hits

mars 2018

Liten tur-kake til påske

Reklame | Funksjonellmat.no

Hei og god påske!

 Dette er en liten kake på ca 6 biter, neste gang blir det dobling av oppskriften for denne kaken smakte helt sinnsykt godt!  Bunnen er litt klissete så den bør lages på bakepapir og  skjære passende stykker  med kniv, det var det letteste! Den er  kjempegod å ha med seg på  ut på tur  :)

Liten tur-kake til påske (doble gjerne oppskriften)

(ca 6 biter)

 

💕Bunn:

6-7 ss finmalte mandler

ca 6 ss fibersirup gold

 

💕Karamell:

50 gram smør

2 dl fløte

35 gram sukrin gold

2 ss  fibersirup gold

 

💕Topping:

smeltet sukkerfri sjokolade (ringle over toppen)

skivete mandler

litt maldon salt

 

Bland finmalte mandler og søtning til en klissete deig og trykk med våte fingre deigen ned i en  liten form (feks en liten brødform) med bakepapir i bunnen. Sett bunnen i frysen.

Lag karamellen: smelt smør i en tykkbunnet kjele, bland så inn fløte, sukrin og fibersirup gold. Kok på middelshøy varme under omrøring. Det vil ta ca 30 minutter til du får en tykk karamell. Avkjøl  karamellen  til den er lunken og hell den så over mandel bunnen.  Ringle smeltet sjokolade over det, strø skivete mandler over og litt maldon salt. Sett "kaken" i kjøleskapet til karamellen er helt fast  (et par timer).Skjær passende stykker og server! Skal du ha den med på tur er det lurt å bruke matpakkepapir imellom stykkene så de ikke klister seg til hverandre.

Håper det smaker!

 

💕

God påske!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #kosthold #sukkerfri #glutenfri #mandelmel #oppskrift #matfrabunnen #karamell #sukkerfri-karamell #lavkarbosnop #lavkarbokake #lørdag #helg #tur #påske

Lavkarbo solskinnsboller til påske

Reklame | Funksjonellmat.no

Hei!

Disse bollene  er myke og saftige og smaker kjempegodt av kardemomme og vaniljekrem!  Skikkelig påskekos synes jeg :))

Solskinnsboller til påske

(ca 3-4 stk, vil du ha flere kan du doble oppskriften)

 

1 egg

5 ss sukrin :1  eller annen søtning

2 ss kremfløte

3 ss seterømme

50 gram smør (smeltet)

ca 130 gram  mandelmel (malte mandler)

1 ts bakepulver

2-3 ss psyllium /fiberhusk

4  ts kardemomme

1/2 ts vaniljepulver

1 liten klype salt

 

Vaniljekrem:

3 eggeplommer

1,5 dl kremfløte

1-2 ts vanilje pulver (smak til) eller vanileessens

2-3 ts sukrin melis eller annen søtning

 

Ha eggeplommer og kremfløte i en tykkbunnet kasserolle og la det småkoke mens du rører (jeg brukte en visp) Tilsett vanilje og søtning etter smak og visp mens det småkoker til du har en tykk og kremet konsistens.

 

Slik lager du bollene: 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og sukrin til eggedosis.

Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, vanilje, salt og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk. 

La deigen svelle ca 10 minutter.

Tilsett eventuelt mer mandelmel eller  psyllium viss deigen er veldig våt og klissete.  Deigen skal være lett  å rulle boller med.

Rull boller  og lag en grop i midten av  hver bolle og legg en spiseskje med vaniljekrem oppi,  og stek bollene på bakepapir midt i stekeovnen i ca 20 minutt, men følg med da dette kan variere fra stekeovn til stekeovn.

Når de  er avkjølte kan du lage melis glasur av sukrin melis og litt vann og ringle over bollene, dypp  de gjerne i kokos også :D

Håper det smaker!

 

God påske!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #keto #boller #påske #mattips #lavkarbotips #matfrabunnen #lavkarboboller #kos #påskekos #lavkarbokos

 

Lavkarbo dessert tips til påske

Hei!

Egg hører med til påske, og eggedosis er en barndoms dessert jeg ofte spiste i påsken. Eggedosis er godt litt i "glemmeboken" de siste årene,  til tross for at den er så enkel å lage og smaker kjempegodt! Smaker du til med revet appelsinskall, rev et sjokolade og/ eller friske bær så har du en smakfull dessert!

Eggedosis (lavkarbo)

Beregn 1 egg per porsjon

smak til med sukrin melis, ca 1/2 - 1 ss per porsjon etter smak

Rasp gjerne skall av en vasket appelsin og bland inn i eggedosisen for en frisk appelsin  smak.

Topp med revet sukkerfri sjokolade, eller legg sjokolade og eggedosis lagvis på glass.

Topp gjerne også med friske eller tinte bær og gjerne litt pisket krem.

 

Server og nyyyyt!

 

God helg!

💕

 

#spisogspar #blogg #lavkarbo #lavkarbodessert #dessert #eggedosis #lavkarboeggedosis #tips #hverdag #helg #blogg #matglede #helse #sunn #godt #lavkarbotips #keto #påske #påskedessert

 

Middag tips til påske + dessert tips (lavkarbo)

Hei!

Det er snart påske og her kommer et middagstips som jeg synes smaker kjempegodt: lammekoteletter med ovnsstekte grønnsaker, tztatziki og grønnkål. Dette er en sunn og god middag rik på vitaminer og  med lite karbohydrater. 

