Cakepops

Hei kjære lesere♥ Siden vi er i påskeuken nå er det lov å kose seg litt ekstra;) Så i dag vil vi dele med dere en oppskrift på cakepops. Du trenger en valgfri kake feks brownie som er så saftig at den lett lar seg smuldre og rulle til kuler. Brownie oppskrift finner duhttp://spisogspar.bl...

Vi er hva vi spiser!

Hei alle sammen! Vi vil starte dagen med å gi en anbefaling og spre litt bevissthet om egg nå som vi er i gang med påskeuken og det spises mye egg. Visste du at det er fortsatt hele 39 % høner som sitter i bur fortsatt i Norge? Vi synes dette var en høy prosent! En høne legger normalt et dusin...

Falafel med tzatziki

Hei:) I dag vil vi dele med dere en oppskrift på falafel med tzatziki. Falafel er krydrete kikertkaker. Kikerter er en god kilde til fiber, protein, vitaminer og mineraler. Vi har idag lammekoteletter som tilbehør, men du kan ha det du liker. Dette er en super sunn middag, kjempegod og smakfull!...

Solskinnsboller

Hei alle lesere! Idag vil vi dele med dere en oppskrift på kjempegode solskinnsboller. Synes de passer så godt nå når det er påske. Nå skal vi snart ta oss en søndagstur ut å finne noen grener til å henge påskepynt i. Håper på å få litt solskinn idag:) Ha en super dag! Solskinnsboller (10- ...

Mango smoothie

Hei alle sammen! I dag startet vi dagen med en deilig og super sunn mango smoothie, den er så gul og fin og passer godt til påske! Vi laget også scones som er så raskt og enkelt å lage. Ungene var også med, og vi prøvde å forme sconesene til påskeegg:) Skikkelig påskefrokost med andre ord! oppsk...

Kylling stroganoff

Hei alle lesere, Håper dagen deres har vært fin så langt. Idag har vi kylling stroganoff til middag. Det er så enkelt og raskt å lage, supert på en dag du har litt dårlig tid. Håper dere liker det! God helg!     Kylling stroganoff 1/2 rødløk 500 gram strimlet kylling 1 g...

Brownies

Hei! Så er det helg igjen. Nydelig vær i Bergen idag! Håper det holder seg slik hele påsken også! Skal dere noe i påsken? Vi blir hjemme, men har små opplegg med ungene som å ta en tur på Fløyen visst været er bra, gå i svømmehallen og påskeaften må vi ut å lete etter egg påskeharen har lagt ut:...

Appelsinvaffler

Hei! Siden det er 25. mars og vaffeldagen idag , og det snart er påske synes vi det passer med en oppskrift på appelsinvaffler. Visste du at vaffelen er en av de eldste kakene i verden? Vaffler er lett og raskt å lage, og kan gjøres sunnere også med å bruke mel med mer fiber og protein istedet ...

♥Hjemmelaget wraps

♥Hei alle sammen♥ Visst du skal lage glutenfrie wraps  bytter du ut melet med glutenfritt mel. Disse wraps/lefsene inneholder ikke laktose og egg. Vi har røkt laks, avokado, fetaost  og salat som fyll  i wraps vi lager idag, men du må gjerne fylle de med noe annet du...

Gresskarsuppe

Hei! Håper dere har hatt en fin helg, det har ihvertfall vi. Lørdag var det helt nydelig vær her og vi var masse ute i solen, søndag var det tilbake  til regnværet og  det begynte til og med å snø!  Nå står huset på hode etter helgen og siden jeg har fri idag blir det rydding og v...

Appelsin muffins

Hei alle sammen, Nå som det nærmer seg påske synes jeg det passer godt å komme med en oppskrift på appelsin muffins. Har laget muffinspynten med barna mine så det gikk litt "over stokk og stein" he he, men jeg synes resultatet ble bra tilslutt. Disse figurene er laget av marsipan og stanset ut m...

