hits

juli 2015

Fylte krumkaker, en smak av sommer

Hei!

Krumkaker er noe du kanskje forbinder med jul, men kan fint også spises om sommeren. Former du de som skåler  kan du fylle de med mye godt. I dag  deler vi en oppskrift på krumkaker fylt med rabarbrakompott, krem, toppet med finhakkete mandler / nøtter  og friske jordbær og rips. 

God helg!

 

Krumkaker 

(ca 8 stk)

  • 2 egg
  • 125 gram sukker
  • 125 gram smeltet smør
  • 150 gram hvetemel /fint speltmel
  • 1 - 2 ss potetmel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker

Visp egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og avkjøl det.

Rør i smør, mel, potetmel, kardemomme og vaniljesukker.



La svelle i ca 30 minutter.

Forvarm krumkakejernet og stek kakene gyllengule ved svak varme.



Når de er ferdig stekte legger du  de over en kopp eller en liten skål for å få rette formen.



Form de lett  med hendene mens de ligger over koppen.

 

Rabarbrakompott

  • ca 350 gram rabarbra
  • ca 8 ss sukker

Skrell rabarbraen og skjær den i mindre biter. Legg den i en ildfast form og bland inn sukkeret.



Legg aluminiumsfolie over og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter (til rabarbraen er myk). 

Mos de med en gaffel.

Da er kompotten klar.

 

 Tilbehør

  • Kremfløte
  • nøtter
  • mandler
  • friske bær: feks jordbær og rips

Visp krem og finhakk nøtter og /eller mandler.

Fyll krumkakene med litt krem, rabarbrakompott, nøtteblandingen og topp gjerne med litt friske bær.



Håper det smaker!

 

#dessert #krumkaker #rabarbrakompott #ferie #sommer #sol #ferie #mammablogg #mamma #hverdag #foto #mat  

Blåbær milkshake

Hei!

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på milkshake med blåbær. Jeg og ungene var  ute i skogen nå nettopp og plukket masse blåbær og da vi kom hjem bestemte vi oss for å lage blåbær milkshake.  Det er raskt å lage og smakte kjempegodt!

 



 

Blåbær milkshake

(ca 4 små glass, eller ca  2 store glass)

  • ca 3 dl blåbær
  • 3 dl melk
  • smak til med ca 6 - 7 vaniljeis kuler
  • smak til med flytende akasie  honning (visst det blir for surt)
  • noen blåbær til pynt og gjerne også noen grønne mynte eller sitron melisseblader

Ha blåbær og melk  i en blender. Smak til med vaniljeis og  honning. Bland alt til ønsket smak og konsistens.

Server og nyt!

 



#blåbær #milkshake #mat #mammablogg #blogg #hverdag #sommer #ferie #sol #foto #drikke

Omelettmuffins

Hei!

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på eggemuffins eller mini omeletter i muffinsformer. Denne retten er enkel å lage, smaker kjempegodt og passer godt til både frokost, lunsj, supert til piknik og til kvelds. 

 Håper dere får en flott dag!

 

Eggemuffins /mini omelett

(ca 7 stk)

  • 7 egg
  • 3 ss melk / soyamelk
  • 4 ss grovrevet parmesanost / hvitost
  • 1/2  ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Valgfritt fyll: feks paprika, tomat, skinke/ pepperoni /pølse, vårløk

 
Stekes på 220 grader.

Visp egg, melk, grovrevet parmesanost, salt og pepper i en bolle. Tilsett så det du måtte ønske av paprika, skinke osv....

Hell eggeblandingen over i muffinsformer og stek  midt i stekeovnen i ca 10 -15   minutter.



Når omeletten er stivnet helt er den ferdig og du kan ta den ut av ovnen. La den stå å avkjøles litt før du kan spise den.

Da er den klar for å nytes!




Håper det smaker!

 #omelett #mat #hverdag #mammablogg #blogg #sommer #ferie #sol #spisogspar #matblogg #foto

Regnbue formkake med banan og blåbær

Hei!