Lamme-koteletter med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål

(4 porsjoner)

 

Lamme koteletter 4 stk,  ferdigkrydret (fåes kjøpt hos feks Rema 1000) eller selv-krydret

2 stk pastinakk

1 stor gulrot

1 spisspaprika

3 store sjampinjong sopp

1/2 rødløk

1/2 -1 squash

1 fedd hvitløk, presset

 ca 0,5 dl matolje (valgfri) 

 

Grønnkålen:

1 pose grønnkål

salt

matolje

 

Tzatziki:

1 ss sitronjuice

1/2 agurk

1 ss hakket persille

1 fedd hvitløk, presset

1 1/2 dl  gresk yoghurt

salt

pepper

 

 Grov rasp agurken og press væsken av den. Finhakk persillen, press hvitløken og  tilsett  sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen. La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.

Sett så stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Stek lammekotelettene med ønsket krydder (viss de ikke er krydret)  i en stekepanne med lokk. Stek kjøttet på hver side på middelshøy varme, før du skrur  ned varmen og setter lokk over.  Når kjøttet stekes under lokk på svak til siver det safter ut fra kjøttet som er supert til saus.

Skrell gulrot og pastinakk og skjær i tynne skiver.

Skjær paprikaen, fjern skall skallet på soppen og skjær den i skiver. Fjern skallet fra løken og skjær i tynne skiver.

Skjær squash i tynne skiver.

Legg grønnsakene og soppen i en ildfast form. Bland  matolje, presset hvitløk, salt, tørket persille og grillkrydder, og eventuelt andre krydder du liker og hell det over grønnsakene, bland det godt inn i grønnsakene før du setter det nest nederst  i ovnen.  Stek til grønnsakene er møre.

Ha grønnkålen i en stekepanne med litt olje og salt stek på svak varme til middels varme under lokk til grønnkålen er helt myk. Rør litt om innimellom. 

Server lammekotelettene sammen med ovnstekte grønnsaker, tzatziki og grønnkål. 

 

Dessert hører med til påsken:

Gult er jo en påskefarge og gul gele passer bra som dessert til påske :)

Lavkarbo gul gele finner du oppskrift på HER

Lavkarbo  vaniljesaus finner du oppskrift på HER

 

Håper det smaker!

 

God helg!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarbodessert #lavkarbomiddag #påskelam #lammekjøtt #middag #hverdag #påske #ferie #påskeferie

Sjokolademuffins med sjokoladebiter - lavkarbo

Reklame | Funksjonellmat.no

Hei!

Disse lavkarbo muffinsene som er i tillegg  glutenfrie er superlett å lage og smaker så å si helt som vanlige muffins.

Tips: De kan fryses og tas opp når en er fysen på noe søtt og godt:)

Sjokolademuffins

(ca 7 stk)

 

3 egg

1 1/2 dl sukrin melis (eller annen søtning)

2 ts bakepulver

2 ts vanijepulver eller noen dråper vaniljeessens

50 gram malte mandler til mandelmel

30 gram kokosmel , malt kokos (kjør kokos i blender

2 ss bakekako

ca 100 gram hakket sukkerfri sjokolade (feks Sukrin sjokolade) 

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis.

Sikt resten av ingrediensene inn i eggedosisen og tilsett hakket sjokolade tilslutt.

Hell røren over i muffinsformer og sett midt i stekeovnen i ca 15 - 20 minutter. Sjekk med en kakestikke/ grillpinne om de er gjennomstekte. 

Nytes som de er, eller toppes  med  krem/ smørkrem og gjerne friske bær og et dryss med sukrin melis.

Håper det smaker!

 

Ha en fin dag!

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #muffins #lavkarbo #lavkarbomuffins #lavkarbosjokolademuffins #dessert #kake# glutenfri #melkefri #laktosefri #keto #hverdag #helg

Rømmevafler til påske -Lavkarbo

Reklame | Funksjonellmat.no

Hei!

Gule vafler hører med til påske og disse vaflene smaker veldig likt på vanlige "høykarbovafler". Jeg har denne gangen smakt til med revet appelsin skall og gurkemeie krydder som gir den fine gulfargen på vaflene, men  gurkemeie har også en betennelses dempende virkning på kroppen. 

 

Rømmevafler  til påske (lavkarbo)

(ca 6 stk)

 

80 gram mandler som males til mandelmel

4 egg

2 ss sukrin melis eller annen søtning

1 boks seterrømme

1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens

1 ts kardemomme

ca 4 ts gurkemeie

4 ts revet skall av en appelsin

2 ts bakepulver

ca 2 ss  fiberhusk

 

 

Visp egg og sukker sammen, tilsett rømmen og visp godt.  Ha mandelmelet, vanilje, kardemomme, gurkemeie, revet appelsinskall,  litt og litt fiberhusk og tilslutt bakepulver i røren. Visp sammen ingrediensene  til en  litt tykk vaffelrøre, tilsett mer fiberhusk visst røren er for tynn (fiberhusk er som et  bindemiddel), og stek de gyldne (jeg smurte jernet med smør) i et vaffeljern.

Server med  for eksempel nyrørt bringebærsyltetøy og gjerne en skje vispet krem eller rømme til.

Håper det smaker!

 

 

Ha en flott dag!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #vafler #glutenfri #onsdag #oppskrift #tips #matfrabunnen #dessert #hverdag #helg  #påske #påskevafler #lavkarbovafler #keto 

Middag tips - lavkarbo

Hei!

