225 gram økologisk hvete eller speltmel

2 ts bakepulver

1,5 ss kakao pulver

2 ss raspet appelsinskall

2 ts kanel

1/4 ts malt nellik

1 ts kardemomme

tranebær til pynt

melisglasur

❤️ 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp melis og egg til eggedosis.

Tilsett siktet  mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel, malt nellik og kardemomme.

Tilsett raspet appelsinskall og mykt/ romtemperert smør og rør forsiktig sammen så luften ikke går ut av røren.

Fordel røren i 2 bakeboller og rør inn kakaopulver i den ene bollen.

Finn frem en kakeform som rommer ca 2 liter. Pass på at formen ikke er for liten da røren vil lett flyte over  når den stekes. Smør kakeformen med smør og dryss/ sikt  mel over.

Hell litt av den hvite røren først, så den brune og tilslutt den hvite igjen i kakeformen.

Du kan dra en kniv gjennom røren for å lage et slags marmor mønster.

Sett til steking midt i ovnen i ca 40 minutter, følg med på kaken!

Legg gjerne et bakepapir på toppen dersom den  blir litt mørk.

Sjekk med en kakestikke om kaken er gjennomstekt.

La kaken avkjøles litt før du snur formen og kaken glir ut av formen.

Lag melis gjerne med litt smak av appelsinjuice og hell over kaken og pynt med tranebær.

 

Håper det smaker!

❤️ 



 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #hjemmelaget #kake #formake #julekake #jul #2.juledag #bilde #mandag #mamma #mammablogg #tips #oppskrift  #Norge #mat

Slik lager du super enkelt juletre-kake

Hei!

Til julaften i fjor laget jeg dette sjokoladekake juletreet. Her kan dere se hvor lett det er å lage et slikt  juletre av en langpanne sjokoladekake.

Ønsker dere en super dag videre! 

❤️ 

 
 

 Her kommer en oppskrift på en sjokoladekake i langpanne, men du kan også bruke feks Toros ferdig poseblanding visst du har dårlig tid.

 

Sjokoladekake i langpanne 

 

450 gram smeltet smør

6 egg

4 dl sukker

8 1/2 dl  fint hvetemel eller speltmel

6 ss bakekakao

2 ss vaniljesukker

3 ts bakepulver

1/4 ts maldon salt

4 dl gresk yoghurt

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Smelt og avkjøl smøret.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Sikt mel og bland inn bakekakao, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Bland inn smør, eggedosis og gresk yoghurt.

Hell røren over i en langpanne dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca 25 minutter. Sjekk med en kakestikke eller lignende om kaken er gjennomstekt.

Da er det bare til å dekorere eller skjære den i ønsket form. 

Vi tegnet først  på et papir  på samme størrelse som kaken hvordan juletreet skulle se ut. Så klippet vi ut tegningen og  la den oppå kaken og skar  med en kniv rundt tegningen.

 



 

Smørkrem /frosting

ca 200 gram mykt smør

ca 600 gram melis

3 ts vaniljesukker

5 ss appelsinjuice eller melk

noen dråper grønn konditor farge

 

kakestrø

litt marsipan

 

Visp alt sammen til du får en smørkrem som er passe myk og fast til å jobbe med.  

Når kaken er avkjølt smører du  kremen over kaken gjerne også på sidene så den blir helt dekket og pynt så med kakestrø og / eller marsipan feks til stjerne, juletrelys og sukkerstenger.

Da er kaken klar  for servering. 

 

❤️ 

 

 

 

#juletre #julekake #sjokoladekake #mat #blogg #spisogspar #jul #tirsdag #onsdag #mamma #matblogg #helse #livsstil #Norge #helse #matglede #helg #hverdag

Slik lager du enkelt brownie - juletrær!

Hei!

I  fjor så jeg disse søte kake juletrærne på facebook, og de var så søte at jeg ble inspirert til å lage slike,  og siden det ikke er så lenge til jul nå, så legger jeg ut  oppskrift på en brownie- sjokoladekake og fremgangsmåten til å lage  disse søte kake- trærne.

Dette var veldig enkelt å lage og smaker supergodt!

 Ønsker dere en super dag <3

 


Brownie juletrær

 

250 gram smør

4 egg

5 dl brunt råsukker

5 dl fint speltmel

6 ss bakekakao

1 ts vaniljesukker

 

Sett stekeovnen på 175 grader, varmluft.

Smelt smøret.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland inn smøret.

Bland inn mel, bakekakao og vaniljesukker.

Hell røren over i en form litt mindre enn en langpanne, eller i en rund kakeform.

