hits

mars 2016

tortellinisuppe med squash og tofu laget på 1,2 og 3!

Hei!

Dette er en super enkel og rask suppe å lage til sultne mager og er i tillegg sunt og godt! 



Tortellinisuppe med squash og tofu

(4 porsjoner)

1 pakke med tortellini (250 gram)

1 squash

ca 120 gram tofu

1 liter vann

2 grønnsaks buljong terninger

 

1) Kok vann og buljong i en kasserolle.

2) Skjær squash og tofu i terninger,  når vannet koker legger du dette oppi og la det koke ca 2 -3 minutter. 

3) Hell så tortellini oppi og la alt  småkoke i ca 5 minutter (følg anvisningen på tortellinipakken).

Da er suppen klar for  servering! 

Håper det smaker!


 

#spisogspar #blogg #matblogg #suppe #mat #helse #livsstil #mamma #mammablogg #Norge #mars #hverdag #vinterferie

Hjemmelaget proteinrik pai

Hei!

Pai er en favoritt her i huset og passer kjempegodt til både lunsj og middag eller som venninne-mat .  Denne oppskriften  har fyll med tunfisk som er  både proteinrikt, inneholder mye omega-3 fettsyrer og er en god kilde til vit D.  Den inneholder også viktige næringsstoffer som jod, selen, vit B 12 og jern . Tunfisken kan byttes ut med for eksempel kylling eller skinke eller flere grønnsaker visst du liker det bedre.

 



 

Tunfiskpai

 

Paideig:

4 dl fint mel (valgfritt)

200 gram smør

ca 1-2 ss kaldt vann

 

Fyll: 

1 boks med tunfisk i olivenolje

1/4 rødløk

3 egg

1 dl melk

1 1/2 dl Kesam, mager eller gresk yoghurt

1 1/2 ts salt

1/2 ts pepper

200 gram revet hvitost

friske urter til pynt (kan sløyfes)

Start med å lage paideigen.

Rør sammen smør og mel til en deig. Blir det for tørt kan du tilsette ca 1 ss vann. 

Legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Finn frem en paiform eller en kakeform (jeg liker kakeform da det er lettere å ta ut paien og skjære stykker av den).

Sett stekeovnen på 200 grader.

Trykk deigen utover formen  gjerne på bakepapir og oppover kantene på formen så du lager en "skål "med deigen.

Prikk over deigen med en gaffel.

 Bland sammen ingrediensene til fyllet og hell  det utover paideigen.

Sett paien i stekeovnen i ca 25 minutter på 200 grader.

Du ser den er ferdig når kantene blir gylne og fyllet er stivnet.

Server gjerne med friske urter og en salat.

 Håper det smaker!

 

 

 #pai #tunfiskpai #mat #blogg #spisogspar #spis #spar #mamma #mammablogg #kos  #middag #helse #livsstil #foto #hverdag #mars #vår

Himmel i brann

Hei!

Igår regnet det meste av dagen, men på kvelden lettet det og ble klart og fint vær. Den nydelige solnedgangen vitnet om at morgen dagen ville bli vakker. Og etter en stjerneklar natt med minus grader våknet vi opp til skyfri himmel og solskinn. Nå holder vi på å gjøre oss klare til en fjelltur.

Her er solnedgang bildene fra igår:

 





Ha en fin dag!

 

 

 


#solnedgang #sol #Norge #blogg #mamma #mammablogg #spisogspar

Energi smoothie med blåbær

Hei!

Hos oss er det vinterferie og idag hadde vi planlagt å dra til Ado bassenget  for å bade, og siden ingen orket å spise så mye på morningen ble det en smoothie  til frokost. Denne smoothien metter godt da den inneholder havregryn og du kan gjerne ha litt chiafrø oppi også for ekstra energi :) 

Håper dere har en super dag!

 




 

Energi smoothie med blåbær

(3-4 glass)

 

3-4 dl blåbær (vi hadde frosne)

1 banan (gjerne en overmoden som gir god og søt smak)

Saften av en halv appelsin

ca 2 -3 spiseskjeer havregryn

2 ss chiafrø (kan sløyfes)

melk til ønsket konsistens (visst du ikke tåler melk kan du  bruke feks  kokosmelk eller mandelmelk)

flytende akasiehonning etter smak

Ha alt i en blender /stavmikser og smak til med honning og tilsett melk til ønsket konsistens.

Hell over i glass og nyyyyyyyt  ♥



 

 

 

#spisogspar #blogg #blogglisten #mat #drikke #smoothie #energismoothie #blåbær #mamma #mammablogg #basseng #vinterferie #Norge #mars #vår #helse #livsstil

 

 

 

Hjemmelaget wraps, sunt og enkelt!

Hei!

Så er det siste påskedagen og for de fleste  tilbake til hverdagen imorgen. Her er  en oppskrift på hjemmelaget wraps som også kan brukes til tortillas. Det er like kjapt å lage som pannekaker, og er supert til frokost, lunsj, turmat og middag. Når en lager maten selv slipper en unna en del av de kunstige tilsetningsstoffene som finnes i mye av den ferdigmaten som selges på butikken.

Visst du vil lage glutenfrie wraps  bytter du ut melet med glutenfritt mel. Disse wrapsene/ lefsene inneholder ikke laktose og egg.

Vi har fylt de med  røkelaks, avokado, fetaost  og salat, men du må gjerne fylle de med noe annet du liker bedre. Dette er god mat for liten og for stor!

Ha en super påskedag!

 

 
 

Wraps

(10 stk)

150 gram fint hvetemel

150 gram byggmel

1 dl rapsolje

1 ts bakepulver

1/2 ts maldonsalt

1/2 ts brunt råsukker

ca 6 dl vann (tilsett litt og litt til du får ønkset konsistens)

 

Visp sammen alle ingrediensene, tilsett først halparten av vannet så tilsetter du mer og mer til røren er passe tynn (må ikke bli for tynn). Pass på at det ikke er klumper i røren.

Varm stekepannen på nest høyeste temperatur  og hell litt røre på stekepannen.

Stek wrapsene på samme måte som du steker pannekaker, pass på at  wrapsene ikke blir for tykke.

Stekes ca  2 minutter på hver side.



Legg wraps oppå hverandre så de blir mykere.

Dette fylte vi wrapsene med:

Legg wraps på feks  et fat og smør først med avokado, så legger du tomat, salat, rødløk og lakseskiver utover og rull sammen.



Da er den klar å spises!

Håper det smaker!

 

 

#wraps #mat #frokost #lunsj #middag #hverdag #kos #helg #blogg #sunt #foto #matblogg #spisogspar #mamma #mammablogg #helse #livsstil #hjemmelaget #Norge #

Super rask dessert på 1, 2 og 3!

Hei!

Dette er en dessert som er rask å lage når en har dårlig tid.  Den består av knuste kjeks, ostekrem og er toppet med friske bær.. 

  Ha en super påskedag!




Ostekrem toppet med bær

(4 porsjoner)

 

3 dl kremfløte

2 ss sukker

150 gram phiadephiaost

2 ts vaniljesukker

Litt over  1/2 pakke søte havrekjeks

Bær,  vi har brukt blåbær, bringebær og jordbær

 

1) Pisk kremfløte og sukker stiv og bland inn phiadelphiaosten med vaniljesukker.