Dagens middag tips er fylte auberginer som er en lettvint og smakfull middag - og ikke minst sunt og godt! 

 

Fylte auberginer

(2 porsjoner)

 

1 stk aubergin

matolje til pensling

1/2 pakke kjøttdeig eller lamme-kjøttdeig

1 sjalottløk

1 fedd presset hvitløk

1/2 -1 stk  spisspaprika

salt

pepper

grillkrydder

ca 1-2 ss tomatpure

litt sukrin gold etter smak, eller annen søtning

ca 1 dl fløte (litt og litt etter smak og konsistens)

revet hvitost, gjerne parmesan ost eller en blanding av hvitost og parmesan eller annen valgfri ost

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Skjær  auberginen i to på langs slik at du får to like store deler.

Skjær ut en grop i hver aubergin, pass på at du ikke kommer helt ned til skinnet. 

Stek kjøttdeig, fin hakket løk, paprika i terninger, presset hvitløk og aubergin (det som ble fjernet da gropen i auberginen ble laget) skjært i terninger til det er gjennomstekt.

Tilsett så tomatpure og litt vann, smak til med søtning, salt, pepper og gjerne grillkrydder.

 Tilsett litt fløte (ca 1/2 - 1 dl) for en rundere smak på tomatsausen (kan sløyfes, en kan bruke vann istedet)

Fyll auberginene med kjøttdeig og topp med revet hvitost.

Legg auberginene i en ildfast form og sett til steking nest nederst i ovnen i ca 30 - 40 minutter til auberginene er møre.

 Server med en salat og rømme.

 

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbomat #keto #lavkarbomiddag #aubergin #hverdag #middag #helg #kos #mat #sunt #godt #lavkarbolivsstil

 

 

 

Lavkarbo ukemeny 12 / 2018

Hei!

Så var det mandag og tid for deling av  ukemeny med tips til lavkarbo middager og også noen dessert, bake  og kake tips!

 

Mandag

Blomkålsuppe med baconroser og ostechips

Tirsdag

Spinatpasta med bacon, sopp og ostesaus

Onsdag  

Sopp suppe

Torsdag

Sashimi

Fredag

Taco

Lørdag

Minipizza

Søndag

Stekt sei og grønnsaker

 

Dessert og kosemat-tips til uken:

Karamell kake

Sitronterte

Appelsin kjeks

 

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar  #blogg #matglede #tips #tips #oppskrift #ukemeny #lavkarbo #matfrabunnenav #hverdag #lavkarbomiddager #keto #middagstips #lavkarbomiddag #lavkarboukemeny

Sitronterte (lavkarbo)

Hei!

Liker du sitron så er dette kaken for deg! Den smaker friskt og godt av sitron og gulfargen passer bra nå til påsken :) Paiskjellet er laget med mandel og sesammel og fyllet er en sitronkrem. Jeg har brukt en søting kombinasjon av fibersirup gold og sukrin og den metalliske sukrin-smaken mange reagerer på  blir  dempet når du blander sukrin med fibersirup gold og fløte som er en kjempegod kombinasjon! 

Sitronterte

(  ca 22 cm kakeform )

Paideig:

160 gram malte mandler

20 gram sesammel (kjøpes hos bl.a Funksjonellmat.no)

80 gram smør (romtemperert)

2 ts sukrin:1 eller sukrin gold

1 ss Fibersirup gold

2 ss fløte

 

Fyll:

125  gram smør

2 1/2  stk godt vaskete  sitroner

6 stk eggeplommer

120 gram sukrin melis

1 ss fibersirup gold

2 1/2  ss kremfløte

4 eggehviter

(for skikkelig gul krem kan du også blande noen dråper gul konditorfarge i kremen, men det er egentlig ikke nødvendig)

 

Bland med en sleiv sammen ingrediensene til paideigen og ha plast rundt og legg i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme).

Kjevle forsiktig ut paideigen mellom to bakepapir (deigen revner lett!) Legg den over i en smurt  paiform eller en kakeform og press deigen oppover kanten så du får en høy kant, og prikk bunnen med en gaffel. Stek nest nederst i ovnen i ca 20 -30 minutter. Avkjøl etterpå. 

Smelt smøret og avkjøl det. Bland godt sammen 6 eggeplommer og sukrin og fibersirup.  Vask sitronene godt. Press saften av 2 1/2 sitroner og rasp skallet  (kun det gule) av de (skallet kan sløyfes ).  Bland fløte, de vispete eggplommene  og sitronsaft inn i smøret og varm det opp under omrøring til det begynner å tykne.  La det avkjøles.

Visp eggehvitene til stivt skum og vend de forsiktig inn i den avkjølte eggeplomme og sitron blandingen. 

Hell fyllet over i  paiskjellet og oppbevar kjølig i noen timer til fyllet har stivnet litt.

Håper det smaker!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbotips #sitronterte #kake #påskekake #sitron #lavkarbotrete #lavkarbokake #lavkarbopåske #mattips 

Sitronfromasj (lavkarbo)

Hei!

Det er ikke lenge til påske og sitronfromasj synes jeg hører med til påskefeiringen synes jeg! Denne sukkerfri sitronfromasjen kan nytes av de fleste med god samvittighet! Og det beste av alt: den smaker som vanlig sitronfromasj! 

