hits

april 2015

Miljøvennlig rengjøring med eddik

 God torsdag!

idag vil vi dele med dere  noen miljøvennlige  rengjøring tips. Visste du at eddik er noe av det mest anvendelige du har i huset? Eddik er både  miljøvennlig, billig og bakteriedrepende. Når du vasker  i huset gir det  mange goder på en gang: det bli rent, du forbruker mange kalorier og du trener musklene dine!

Her kommer noen eksempler på hva du kan vaske med eddik. 

 

Vindusvask

Nå som vi endelig har litt sollys kan du virkelig se all skitten på vinduene! Bland en del eddik med en del vann. Tørk med ren, tørr klut. Og dermed har du rene, skinnende vinduer!



 

Kjøleskap

Unngå kjemiske stoffer nær maten ved å vaske kjøleskapet med halvparten eddik og halvparten vann. Setter du et glass med epleeddik i kjøleskapet fjerner det vond lukt.

 

Hvite ringer

Utrolig irriterende med hvite ringer etter glass  på mørke bord!  Bland en del eddik med en del olivenolje og gni over hvite ringer på mørkt treverk.

 

Kaffemaskiner

Kalkbelegg fjernes ved å kjøre konsentrert eddikvann gjennom maskinen et par ganger.

 

Avløpsrens

Hell en kopp konsentrert eddik i avløpene en gang i uken. La stå en halvtime før du skyller med kaldt vann.

 

Mikrobølgeovnen

Kok en blanding av 1/4 kopp eddik med en kopp vann i ovnen. Det vil få matrester til å løsne og samtidig fjerne vond lukt.

 

 Skjærebrett av tre

Skjærebrett av tre renser du best med eddik og vann.

 

Ha en fin dag!

 

 

 (Bildene er fra weheartit) 

 

 #hverdag #trening #vaske #eddik

Spagetti med grønnkål og kylling

Dagens middagstips:

I dag vil vi dele med dere en oppskrift på spagetti med grønnkål og kylling. Grønnkål omtales ofte som den nye supergrønnsaken da den inneholder mye fiber, vitamin A i form av Betakaroten, vitamin E, vitamin B6, B vitaminet  Folat, Kalsium og mange antioksidanter. Dette er en sunn og god middag som er rask å lage.

Denne retten koster ca 90 kr for 4 porsjoner.

 
 

Spagetti med grønnkål og kylling

(4 porsjoner)

  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 sjalott løk
  • 120 gram strimlet bacon
  • 250 gram kyllingfilet strimlet
  • 150 gram vasket og oppskjært / strimlet grønnkål
  • kapers etter smak
  • 250 gram spagetti
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • ca 60 gram  griljermel/strøbrø til å strø over maten tilslutt.


 

Start med å koke vann i en kasserolle. Når vannet koker legger du spagettien oppi.

Mens du venter på vannet skal koke steker du  først bacon og skivet løk i en stekepanne med 2 ss olivenolje.

 

Etter ca 5 minutter tilsetter du  kyllingen oppi også.



Når kyllingen er gjennomstekt, legger du grønnkålen oppi stekepannen, rør litt  og sett så lokk over maten mens det småkoker. Blir det litt tørt kan du tilsette litt vann.

Etter ca 5 minutter tilsetter du kapers oppi.



Når spagettien er ferdigkokt heller du vannet ut og heller spagettien over i stekepannen og rører om.


 



Før  servering kan du strø over med griljermel/ strøbrø.

 

 Håper det smaker!

 

#spagetti #grønnkål #supergrønnsak #kapers #middag #mat #onsdag #hverdag

♥Ciabatta

God torsdag!

Håper dagen deres har vært fin så langt.

Idag vil vi dele en oppskrift på ciabatta  som betyr tøffel på italiensk pga den tøffelaktige formen på brødene.   Det finnes mange ulike oppskrifter på ciabatta. Noen inneholder surdeig og tar 2 dager å lage, men idag deler vi med dere en raskere oppskrift så iløpet av ca 3 timer har du ferske og luftige ciabatta som er kjempegode!  Del de på langs og ha ditt favoritt pålegg på! Ciabatta  passer like godt til frokost som til lunsj og kveldsmat. De er også gode som tur-mat.

Dette koster deg ca 15 kroner å lage.

 

 

Ciabatta

(4 stk)

  • 500 gram fint hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 12 gram gjær
  • 2 ts tørrgjær
  • 4 dl lunkent vann


 

Start med å ha lunkent vann i en bolle og legg den  ferske gjæren oppi og rør til den er helt oppløst. 



Så tilsetter du tørrgjæren.



Mål opp mel og ha salt og sukker oppi sammen med melet.

Bland det tørre oppi det våte og elt godt til det blir en god deig å jobbe med, blir den for våt må du ha mer mel. 

La den heve i 90 minutter under plast på et lunt sted.


 


Sett  stekeovnen på 200 grader.

Hell deigen over på bakepapir med mel strødd utover.

Form som  ciabattaer og legg på bakepapir på en stekeplate.



Ovnen må være varm når du setter de i ovnen.

Stekes midt i ovnen i  ca 20- 30  minutter.



Dunk lett på ciabattaene for å sjekke om de er ferdige,  hører du en hul lyd betyr det at de er ferdige.

 

 

Ha godt pålegg på og nyyyyyt!

 

#hverdag #mat #brød #ciabatta #sunt #matblogg #tirsdag

Spagetti med zafran, kylling og asparges

God mandag!

Så var det ny uke, og vi begynner uken med spagetti med  zafran, kylling og asparges. Nå er det flere dagligvare butikker som har salg på asparges så vi vil dele med dere en rett med super sunne asparges  som er rike på kostfiber, vitamin E, svært rike på vitamin C og B vitaminet folat.  

Denne retten koster ca 90 kr for 4 store porsjoner.

 



 

 Spagetti med zafran, kylling og asparges

(4 store porsjoner)

  • 250 gram kylling lårfilet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 gulrot
  • 450 gram asparges
  • 1 sjalott løk
  • salt
  • pepper
  • 4 dl melk
  • 2 dl vann
  • 0.4 mg zafran ( en pose)
  • 6 lange skiver bacon
  • 1 ss fint mel
  • finrevet parmesanost
  • 250 gram spagetti

 

Skjær i skiver en sjalott løk og legg i stekepannen med 2 ss olivenolje.