Sett nederst i stekeovnen i ca 30 minutter. 

Ta kaken ut før den blir for tørr, den kan godt være litt rå inni, da smaker den så mye bedre.

Så skjærer du den opp i trekanter.

 
 

Smørkrem /frosting

100 gram mykt smør

300 gram melis

1 1/2 ts vaniljesukker

2-3 ss appelsinjuice

noen dråper grønn konditor farge

sugerør eller sukkerstenger

sprøytepose med tipp

 

Visp alt sammen til du får en smørkrem som er passe myk og fast til å jobbe med. 

Fyll en sprøytepose med smørkremen og dekorer kakestykkene, pynt gjerne med kakestrø også og stikk enten oppklippte sugerør eller sukkerstenger  nederst  som trestamme

 Håper det smaker!

 
 

#brownies #smørkrem #frosting #juletrær #jul #vinter #snø #kake #sjokolade #kalender #mamma #blogg #hverdag #spis #spar #spisogspar #desember #julekake #sjokoladekake #brownie #matglede #helse #hjemmelaget

Oppskrift på krumkaker

Hei!

Krumkaker hører med til julen og de siste årene har jeg pleid å lage krumkaker, og her kommer en oppskrift som jeg har lagt ut tidligere. Jeg pleier å rulle noen av krumkakene  til kremmerhus og resten formes til små skåler som en kan fylle med feks krem og bær. eller vanilje is.

Du trenger et krumkake jern til å lage krumkaker.

God søndag  <3

 
 

Krumkaker 

(ca 24  stk)

4 egg

250 gram sukker

250 gram smeltet smør

250 gram hvetemel /fint speltmel

2- 3 ss potetmel

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

Krumkake jern

 

Visp egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og avkjøl det.

Rør i smør, mel, potetmel, kardemomme og vaniljesukker.

 


 

La svelle i ca 30 minutter.

Forvarm krumkakejernet og stek kakene gyllengule ved middels høy varme.


 

Når de er ferdig stekte former du de enten som en skål:  legg  de over en kopp eller en liten skål for å få rette formen.Form de lett  med hendene mens de ligger over koppen.

Eller du former de som  kremmerhus. Jeg pleier å løfte krumkakene opp fra jernet  med en gaffel og legger de på et fa eller skjærebett, så ruller jeg de til kremmerhus mens de er varme du kan feks bruke skaftet på et tresleiv til å rulle kaken rundt til et kremmerhus. Men det finnes også  krumkake form formet som kremmerhius  som en kan bruke til å få perfekt form. 

Når krumkakene avkjøles blir de harde og krispy.

Oppbevares i tett kakeboks frem til jul.


 


 

 

 

Håper det smaker!

 

#dessert #krumkaker #jul #spisogspar #fyltekrumkaker #julekaker #desember #mamma #hverdag #foto #mat  #søndag #helg #hverdag #familie #matglede #helse #hjemmelaget

Sukkerfri saftige gulrotmuffins med en smak av jul

Hei!

Igår hadde mannen min (Sandro) bursdag og da ble det feiring med både kake og gulrotmuffins.

Gulrotmuffinsene  var  sukkerfri og inneholdt mye godt  blant annet raspete gulrøtter som  gjør muffinsene veldig saftige, havremel, chiafrø og deilig julekrydder. De ble kjempegode!

Kanskje noe å kose seg med i helgen?

Ha en god helg!





Sukkerfri gulrotmuffins med smak av jul

(12 muffins)

100 gram mykt smør

ca 3 ss sukrin gold

2 egg

1,5 dl økologisk speltmel eller økologisk hvetemel

1 dl havremel

1 ts chiafrø

1  1/2  ts bakepulver

1 ss vaniljesukker

1 ts kardemomme

1 ts kanel

1/4 ts malt nellik

1/4 ts malt ingefær

2 ss gresk yoghurt

0,5 dl melk eller soyamelk

2 middels store gulrøtter, raspet

Sett stekeovnen på 200 grader

 

Start med å vaske og raspe gulrøttene.
Kjør  mykt smør i kjøkkenmaskinen.

 Rør sammen sukrin gold, mel, vaniljesukker, kardemomme, nellik, ingefær, kanel, chiafrø og bakepulver i en annen bolle.

Bland  mel-blandingen  inn i smøret.

Tilsett et egg om gangen og la kjøkken maskinen mikse  det på lav hastighet.

Hell oppi melk og yoghurt og miks på lav hastighet.

Bland inn raspete gulrøtter.

Bruk en iskremskje med røre i hver muffins form og fyll formene ca 3/4 fulle. 