Sitronfromasj

(ca 4 -5 porsjoner)

 

4 plater gelatin

2 dl kremfløte

2 egg

ca 5 ss sukrin melis eller annen søtning (tilsvarende 1 dl sukker)

saft av 1 sitron

 

Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i ca 10 minutt til de  er myke.

Visp fløten til krem, men pass på å ikke vispe for mye.

Visp egg og søtning til luftig og lys eggedosis.

Press saft av en sitron i en skål.

Ta gelatinplatene opp av vannet og press vannet av de, ligg de i en bolle og hell over ca 4 ss med kokende vann mens du rører godt/ visper til gelatinen er helt oppløst. La det stå litt og avkjøles.

Hell sitronsaften i eggedosisen mens du rører hele tiden, så heller du gelatinen over på samme måte.

Bland inn kremen.

Hell fromasjen over i en stor glass skål eller over på glass.  Sett det så i kjøleskapet og la det stå  til den er stivnet, gjerne over natten.

Denne desserten er kjempegod med bringebærsaus til.

 

Bringebærsaus

200 gram bringebær

ca 3 ss sukrin melis eller annen søtning

 

Gi et lite oppkok mens du rører bringebær og søtning sammen. 

Hell det over i en sil med en skål under, så presser du saften ut av bærene med en skje eller en sleiv.  

Bringebærsausen renner ned i skålen under.

Server og nyt!

Håper det smaker!

 

God helg!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #dessert #sitronfromasj #fromasj #sitron #bringebærsaus #godt #nyt #helg #kos #hverdag #uke #livet #bergen #lavkarbodessert #keto lavkarbofromasj #påske

Dronning Maud fromasj/ dessert (lavkarbo)

Hei!

Så går vi inn i en ny helg, og da kommer det her et dessert tips fra meg (min favoritt dessert): en  lavkarbo versjon av Dronning Maud fromasj. Denne fest desserten ble laget første gang da Dronning Maud og Kong Haakon besøkte Haugesund på sin signingsferd i 1906.

Det er vanlig å smaksette med ca 1/2 dl portvin, det har jeg ikke gjort da min er mer " barnevennlig".

Desserten er også god toppet med feks bringebær og blåbær, det hadde ikke jeg for hånden  idag, men det vil så absolutt sette mer farge på desserten!

 

Dronning Maud fromasj

 

5 dl kremfløte

1 ts vaniljepulver

5 egg

4-5 ss søtning, jeg brukte 4 ss sukrin melis

7 plater gelatin

2 -3 ss kokende vann

100 -150 gram sukkerfri sjokolade (feks sukrin sjokolade)

For mer smaktilsett feks noen dråper rom-essens eller  ca 1/2 dl portvin

 

Start med å vispe kremen sammen med vaniljepulver  til en tykk og stiv krem. Ha den over i en annen bolle og sett den i kjøleskapet.

Viktig at eggene vispes i ren bolle. Visp egg og søtning til eggedosis,

Legg gelatinen i kaldt vann.

Riv sjokoladen på et rivjern.

Klem vannet av de myke gelatinplatene, og løs de opp med ca 2 -3  ss kokende varmt vann mens du visper det til det er helt oppløst i vannet.  La dette avkjøles litt (ca 5 minutter), visp litt til på nytt,  før du heller den oppløste  gelatinen over i eggedosisen og  pisk den inn på lav hastighet.

Tilsett så kremen som vispes inn for hånd, (og smak til med rom-essens/portvin viss du ønsker det)  forsiktig så ikke all luften av desserten går ut.

Hell så 1/3 av fromasjen over i en dessertskål. Så strør du  revet sjokolade over, før du heller 1/3  av fromasjen over og strør sjokolade og tilslutt siste del av fromasjen og sjokolade på toppen.

Sett fromasjen i kjøleskapet til den er stivnet i ca 5-6 timer, den kan gjerne stå over natten.

Håper det smaker!

 

God helg!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #dessert #dronningmaud #Maud #fromasj #pudding #dronningMaudsdessert #lavkarbo #lavkarbodessert #tips #oppskrift #matfrabunnen #keto 

Lavkarbo frokost/ lunsj tips!

Hei!

Dette er bare så godt og superenkelt å lage:  omelettmuffins som  passer til både frokost, lunsj, supert til piknik og til kveldsmat. 

 

Omelettmuffins

(ca 7 -8 stk)

 

7 økologiske egg

3 ss fløte 

4 ss grovrevet parmesanost / hvitost

1/2  ts salt

1/2 ts pepper

Fyll: feks 1/2 paprika, tomat, skinke, bacon, vårløk og gjerne friske urter som timian og eller oregano

 Stekes på 220 grader.

 

Visp egg, melk, grovrevet parmesanost, salt og pepper i en bolle. Tilsett så det du måtte ønske av paprika, skinke osv....

Hell eggeblandingen over i muffinsformer  (lurt å pensle formene med litt olje først) og stek  midt i stekeovnen i ca 10 -15   minutter.


Når muffinsene er stivnet helt er den ferdig og du kan ta den ut av ovnen. La de stå å avkjøles litt før du kan spise den.

Da er de klare for å nytes!




Håper det smaker!

 

Ha en flott dag!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #frokost #lunsj #tips #oppskrift  #omelett #mat #hverdag #blogg #spisogspar #matblogg #foto #omelettmuffins #lavkarbotips #lavkarbomuffins #lavkarboomelett #matfrabunnen #keto #sunt #katrinestenhjem

Kjempegod grøt til frokost (lavkarbo)

Hei!