2) Knus kjeksene. Det er mange måter å knuse kjeksene på; jeg pleier å ha de oppi en brødpose og knuse de med en kjevle som jeg ruller over.

3) Vask bær og topp desserten med bærene. Bruker du frosne bær bør du tine de før du skal lage til desserten. 

Jeg liker å servere desserten i glass: legg knuste kjeks i bunnen, så et lag med krem og ostblandingen og tilslutt bærene på toppene. Er bærene veldig sure kan du drysse litt melis over.

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #dessert #krem #kremost #bær #påske #helg #mamma #mammablogg #helse #livsstil #Norge #påskedag

Påskeaften og oppdrag EGG

Hei!

Idag startet dagen tidlig (ca kl 07.30) for å gå på påske-egg jakt med barna. jeg gikk forran med jakkelommene fulle av sjokolade-egg og prøvde å kaste diskre ut noe egg her og der i skogholtet like ved  der vi bor.  Barna var kjempebegeistret så oppdraget var vellykket. Etterpå var det å hive i seg litt frokost og løpe til jobb. Nå er jeg hjemme igjen,  og hoppet rett i pysjen. Fra imorgen  har jeg ferie i over en uke! Det skal bli godt :) 

Ønsker dere en superfin påskeaften!

 

 





 

#spisogspar #påske #blogg #egg #eggejakt #påskeegg #påskekyllinger #mamma #mammablogg 

Appelsinfromasj; ny og sunnere vri

Hei!

Jeg elsker fromasjer og siden appelsinene er så gode på denne tiden laget jeg appelsinfromasj til dessert idag. Det ble en appelsinfromasj med en ny vri: jeg oppdaget nemlig at jeg ikke hadde kremfløte i kjøleskapet og siden alle butikkene var stengt i dag så prøvde jeg med gresk yoghurt istedet  for kremfløte (man tar det man har...). Det ble faktisk kjempegodt, så det anbefales å prøve :)

Ha en fin fredagskveld!



 





 

Appelsinfromasj

(ca 8 porsjoner)

8 plater gelatin

4 dl gresk yoghurt

3 egg

2 dl sukker

3 dl appelsin juice

Rull gelatinplatene sammen og legg de i kaldt vann i 10 minutter.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Press saft av 2 appelsiner

Klem vannet av  gelatinplatene og ligg de myke platene i en skål.

Hell over 8 spiseskjeer med kokende vann og visp godt sammen vann og gelatin til platene er helt smeltet.

Hell appelsinjuicen over i eggedosisen og rør varsomt hele tiden. 

Slå deretter i den oppløste gelatinblandingen på samme måte.

Bland inn den greske yoghurten.

Hell det over på glass eller i en stor skål og la det stå i kjøleskap i ca 3- 4 timer til det er stivnet. 

Jeg har pyntet med gresk yoghurt, mandariner og smeltet kokesjokolade.

Tips: Smelt kokesjokolade i vannbad mens den ligger i en plastpose. Så klipper du et lite hull i enden på posen og presser ut sjokoladen på samme måte som med en sprøytepose  ;)

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #Norge #appelsinfromasj #foto #mamma #mammablogg #helse #livsstil #hjemmelaget #påske #dessert

 

Påskemat inspo

Hei!

Så har vi kommet til  langfredag.

Her har jeg samlet noen av oppskriftene som passer til påske, det er alt fra lammelår  til  kaker og boller til energibarer.

God påske!

 



Påskekake

http://spisogspar.blogg.no/1458474548_pskekake.html

Energibarer

http://spisogspar.blogg.no/1458300254_energibarer.html​

Søtpotetvafler

http://spisogspar.blogg.no/1457105789_proteinrike_stpotet_v.html​



Appelsinmuffins

http://spisogspar.blogg.no/1458582410_appelsinmuffins.html



Appelsinboller

http://spisogspar.blogg.no/1458815586_solskinnsboller_pskeb.html

 

Lammelår

http://spisogspar.blogg.no/1458736650_tilberedning_av_lamme.html



Gulrotkake

http://spisogspar.blogg.no/1458342887_delicious_carrot_cake.html



Appelsinvafler

http://spisogspar.blogg.no/1458659891_pskekos_appelsinvaffl.html



Hjemmelagde proteinbarer

http://spisogspar.blogg.no/1457177046_hjemmelagde_proteinba.html

 

 

#spisogspar #oppskrifter #mat #matblogg #Norge #påske #langfredag #mamma #mammablogg #helse #livsstil #kaker #foto #helg #ferie

Appelsinboller

Hei!

Nå er appelsinene på det beste og de er i tillegg veldig billige. Appelsin hører påsken til og her er  en oppskrift på kjempegode appelsinboller. Synes de passer så godt nå når det er påske.  De er supre å kose seg med på tur eller på hytta. Vi blir hjemme denne påsken da jeg skal jobbe disse påskedagene. Men neste uke har jeg vinterferie, det blir godt!

Ha en fin skjærtorsdag!







 

Appelsinboller

(ca 8- 10 stk)

 

10 dl fint mel

3 dl melk (lunken)

ca 1/2 pose tørrgjær

1 egg

2 dl brunt rå sukker

1 ss smeltet smør eller kokosolje

1 ts salt

2 ts kardemomme

Finrevet skall av en halv  økologisk appelsin

Varm melk til håndvarm, når du bruker tørrgjær kan det varmes til litt varmere enn håndvarme.

Smelt smøret og bland i melken, visp inn egget.

Ha mel, sukker, kardemomme, tørrgjær og salt.

Hell melken i melet og bland inn. La melken få  stå å trekke litt  inn i melet (ca 5 minutter).

Tilsett revet appelsinskall. La gjerne deigen elte i en kjøkkenmaskin i 10 minutter på laveste nivå.

La deigen være litt klissete når du setter den til heving under plast eller kjøkkenhåndkle på et lunt sted.

La den heve i 40 minutter.

Form til boller og la det heves i ca 30 minutter.

Sett ovnen på 220 grader. 

Nå kan du lage vaniljekremen.

Vaniljekrem

2 dl melk

2 ss fint mel

1 egg

1 ss sukker

2 ss vaniljesukker

Kok opp alt sammen mens du visper.  La det småkoke under omrøring. Kremen skal være tykk.

 Når de er ferdig hevet lager du en grop til vaniljekremen i midten av hver bolle.

Sett så bollene i ovnen og la stå ca 10 - 15 minutter. 

Du kan servere bollene som de er eller du kan pynte med melisglasur eller kokos eller  pensle med smeltet smør og dyppe de i sukker.

Håper det smaker!

 


 

 

#boller #påske #appelsinboller #skjærtorsdag #tur #mat #matblogg #spisogspar #blogg #mamma #mammablogg 

Tilberedning av lammelår

Hei!

Mange spiser lammelår i påsken og her kommer en oppskrift på tilbereding av lammelår og tilbehør. Visste du at norsk lam er en råvare i verdensklasse? Kjøttet er mørt og saftig takket være beitene  på heiene eller ved kysten. Vi har stekt kjøttet i ovnen på svak varme slik at kjøttet blir mørt og saftig.

God onsdag!

 


 



 

Påskelam

lammelår

8 poteter

3 gulrøtter

4 stk  champingiong sopp

 1 hel squash

1 rødløk

2 store tomater

2 stk hvitløksfedd

salt

pepper

gjerne fersk rosmarin

brokkoli

0,8 Liter vann

olivenolje 

steketermoeter

aluminiumsfolie

 

Sett ovnen på 125 grader

Gni lammelåret inn med salt og pepper.