Sett midt i stekeovnen og stek i ca 12- 15 minutter.

Sjekk med en kake-stikke om de  er ferdige. 

 

Server  gjerne med krem på toppen av muffinsene, eller ved siden av, eventuelt vaniljeis som tilbehør.

Håper det smaker!



 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #fredag #lørdag #mat #matglede #helse #sunne #sukkerfri #muffins #gulrotmuffins #mamma #bursdag #vinter #jul #desember #Norge 

Pepperkaker med en ny vri

Hei!

Her kommer en oppskrift på en dessert  med knuste pepperkaker, toppet med krem og eplekompott.

Dette ble en kjempegod dessert, som jeg vil lage igjen til jul tenker jeg. Den smaker deilig av julekrydder fra pepperkakene oh sammen med krem og eplekompott ble dette skikkelig godt!  





 

Pepperkake - dessert

(4 porsjoner)

 

ca 12 stk pepperkaker (ca 3 pepperkaker pr porsjon) Oppskrift på pepperkaker finner du HER

3 dl kremfløte

økologisk sukker 

vaniljesukker

 

Eplekompott

4 røde epler

1 ts vaniljesukker

ca 0,5 dl (smak til )  økologisk sukker / brunt råsukker

 

Lag eplekompott ved å skrelle eplene  (du kan gjerne beholde skallet på noen deler)  og skjære de i skiver.

Legg de i en kasserolle og varm med sukker  og vaniljesukker på middelshøy varme mens du rører  innimellom.

La det småkoke  til de er møre. 

Jeg brukte en stavmikser og moste noen av eplene, eller du kan bruke en gaffel. 

Pepperkakene lå eg i en plastpose ( beregnet for mat)  og kjevlet over de til de var helt knuste.

Visp kremfløten med litt sukker og vaniljesukker til en stiv krem.

Dander på glass med pepperkakesmuler, krem og eplekompott.

 

Da er desserten klar for servering.

Håper det smaker!



 

 

#spisogspar  #blogg #matglede #helse #dessert #hjemmelaget #pepperkaker #mat #hverdag #onsdag #uke #tips #jul 

Eplemuffins med en smak av jul

Hei!

Her kommer en oppskrift på kjempegode muffins med eple og  julekrydder som gir en herlig smak av jul.  De er kjempegod sammen med vaniljeis, krem eller vaniljesaus. 

Ha en fin kveld!









 

Muffins med  eple og en smak av jul

(12 muffins)

100 gram mykt smør

1,5 dl brunt rå sukker eller økologisk hvitt sukker

2 egg

2,5 dl økologisk speltmel eller hvetemel

1  1/2  ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1/4 ts malt nellik

1/4 ts malt ingefær

2 ss gresk yoghurt

0,5 dl melk eller soyamelk

 

3 store røde epler

saft av en halv sitron

vann til koking av eple-skivene

 

Sukker og kanel til topping før steking

Toppes med melis eller melis-sukrin når de er avkjølte

Sett stekeovnen på 200 grader

 


Start med å vaske eplene og fjerne kjernehuset,  del eplene først i 2  så i 4. Skjær hver del i like tynne skiver,  det røde skallet skal være opp.

Legg epleskivene i en kasserolle med vann som dekker eplene og saft av en halv sitron.

La de småkoke til epleskivene er myke, men pass på at de ikke blir for myke da de vil bli til syltetøy.

Kjør egg og sukker i mikseren til det blir fluffy. Tilsett mykt smør.

 Rør sammen mel, vaniljesukker, nellik, ingefær, kanel  og bakepulver i en annen bolle, lurt å sikte melet minst en gang da muffinsene blir enda mer luftigere.

Bland  mel-blandingen  inn i røren sammen med melk og yoghurt.

Bruk en iskremskje med røre i hver muffins form og fyll formene ca 3/4 fulle. 

Lag epleroser ved å rulle epleskivene med det røde skallet opp (det er midten av rosen) og legg epleskiver (det er rosebladene) rundt slik at du danner en rose. Så putter du eple-rosen litt ned i muffinsrøren og strør litt sukker og kanel over.



Sett midt i stekeovnen og stek i ca 12- 15 minutter.

Sjekk med en kake-stikke om de  er ferdige. 

Dryss litt melis over når de er litt avkjølte.

Nytes med krem, vaniljeis, vaniljesaus eller som de er.

 

Håper det smaker!

 





 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #jul #søndag #mandag #uke #advent #muffins #julemuffins #barn #familie #kake #matglede #hjemmelaget #blogglisten #julemat

 

Slik lages kokosmakroner- enkelt og kjempegodt!