Mango salat med byggryn og krepsehaler

Hei alle sammen! Idag våknet vi til sol og blå himmel. For en nydelig dag! Her kommer en oppskrift på en deilig salat med mango, byggryn og krepsehaler. Byggryn er veldig godt i salat og de er proppfulle av mineraler, proteiner, fiber og antioksidanter som er supert for kroppen. Det koster c...

Pizza

Fin fredag alle sammen! Håper dere har hatt en fin dag så langt. Idag får vi besøk og jeg har så lyst på pizza, så da blir det det;)        Pizza 300 gram økologisk fint hvetemel 100 gram byggmel 1 ss fersk gjær 1 ts tørrgjær salt (etter smak) ca 2,5 dl lunkent va...

Havregrøt med kanel, bringebær og banan.

Hei alle sammen! Ja så er det fredag igjen! Var det noen som merket noe til solformørkelsen? Merket ikke så mye her i Bergen, tåke og regn her idag. Jeg spiser nesten hver dag havregryn til frokost, det gir masse energi og metthetsfølelsen varer lenge. Jeg vil dele med dere en lettvint, sunn o...

Fiskekaker

Hei kjære lesere, I dag har vi fiskekaker på menyen. De fleste barn liker fiskekaker, og det er lett og billig å lage selv. Fiskekakene kan også fryses og varmes når en har lyst på. Når du lager maten selv har du mer kontroll på hva du får i deg når du spiser. Disse fiskekakene er også glutenfri...

Gnocchi

Hei alle sammen! Håper dere har hatt en fin dag sålangt. Her i Bergen er det nydelig vår vær! Utrolig deilig, det må bare nytes så lenge det varer;) I dag vil vi dele med dere en oppskift på Gnocchi (uttales njåkki). Gnocchi er en italiensk pasta laget av poteter og mel. Dette er kjempegodt og ...

Tomatsuppe

Hei kjære lesere:) Så er det mandag og ny uke igjen. Idag har vi tomatsuppe på menyen. Tomatsuppe  er enkelt, raskt og billig  å lage selv, og det er kjempegodt sammen med godt brød som feks Ciambella http://spisogspar.blogg.no/1426415093_ciambella.html .  Vi har som ti...

Ciambella

Her kommer en oppskrift på et italiensk brød, Ciambella som betyr "badering" som er formen på dette brødet. Dette brødet blir veldig luftig, og kjempegodt med og uten pålegg. Dette koster ca 20 kroner å lage selv. Ciambella 400 gram fint hvetemel 100 gram fibra mel 12 gram fersk gjær 2 ts...

Caprese på pinne

God søndag alle sammen! Her våknet vi til en nydelig dag, sol og skyfri himmel. Stort bedre kan det ikke bli! Bortsett fra at det har vært noe nattevåk pga syke barn, men det hjelper alltid med sollys:) Idag vil vi dele en oppskrift med dere: Caprese på pinne. Dette er ypperlig som matpakke på...

Ciabatta

Hei alle sammen:) Håper dagen deres har vært fin så langt. Idag lager vi ciabatta etter ønske fra en leser. Ciabatta betyr tøffel på italiensk pga den tøffelaktige formen på brødene. Det finnes mange oppskrifter på ciabatta. Noen inneholder surdeig og tar 2 dager å lage, men idag deler vi med d...

Flettet Kneippbrød

Hei dere flotte lesere! Idag vil vi dele med dere en oppskrift på kneippbrød. Dette er det eneste brødet ungene vil spise og helst det som er steinovnsbakt en kjøper på butikken. Jeg bakte mye brød for noen år siden da jeg i flere år hadde hvete og laktose intoleranse. Igår kveld bakte jeg disse...

Formkake med banan

Hei alle sammen! Liker dere banankake? Idag lager vi akkurat det! Dette er en av mine favoritt kaker, og den inneholder ikke så mye sukker siden vi bruker banan som naturlig søtning. Banankake smakte jeg første gang da en venninne laget den, og etter det har jeg laget en egen vri på en formkake ...