Del hvitløksfedd i tynne skiver og stikk lommer med en kniv i lammekjøttet, så stikker du hvitløken inn i lommene på kjøttet sammen med litt rosmarin.

Legg oppskjærte poteter, brokkoli, gulerøtter, løk, sopp,squash og tomater oppi en smurt langpanne, eller  du kan ha aluminiumsfolie i bunnen eller en ildfast form. 



 

Hell over ca 0,8 liter vann

Legg i ovnen låret og stikk inn et steketermometer inn i låret pass på å ikke treffe beinet.

Stek i 2-3 timer.

Lammesteken er mediumstekt når steketermometeret  viser 70 grader, når termometeret viser 76 grader er det gjennomstekt.

La steken hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie før det skjæres opp.

 

Sjysaus 

Kok opp ca 6 dl sjy fra lammekjøttet.

Bland litt kaldt vann og ca 2 ss hvetemel og hell i en tynn stråle inn i sjyen mens du rører godt. 

La det småkoke i ca 10 minutter under omrøring.

Smak til med salt, pepper 1/2 ts soyasus, 1 ss rødvin eller solbærsaft og gjerne en liten skvett med matfløte.

Da er middagen klar.

Server lammekjøttet med ovnstektegrønnsaker og sjysaus.

Håper det smaker!

 







 

 

 

 

 #lammelår #påskelam #påske #mat #blogg #helg #middag #matblogg #mamma #mammablogg #hjemmelaget #onsdag 

Påskekos: Appelsinvaffler

Hei!

Disse vaflene er gule og fine og  smaker friskt av appelsin. De  passer perfekt som påskekos eller turmat på skitur.  

Visste du at vaffelen er en av de eldste kakene i verden? Vaffler er lett  og raskt å lage, og kan gjøres sunnere også med å bruke mel med mer fiber istedet for det fine hvetemelet.  Lager du vafflene selv istedet for å bruke ferdig poseblanding så vet du hva de inneholder og slipper unna en del av de unødvendige tilsetningsstoffene som ofte er i ferdigmat ;D

Ha en super dag:)

 

 
 

 Appelsinvaffler

(ca 8 stk)

2 egg

1 dl brunt råsukker

50 gram yoghurt naturell

1 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

ca 3 dl fint speltmel (valgfritt)

 4 dl appelsinjuice


 

Visp sammen alle ingrediensene til en passe tynn røre og stek vaffelkakene på et vaffeljern med  litt ekte smør  til de er gylne. Disse vafflene  blir litt gule på fargen siden det er appelsinjuice i de.

Server med syltetøy eller friske bær, og gjerne rømme eller kesam til også.

Håper det smaker!




 

 

#Vaffler #Appelsinvaffler #påske  #hverdag #matblogg #godt #mat #søtt #kos #blogg #matblogg #spisogspar #mamma #mammablogg #helse #livsstil #tirsdag #Mars #Norge 

Appelsinmuffins

Hei!

Nå som det er påske  synes jeg det passer godt å komme med en oppskrift på appelsinmuffins. Jeg har laget muffinspynten med barna mine så det gikk litt "over stokk og stein" he he, men jeg synes resultatet ble bra tilslutt. Disse figurene  er laget av marsipan og stanset ut med utstikkere fra Panduro, veldig enkelt. Muffinsene ble kjempegode og det er jo det viktigste!

Ha en fin mandag!


 


 

Appelsinmuffins

100 gram smør romtemperert

125 gram sukker

2 egg

150 gram fint mel

1 ts bakepulver

1 dl yoghurt naturell

1 ts vaniljesukker

1 dl appelsinsaft av en appelsin, eller appelsinjuice.

 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Visp smør og sukker hvitt.

Tilsett eggene og visp.

Bland inn mel, bakepulver og vaniljesukker.

Hell yoghurt og appelsinsaft oppi røren og bland på laveste hastighet i ca  halvt minutt.

Ha muffinsformer på et stekebrett, og bruk en skje, eller en iskremskje  til  å fylle muffinsformene  3/4 fulle.

Sett brettet med de fylte muffinsformene midt i stekeovnen i ca 12 minutter. Sjekk med en kakestikke eller gaffel om de er gjennomstekte. Bør ikke stekes for lenge da de blir tørre.



 

Frosting 

4 dl melis

300 gram phiadelphiaost naturell (eller lignende) kremostost

2 ts vaniljesukker

Visp ingrediensene sammen til en fast frosting, blir det for vått kan du tilsette mer melis.

Når muffinsene er avkjølte kan du smøre på frosting eller bruke en sprøytepose og  dekorere de om du vil.

Håper det smaker!






 

 

 

 

#mandag #muffins #appelsin #påske #saftig #pynt #dekorere #frosting #matblogg #mat #appelsinmuffins #mamma #mammablogg #hjemmelaget #Norge #spisogspar #blogg #mars

Highlight like Kim Kardashian

Hei!
Jeg synes det er alltid gøy å se sminkevideoer og lære noe nytt om sminke. Sminke skal jo fremheve de gode trekkene og kan dempe det en ikke er like fornøyd med.  
Kom over denne videoen på you tube hvor det blir vist hvordan man kan fremheve det beste i ansiktet ved hjelp av highlight og  contour .
 
Ha en fin kveld <3.
 


 


 
 
 


#blogg #sminke #påske 

Påskekake

Hei!

Påske er for meg fargen gul, appelsiner, kvikklunsj og solo. Denne kaken er laget av sukkerbrød, kvikklunsj, sjokoladesmørkrem og vaniljekrem. Kaken er dynket i appelsinjuice og pyntet med hermetiserte mandariner.  En skikkelig påskekake  med andre ord!

God søndag!

 ♥

 


 





 

Påskekake

Du trenger:

ca 12 pakker med kvikklunsj

1 boks hermetiserte mandariner

 ♥

Lag to sukkerbrød:

Oppskrift til et sukkerbrød: 

4 egg

2 1/2 dl brunt råsukker

3 dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ss vaniljesukker

1 ss gresk yoghurt

50 gram smeltet smør eller 50 gram kokosolje

1 dl melk

Sett stekeovnen på 200 grader.

 ♥

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Sikt hvetemel, potemel, bakepulver og vaniljesukker og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Smelt smør og bland smør og melk inn i røren sammen med gresk yoghurt.

Hell røren over i en rund form (ca 2 liter).

Stekes midt i ovnen, gjerne med bakepair eller aluminiumsfolie over så den ikke blir fort brun på toppen.

Stek i ca 30 minutter og sjekk innimellom med en kakestikke om den er gjennomstekt.  Åpne alltid ovnsdøren langsomt og forsiktig når du skal sjekke om kaken er gjennomstekt da kaken ellers lett kan falle sammen visst den ikke er ferdig.

 ♥

Sjokolade smørkrem

440 gram smør

170 gram oboy sjokoladepulver

ca 1 dl appelsinjuice

ca 200 gram melis

 ♥

Bland alle ingrediensene og smak til med melis og oboy til å få rette smaken og rette konsitensen.

 ♥

Vaniljekrem

2 dl fløte

1 egg

2 ss hvetemel eller 1 1/2 ss maisennamel

2 ss vaniljesukker

Bland alle ingrediensene i en kjele og la det koke opp under visping til en tykk krem.