Hei!

Ingen jul uten kokosmakroner  så her kommer en oppskrift på kokosmakroner som er barnas favoritt her i huset. Koksmakroner er superenkle å lage og smaker kjempegodt! Denne oppskriften gir ca 25 stk, men vil du ha flere kan den kan lett dobles .

Nå er vi på vei til å se Snekker Andersen og  julenissen på kino :)

Ha en super søndag!

 

 


Kokosmakroner

(ca 25 stk)

2 store økologiske egg

125 gram sukker

ca 250 gram kokos

1/2 ss smeltet smør

1 ss fint hvetemel /speltmel

 

    
   


Start med å lage eggedosis av egg og sukker.

Hell i kokos, smeltet avkjølt smør og hvetemel og bland godt sammen. 

Sett deigen i kjøleskapet og la stå å svelle ca 1 time.

Legges på stekebrett med en skje. (obs visst røren er for flytende tilsetter du litt mer kokosmasse til en mer fast røre)

Stekes midt i ovnen i ca 8 - 10 minutter på 180 grader.

La de stå på brettet og avkjøles før de serveres.

Da er de klare for å nyyyytes! 


 


 

#kokosmakroner #mat #blogg #jul #spisogspar #hverdag #mamma #hjemmelaget #foto #vinter #desember #november #matglede #tips #vinter #helse 

Oppskrift på pepperkaker

Hei!

Jeg bare ELSKER lukten av  pepperkaker! Og i dag har det luktet pepperkaker her i heimen. Igår kveld laget jeg en pepperkakedeig og idag ble det utbaking, det gøyeste er pyntingen og selvfølgelig å spise de!  

Pepperkaker er også kjempegodt sammen med vaniljeis, du bare knekker eller knuser pepperkaker og strør over isen, mmmmm det er kjempegodt!







 

Verdens beste pepperkaker

(50 stk)

100 gram lys sirup

120 gram økologisk sukker

1 ts malt ingefær

1 ts malt nellik

1 ts kanel

120 gram smør

2 ts natron

1 egg

ca 400 gram økologisk hvetemel (tilsett litt og litt mel)

 

Ha sirup og sukker  i en kasserolle og gi det et lite oppkok mens du rører.

Tilsett krydderet.

Rør inn natron.

Ha smøret over i den varme blandingen og rør til smøret er  smeltet.

Rør om av og til mens blandingen avkjøles i romtemperatur.

Bland egget inn i blandingen og tilsett litt og litt mel.  Deigen skal være ganske fast , men pass på at den ikke blir for tørr da den  vil bli vanskelig å jobbe med når du skal kjevle den ut.

Legg plastfolie rundt deigen  og sett den i kjøleskapet  gjerne natten over. Ha den litt i romtemperatur før du begynner å jobbe med den. 

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Ha mel på bordet og kjevle ut deigen og stikk ut pepperkaker i ulike former.

Stek pepperkakene på stekebrett ikledd bakepapir midt i forvarmet stekeovn i ca 6 minutter. Følg med!

Ta de ut når de er ferdige og la de hvile litt på bakepapiret før  de avkjøles  på rist.

Når de  er avkjølte kan du pynte de med melis, nonstop eller kakestrø for å nevne noe.

Håper det smaker!







 

 

#spisogspar #blogg #pepperkaker #matblogg #matglede #hjemmelaget #godt #jul #julekaker #vinter #oppskrift #julekakeoppskrift #søndag #helg #uke #hverdag #julekos #tips

Julestemning: oppskrift på kakemenn

God lørdag!

Våknet opp til snø i dag og kom i skikkelig julestemning, og da ble det baking av kakemenn! Idag bakte vi halv porsjon som gir ca 2 fulle stekebrett med kakemenn. Det er så koselig å lage sånne julekaker, og det blir nok mer baking når julen nærmer seg! 

Her kommer oppskriften:








Kakemenn

ca 1 liter økologisk fint hvetemel eller speltmel

1 ts hornsalt

ca 2 dl  melk

3 dl sukker

100 gram smeltet smør

 

Bland sammen alle ingrediensene tilsett mer mel eller melk til du har en deig som er god å jobbe med.

Kjevle ut deigen på ren flate og stans ut figurer og legg de på en stekeplate med bakepapir.

Stekes på 180 grader (over og under varme)  i ca 8 minutter. (Følg godt med!)

Da er  det bare til å spise og nyte :))

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #kakemenn #vinter #snø #jul #baking #oppskrift #tips #hjemmelaget #mamma #november

myTaste.no