Mandel og nøtte-mel grøt er en god og mettende grøt som holder deg stappmett i flere timer, og passer dermed bra for eksempel til frokost eller som kveldsmat.

Jeg har laget mange varianter av denne grøten, og jeg synes alle er like gode! Du kan selv velge om du vil ha halvparten nøtt og mandel-mel i grøten, eller om du kun vil ha valnøtt-mel eller mandel-mel.

Nøtte-mel grøt med smørøye og toppet med rørte bringebær smaker fantastisk godt!

Mandel og nøtte-mel grøt

(1 porsjon)

 

25 gram mandelmel og 25 gram hasselnøttmel, jeg maler det selv

1 ss smør

1 - 2 ts sukrin gold (etter smak)  eller annen søtning

litt salt (en liten knivspiss)

ca 2 dl fløte (beregn litt ekstra)

 

Topping:

smørøye

bringebær (gi et oppkok til bringebær sammen med litt søting, feks sukrin gold)

 

Kok opp mandel og nøtte-mel, fløte, smør, salt og søtning mens du rører, la det småkoke under omrøring i ca 10 minutt, spe eventuelt med mer fløte visst grøten blir for tykk.

Server for eksempel med nyrørte bringebær som jeg hadde i dag!

Håper det smaker!

 

 

 

💗

Ha en super dag!

 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbogrøt #mandelgrøt #mat #oppskrift #tips #onsdag #sunt #godt #hverdag #frokost #lunsj #kveldsmat #mars #nøttemelgrøt #keto #lavkarbotips

Hvit saus (lavkarbo)

Hei!

Denne hvite sausen er veldig allsidig og enkel å lage, og smaker kjempegodt! Ikke trenger du noe form for  mel for å få sausen tykkere heller! Sausen kan du bruke til både kjøtt og fisk, og når du lager lasagne eller til feks ovnstekt blomkål.

 Hvit saus / Besciamelle

2 dl fløte

2 ss Tine smøreost naturell

1/2 ts  muskatnøtt

Pepper  etter smak (kan sløyfes)

Maldon salt etter smak

 

Visp fløte og smøreost sammen.

 Gi det et lite oppkok.

Smak til med muskatnøtt, salt og eventuelt litt  pepper.

Sett kasserollen tilbake på kokeplaten og kok opp mens du rører.

 

Når bruker en HVIT SAUS? 

For eksempel når en lager hjemmelaget lasagne, se oppskrift HER

Eller til ovnstekt blomkål og skinke/bacon er det også veldig med en hvit saus som tilbehør, oppskrift finner du HER

 

 

Ha en fin dag videre!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbosaus #lavkarbohvitsaus #mat #tips #lavkarbotips #keto #hverdag #helg #middag #lavkarbomiddag #hvitsaus

 

 

 

Lavkarbo ukemeny 11 / 2018

Hei!

Det er mandag og ny uke og da passer det bra med noen middags tips til uken vi begynner på idag :) Denne ukemenyen er variert, inneholder lite karbohydrater og er rik på grønnsaker. Jeg legger også ved et frokost tips og  dessert tips. Klikk på linken over hvert bilde så får du opp oppskriftene :) 

Mandag

Kylling form

Tirsdag

Kylling i karri med blomkålris

Onsdag

Gulrotsuppe

Torsdag

Stekt sei  og grønnsaker

Fredag

Hamburger tallerken

Lørdag

Kålrull

 

 

Søndag

Ørret med grønnsaker og tzatziki

 

Frokost tips:

Mandelgrøt

 

Dessert tips

Mini pannekaker

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott uke!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarboukemeny #lavkarbomattips #lavkarbomiddag #keto #hverdag #mat #middag #helg #uke #mars 

Lavkarbo rundstykker

Hei!

Saftige og gode rundstykker ble det idag til frokost :) Disse er laget med blant annet cottage cheese og egg, solsikkefrø og linfrø som gjør de ekstra gode :))

Rundstykker med cottage cheese

(9 stk)

 

2 egg

40 gram solsikkekjerner

60 gram linfrø

70 gram malte mandler

30 gram finmalt  sesammel (Funksjonellmat.no)

ca 2 ss fiberhusk /psyllium

1 liten boks cottage cheese

2 ts bakepulver

1 ts salt

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp eggene til luftig eggedosis.

Tilsett  alt det tørre og cottage cheese. Bland godt sammen og la det svelle ca 5 minutter. Tilsett mer fiberhusk viss deigen er veldig våt. 

Bruk en muffinsformer til å ha deigen i eller et muffinsbrett som jeg har her. Stek de midt i ovnen i ca 20 minutter - dette kan variere fra ovn til ovn så lurt å følge med!

 

Håper det smaker!

 

 

Ha en flott søndag!

 

Sponset av Funksjonellmat.no

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarborundstykker #lavkarbo #keto #mattips #lavkarbotips #frokost #lunsj #kveldsmat #lavkarbofrokost #mars #hverdag #helg #søndag

Hasselnøttkake med mokka og karamell-krem (lavkarbo)

Hei!

Det er helg og bakedag her i huset :) Denne kaken jeg idag vil dele oppskrift fikk jeg servert hos min mor for noen uker siden da jeg var på besøk hos henne, og da var det mange år siden sist jeg hadde smakt denne kaken. Den ble mye bakt i min barndom og var favorittkaken min husker jeg! Og nå har jeg tenkt en stund på hvordan jeg kan lage en lavkarbo versjon av denne kaken og endelig kommet frem til en oppskrift som smaker akkurat som den originale!

Hasselnøttkake med mokka og karamell- krem

(   ca 20 cm kakeform )

150 gram malte hasselnøttkjerner

150 gram sukrin melis

2 egg

30 gram malte mandler

1 ts bakepulver

 

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Visp egg og sukrin melis til eggedosis. Mal hasselnøttkjerner og mandler og bland de i eggedosisen sammen med bakepulveret.  Hell røren over i en smurt kakeform og sett den midt i stekeovnen i ca 20 minutt (obs: følg med!)

 

Mokka og karamell- krem

2 1/2 dl kremfløte

1/2 dl sterk kaffe

1/2 dl karamellsaus (se oppskrift under)

 

Karamellsaus

20 gram smør

1 dl fløte

12,5 gram sukrin gold

1 ss fibersirup gold

 

Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Rør inn fløte, sukrin gold og fibersirup på middelshøy varme. Rør helt til karamellsausen begynner å bli litt tykk, men fortsatt rennende. Sett den til avkjøling.

 

Slik lager du mokka og karamell- kremen:

Stivpisk kremfløten. Tilsett avkjølt kaffe og karamellsaus og vend det inn i kremen, blir kremen veldig tynn kan du vispe den opp igjen.

Topp kakebunnen med mokka og karamellkremen og ha gjerne litt revet koke eller sukkerfri sjokolade over (feks sukrin sjokolade)

La kaken stå i kjøleskap til den skal serveres. 

 

Håper det smaker!

 

 

God helg videre!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbokake #lavkarbokos #mat #helg #mattips #lavkarbotips #lørdag #mars 

Lavkarbo kos til helgen

Hei!

Det er helg igjen og hva er vel bedre enn å feire med et lavkarbo pannekake-tårn med krem og skogsbær? Denne pannekake-kaken er superlett å lage og  smaker helt nyyyydelig! :)

Mini- pannekaker 

(ca 5 stk)

 

50 gram mandelmel (malte mandler, ikke fett reduserte)

30 gram kokosmel 

2 egg

2 dl fløte

litt salt (en knivspiss)

ca 1 -2 ts sukrin gold eller annen søtning

1 ts psyllium

1 ts bakepulver

ca 1 /2 ts vaniljepulver

 

Fyll:

ca 2 dl kremfløte

vaniljepulver etter smak

ca  150 gram frosne skogsbær blanding (kjøpt hos Rema 1000)

ca 1-2 ts sukrin :1  eller annen søtning etter smak

Topping: Fibersirup gold (kan sløyfes)

 

Visp ingrediensene sammen og la svelle i  10 minutt.

Stekes i litt smør på stekepanne eller uten smør på takke.

Når oppsiden av pannekaken er tørr kan du snu den slik at den stekes på andre siden.

Legg pannekakene på rist til avkjøling.

Gi et lite oppkok til den frosne skogsbær blandingen og tilsett sukrin eller annen søtning etter smak. Avkjøl.

Lag pannekake tårn med krem og bær. Legg en pannekake på et serveringsfat og dander krem og avkjølt skogsbær imellom hver pannekake, også på toppen.  Hell litt fibersirup gold over og server og nyyyyyyt!

Håper det smaker!

 

Ha en fin dag videre!

💕

 

Sponsor: Funksjonellmat.no

 

 

#spisogsoar #blogg #matglede #tips #helse #pannekaker #pannekakedag #lavkarbo #lavkarbopannekake #oppskrift #hverdag #matfrabunnen #fredag #keto #helg 

 

Lavkarbo middagstips

Hei!

Dagens middag tips er kylling i karrisaus med deilige grønnsaker  og blomkålris til. Grønnsakene jeg brukte her i dag (og som jeg synes passer godt til denne retten) er en ferdig wokblanding med bl.a. minimais og brokkoli, den inneholder ca 4 karbo pr 100 gram. Viss du heller vil ha andre grønnsaker i kan du selvfølgelig det, men det bør være samme  mengde som wokblandingen - det vil si ca 300 gram med grønnsaker.

 

Kylling i karri

(4 porsjoner)

400 gram kylling i strimler

3 dl  kokosmelk

1 wok blanding (ca 300 gram) med minimais, brokkoli, gulrot, pastinakk (jeg her brukte Findus sin : Just wok it - fra Rema 1000)

1/2 grønnsaksbuljong terning

1 sjalottløk

1 ts raspet ingefær

1 - 2 ss karri (kan bli litt sterkt med 2 ss)

salt etter smak

pepper etter smak

1 ts finraspet sitron

1/2 ts  korianderfrø malt (kan sløyfes)

 

Blomkålris

1 stk blomkål (liten)

salt

1 stk hvitløk fedd, presset

gjerne litt sitron saft etter smak (1 -2 ts)

 

Start med å steke løk i en stekepanne.

Tilsett så kyllingen med  salt og pepper og litt raspet ingefær, og la den bli gjennomstekt.

Tilsett den frosne wok blandingen oppi sammen med krydder og  karri og buljong.

Tilsett tilslutt kokosmelken og la det småkoke under lokk mens du rører om innimellom i ca 5 minutter.