Sett tilsides  når den er kokt opp. 

 ♥

Del sukkerbrødene i to eller tre  på langs .

Legg  sukkerbrødbunnen som skal ligge nederst på et serveringsfat og dynk den godt med appelsinjuice og smør sjokoladesmørkrem over.

Legg neste sukkerbrød oppå og gjør det samme som med den nederste bunnen.  

Den neste sukkerbrødet gjør du også det samme med, men du kan ha hermetiserte mandariner over eller annen frukt.

Legg neste sukkerbrød over og dynk godt med appelsinjuice og smør  sjokoladesmørkrem over osv.  

Legg tilslutt toppsukkerbrødet  over og hell vaniljekremen over, smør utover.  Pynt gjerne med hermetiserte mandariner eller det du måtte ønske.

Fordel kvikklunsj-sjokoladen rundt kanten av kaken. Fest med et sløyfebånd rundt så alt ligger på plass.

Da er kaken klar for servering!

Håper det smaker!

 ♥

#kake #påske #påskekake #mat #blogg #palmesøndag #søndag #Norge 

Delicious carrot cake

Hei!

 Siden det er helg og påsken står for døren er det vel lov å unne seg litt ekstra. Her kommer en oppskrift på en kjempegod og saftig gulrotkake som jeg ofte lager til påske. Gulrotkake var den første kaken keg lærte meg å lage da jeg gikk på barneskolen, og har vært en favoritt siden :)

God lørdag!

Delicious Carrot Cake

4 egg

2,5  dl sukker

4 dl fint mel (vi brukte speltmel)

2 ts natron

1  1/2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ts kanel

2 ts kardemomme

2 ss  Gresk yoghurt.

150 gram meierismør, smeltet

6 dl gulrøtter, raspet

 

 Creamy cheese frosting

ca 200 gram phiadelphia naturell eller annen valgfri kremost

3- 4 dl melis

2 ts vaniljesukker

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Bland alt det tørre sammen og bland det inn i eggedosisen.

Tilsett smeltet  smør og gresk yoghurt.

Rasp gulerøttene og bland de inn røren.

Hell kakerøren i en smurt form, gjerne med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen i ca 35- 45 minutter, dette varierer fra ovn til ovn.

Sjekk med ei kakestikke eller gaffel om den er gjennomstekt. 

Bland med en mikser  kremost, melis og vaniljesukker til en glatt frosting.

 Når kaken er avkjølt smører du frostingen på.

 Vi har  pyntet med phisalys.

Da er kaken klar for å nyyyytes!

Håper det smaker!

 

 

#gulrotkake #kake #mat #blogg #helg #hverdag #spisogspar #mamma #mammablogg #hjemmelaget #foto #helse #livsstil #Norge #påske #lørdag #helg #mars #vår

Hjemmelagde energibarer

Hei!

Energibarer er kjempegodt og super turmat nå som vi går inn i påske- uken. Som barn pleide jeg og familien  å dra til Gullbotn og stå på ski der i påsken og da hadde vi alltid med appelsiner og kvikklunsj :)  Håper det blir noen skiturer i påsken for oss i år, her i Bergen er jo påske og vinterferien slått sammen til en laaang ferie :D



 

Hjemmelagete energibarer

1 dl eplejuice

20 ss /ca 1 dl flytende akasie honning 

200 gram økologiske  havregryn

200 gram med mandler og hasselnøtter blandet

50 gram tørkede tranebær og granateple blandet. (selges poser med dette på Meny)

Sett stekeovnen på 160 grader.

Varm opp eplejuice og honning i en kasserolle.

Hakk nøtter og mandler i en blender og hell det oppi en bolle sammen med tranebær og granateple, honning og eplejuice.

Hell blandingen over på bakepapir i en ildfast form ca 25cm x 25 cm, og stryk utover. Trykk blandingen med hendene ned i formen så den blir mer kompakt.

La det steke i ca 15 minutter. Ta ut og la det stå og avkjøles på kjøkkenbenken til den er blitt helt kald, da kan du løfte bakepairet ut av formen og skjære opp med en skarp kniv i passende stykker. 

Da er de klare for å nytes!

 

 

#spisogspar #blogg #energibarer #mat #matblogg #mamma #mammablogg #helse #livsstil #Norge #påske #mars #vår

Dagens oppskrift: proteinrike scones

Hei! 

 Våknet opp til nydelig sol og fuglesang  i dag. Kjenner at våren er her nå, selv om det var rimdekte bakker utenfor  i morges.

Dagens oppskrift er hjemmelagete scones  som er enkelt og raskt å lage.  En favoritt her i huset er proteinrike bananscones som smaker kjempegodt med syltetøy eller ost. De er også gode slik nsom de er og passer perfekt til frokost, lunsj, turmat og kveldsmat. 

Ha en fin torsdag!





Proteinrike banan scones

(ca 8- 9 stk)

2 dl fint speltmel

1 dl havremel

1 dl sammalt speltmel

2 ts bakepulver

1 ts salt

1 ts sukrin +

1 ss smør /kokosolje

2 ss gresk yoghurt

en håndfull mandler, hakket i blender

1/2 dl mandelmelk

1 banan

1 ts kanel

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ta en håndfull med mandler og hakk de i en blender,  jeg grovhakket mandlene.

Mos bananen med en gaffel.

Mål opp mel, bakepulver, sukrin, salt og kanel og ha det i en bolle, bland inn melken sammen med yoghurt, smør, banan og mandler.

Deigen kan godt være litt våt, og legg deigen  i klatter  med en skje på en stekebrett  med bakepapir.

Sett midt i stekeovnen for ca 5-8 minutter. Når de begynner å bli litt gyldne på toppen er de ferdige.

Da er de klare for å nytes!





 

 

 #scones #proteinrik #bananscones #mat #blogg #foto #hverdag #mammablogg #mamma #helse #livsstil #matblogg #Norge #mars #vår

Supergod granola med nøtter og tørkede bær

Hei!

Frokostblanding er en super start på dagen og denne hjemmelagde granolaen er helt sukkerfri (søtningen er  honning og eplejuice). Lager du granolaen selv kan du  ha akkurat det du liker best  oppi, du slipper kunstige tilsetningsstoffer og  det er faktisk mye billigere å lage selv enn å kjøpe ferdig på butikken.

God tirsdag!

♥ ♥ ♥

 





Hjemmelaget granola

1 dl eplejuice

20 ss /ca 1 dl flytende akasie honning 

200 gram økologiske  havregryn

200 gram med mandler og hasselnøtter blandet

50 gram tørkede tranebær og granateple blandet. (selges poser med dette på Meny)

 

Sett stekeovnen på 160 grader.

Varm opp eplejuice og honning i en kasserolle og la det småkoke på svak varme i ca 10 minutter.

Hakk nøtter og mandler i en blender og hell det oppi en bolle sammen med tranebær og granateple, honning og eplejuice.

Hell blandingen over på bakepapir i en ildfast form, og stryk det lett utover.

Stek i ca 15 minutter og rør litt innimellom i granolaen.

 Når den er ferdig må det avkjøles før du heller det over på eventuelt glass. Holdbarhets tid aner jeg ikke da vi spiser det opp stort sett med en gang, men jeg tror at den er holdbar minst en - to  uker.

 

Håper det smaker!