Skjær kjøttet i strimler og ha det oppi stekepannen.

Gulrot skjæres i skiver, skjær av enden på 5 asparges og skrell av litt av skallet på stilken, del så aspargesen i ca 1 cm lange deler. 

Tilsett salt og pepper etter smak.



Tilsett zafran, og hell vann og melk blandet med mel  over det hele mens det småkoker og du rører hele tiden. Kok til kyllingen er gjennomstekt.



 Resten av aspargesen skjærer du av enden på og skreller av ytterste lag på stilken. Legg de i en stekepanne med litt vann og salt, og la de stekes i ca 5 minutter før du  surrer bacon rund  2 og 2 asparges og stek til baconet er brunet.



Kok vann til spagetti og kok som anvisningen sier på pakken.

Når spagettien er ferdigkokt heller du vannet av og  blander spagettien inn i zafran og kylling sausen i stekepannen.

 Topp spagettien med litt finrevet parmesanost.

Da er maten  klar for servering. 

 


 

 

 Håper det smaker:)

 

God middag!

 

#spagetti #kylling #zafran #asparges #matblogg 

 

 

 

 

Omelett med asparges

God søndag!

Denne uken har Rimi hatt salg på grønn asparges, og i den forbindelse vil vi dele med dere en oppskrift på omelett med asparges. Asparges er en supersunn grønnsak. Visste du at asparges er rike på kostfiber, vitamin E, svært rike på vitamin C og B vitaminet folat?Grønn asparges kan både grilles, kokes, dampes og stekes.  Denne retten er enkel å lage, og passer godt til både frokost, lunsj, middag og kvelds. 

 




Omelett med grønn asparges

  • 7 egg
  • 3 ss melk / soyamelk
  • 4 ss grovrevet parmesanost
  • 1/2  ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 450 gram aparges

 
Sett stekeovnen på 200 grader.

Visp egg, melk, grovrevet parmesanost, salt og pepper i en bolle.





Skjær av den hvite/lilla enden på aspargesen og  skjær de opp i mindre deler ca 1 cm lange.





Legg aspargesene i en langpanne ikledd bakepapir og hell eggblandingen over.






Stekes  midt i stekeovnen i ca 8 -10  minutter.

Når omeletten er stivnet helt er den ferdig og du kan ta den ut av ovnen. La den stå å avkjøles litt før du tar den over på serveringsfat.



Håper det smaker!

God appetitt!

 #omelett #asparges #supersunt #mat #søndag 

Søtt og godt

God lørdag!

Her  kommer en oppskrift på hjemmelaget lørdagsgodt.: sjokoladekuler laget av blant annet mandler, hasselnøtter, mørk sjokolade og dadler. Visst du ikke liker dadler kan det fint byttes ut med feks tranebær. Disse kulene er kjempegode og forsvant på et blunk!  Vi har delt oppskriften tidligere, men det er så lenge siden nå så legger den ut igjen. 

Ha en fin dag!

 

 

Sjokoladekuler  ( ca 30 stk)

  • 1,5 dl mandler
  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 dl cashewnøtter
  • 15 stk dadler uten stener (dadler kan erstattes med  feks tørkede tranebær)
  • 3 ss honning
  • 1 ss vaniljeessens
  • 2 ss rapsolje
  • 3 ss mørk bakekakao
  • 50 gram  mørk kokesjokolade
  • litt melis 
  • kokosmasse  til å rulle sjokoladebollene i.

Bland alle ingrediensene i en blender.  

Rull deigen  til små kuler og ha en og en kule i smeltet kokesjokolade og rull den rundt i tørket kokosmasse eller  melis.

De vi har laget med melis har ikke blitt dyppet i sjokolade, kun melis.

Sjokoladekulene bør settes i kjøleskap i ca 30 minutter før de kan spises.

Da er de klar for å nyyyytes:)

 

Håper det smaker :)

#søtt #godt #sjokoladekuler #lørdag

Omelettrull

God fredag!

Ja nå står helgen for døren og idag tenkte vi å dele en lavkarbo oppskrift på omelettrull. Egg inneholder mange gode næringsstoffer som vitamin A, vitamin E, vitamin D. vitamin B 12, folat, jern og er også rik på proteiner. Egg kan oppbevares lenge i kjøleskap, men før bruk kan de godt være romtemperert, og egg  tåler godt å oppbevares et par dager på kjøkkenbenken, da kommer alle de gode egenskapene til egget  best frem- og du får bedre plass i kjøleskapet!

Ha en flott helg!

 

 

 




Omelettrull

8 egg

3 ss melk eller vann/soyamelk

1 ts salt

1/2 pepper

4 ss revet parmesanost

litt finhakket persille

 

Fyll (valgfritt)

salat

kalkunskinke

 

Sett stekeovnen på 200 grader.




Miks omelettblandingen og hell blandingen over på en stekeplate ikledd bakepapir.




Sett den midt i ovnen i ca 8 minutter.

Når den er ferdig er det viktig at den avkjøles helt før du legger et bakepapir oppå og snur den oppned. Så legger du  fyllet på og ruller den  sammen.






Pakk den inn i bakepapiret og legg den i kjøleskapet i ca 40 minutter for  at formen holder seg bedre og lettere å skjære opp.

Så  kan du skjære omelettrullen i skiver og den er klar for servering!




Håper det smaker!

God appetitt:)

Ha en fantastisk dag!

 

#omelettrull #lavkarbo #salat #proteinrik #helg #matblogg #sunt

Tempura scampi

God torsdag!  

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på Tempura scampi.   Dette er enkel og god mat som passer spesielt godt til vår og sommer. Som tilbehør kan det passe  både med ris eller pommes frites, salat  - og gjerne en god dipp eller saus. Retten koster ca 90 kr.

 

 



 

 Tempura scampi

(4 porsjoner)

  • 120 gram fint mel
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 1/2  ts salt
  • 500 gram scampi reker
  • Frityrolje som feks rapsolje/ eller soyaolje

 

Start med å mikse mel, egg, vann og salt til en litt tykk røre.




Gjør klar en kasserolle og ha nok olje til å dekke scampiene, så er en fordel at kasserollen ikke er så stor så fyller du den halvfull med frityrolje.

Legg et steketermometer nedi oljen og varm opp til 160 grader.

Ta av skallet på scampien men la slutten av halen være igjen .



Da kan du starte med å dyppe scampien først i røren så legger du den i oljen, du kan legge flere oppi samtidig, og når de nesten slutter  å boble kan du ta de opp med en gaffel eller noe annet og legg de på et tørkepapir.







Håper det smaker!

God appetitt!

 

#tempura #scampi #salat #middag #hverdag #sommer #godt #enkelt 

Risotto med spinat

Hei alle sammen!

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på risotto med spinat.  Spinat  er rik på B vitaminet folat, vitamin A, C, E, B6, kostfiber, kalium, kalsium,  jern, magnesium, kobber og antioksidanter. Dette er en rask og sunn middag og koster ca 75 kr å lage selv.

Ha en super dag!



 

Risotto med spinat

(4 porsjoner)

  • 250 gram bacon i terninger
  • 1 sjalott løk
  • 200 gram fersk spinat
  • salt
  • pepper
  • 200 gram ris
  • ca 1 liter vann
  • 1 grønnsak buljongterning
  • 1/2 ts knust muskat 
  • ca 10 svarte oliven
  • 50 gram finrevet parmesanost

 

Start med å steke løk og bacon.



 

Ha litt salt og pepper over.

Tilsett spinaten.


 

Mål opp ris og hell det over i stekepannen med det andre.

Kok vannet i en kasserolle med en buljong terning som setter en god smak på risottoen.

Tilsett oliven.

Tilsett litt og litt vann, lurt å la vannet koke inn i maten før du tilsetter mer så det ikke blir for vått når det er ferdig. Blir det for tørt tilsetter du bare litt kaldt vann.

Dryss over finrevet parmesanost.




Håper det smaker!

God appetitt!

 #risotto #spinat #middag #hverdag #matblogg #rask #sunn #super #onsdag

Havregryn gir energikick

Havregrøt spiser jeg så å si hver morgen.  Det er absolutt en frokost favoritt! Havregryn inneholder mange sunne næringstoffer  for å nevne noen: mye fiber, litt protein, rik på jern, sink, magnesium, E vitamin, B vitamin (Tiamin).  Havregryn  har god effekt på kolestrolet, blodtrykket, blodsukkeret og fordøyelsen. Havregryn er mettende og metthetsfølelsen varer lenge og gir et energikick resten av dagen. Havregrøt ser litt kjedelig og grått ut, men topper du med frisk frukt og bær  og gjerne litt honning så ser det innbydende ut også!



Oppskift på havregrøt finner du her: http://spisogspar.blogg.no/1426851739_havregrt_med_kanel_br.html

 

Ha en flott dag!

 

#havregrøt #sunt #godt #matblogg #frokost #bær #frukt

Vann er beste tørstedrikken!

 God tirsdag!

Igår var det en helt nydelig dag i Bergen, men idag regner det igjen. Apropos vann: Vann er den beste tørstedrikken og er derfor viktig å drikke mye av, noe jeg ikke er så flink til, men prøver å være bevisst på. Jeg pleier ofte å ha feks frukt og bær og friske urter oppi vannet med isbiter da gir det litt smak på  vannet  og jeg drikker mye mer vann, kjempegodt på varme sommerdager! I dag har jeg jordbær, basilikum og isbiter i vannet og det smaker kjempegodt! La det gjerne stå litt i kjøleskapet så smaken setter seg litt i vannet før du drikker det.

 






Ha en flott dag!

#vann #drikkmervann #matblogg #bær #frukt #isbiter



Ris-salat

God mandag alle sammen!

Vi starter uken med en ris- salat som passer perfekt på varme vår og sommer dager. Ris salat er godt både til lunsj, middag og kvelds.

Ønsker dere en super dag!

 
 

Ris-salat

(4 porsjoner)

  • 200 gram ris
  • blomkål
  • brokkoli
  • 1 gulrot
  • 1 boks tunfisk i olivenolje
  • sukkererter
  • grønne stenfrie oliven
  • svarte stenfri oliven
  • syltete artisjokkhjerter
  • syltete asparges
  • 1 glass med syltete pickles
  • salt 
  • pepper

 



 

Start med å dampe blomkål og brokkoli over en kasserolle, eller du kan koke de også.

Kok opp ris.

Skjær gulroten i skiver

Skjær opp sukkererter.

Kjøl ned ris, brokkoli og blomkål. 

Hell vannet ut av alle glassene med syltet agurk etc.

Ha alt i en salatbolle bland sammen og smak til med salt og pepper.

Da er ris-salaten klar for å nytes!



 

Tips: friskt og godt med litt sitronsaft  over salaten!

 

Håper det smaker!

 

#rissalat #salat #ris #sylteteagurker #artisjokker

Ut på tur aldri sur!

Hei alle sammen!

Denne helgen har det vært nydelig vær her i Bergen og vi har vært mye ute. Her er noen bilder fra Ulrikken som vi var idag. 







Fredag hentet vi ungene ifra barnehagen og skolen og dro rett til fjells og spiste pastasalat ute i naturen:)

oppskriften på pastasalt finner du her:    http://spisogspar.blogg.no/1429266994_pasta_salat.html




Lørdag  gikk vi tur i skogen og hadde  boller til nistemat. Her finner du oppskriften:  http://spisogspar.blogg.no/1427561758_solskinnsboller.html




På Ulrikken koste vi  oss masse i solen og spiste hjemmelagde våruller med pølse og energibarer som er kjapt å lage og supert til nistemat!

Vårull oppskrift finner du her:  http://spisogspar.blogg.no/1425479147_vrruller.html


Energibarer finner du oppskrift på her:  http://spisogspar.blogg.no/1424450879_energibarer.html




Nå er vi ganske ferdige hele gjengen!

Fortsatt fin søndag!

Du er unik

God søndag alle sammen!

Håper dere har hatt en fin helg så langt.

Idag  finnes det så mange arenaer  som vi skal prestere på - hele tiden,  og dette skaper stort press!  For å ikke snakke om det store utseendejaget, alle skal se fantastiske ut hele tiden! Det er egentlig ikke så rart at folk  føler seg mislykket, blir slitne, deprimerte, får angst og søvnproblemer!

Husk at alle gjør feil iblant, ingen er perfekte, og det aller viktigste av alt: at alle mennesker er unike på hver sin måte - du er enestående!

 

 

Du er enestående 

 ♥ Du er enestående

 ♥ Du er mer verdt enn noen kan måle

 ♥ Du kan noe som er spesielt for deg

 ♥ Du har noe å gi andre

 ♥ Du har gjort noe du kan være stolt av

 ♥ Du har store ubrukte ressurser

 ♥ Du duger til noe

 ♥ Du kan godta andre

 ♥ Du har evner til å forstå og lære av andre 

 ♥ Det er noen som er glad i deg

 

(hentet fra Anti-Janteloven)

Caipiroska

God lørdagskveld!

Her kommer en oppskrift på en  brasiliansk drink som heter Caipiroska. Dette er en versjon av Caipirinha  som er laget av  råsukker; cachaca, men vi har byttet cachaca ut med vodka. Serveres gjerne i enkle gammeldagse glass.

Håper dere liker oppskriften:)

 

Caipiroska

(2 glass)

 

  • 0,7 dl vodka
  • ca 8  stk isbiter
  • 3 ss brunt råsukker
  • 2 lime

Knus isen,  ha en ss sukker i hver av glassene fordel is-slushen og skjær opp lime  og fordel i glassene.  




Har du en shaker er det enkleste, da har du alt i shakeren og rister godt, og det er klar for servering.



ENJOY!!!!!

#drink #Brasil #Vodka #Caipiroska #lime #helg

Pastasalat

God fredag alle sammen!

Håper dagen har vært fin så langt!  Idag vil vi dele med dere en utrolig god pastasalat rik på proteiner, vitaminer og karbohydrater! Den passer godt til både lunsj, middag og kvelds og også som tur mat. Dette er et sunn og lett måltid og raskt å lage. Passer ypperlig å spise om sommeren.

Håper dere liker oppskriften! 

 

 


 

Pasta salat

(ca 6 porsjoner)

  • 220 gram pasta fusilli
  • 100 gram kokt brokkoli
  • 100 gram kokt blomkål
  • 2 stk hardkokte egg
  • 240 gram tunfisk i olivenolje på boks
  • kikerter
  • 2 stk tomater
  • 1/2 rødløk
  • 200 gram fetaost
  • 1 ss smør
  • salt
  • pepper
  • oregano

 



 Kok egg til de blir hardkokte, kok blomkål og brokkoli og kok vann til pasta.

Når vannet koker legger du pasta oppi og la det  koke i 7 minutter.

Hell vannet fra pastaen og skyll litt med kaldt vann. Tilsett 1 ss smør som du rører inn i pastaen.



Når alt er kokt må det avkjøles. 

Så skjærer du opp brokkoli, blomkål i ønsket størrelse, egg, tomater og rødløk i skiver, og fetaosten i terninger.

Tilsett  litt salt (forsiktig med saltet da fetaosten og tunfisken er saltet fra før), pepper og oregano etter smak  tilslutt.



Bland alt sammen og server!


 


Håper det smaker!

Lik eller del gjerne på facebook:)

#pasta #pastasalat #middag #raskt #sunt #mat #matblogg #fredag #salat

Spaghetti alla carbonara

Hei alle sammen!

Håper dere har en fin torsdag:) 

Idag har vi en oppskrift på Spaghetti alla carbonara som vi vil dele med dere. Carbone  betyr kull på italiensk, og carbonare betyr laget med kull. Det er altså ikke kull i spaghetti alla carbonara, men istedet mye pepper som  har gitt retten navnet sitt.

Denne retten er enkelt og raskt å lage i en travel hverdag. Denne middagen koster ca 70 kr å lage .



 Spaghetti alla carbonara

(4 porsjoner)

  • 350 gram spagetti fullkorn
  • 3 egg
  • 50 gram grovrevet parmesanost
  • 2 dl melk
  • 200 gram pancetta eller bacon
  • hvitløk, 1 fedd
  • salt
  • 1 ss grov pepper
  • 2 ss olivenolje



Kok opp vann i en kasserolle.

Ha 1 ss oliven olje, et hvitløksfedd  (la hvitløksfeddet være helt, da blir det ikke så sterk hvitløksmak) og pancetta/ bacon oppi en stekepanne og stek lett.



Visp 3 egg, melk, 1 ss med pepper og  parmesanost i en skål.



Hiv oppi spagettien i det kokende vannet og kok ca 7 minutter. 



Hell vannet av spagettien og legg den  oppi stekepannen og varm i ca 2 minutter. 

Ta stekepannen bort fra varmen  og hell over eggeblandingen og bland godt  og da  er maten klar til servering!

Håper dere liker det!

 
 

#spagetti #carbonara #hverdagsmat #spisogspar #torsdag #italiensk

Mais kake - Bolo de Fubá

God onsdag!

Idag vil vi dele med dere en oppskrift fra Brasil på Mais kake eller som de sier i Brasil: Bolo de Fubá.

Dette er en formkake som er vanlig i Brasil.  Min mann sin mormor i Brasil pleide ofte  å lage denne kaken. 

Håper dere liker oppskriften!

 



 

Mais kake/ Bolo de Fubá

  • 400 gram polentamel
  • 200 gram fint mel
  • 1 ss bakepulver
  • 150 gram sukker
  • 1 ts finraspet sitronskall
  • 2 ss smør
  • 2 egg 
  • 2,5 dl melk

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skill eggehviten og eggeplommer. 

Visp eggeplommer, sukker og smør.





Sil inn mel og bakepulver, fin raspet sitronskall og tilsett litt og litt melk mens du visper røren.



Visp eggehviten i egen bolle, når den er hvit og stiv heller du den over i røren og blander den forsiktig inn.






Hell røren over i en form med bakepapir og sett den midt i stekeovnen i ca 30 - 40  minutter. Sjekk med ei kakestikke om den er ferdig, Den må ikke bli for tørr.

 

Dryss gjerne litt melis over kaken når den er avkjølt.

Da er kaken klar til å nytes:)


Håper det smaker!

Her kommer et bilde av Brasil:)



 

 #maiskake #hverdag #kake #mais #onsdag #brasil

 

Sol og sommer!

Her ser dere hva jeg tenker på akkurat nå! Måtte bare drømme meg bort litt, he he!

Håper dere liker bildene!

 



Bildene er fra weheartit

♥ Mango salat med byggryn og krepsehaler♥

God tirsdag!

Idag legger vi ut igjen en oppskrift på en utrolig god salat med mango, byggryn og krepsehaler. Dette er absolutt min favoritt salat! Byggryn er veldig godt i salat og de er  proppfulle av mineraler, proteiner, fiber og antioksidanter som er supert for kroppen.  

Det koster ca 40 kr å lage denne salaten.

Håper dere liker det!

 





Mango salat med byggryn og krepsehaler

(2 porsjoner)

  • 40 gram hele byggryn
  • 2,5 dl vann
  • 1  hjertesalat
  • 1/2 mango
  • 1 avokado
  • krepsehaler ca 100 gram
  • 2 ss olivenolje til steking
  • litt fersk timian
  • 1/4 av en rødløk
  • 1 vårløk (kun den hvite delen)
  • salt
  • pepper







 




Dressing

  • 6 ss honning
  • 3 ss balsamico edikk
  • 6  ss olivenolje

 





Start med å skylle byggrynene. 

Kok byggrynene i 5 dl vann. La de småkoke i 30 minutter.

Ha de i en sil og skyll de i kaldt vann før du tilsetter de i salaten.

Skjær avokadoen i båter.

Skjær mangoen i lange stykker

Kutt opp hjertesalaten.

Skjær vårløken i skiver.

Skjær rødløken i skiver.

Legg rødløk sammen med 2 ss olivenolje i stekepannen og stek til løken er myk.

Skyll krepsehalene i kaldt vann og stek de lett sammen med løken. for å gi litt mer smak til krepsehalene

Tilsett fersk timian, salt og pepper.

Bland  alt sammen i en salat skål og strø over med litt salt og pepper.

 

Lag dressing av honning, balsamico edikk og olivenolje og ha litt over salaten med en skje.






Håper dere liker det:)

Ha en fin lørdag!

 

#salat #sunt #godt #byggryn #mango #super #lørdag #helg #matblogg #krepsehaler #balsamicoedikk 

 

Risotto med kjøtt og grønnkål


God mandag!

Idag starter vi uken med Risotto laget av kjøtt og grønnkål. Grønnkål omtales av mange som den nye supergrønnsaken fordi den er så rik på fiber, vitamin A i form av betakaroten, vitamin E, vitamin B 6, B-vitaminet Folat (som er viktige for gravide), kalsium og mange ulike antioksidanter. Dette er en supersunn, rask og enkel middag å lage og koster ca 70 kr.

 Håper dere liker oppskriften!

 

 

Risotto med kjøtt og grønnkål

(4 store porsjoner)

  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 5 dl vann
  • 300 gram ris
  • 350 gram karbonadedeig
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl rødvin (kan sløyfes)
  • 150 gram grønnkål
  • 30 gram raspet parmesanost

 

Start med å koke opp vann og buljong i en kasserolle.

Smelt smør og stek en sjalottløk skjært i skiver i en stekepanne.

Tilsett karbonadedeigen med salt og pepper.

Når kjøttet er ferdigstekt tilsetter du grønnkålen og legger lokk over i ca 3 minutter.

Så tilsetter du risen og litt av buljongvannet.  Vannet tilsetter du litt og litt om gangen med noen minutters mellomrom mens du rører.




 Tilsett rødvinen og la det småkoke under omrøring i ca 20 minutter.

Avslutt med et dryss av revet parmesanost over det hele og sett lokk på ca 5 minutter før den er ferdig.



Da er det klart for servering.

 

 
 

Håper det smaker!

God appetitt:)

#Risotto #grønnkål #kjøtt #supermat #vitaminer #rask #middag #mandag #hverdag #matblogg 

Sunne hamburgere

Hei alle sammen!

Igår laget  vi hamburgere som ble kjempegode! Vi  ville  gjøre de sunnere med å blande karboandedeigen med moste kidneybønner og det ble virkelig en suksess! Vi lagde også hamburgerbrødene selv, og de ble enda bedre enn de du kjøper i butikken. Fordelen med å lage det meste selv er at du da vet hva du spiser og unngår en del tilsetningsstoffer. 

I hamburgere kan du ha mye godt - the sky is the limit! Vi hadde hjertesalat, ost, spinatblader, rucculasalat, tomat, løk, ketchup  og mye mer,  og maiskolber som tilbehør.

Håper dere liker oppskriften!

 
 

hamburger brød:

(ca 6 stk)

 

7 dl fint mel (jeg brukte speltmel)

2 dl grovt mel (jeg brukte bygg og fibra)

halv pose tørrgjær

1/4 ts sukker

1/2 ts salt

ca 2 dl lunkent vann

1 ss smør

sesamfrø (topping før steking)

 

Hiv alle ingerdiensene (ikke sesamfrøene) oppi en eltemaskin til du har en glatt og smidig deig.

La den stå til heving et  lunt sted ca 45 minutter under kjøkkenhåndkle.

Form til hamburgerbrød og legg oppå bakepapir på en stekeplate. La stå til heving under kjøkkenhåndkle ca 30 minutter.



 

Sett stekeovnen på 225 grader.

Pensle litt vann på toppen på hamburgerbrødene og dryss sesamfrø over.

Sett hamburgerbrødene på midterste rille i den varme ovnen.

Stekes i ca 8-10 minutter.



 

Hamburger

(ca 6 stk)

 

350 gram karbonadedeig

1 boks kidneybønner (ca 400 gram)

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss olivenolje

1/2 terning grønnsaksbuljong 

1 sjalottløk finhakker

1 ss potetmel

2 ss fint mel

 

Ha alt i en foodprosessor  til alt er most og blandet godt sammen.

Et tips er å legge kjøttet i kjøleskapet ca 30 minutter da blir det  lettere å forme den. 

Varm en stekepanne og form kjøttet  til  6 -7 runde kaker  som du klapper flate.

Prikk med en gaffel på ene siden av kjøttet da blir det lettere gjennomstekt.

Stek på begge sider.

 


 

 

Lag gjerne en god salat som du kan ha i burgeren. 

Håper det smaker!





 

#hamburger #hamburgerbrød #salat #mais #matblogg #helg #søndag #sunt # godt 

 

 

Gi en klem

 Hei kjære lesere:)

Visste du at en klem gjør underverker  for helsen som å  senke både blodtrykk og stresshormonnivået i kroppen? Jeg kom over dette i et magasin og vil gjerne dele med dere alle helsegevinstene du får ved å gi en klem!

Så klem i vei;D

Ha en fin lørdag<3




 En klem gir deg selvtillit

  En klem gir deg bedre søvn

 

Bilderesultat for weheartit

 En klem gir deg mykere muskler

 Klemmer virker mot ensomhet

Bilderesultat for weheartit

 Klemmer virker mot angst

 En klem virker mot depresjon

 En klem holder deg ung til sinns

Bilderesultat for weheartit

 Gi en klem for å vise at du bryr deg om andre

 Klem for å kjenne at du er elsket

 Klem for å vise at du elsker!

 

 

Håper dere likte innlegget:)

 

 

kilde: eplife.wordpress.com

Bildene er fra weheartit.

#klem #depresjon #angst #søvn #muskler #selvtillit

Risotto med kikerter

Hei kjære lesere:-)

Så er det helg igjen!  Idag våknet vi heldigvis i tide, men oppdaget at vi var tom for brødmat  så da ble det pannekaker til niste istedet   (prøvde å lage pannekakene litt sunnere med å blande havre og fint mel), men ungene klaget ikke for å si det sånn! 

Idag vil vi dele med dere en vegetar rett som  også er fri for laktose og gluten.  Kikerter er rik på protein og et supert alternativ til kjøtt! Denne retten er billig å lage. En boks med kikerter på Rema1000 koster 5 kr, så hele retten totalt koster ca 30 kr for  4 porsjoner.

Håper dere får en super dag!


 

Risotto med kikerter

  • 2 bokser med kikerter (ca 800 gram)
  • 1 sjalott løk
  • 200 gram risotto ris
  • 2 ts salt
  • pepper
  • 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • olivenolje
  • 1/2 liter vann
  • 1 ss smør

 

Start med å steke løk i olivenolje.

Ha 5 dl vann og buljongterning i en kasserolle og kok opp.

Ha risen i stekepannen, for å unngå at risen svir seg kan du helle litt av vannet over i stekepannen. 

Tilsett det meste av kikertene i stekepannen, mens du moser resten med en gaffel før du blander de også inn med risen.




La risottoen småkoke i ca 20 - 30 minutter mens du tilsetter litt og litt vann og rører.




Da er maten klar!



 Kjempegodt med salat!



 

Håper det smaker!

 

#risotto #kikerter #glutenfri #laktosefri #vegetar #middag #proteinrik #fredag #sunt #godt

Kylling i karri

Hei alle sammen:-)

Idag forsov vi oss! Barna som pleier å våkne i 6 tiden og fungerer som vekkerklokke lå og snorkesov da kl var halv 8! Var jo godt å kunne sove litt lenger, men vi fikk det travelt med å komme oss avgårde!

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på kylling i karri som jeg synes smaker utrolig godt!

Vi har som tilbehør ris og dampet brokkoli. 

Retten er også laktosefri og glutenfri.

Denne retten koster ca 70 kr å lage, og da har du 4 porsjoner.  

Håper dere liker oppskriften!

Ha en nydelig dag:-)



 
 Kylling i karri

(4 porsjoner)

  • 500 gram kylling
  • 3 dl  kokosmelk
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 søtpaprika
  • ca 100 gram sukkererter
  • 1/2 grønnsaksbuljong terning
  • 1 sjalottløk
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 - 2 ss karri (kan bli litt stekt med 2 ss)
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • 1 ts finraspet sitron
  • 1/2 ts  korianderfrø malt

 




Skjære alt i strimler.

Start med å steke løk i en stekepanne.

Tilsett så kyllingen med  salt og pepper og litt raspet ingefær, og la den bli gjennomstekt.

Legg gulrøtter oppi og la de bli litt myke før du legger paprika, sukkererter, karri og buljong.




Tilsett tilslutt kokosmelken og la det småkoke ca 5 minutter.




Da er maten ferdig!

Håper det smaker!

 

 

#kylling #karri #ris #brokkoli #grønnsaker #sunt #godt #hverdag #mat #blogg #glutenfri #laktosefri

Linsesuppe med kjøttboller

Hei alle sammen:-)

 Idag vil vi dele med dere en oppskrift på  Linsesuppe med kjøttboller. Brune linser er rike på protein, A vitamin, B vitamin, jern, calcium, kopper, zink og karbohydrater.  Brune linser kan brukes i blant annet  supper, salater og stuinger. Vi serverte linsesuppen med stekt grønnkål og ristet brød.  Denne retten koster ca 80 kr men da holder det til  8 porsjoner.

 Ha en super dag!

 


 

Linsesuppe

(8 porsjoner)

  • 500 gram linser
  • 2 små sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 4 poteter
  • 2 ts tomatpure
  • 3 laurbærblader
  • 1 buljong
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • 2 liter vann

Start med å bløtlegge linsene i vann i ca 30 minutter.

Ha hvitløk og sjalottløk med litt olivenolje oppi en kasserolle og surr det lett over varmen.

Skrell og skjær i store deler gulrøttene, potetene og sjalottløkene og ha de oppi kasserollen og tilsett salt og pepper etter smak.

Tilsett tomatpure, laurbærblader og buljong.

Hell vannet fra linsene og ha de oppi kasserollen.

Tilsett litt og litt vann til ønsket konsistens.

 La det småkoke under lokk.

Visst du ønsker kan du bruk en mikser og mos til en jevn suppe.

 

Kjøttboller

  • 400 gram kjøttdeig
  • salt
  • pepper
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 2 ss potetmel (kan sløyfes)
  • 50 gram grov revet parmesanost.

Bland alle ingrediensene i en bolle og form til små kjøttboller som du legger oppi suppen.

 



La det småkoke under lokk i ca 30 minutter.

Vi toppet suppen med stekt grønnkål (stek i stekepanne i litt vann og salt i ca 10 minutt under lokk, ta gjerne lokket bort når bladene er helt myke og la de stekes  til vannet er dampet bort

Håper det smaker : -)

God appetitt!

 

 

#linsesuppe #linser #suppe #matblogg #hverdag #proteinrik #godt #sunt #kjøttboller

Tropisk grønn smoothie

 Hei kjære lesere

Håper dere har hatt en fin påske!

Nå er vi tilbake til hverdagen og vi tenkte at ingenting er bedre enn å starte hverdagen med en supersunn tropisk grønn smoothie stappfull av vitaminer, omega 3,  proteiner og fiber! Perfekt start på dagen eller til lunsj eller kvelds:) 

Ha en fin dag:-)

 

 

 Tropisk grønn smoothie

(ca 2 store glass)

  • 1 banan
  • 3 skiver ananas
  • 2 ss chiafrø
  • 2 never spinat
  • kokosvann (til ønsket konsistens)
  • isbiter (til ønsket konsistens)



Ha alt oppi en blender.  Må drikkes nylaget!

Håper det smaker!

Del gjerne på oppskriften på facebook :-)

 

#smoothie #supermat #spinat #ananas #banan #kokosvann #chiafrø #hverdag #tirsdag #matblogg

Fritert kalkun

Hei alle sammen!

Siste påskedagen i dag og imorgen er det tilbake til hverdagen igjen, noe jeg gleder meg til selv om det har vært utrolig godt å ha fri hele påsken og ha masse tid sammen med familien:)

Idag har vi fritert kalkun på menyen.  Dette er enkelt og raskt å lage, og i motsetning til når du kjøper ferdig fritert mat  (som ofte bruker palmeolje) kan du velge sunne oljer å fritere maten i som feks rapsolje.

 Håper dere liker oppskriften.

Ha en fin dag<3



 



 Fritert kalkun

  • 500 gram kalkun
  • 2 egg
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • 150 gram hvetemel
  • 150 gram maismel eller griljermel
  • ca 4 dl rapsolje til fritering

Ha hvetemel i en skål.

Ha maismel i en annen skål.

Visp 2 egg, salt og pepper i en tredje skål.

Skjær opp kalkunen i ca 3 X 4 cm deler.

Ha raspsolje i en kasserolle og la det koke opp. Senk temperaturen til det småkoker da kan du starte med friteringen.








Legg litt av  kalkun- kjøttet først i hvetemel, så dyppes den i eggblandingen og så i maismelet deretter legges den oppi kasserollen til fritering. Forsiktig så du ikke brenner deg da det kan sprute og boble litt. Kjøttet skal dekkes helt av olje. Etter ca 3 minutter kan du ta opp kjøttet med en gaffel og legge det på kjøkkenpapir så oljen får renne litt av.  Så gjør du det samme med resten av kalkun-kjøttet.






Da er det ferdig, kjapt og enkelt og kjempegodt.

Vi har som tilbehør salat, ris og grønnkål (se oppskrift på grønnkål her: http://spisogspar.blogg.no/1425984480_crema_di_fave_con_rap.html

 



 

 Håper det smaker!

God appetitt!

 

Del gjerne oppskriften på facebook!

 

#middag #fritertkalkun #kalkun #matblogg #hverdag #påske

 

Ostekrem toppet med bær

Hei alle sammen!

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på en deilig og frisk dessert med  knuste kjeks,  vispet krem og kremost toppet med bær. 

Dette er lett og raskt å lage og smaker kjempegodt!  

Ha en super dag:)

 







Ostekrem toppet med bær

(4 porsjoner)

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 150 gram phiadephiaost
  • 2 ts vaniljesukker
  • Litt over  1/2 pakke søte havrekjeks
  • bær,  gjerne frosne, vi har brukt blåbær, bringebær og jordbær

 

Pisk kremfløte og sukker stiv.

Bland inn phiadelphiaosten.

Tilsett vaniljesukker.

Det er mange måter å knuse kjeksene på; jeg pleier å ha de oppi en brødpose og knuse de med en kjevle som jeg ruller over.






Bruker du frosne bær bør du tine de før du skal lage til desserten.




Jeg liker å servere desserten i glass: legg knuste kjeks i bunnen, så et lag med krem og ostblandingen og tilslutt bærene på toppene. Er bærene veldig sure kan du drysse litt melis over.

Håper det smaker!

God appetitt!

Del gjerne innlegget  på facebokk!

#dessert #krem #kremost #bær #påske #helg 

Påskelam

God påske alle sammen!

Håper dere har hatt en fin påske så langt!

Lammekjøtt er en selvfølge i påsken. Visste du at Norsk lam er en råvare i verdensklasse? Kjøttet er mørt og saftig takket være beitene  på heiene eller ved kysten. Så idag vil vi dele med dere  oppskriften vår på lammelår  stekt i ovnen som vi hadde på Skjærtorsdag. Vi har stekt kjøttet i ovnen på svak varme slik at kjøttet blir mørt og saftig.

Håper dere liker oppskriften:)

 






Påskelam

  • lammelår
  • 8 poteter
  • 3 gulrøtter
  • 4 stk  champingiong sopp
  •  1 hel squash
  • 1 rødløk
  • 2 store tomater
  • 2 stk hvitløksfedd
  • salt
  • pepper
  • gjerne fersk rosmarin
  • brokkoli
  • 0,8 Liter vann
  • olivenolje 
  • steketermoeter
  • aluminiumsfolie

Sett ovnen på 125 grader

Gni lammelåret inn med salt og pepper.

Del hvitløksfedd i tynne skiver og stikk lommer med en kniv i lammekjøttet, så stikker du hvitløken inn i lommene på kjøttet sammen med litt rosmarin.

Legg oppskjærte poteter, brokkoli, gulerøtter, løk, sopp,squash og tomater oppi en smurt langpanne, eller  du kan ha aluminiumsfolie i bunnen eller en ildfast form. 




Hell over ca 0,8 liter vann

Legg i ovnen låret og stikk inn et steketermometer inn i låret pass på å ikke treffe beinet.

Stek i 2-3 timer.

Lammesteken er mediumstekt når steketermometeret  viser 70 grader, når termometeret viser 76 grader er det gjennomstekt.

La steken hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie før det skjæres opp.

 

Sjysaus 

Kok opp ca 6 dl sjy fra lammekjøttet.

Bland litt kaldt vann og ca 2 ss hvetemel og hell i en tynn stråle inn i sjyen mens du rører godt. 

La det små koke i ca 10 minutter under omrøring.

Smak til med salt, pepper 1/2 ts soyasus, 1 ss rødvin eller solbærsaft og gjerne en liten skvett med matfløte.

Da er middagen klar.

Server lammekjøttet med ovnstektegrønnsaker og sjysaus.

Håper det smaker!

Og til dessert hadde vi sitron-fromage og gulrotkake!!








God appetitt!

 

Del gjerne innlegget på facebook! :)

 #lammelår #påskelam #påske #mat #blogg #helg #middag

Sitron-fromage

Hei kjære lesere:)

Idag vil vi dele en oppskrift på sitron-fromage som vi hadde til dessert igår, den forsvant så fort den ble satt på bordet, så tar det som et godt tegn;) Jeg laget første gang sitron -fromage på barneskolen, tror det var i 5. klasse, og etter det var jeg hektet.   Husker jeg laget det  nesten hver søndag i noen uker etterpå:) Det er samme oppskriften jeg bruker idag med noen små justeringer.

Ha en fin dag! 

 



 

 Sitron - fromage 

(6 porsjoner)

  • 6 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte eller soyafløte
  • 3 egg
  • 1  1/2 dl sukker
  • saft av 1 sitron 

 

Rull gelatinplatene sammen.

Ligg de i kaldt vann i 10 minutter.

Visp fløten, ikke for mye.



 

Visp egg og sukker til en eggedosis.



 

Press saften ut  av sitronen.

Klem vannet av gelatinplatene og ligg  de myke platene i en skål. 



 

Kok vann og hell 4 ss med kokende vann over gelatinplatene mens du rører godt så gelatinen blir helt oppløst.

Hell sitronsaften i eggedosisen. Rør varsomt hele tiden.

Slå deretter i den oppløste gelatinen på samme måte.

Bland i kremen.

Hell over i en skål eller i glass.



 

La det stå i kjøleskapet ca 4 timer.

Kan settes i fryseren dersom den må stivne fort.

Når den er stiv  er den klar for å nytes. Vi har jordbærsaus og litt ferske bringebær på toppen.





Håper det smaker:)

Del innlegget gjerne på facebook :D

#sitronfromage #matblogg #påske #dessert 

Delicious Carrot cake

Hei kjære lesere!

Ja nå er vi midt i påskeuken, og idag vil vi dele en oppskrift på en utrolig god gulrotkake. Den er så god og saftig, kunne spist hele kaken selv!  Idag blir det et lite familie besøk hos oss, det blir så koselig!

Ha en nydelig påske! 



 







 

Delicious Carrot Cake

  • 4 egg
  • 2,5  dl sukker
  • 4 dl fint mel
  • 2 ts natron
  • 1  1/2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ss naturell yoghurt, gjerne Gresk.
  • 150 gram meierismør, smeltet
  • 6 dl gulrøtter, raspet

 

 

Creamy cheese frosting

  • ca 200 gram phiadelphia naturell eller annen valgfri kremost
  • 3- 4 dl melis
  • 2 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 180 grader.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.



 

Bland alt det tørre sammen og bland det inn i eggedosisen.

Tilsett smeltet  smør og naturell yoghurt.

Rasp gulerøttene og bland de inn røren.




Hell kakerøren i en smurt form, gjerne med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen i ca 35- 45 minutter, dette varierer fra ovn til ovn.

Sjekk med ei kakestikke eller gaffel om den er gjennomstekt. 



 

 

Bland med en mikser  kremost, melis og vaniljesukker til en glatt frosting.

 

Når kaken er avkjølt smører du frostingen på.



 

Vi har  pyntet med phisalys.

God appetitt:)

 

#gulrotkake #carrotcake #kjempegod #delicious #påske #hverdagskos #matblogg #gulrøtter

Ørret med grønnsaker

Hei alle lesere:)

Her kommer en oppskrift  på ørret  med grønnsaker. Dette er et sunt og godt  måltid rikt  på proteiner, vitaminer og  omega 3.

Håper dere liker det!

 

 

Ørret med grønnsaker

  • 500 gram ørret filet
  • 300 gram aspargesbønner
  • 1 gulrot
  • 1 purreløk (den hvite delen)
  • sitron
  • salt
  • pepper

 

 

Stek ørreten i olivenolje ha salt og pepper etter smak.




Skjær i skiver purre og gulrot og stek det lett sammen med ørreten.




Kok  vann og la aspargesen få trekke  under lokk i ca 5 minutter.

Oppskrift på tzatziki finner du her:   http://spisogspar.blogg.no/1427717399_falafel_med_tzatziki.html

Server ørreten med grønnsakene, tzatziki og press litt sitronsaft over det hele.

 

Da er maten klar til servering!

 God appetitt!

 

Tenk enkelt!

Hei kjære lesere♥

Håper dagen har vært fin så langt:)  Idag vil vi lage en ny type innlegg. Vi vil gi noen tips  til i forhold til mat og trening.

I en travel uke kjenner de fleste på tidsklemmen. Det er derfor lett å ty til feks ferdigmat. Alt handler egentlig om å planlegge uken og ikke tenke for komplisert.

    


Her kommer noen tips :

Lag en ukeplan. Feks en middagsplan for hele uken. Da blir det lettere å holde deg  til sunn mat.  

En ukeplan  gjør det også enklere å handle inn og unngå usunne impulskjøp.  

Ikke handle på tom mage, da kjøper du fort usunn mat som raske karbohydrater og mye annet som du egentlig ikke kom for å handle.

Skriver du en handle liste før du går på butikken kan du også spare mye penger.  Mange butikker har en egen app som du kan laste ned og lage feks handleliste og finne gode tilbud.

 Start alltid dagen med å spise frokost, dette vil  sette forbrenningen din igang.

Spis noen små mellommåltider som gjør at du ikke overspiser til middag og kvelds.

Begrens kjøttinntaket og velg magert kjøtt når du skal ha kjøtt, og spis istedet masse grønnsaker og fisk.

Prøv å øke hverdagsaktiviteten som feks ta trappen istedet for heisen.

Sett deg realistiske mål, for høye mål kan fort bli demotiverende  å trene eller være på en diett fordi du ikke klarer å oppnå det
du ønsker. Realistiske mål gir mestringsfølelse slik at du fortsetter det gode arbeidet.

 

Håper dere liker tipsene! 

Ha en fin dag:) 

#hverdag #travelt #enkelt #handleliste #tidsklemmen

myTaste.no