Lag blomkålris slik:

Skyll og skjær opp blomkålen i mindre deler (skjær bort det grønne). Legg den i en blender eller bruk et rivjern . Bruker du blender er det best å følge godt med så det ikke blir blomkålmos istedet!

Stek den revete blomkålen i en stekepanne på middelshøy varme mens du rører om, tilsett litt salt, et fedd presset hvitløk (kan sløyfes) og gjerne litt sitron for en frisk smak.

Server kylling i karri sammen med  den stekte blomkålrisen!
 

Håper det smaker!

 

Ha en fin dag! 
 

#kylling #karri #ris #brokkoli #grønnsaker #sunt #godt #hverdag #mat #blogg #glutenfri #laktosefri #glutenfri #matfrabunnen #tips #matglede #spisogspar #Katrinestenhjem #lavkarbo #lavkarbomiddag #keto #lavkarbotips #hverdag 

Lavkarbo middagstips

Hei!

Dette er en kjempegod og fargerik middag som er veldig enkel å lage til. 

Sausen kan bli litt tynn da det også siver ut en del saus fra kyllingen og grønnsakene, men kremosten som tilsettes i fløten hjelper på å tykne sausen, det er også godt med blomkål ris til denne retten. 

Kylling form

(4 porsjoner)

 

600 gram kylling lårfilet

1 brokkoli

2 stk mozzarella

ca 16 stk cherry tomater

salt

grillkrydder

2 dl fløte

2 ss Tine kremost naturell

1 fedd hvitløk (presset)

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Skjær hver kylling lårfilet i to deler ha salt og grillkrydder over.

Skjær opp mozzarellaene  i passe tynne skiver.

Skyll  og skjær cherry tomatene  i to deler.

Skyll og skjær brokkollien i  små buketter.

Finn frem en ildfast form (ca 20 X 30 cm)  og dander i rekker kylling, tomater, brokkoli og mozzarella.

Dryss salt over og gjerne litt grillkrydder.

Varm opp i en kasserolle fløte, kremost og 1 fedd presset hvitløk til du får en litt tykk saus. Hell sausen over  i den ildfaste formen og sett det til steking midt i stekeovnen  til kyllingen er gjennomstekt.

 

Server gjerne med blomkålris til:

 

Blomkålris

1 stk Blomkål

 1 fedd presset hvitløk

salt (etter smak)

litt gurkemeie for en fin gulfarge på blomkålrisen

 

Du kan raspe blomkål på et rivjern eller bruke en blender som jeg gjorde, men vær forsiktig så du ikke ender opp med blomkål mos istedet!

Ha den revne blomkålen i en stekepanne og smak til med salt og gjerne et fedd hvitløk (presset). Litt gurkemeie over tilslutt gir en fin gulfarge, og ikke minst er gurkemeie et helsebringende krydder som virker betennelsesdempende. Stek på middelshøy varme mens du rører om i ca 5 minutter.

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag videre!

 

 

 

#spisogspar #blogg #middag #mattips #mat #lavkarbo #keto #lavkarbomiddag #tips #lavkarbotips #kylling #matglede #helse #kosthold #hverdag #oppskrift #matfrabunnen

 

 

 

 

 

Lavkarbo ukemeny 10 / 2018

Hei!

Det er mandag og her kommer mine middagstips og i tillegg finner du frokost, dessert og snope-tips her  til uken vi har startet på :)

 

Mandag

Mozzarella, squasj og bacon boller

Tirsdag

Hjemmelaget lavkarbo pasta

Onsdag

Spicy fiskegrateng/ fiskeform

Torsdag

Hjemmelagde kylling nuggets

Fredag

Blomkålsuppe

Lørdag

Ørret på en seng av grønnsaker og tztatziki

Søndag

Ovnstekt blomkål med skinke og ostesaus

 

Ukens dessert tips:

Bringebær sorbe

 

Ukens sunne snope- tips

 Hjemmelagde proteinbarer

 

Ukens frokost tips som holder deg mett lenge!

Chiapudding med mandelsmør

Omelett vafler

 

Håper det smaker!

 

God mandag videre!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #mat #uke #mandag #tips #hverdag #middag #lavkarbomiddag #ukemeny #lavkarboukemeny #katrinestenhjem #helg #nyuke #mars #oppskrifter #matfrabunnen #sukkerfri #glutenfri #lavkarbotips

Sukkerfri og glutenfri sjokoladekake

Hei!

Denne sjokoladekaken gir meg skikkelig barnebursdags følelse! Den er  både glutenfri og sukkerfri. Jeg har brukt sukrin i denne kaken, men du kan fint bruke den søtningen som du liker best. 

Sukkerfri sjokoladekake

(20 cm  X 30 cm form/ lasagne form)

 

4 egg

3 dl sukrin gold eller annen søtning

5 ts bakepulver

3 ts vaniljepulver

160 gram malte mandler

2 ts psyllium husk

4 ss bakekakao

50 gram romtemperert  smør / smeltet

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til luftig eggedosis.

Sikt de tørre ingrediensene og rør det forsiktig inn i røren og tilsett smøret.

Ha bakepapir i bunnen på en form (på størrelse med en lasagne form).

Sett kaken midt i stekeovnen  i ca 15 - 20 minutt. Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig stekt. 

Ta kaken ut av formen ved hjelp av bakepapiret og la den avkjøles helt før du topper den med sjokoladeglasur.

 

Sjokoladeglasur

140 gram mykt smør (romtemperert)

100 gram sukrin melis

1 ts vanilje pulver

2 ss kaffi

ca 3 ss fibersirup gold 

2 ss fløte

ca 2 ss bakekako

1 knivspiss salt

 

Visp sammen ingrediensene til sjokoladeglasuren og smør det utover kaken (det er viktig at kaken er avkjølt).

Pynt med  så å si sukkerfri nonstop fra Atkins  finner du HER

Oppbevar kaken kaldt før servering. 

 

 Håper det smaker!

 

Ønsker deg en god søndag!

 

#spisogspar #blogg #matglede #sjokoladekake #kake #lavkarbokake #lavkarbosjokoladekake #tips #keto #lavkarbotips #lavkarbononstop #søndag #kos #mat #helg #sunn #sunnkake #sukkerfri #glutenfri 

4 lavkarbo tips til lørdags kosen

Hei!

Det er lørdag og her kommer noen tips til lørdags kosen :) 

Lavkarbo sjokolade med karamell - SMIL sjokolade

 

Sjokoladetrøfler

 

Marshmallows

 

Hvit fudge med mandler

 

Fant du noe som fristet?

-

Her snør det masse i dag, og gradstokken har gått fra -13 og opp til  til 0 grader så det begynner å bli riktig så "varmt" nå, hehe...!  Ungene mine vil ut å handle inn ingredienser til SLIM så det blir nok en tur ut og da til fots siden jeg ikke har sertifikat...! Men akkurat det med sertifikatet har jeg tenkt å gjøre noe med - jeg har endelig somlet meg til å bestille en time hos en kjøreskole, så forhåpentligvis  om noen måneder har kan jeg kjøre bil!!!! 

  -

God lørdag videre!

 

 

#spisogspar #blogg #Katrinestenhjem #matglede #tips #helse #lavkarbo #mat #kos #snop #lørdagskos #oppskrift #keto #lavkarbosjokolade #helg 

Kremkake - lavkarbo helgekos

Hei!

Kremkake er bare det beste jeg vet, og nå som det er helg må det være lov å kose seg litt ekstra, og denne 

kaken (som også er glutenfri) med lite karbohydrater, toppet med  krem og bringebær kan da nytes med god samvittighet!



Lavkarbo kremkake

(kakeform ca 18 dm)

Kakebunn:

150 gram mandler males til mandelmel

50 gram hasselnøtter males til nøttemel

4 eggehviter

60 gram sukrinmelis (eller annen søtning)

1 ss mykt smør

1 liten ts kanel

 

Topping:

ca 3 dl kremfløte

friske bær, jeg hadde her bringebær som inneholder lite karbohydrater

 

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Visp eggehviter til en fluffy krem som kan stå av seg selv. 

Bland sukrin eller annen søtning og mandelmel sammen.

Vend så dette forsiktig  inn i  den fluffy eggehviten.

Kle en kakeform med bakepapir og hell kakerøren i formen og sett midt i stekeovnen i ca 20 - 25 minutter.

Når kaken er ferdig tar du kaken ut  og lar den stå å kaken avkjøles litt.

Visp kremfløte til  krem. Skjær bunnen i to eller ha en høy bunn, jeg hadde krem imellom lagene og oppå, da synes jeg den ble ekstra god, men det er også godt å ha en høy bunn toppet med krem og bær.   

Pynt kaken med bær.

Server og nyyyyyyt!

 


God helg!
 

 

 

#spisogspar  #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #mat #kake #kremkake #dia #sunn  #uke #hverdag #helg #tips #oppskrift #matfrabunnen  #lavkarbokake #fredag #keto

Rullekake - lavkarbo

Hei!

Det er 1. mars idag, men ute er det full vinter og flere minus grader så det er ikke så mye vår følelse! 

Men over til overskriften: rullekake er enkelt og raskt å lage, og det passer meg bra som ikke liker å stå timevis ved kjøkkenbenken! Liker du både kaffe og sjokolade er dette kaken for deg. Dette ble en kjempegod rullekake (som også er glutenfri) som falt i smak både hos store og små! Server gjerne med en klatt vispet krem til og friske bær. 

Mokkarullekake 

(1 stk)

3 store egg

1 1/2 dl sukrin melis eller anna søtning

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver

 50 gram  mandelmel (jeg maler selv)

30 gram kokosmel (jeg maler selv)

2 ss bakekakao

2 ss kaffe (ferdig laget kaffe)

 

Fyll

200 gram Tine kremost naturell

1 dl kremfløte

2-3 ss kald kaffe (smak til)

ca 2 ts vaniljepulver

ca 3 -4 ss sukrinmelis (smak til)

ca 2 ss bakekakao (smak til)

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis, visp lenge. 

Vend inn det tørre og kaffe.

Hell røren over på en langpanne ikledd bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca 8 minutter.

Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig.

Hvelv så kaken over på et bakepapir, fjern forsiktig bakepapiret øverst (som kaken ble stekt på). La kaken avkjøles med langpannen over kaken. 

Visp sammen ingrediensene til fyllet til en smidig krem. 

Når kaken er avkjølt fordeler du kremen utover kaken og rull sammen fra langsiden.

Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.

 

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #tips #oppskrift #matfrabunnen #rullekake #lavkarborullekake #mokkarullekake #sjokolade #mokka #lavkarbotips #lavkarbooppskrift #helg #kos #mat #kake #dessert #glutenfri #glutenfrikake)

myTaste.no