 

♥ ♥ ♥

 

#spisogspar #blogg #mat #granola #hjemmelaget #mamma #mammablogg #helse #livsstil #Norge #blogglisten  

Pass deg for Microsoft svindlere!

Hei!

I morges  i 07.30  tiden fikk jeg en telefon fra noen som utga seg for å jobbe for Microsoft. Denne personen ringte fra  et  hemmelig telefonnummer og snakket  dårlig engelsk. Han sa han ringte fra Usa, da jeg påpekte at han snakket amerikansk med aksant  svarte han at han egentlig var spansk, da sa jeg at vi kunne snakke spansk istedet, men det kunne han ikke...... Dette var jo ganske suspekt eller hva...? Jeg snakket med en elektro forhandler   senere i dag og de sa at Microsoft aldri ringer til kundene sine, og at dette var noen som var ute etter å svindle folk...! Klarer svindlere å logge  seg inn på pc`en din er det mulig for de å hente ut all informasjon som du har på den, til og med nettbank opplysninger.  Så pass på og ikke del informasjon med "hvem so helst" som ringer, selv om de sier de er fra et seriøst firma er det ikke sikkert det er sant...!

 

 


 

 

 

#blogg #microsoft #spisogspar #hverdag #blogg #tirsdag #mars #Norge

Pizzasnurrer

Hei!

Pizzasnurrer er veldig populært hjemme hos oss - da forsvinner maten på et blunk! Pizzasnurrer er enkelt å lage og praktisk å ta med seg som matpakke, turmat eller til for eksempel  sommerfesten  på jobben eller barnehagen.  Vi har her laget grove vegetar pizzasnurrer med spinatblader og ost, men du kan ha i det du måtte ønske.  

Ha en fin dag!

 

Denne oppskriften holder til ca 24 pizzasnurrer. Blir det for mye kan de fryses ned etter de er avkjølt,  og når du har lyst på er det bare å tine de på kjøkkenbenken først, og så varme de i ca 5 minutter på 200 grader varmluft i stekeovnen.

Grove pizzasnurrer fylt med spinat og ost

(ca 24 stk)

Deig:

6 dl fint speltmel

2 dl fibramel

ca 3 dl lunkent vann

1/2 pose tørrgjær

1 ts salt

1/2 ts råsukker

 

Tomatsaus:

ca 2 ss tomatpure

ca 1 ts råsukker

ca 1 ts salt

ca 1/2 ts pepper

litt  (ca 1/2 -1 dl) vann

smak til med oregano

 

Fyll:

ca 250 gram revet hvitost

spinatblader

 

Bland mel, gjær, salt, sukker og lunkent vann i en bolle  til en deig. Jobb godt med den og sett den på et lunt sted ca 45 minutter for heving med et kjøkkenhåndkle over.

Lag tomatsausen med alle ingrediensene og smak til med salt, sukker, pepper og krydder du måtte ønske.

Riv hvitosten.

Når deigen er ferdig hevet  drysser du mel utover bordet og kjevler ut  to firkanter.

 

Smør utover tomatsausen og dryss osten utover og legg spinatbladene oppå.

 

Rull sammen til en lang "pølse" og skjær i stykker ca 2 cm bredde på hver pizzasnurr.

Legg utover på stekebrett ikledd bakepair og dryss gjerne ost på toppen av pizzasnurrene.

 

Stekes midt  i ovnen i ca 10- 15 minutter på 220 grader.

 

Håper det smaker!

 

 

#pizzasnurrer #spinat #ost #hverdag #mat #blogg #foto #helse #livsstil #matblogg #middag #lunsj #mamma #mammablogg #mars #vår #mandag #uke #uken #Norge

Hjemmelaget fritert kalkun - godt og enkelt!

Hei!

Idag har vi fritert kalkun på menyen.  Dette er enkelt og raskt å lage, og i motsetning til når du kjøper ferdig fritert mat  (som ofte bruker palmeolje) kan du velge sunne oljer å fritere maten i som for eksempel rapsolje. Dette smaker kjempegodt!

God søndag!

 

 Fritert kalkun

500 gram kalkun

2 egg

ca 1 ts havsalt 

ca 1/2 ts pepper 

150 gram fint speltmel eller hvetemel

150 gram maismel eller griljermel

ca 4 dl rapsolje til fritering

Du trenger tre skåler:

Ha hvetemel i en skål. Ha maismel i en annen skål. Visp 2 egg, salt og pepper i en tredje skål.

Skjær opp kalkunen i ca 3 X 4 cm deler.

Ha raspsolje i en kasserolle og la det koke opp. Senk temperaturen til det småkoker da kan du starte med friteringen.






Legg litt av  kalkun- kjøttet først i hvetemel, så dyppes den i eggblandingen og så i maismelet deretter legges den oppi kasserollen til fritering.

Forsiktig så du ikke brenner deg da det kan sprute og boble litt.

Kjøttet skal dekkes helt av olje.

Etter ca 3 minutter kan du ta opp kjøttet med en gaffel og legge det på kjøkkenpapir så oljen får renne litt av.  

Så gjør du det samme med resten av kalkun-kjøttet.




 

Vi har som tilbehør salat, ris og grønnkål.

Håper det smaker!



 

 

 

#middag #fritertkalkun #kalkun #matblogg #hverdag #mat #blogg #spisogspar #spis #spar #hjemmelaget #foto #mammablogg #mamma #helse #norge #livsstil

Hjemmelaget ciabatta til søndagsfrokosten?

Hei!

Ciabatta er kjempegodt, og hjemmelagede ciabatta er enda bedre! Visste du at ciabatta betyr tøffel på italiensk pga den tøffelaktige formen på brødene?  Det finnes mange ulike oppskrifter på ciabatta. Noen inneholder surdeig og tar 2 dager å lage, men idag deler vi med dere en raskere oppskrift så iløpet av ca 3 timer har du ferske og luftige ciabatta som er kjempegode!  Del de på langs og ha ditt favoritt pålegg på! Ciabatta  passer like godt til frokost som til lunsj, og kveldsmat.  Det koster  faktisk bare ca 15 kroner å lage ciabatta selv.

God lørdag 

 

Ciabatta

(4 stk)

500 gram fint hvetemel

2 ts salt

2 ts sukker

12 gram gjær

2 ts tørrgjær

4 dl lunkent vann


 

Start med å ha lunkent vann i en bolle og legg den  ferske gjæren oppi og rør til den er helt oppløst. 



Så tilsetter du tørrgjæren.

Mål opp mel og ha salt og sukker oppi sammen med melet.

Bland det tørre oppi det våte og elt godt til det blir en god deig å jobbe med, blir den for våt må du ha mer mel. 

La den heve i 90 minutter under plast på et lunt sted.


 


Sett  stekeovnen på 200 grader.

Hell deigen over på bakepapir med mel strødd utover.

Form som  ciabattaer og legg på bakepapir på en stekeplate.

Ovnen må være varm når du setter de i ovnen.

Stekes midt i ovnen i  ca 20- 30  minutter.



Dunk lett på ciabattaene for å sjekke om de er ferdige,  hører du en hul lyd betyr det at de er ferdige.

 

 

Ha godt pålegg på og nyyyyyt!

#hverdag #mat #brød #ciabatta #sunt #matblogg #blogg #helse #livsstil #mamma #mammablogg #frokost #lunsj #vår #mars #Norge

Fusilli med røkelaks og fløtesaus

Hei!