Riso cantonese

Hei alle sammen! Idag vil vi dele med dere en oppskrift på orientalsk stekt ris.  Denne retten er rask å lage og den er ganske billig, koster ca 50 kr å lage å lage selv.  Visst du ikke trenger å lage middag til 4, kan du lett halvere alt ettersom hvor mange som skal spise.  Håpe...

Kremet suppe med favabønner og grønnkål

Kremet suppe med favabønner og grønnkål.   Hei alle sammen! Håper dere har hatt en fin dag så langt.  Har du prøvd Favabønner før? Favabønner er også kjent som åkerbønne, bondebønne og hestebønne og er rik på proteiner.  Den brukes til mye forskjellig alt fra hurtigmat i midtøst...

Riccioli alla Greca

Hei alle sammen! Håper dere har hatt en fin helg:)   I dag lager vi en italiensk matrett som er inspirert av Hellas; vi lager Riccioli alla Greca. Riccioli betyr krøllete, og det er akkurat det denne pastaen er. Sandro har fått mye av sin inspirasjon fra sin farmor på Sicilia som ofte ple...

Rullekake

Hei, Siden det er valentinsdag og morsdag blir det rullekake med hjemmelaget eplesyltetøy og krem toppet med sjokoladehjerter til dessert idag. Ha en nydelig dag videre <3 Rullekake 3 egg 2 dl sukker 2 dl fint speltmel / fint hvetemel 2 ts bakepulver 1/2 dl gresk yoghurt Fyl...

Tiramisu

Hei alle sammen! Siden det er lørdag så er det lov å kose seg litt ekstra, og idag vil vi dele med dere en av de mest kjente italienske dessertene ; vi lager Tiramisu! Det er vanlig å smaksette med konjakk eller likør, men vi bruker her idag romessens istedet. Hjemmelaget Tiramisu koster deg c...

Focaccia

God fredag alle sammen! Nå er det helg igjen og idag vil vi dele med dere en oppskrift på focaccia. Dette er en italiensk rett, men focaccia er populært både i og utenfor Italia, og kan nytes som den er, som tilbehør til andre retter, eller som smørbrød. Focaccia er best nylaget og fersk. Det ko...

Glutenfri Tagliatelle med kyllingrull i tomatsaus

Hei alle sammen! Veldig kjekt at flere leser bloggen vår og veldig hyggelig med alle kommentarene! Vi har fått en etterspørsel på glutenfri pasta så  i dag lager vi glutenfri Tagliatelle.  Denne pastaen  er litt gulere på farge, men smaker veldig likt på vanlig pasta og den er kje...

Vårruller

Idag  er vi inspirert av det Asiatiske kjøkken.   Vi lager  vegetarianske vårruller med deilige grønnsaker.   Dette er lett og god mat. Disse kan også fryses ned og da varmes i stekeovnen på svak varme når en har lyst på. Kjempegodt!  Dette koster ca 60 kr å lage selv. ...

Grønn Tortellini med ostefyll i tomatsaus og besciamella

Hei alle sammen!  Idag våknet vi til snødekte bakker og trær - igjen! Koselig med snø, men ser veldig frem til våren nå. Idag vil vi dele med  dere en oppskrift som ungene elsker: grønn Tortellini med ostefyll i tomatsaus og besciamella. Det smaker ekstra godt nå når det er kaldt ute sy...

Arancine

Hei alle sammen! Håper dere har hatt en fin dag så langt! Idag vil vi dele med dere en oppskrift på Arancine som er  friterte risboller med kjøtt, tomatsaus, ost og erter. Dette er Siciliansk "street food". Arancine  eller Arancini som de sier på Sicilia betyr " lille appelsin" fordi de...

Scones

Hei alle sammen! Ingenting er bedre enn å starte dagen med en god frokost.Scones lages med bakepulver og er derfor raske å lage som er bra når man er sulten om morgenen. Disse sconesene er kjempegode når de er ferske. Scones (ca 12 stk) 6 dl hvetemel 2 dl havremel 1 ts salt 4 ts bakepul...
spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits