Hei,
Kokosbolle kake laget jeg igår, den er både sukkerfri og glutenfri og inneholder lite karbohydrater. Og det som er supert med denne kaken er at den er utrolig enkel å lage 🙂
For en natt det har vært! Jeg våknet av at datteren min begynte å kaste opp i 03-tiden. Da jeg sjekket om det var ketoner i urinen var det fullt utslag. Etter en telefon til sykehuset så fikk jeg beskjed om å komme. Der måtte datteren min ligge til observasjon. Heldigvis begynte hun raskt å komme seg og vi fikk reise hjem igjen (men med åpen retur) etter noen timer. Godt å være hjemme igjen!
Kokosbolle-kake
(ca 22 cm kakeform)
6 plater gelatin
1 dl kokende vann
4 eggehviter
2 dl natreen strø
0,5 dl sukrin melis
1 ts vaniljeessens eller vaniljepulver
Glasur
1 50 gram sukkerfri sjokolade
1 ss kokosfett
Kokosmasse til bunn og topp
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 6-8 min , til den er helt myk .
Klem ut vannet og smelt gelatinen opp i 1 dl kokende vann. La den avkjøles litt.
Skill egghvitene fra eggeplommene og pisk eggehvitene stive (ca 10 minutter) med en kjøkkenmaskin før du tilsetter søtning og vanilje litt etter litt. Smak gjerne litt på den søtete eggehvite-blandingen om den er søt nok.
Når eggehvite-massen er blank og stiv tilsettes den lett avkjølte gelatinen i en tynn stråle mens maskinen går . Pisk på middels hastighet i ca 15 minutter.
Dryss kokosmasse på et kakefat , sett ringen fra kakeformen over ( kle ringen innvendig med plastfilm da det er lettere å fjerne ringen før servering ).
Hell eggehvitekremen over. Sett kaldt i minst 4 timer, gjerne natten over det gjorde jeg.
Smelt sjokolade og kokosfett i mikro eller over et vannbad.
Fordel den smeltete sjokoladen over den stivnede kaken og dryss med kokos over.
Sett kaken i kjøleskap til alt er stivnet . Men det er lurt å ta kaken ut ca en halvtime før servering da sjokolade-toppingen vil mykne litt og ikke sprekke når kaken skjæres opp.
Server og nyt!
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #kokosbollekake #lavkarbo
Denne ser veldig fristende ut! 🙂
Tusen takk 🙂 Den ble kjempegod <3
Kokosboller er jo kjempegodt, så denne MÅ jo bli god 🙂
Ja denne er bare syyyykt god 🙂
Denne er god! Laget den aller første gang da eldstedattera var 6. Og det er bare sånn ca. 27 år siden. Fyttikatta! Lurer på hvor de årene tok veien …
Ja denne er god 🙂 Ja tiden går så altfor fort!!! 🙂
Ser kjempego ut .. tro hvor mange karbo det er i den ?
Ja det er karbo i den sukkerfri sjokoladen og det varier noe fra sjokolade til sjokolade.
Hvilken sjokolade brukte du? Ser utrolig god ut 🙂