Dagens middagstips er fusilli med røkelaks og fløtesaus som er en kjempegod middag, laks er jo så godt og smaker virkelig nydelig med fløtesaus. Lakserosene snurrer du lett sammen med en teskje rogn i midten av hver rose.  En rask og lett middag å lage, ferdig på   ca 25 minutter.

Ønsker dere en super fredag!

 



Fusilli med røkelaks  og fløtesaus

(4 porsjoner)

ca 400 gram pasta

ca 300 laks

3 dl matfløte

2 1/2 dl melk

1 ss maizenna

185 gram hele sjampinjonger

ca 6 stk cherrytomater

1 shalottløk

salt

pepper

2 ss olivenolje

litt persille

en knivspiss med muskat

Rød Lodderogn

Start med å skjære en shalottløk i skiver og stek den med en ss olivenolje i stekepanne i ca 1-2 minutter. Tilsett oppskjærte cherrytomater og sjampinjonger

Skjær ca 50 gram laks i terninger og stek den sammen med løk og cherrytomater  i ca 2 minutter.  Tilsettt krydder som persille, pepper og salt.

Hell matfløten oppi. Bland 1 ss maizenna  sammen med 2 1/2 dl kald melk og hell oppi stekepannen. Bland alt sammen med en ss olivenolje  og la det  småkoke til det blir  kremete. Skjær i skiver resten av laksen og lag små roser med litt rød rogn midten. 

Håper det smaker!




 

#Laks #mat #middag #matblogg #topplisten #blogg #spisogspar #helse #livsstil #mamma #mammablogg #fredag #mars #helg

 

 

 

 

 

Speilegg med en ny vri

Hei!

Speilegg spiser jeg ofte når jeg kommer hjem fra kveldsvakt på jobben, da er jeg skrubbsulten og siden speilegg  er  så lett å lage faller ofte valget på det.  Her kommer et tips på speilegg med en ny vri  som smaker kjempegodt!




Start med å steke speilegg på svak varme.

Ha ønsket krydder på.

Legg et par osteskiver på plommen av egget og to spekeskiner på  hvert egg, vi har her brukt Strynskinke.

Server gjerne med toast og salat.

Håper det smaker!

 

#spisogspar #speilegg #blogg #mat #matblogg #kveldsmat #mamma #mammablogg #helse #livsstil #vår #mars

10 DIY - Spar penger på kreativ gjenbruk!

Hei!
Har du tenkt over hvor mye du kan gjøre med en enkel t-shorte? Eller kanskje du har en t-shorte som du ikke liker formen på?  Nå som sommersesongen nærmer seg  (langsomt men sikkert) og det forhåpentligvis er  varmt nok til å gå med t-shorte  kan dere se her en video med mange forskjellige tips fra  Dicadaca på youtube.  Her er det bare til å bruke sin kreativitet - the sky is the limit!
 
 
 
_VdQfPgTSC0

#mote #blogg #klær #t-shorte #spisogspar #youtube #vår
 

Vegetar suppe toppet med strimlete spinatblader

Hei!

Dagens middagstips er  suppe med sellerirot, løk, poteter, kålerabi og toppet med strimlete spinatblader. Dette ble et kjempegodt og vitaminrikt måltid!

Ønsker dere en nydelig onsdag

♥ ♥ ♥

 



♥ ♥ ♥

Vegetar suppe toppet med strimlete spinatblader

(4 porsjoner)

 

Ca 200 gram sellerirot

1 sjalottløk

2 mellomstore poteter

 ca 200 gram kålerabi

4 ss tomatpure

ca 1 liter vann

2 stk grønnsaksbuljong terninger

ca 1 ts salt

ca 1  ts pepper

ca 4 ss olivenolje

spinatblader skjært i strimler til topping

noen dråper tabasco

 

Start med å skjære løk i skiver og stek i litt olivenolje i en gryte.

Skrell poteter, kålerabi og sellerirot og skjær i terninger og hell det oppi gryten.

Bland inn 1 liter vann, salt, pepper og buljongterningene.  La dette koke i ca 30 minutter til rotgrønnsakene   er myke.

Mos alt dersom det er ønskelig med en håndmikser.

Tilsett 4 ss tomatpure  og gjerne noen dråper med tabasco og la det småkoke i ca 10 minutter til. Tilsett gjerne mer vann visst det er nødvendig.

Vask og skjær i strimler spinatblader som du kan toppe suppen med.

Da er det klart for servering!

Håper det smaker!

♥ ♥ ♥


 

#spisogspar #spis #spar #mat #suppe #kjøttfri #vegetar #rotgrønnsaker #mamma #mammablogg #helse #livsstil #blogg #hverdag #mars #onsdag #middag #uke #vår #Norge

Vegansk middag: grønnkål med quinoa og chilli

Hei!

Idag er det grønnkål med quinoa og  chilli på menyen. Jeg er veldig glad i sterk mat, men visst du ikke ønsker chilli i maten din kan den lett  sløyfes. Dette er en supersunn rett proppfull av vitaminer, proteiner,  antioksidanter og mineraler- og det beste av alt: dette smaker kjempegodt!

 

Ønsker dere en flott tirsdag!

 


 

Grønnkål med quinoa og chilli

(2 porsjoner)

 

1 dl quinoa

2 dl vann

150 gram grønnkål

1 chilli

1 sharlott løk

ca 15 svarte oliven

 ca 2 ss olivenolje

maldon salt

pepper

 

Start med å koke 1 dl quinoa og 2 dl vann etter anvisning på pakken.

Stek en skivet løk i en stekepanne.

Legg så over grønnkålen og hell 1 dl vann over. Sett lokk på og kok på middels høy varme  ca 5 minutter til grønnkålen er myk.

Bland så inn finhakket chilli og hele oliven.

Bland tilslutt  nykokt quinoa inn i grønnkålen.

Smak til med salt, pepper og  olivenolje.

Da er det klart for å nytes!

Håper det smaker!




 

#quinoa #grønnkål #middag #lunsj #mellommåltid #kvelds #mat #blogg #hverdag #helg #spisogspar #spis #spar #mamma #mammablogg #helse #livsstil #tirsdag #uke #mars #vår #mat #matblogg

Energi smoothie

Hei!

Jeg startet mandagen med en  kjempegod smoothie med bringebær, blåbær og banan. Den inneholder også melk som tilfører proteiner og en spiseskje rapsolje som er rik på flerumettede  omega -3 fettsyrer, så denne smoothien smakte godt, friskt og ble ganske så sunn!

Ønsker dere en superfin mandag!

 ♥



 

 

Energi smoothie

(et glass)

ca 2 dl bringebær

ca 2 dl blåbær

1 banan

1 ss rapsolje

ha oppi  melk til ønsket konsitens

flytende akasie honning visst ønskelig

 ♥

skrell bananen, vask bærene og bland alt sammen med en mikser eller blender og hell oppi glass.

Da er det klart for å  nyyyytes!

 



 

 

 ♥

 

#smoothie #bringebær #blåbær #drikke #blogg #spisogspar #mamma #mammablogg #helse #livsstil #mars #vår #Norge

 

Liebster Award

 

Hei!

Jeg  har blitt nominert til Liebster Award av disse flotte bloggene: http://linnhelens.blogg.no/1457302298_nominert_til_liebster.html  og  http://hegedybvig.blogg.no/1457259470_nomiert_til_liebster_.html   og http://angstogredsel.blogg.no/1457281913_jeg_ble_nominert_til_.html

og http://danielmiller.blogg.no/1457281344_liebster_award.html  og    http://hevhodet.blogg.no/1457310049_nominert_til_liebster.html.

Veldig koselig at dere tenkte på meg, tusen takk!

Her er reglene for nominasjonen:

1. Nevn bloggeren som tagget deg og takk for nominasjonen

2. Svar på de 11 spørsmålene som du blir stilt

3. Nominer så 11 nye bloggere og tagg dem

4. Gi dem 11 spørsmål som de kan svare på

5. Gjør de du har valgt oppmerksom på nominasjonen.

 

 

Hevhodet.blogg.no

1. Hvorfor startet du å blogg ?

Jeg hadde lyst å samle alle mat oppskriftene jeg og min mann har på en blogg :)

 

2. Leser du mange blogger fast hver dag ?

Ja 

 

3. Hvis du kunne velge et sted du ville dratt til i hele verden og vært en måned ?

Brasil :)

 

4. Favotitt middagsretten din ?

Lasagne og pizza :)

 

5. Hva er en god venn for deg ?

En som en kan le sammen med!

 

6. Hva er en dårlig venn for deg ?

En som ikke er der for en  når en trenger det

 

7. Hva er drømmejobben din ?

Det må være å leve av bloggen :D

 

8. Har du noen kjæledyr ?

Nei

 

9. Hvordan ser en typisk lørdag ut for deg ?

Jeg jobber annenhver lørdag, men når jeg har fri blir det enten avslapning eller ut å finne på noe med barna mine.

 

10. Beskriv tre ting som gjør en blogg interessant for deg ?

Skrive om noe som interesserer meg, fine bilder og helst litt humor også :D

 

11. Beskrik tre gode egenskaper du har ?

omsorgsfull, mye humor, sta ;p

 

Danielmiller.blogg.no

1. Hvor henter du inspirasjon til bloggen fra?

Fra magasiner, andre blogger, tv - overalt egentlig!
 

2. Hva er ditt favoritt dyr?

Katt
 

3. Hvor liker du å reise mest?

Reiser mye til Hellas
 

4. Hvem inspirerer deg?

Mange :)
 

5. Hvorfor startet du å blogge?

For å samle alle matoppskriftene til meg og min mann :)
 

6. Hvilke er din favoritt veske?

Ikke noe spesiell
 

7. Hvordan motiverer du deg selv til å blogge videre?

Synes det er veldig gøy å blogge, så det er nok motivasjonen :)
 

8. Hvem er din favoritt i bloggverden?

Leser mange forskjellige blogger alt fra "store" til "små"
 

9. Hvor mye tid bruker du på å finne inspirasjon til f.eks outfit, oppskrifter osv?

kan bruke myyye tid
 

10. Hvem er ditt forbilde?

har mange :)
 

11. Har du ett favoritt plagg?

jeans :D

 

Angstogredsel.blogg.no


1. Hvoffor startet du å blogge?

Mest for å samle alle mat oppskriftene  til meg og mannen min :D


2. Hva er favoritt maten din?

Det må være Lasagne og pizza 


3. Har du dyr?

Nei


4. Hva klarer du deg ikke uten, utenfor huset?

Er ganske avhengig av lypsyl :D


5. Hva er favoritt sangen din?

Adele, hello :)


6. Hva liker du best ved bloggen din?

Bildene  og oppskriftene:))
 

7. Er du redd for noe?

edderkopper


8. Hva er dine positive og negative sider?

positive må være godt humør og sta, negativt kan være at jeg har litt vansker med å ta avgjørelser innimellom :P
9. Hvilke toppbloggere leser du?

Leser ingen fast, men leser innimellom Caroline Berg Eriksen, Anna Rasmussen, Sofie Elise.
10. Hvordan mobil har du ?

Samsung


11. Syns du denne utfordringen var gøy?

Jepp :D

 

hegedybvig.blogg.no

1. Hvilke 2 kommentarer på innleggene dine husker du best?

At leser blir inspirert, og at de liker oppskriftene :D

 

2. Hvordan så ungdomsrommet ditt ut?

Ganske kjedelig, bodde to stder på den tiden, men hadde alltid gitaren  med meg :D

 

3. Hva har vært den mest avgjørende beslutningen i livet ditt så langt?

Vernepleier utdannelsen og barna mine :D

 

4. Hva er din beste konsertopplevelse?

U2  

5. Hva var ditt favorittfag på skolen?

forming og matlaging

 

6. Har du noen gang blitt starstruck?

Nei

 

7. Hva ville vært overskriften på et innlegg om deg i avisa?

aner ikke :)

 

8. Hva skulle en aldri tro om deg?

at jeg har prøvd å komme inn på teater høgskolen (for noen år siden) :O

 

9. Hva var den siste gaven du fikk og av hvem?

Fikk til bursdagen min kari traa ull klær :)

 

10. Du får ta med deg 5 ting til et opphold på en øde øy, hva tar du med?

tannbørste, fuktighetskrem/solkrem, lypsyl, kniv, teppe.... :D

 

11. Hvilket innlegg er du mest stolt av å ha skrevet?

Kanskje det er hjemmelaget Lasagne oppskriften :D

 

linnhelsens.blogg.no


1. Hvis det er én ting i livet du kunne forandret på eller gjort på nytt, hva skulle det vært?

Kanskje  det å prøve å bo i utlandet da barna var små ....


2. Hvis du kunne dra hvor som helst i verden i dag, hvor ville du ha reist?

Brasil


3. Hva er ditt beste ferieminne?

på Kreta :)


4. Skriv 3 positive og 3 negative ting ved deg selv. 

3 positive: Humor, sta, omsorgsfull

3 negative: dårlig på å delegere ansvar, litt vinglete i avgjørelser, tenker for mye! , (he he! )


5. Hvis du fikk 1 million kroner som du skulle donert bort til et valgfritt formål, hvem skulle du donert pengene til og hvorfor?

Gatebarna i Brasil


6. Hvis du måtte bli en toppidrettsutøver, hvilken idrett/sport hadde du valgt?

ski (?)

7. Hvis du skulle levd som en kjendis for en dag, hvilken kjendis hadde du valgt og hvorfor?

Kim Kardashian (Ha Ha! )


8. Hvilket blogginnlegg er ditt mest leste som ligger på statistikken din akkurat nå?

Hjemmelaget Lasagne


9. Hva hadde gjort deg lykkelig akkurat nå?

Er veldig fornøyd jeg :)


10. Hva er den største drømmen din?

At verden blir et bedre sted for alle (Krig og fred og sånt! :) )


11.  Hva eller hvem inspirerer deg akkurat nå?

Mange forskjellige!

 

 

Her er bloggene jeg nominerer

(du velger om du vil være med eller ikke)  

 

kristipedersen.blogg.no

tepausen.blogg.no

magiskliv.blogg.no

bergensergenser.blogg.no

missmommy.blogg.no

utifriluft.blogg.no

annebe.blogg.no

cuskima.blogg.no

lykkebobla.blogg.no

ladyaugust.blogg.no

polenbesok.blogg.no

Mine 11 spørsmål til dere er:

 

1. Hvorfor startet du å blogge ?

2. Leser du mange blogger fast hver dag ?

3. Hvor er favoritt reisemålet ditt ?

4. Favotitt middagsretten din ?

5. Hva er en god venn for deg ?

6. Hva er en dårlig venn for deg ?

7. Hva er drømmejobben din ?

8. Har du  kjæledyr ?

9. Hva gjør du når du har fri ?

10. Hva  gjør en blogg interessant for deg ?

11. Hvilke  gode egenskaper har du ?

 

 

 

#Liebsteraward #blogg #hverdag #samfunn

 

 

 

 

Sjokolade med hasselnøtter og tranebær

Hei!

Jeg elsker sjokolade! Det er virkelig noe jeg aldri får nok av ♥  !

Mørk sjokolade sies å være godt for blant annet hjertet og sammen med  hasselnøtter og tranebær så blir det  litt sunnere helgekos, eller påskegodt  i påskeegget nå som det snart er påske. 







 

Sjokolade med hasselnøtter og tranebær

200 gram mørk sjokolade

ca en håndfull hasselnøtter

en håndfull tranebær

Start med å smelte  sjokoladen i vannbad.

Rør inn grovhakkete hasselnøtter og tranebær.

Hell sjokoladen over i former, eller på bakepapir og sett i kjøleskapet noen timer. 

Da er de klar for nytes :)

 

#spisogspar #blogg #mat #sjokolade #hjemmelaget #matblogg #helse #livsstil #mamma #mammablogg #Norge #mars 

Takk til leserne!

Hei!

Igår var det utrolig gøy å våkne opp til 3. plass på blogglisten i Bergen og 81. plass på Norges topplisten.  Dette var bare noe vi kunne  drømme om for et år siden da vi startet bloggen :)

Er så takknemlig til de som kikker innom bloggen vår, og tusen takk for alle de koselige kommentarene!

Ønsker dere en superfin søndag!

♥ ♥ ♥



#blogglisten #blogg #foto #spisogspar #søndag #helg #Norge #topplisten

 

 

Hjemmelagde proteinbarer- raskt og enkelt!

Hei!

Proteinbarer er veldig enkelt å lage og supert å spise etter en treningsøkt. Disse barene smaker kjempegodt av vanilje, men du kan ha en annen smak  for eksempel sjokolade visst du heller vil det. 

Ønsker dere en god lørdag!

 

 



 

Proteinbarer

(ca 2 store eller 4 små)

 

ca 20 gram mandelmel

30 gram vaniljeprotein

ca 15 gram sukrinmelis

ca 2 ss kaldt vann

ca 50 gram kokesjokolade (gjerne sukkerfri)

 

Bland sammen alt det tørre og tilsett litt og litt vann mens du knar deigen. Form proteinbarer og sett de i fryseren mens du smelter sjokolade i en skål   i vannbad. Når sjokoladen er smeltet vender du proteinbarene i sjokoladen og legg de på et fat /brett til sjokoladen størkner. Tips: sett de gjerne i kjøleskapet så størkner sjokoladen raskere. 

Da er de klar for å nytes!

 

#spisogspar #blogg #mat #proteinbarer #hjemmelaget #protein #trening #helse  #livsstil #lørdag #mars #foto #Norge #vår #uke #proteinpulver #helg

Proteinrike søtpotet vafler: sunn helgekos

Hei!

Så var det helg og da er det vel lov å unne seg noe ekstra godt, ikke sant? Vafler er en favoritt hos meg, og disse proteinrike  søtpotet vaflene er sunnere enn vanlige vafler, smaker i tillegg kjempegodt, og kan nytes med god samvittighet både til hverdag og helg.

Ønsker dere en super helg!

 

 




 

Proteinrike søtpotet-vafler

(ca 8 stk)

 

2 -3  egg

ca 2-3 dl kokt og most søtpotet (tilsvarer ca en halv middelsstor søtpotet)

ca 2  dl fint  speltmel eller annet mel

1/2 dl brunt råsukker (kan sløyfes) 

2 ss gresk yoghurt

2 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

1 ts Jomfru kokos olje

2 dl mandelmelk/ melk/ soyamelk 

 

Start med å skrelle søtpoteten og del den i mindre biter og sett til koking i vann til den er mør.

Bland alle ingrediensene i en bolle, og visp godt sammen.

Stek vaflene i vaffeljern.

Serveres med ønsket pålegg. På bildet har jeg vaniljekesam, bringebær og blåbær på vaffelen.

 

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #søtpotet #vafler #vaffel #søtpotetvaffel #helgekos #mat #helg #fredag #Norge #mamma #mammablogg #foto #helse #livsstil #mars #Norge 

Bananbrød

Hei!

Dette bananbrødet smaker helt nydelig og er i tillegg helt sukkerfri! Den eneste søtningen er en banan og litt akasie honning. Brødene hever seg ikke stort, men er luftige og fine inni allikevel. Smaker også godt med ost eller syltetøy.

Jeg har brukt frossen banan. Jeg pleier å fryse ned bananer når skallet begynne å bli brunt. Først tar jeg av skallet og deler de i mindre deler, så har jeg det over i en pose og legger det i fryseren. Da er  bananene   klart til  kakebaking, bananis eller smoothies.

 






Bananbrød

(2 små)

50 gram cocosa

2 egg

2 dl økologisk speltmel /hvetemel

1/2 dl  havregryn

2 ts bakepulver

1 dl gresk yoghurt

1 banan 

1 -2 ss flytende akasie  honning

2 ts vaniljesukker

1/2 ts kanel

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Visp på middels hastighet  alle ingrediensene sammen med en kjøkkenmaskin.

Hell røren  over i to små former, eller en stor.

Sett midt i  forvarmet stekeovn i ca 20 - 30 minutter. Må sjekkes innimellom.

Da er de klare for å nytes!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #bananbrød #banan #mat #hverdag #onsdag #sukkerfri #mamma #mammablogg #helse #livsstil #mars #vinter #vår

Dagens middagtips: Kylling i karri, enkelt å lage!

Hei!

Dette er en av mine favoritt middagsretter: Kylling i karri! Denne retten er proppfull av sunne grønnsaker, og så smaker den så deilig av kokosmelk og karri.

Ønsker dere en nydelig dag!

<3

 


 

 Kylling i karri

(4 porsjoner)

 

500 gram kylling

3 dl  kokosmelk

2 gulrøtter

1/2 søtpaprika

ca 100 gram sukkererter

1/2 grønnsaksbuljong terning

1 sjalottløk

1 ts raspet ingefær

1 - 2 ss karri (kan bli litt stekt med 2 ss)

salt etter smak

pepper etter smak

1 ts finraspet sitron

1/2 ts  korianderfrø malt

 

 

 

Skjære alt i strimler.

Start med å steke løk i en stekepanne.

Tilsett så kyllingen med  salt og pepper og litt raspet ingefær, og la den bli gjennomstekt.

Legg strimlete gulrøtter oppi og la de bli litt myke før du legger paprika, sukkererter, karri og buljong.

 

 

Tilsett tilslutt kokosmelken og la det småkoke ca 5 minutter.

 

Da er maten ferdig!

Håper det smaker!

 l

 

#kylling #karri #ris #brokkoli #grønnsaker #sunt #godt #hverdag #mat #blogg #hverdag #mat #middag #mamma #mammablogg #helse #livsstil #foto #sunt

myTaste.no