Minsten har vært  syk noen dager nå,  og  idag var det eneste han ville spise var  regnbuekake..... Så da laget jeg en formkake og malte toppen med konditorfarger i alle regnbuens farger...!  Han spiste endelig noe (har  spist minimalt på 4 dager nå). Jeg hadde banan og blåbær i denne kaken, men du kan ha i det du liker som nøtter, frukt og bær.  Det er også godt å ha en skje med vaniljekesam eller vaniljeis  som tilbehør.

Ønsker dere en super uke! <3 

 


Regnbue formkake med banan og blåbær

  • 2 egg
  • 1 dl sukker  (gjerne 1/2 dl  brunt og 1/2 dl  hvitt sukker)
  • 50 gram romtemperert smør
  • 2 !/2 dl fint speltmel /eller hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 2 ss gresk yoghurt
  • 1 neve blåbær
  • 1 banan
  • konditorfarger  (kan sløyfes)

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pisk egg og sukker luftig. 

Mål opp mel, vaniljesukker, bakepulver og kanel og bland det inn i eggeblandingen (eggedosis).

Mos en banan og hell en håndfull blåbær og bland det inn i røren.

Bland smøret og gresk yoghurt inn i røren.

Hell røren  i en smurt kakeform eller ha bakepapir i kakeformen slik jeg har det. Og Visst du vil kan du male kaken med konditorfarger i alle regnbuens farger....

La kaken steke midt i ovnen i ca 30 minutter. 



 

#kake #mat #blogg #formkake #banan #blåbær #hverdag #helg #sommer #sol #foto #ferie #mamma #mandag #mammablogg

Blåbærpai

Hei!

Nå er det masse blåbær i skogen her i Bergen. Så  idag vil vi dele en oppskrift på blåbærpai. Den smaker skikkelig godt sammen med vaniljekesam eller vaniljeis. 

Ønsker dere en nydelig dag!

Vi hadde vaniljeis som tilbehør.

 Blåbærpai

  • 3 dl fint speltmel
  • 2 dl økologisk havregryn
  • 1/2 dl hvitt sukker
  • 1/2 dl brunt råsukker
  • 200 gram smør
  • ca 300 gram blåbær
  • 1 neve finhakkete mandler  (kan sløyfes)
  • sukker
  • kanel

Sett stekeovnen på 225 grader.





 Start med å smuldre mel, sukker og smør sammen til små klumper.

Trykk  ca 3 /4  av smuldredeigen ned i en form, press litt  deig oppover kantene også. 

Hell over nyvaskete blåbær.


Finhakk mandler med skall i en blender. Bland mandlene med resten av paideigen, bruk gjerne  hendene. Topp med resten av smuldrepaien  over blåbærene. Avslutt med et dryss av sukker og kanel over.

Sett i ovnen for ca 12 minutter.

Da er den klar for å nytes!



#blåbærpai #pai #blåbær #mat #blogg #sommer #ferie #sol #helg #hverdag #foto

Smak av Brasil: Caipiroska

God lørdagskveld!

Her kommer en oppskrift på en  brasiliansk drink som heter Caipiroska. Dette er en versjon av Caipirinha  som er laget av  råsukker; cachaca, men vi har byttet cachaca ut med vodka. Serveres gjerne i enkle  glass.

Håper det smaker!

 

Caipiroska

(2 glass)

  • 0,7 dl vodka
  • ca 8  stk isbiter
  • 3 ss brunt råsukker
  • 2 lime

Knus isen,  ha 1 ss sukker i hver av glassene fordel is-slushen og skjær opp lime  og fordel i glassene.  



Har du en shaker er det enkleste (eller du kan bruke en termos ;) ), da har du alt i shakeren og rister godt, og det er klar for servering.



ENJOY!!!!!

 

 

#drink #Brasil #Vodka #Caipiroska #lime #helg #sommer #sol #ferie

Dagens middagtips: Spagetti med zafran, kylling og asparges.

Hei!

Dagens middagtips er spagetti med  zafran, kylling og asparges. Dette er en smakfull og god middag. Asparges er  supersunt og er rik på kostfiber, vitamin E, har et høyt innhold av  vitamin C og B vitaminet folat.  Denne retten koster ca 90 kr for 4 store porsjoner.

Håper dere får en fin dag! <3

 



 

 Spagetti med zafran, kylling og asparges

(4 store porsjoner)

  • 250 gram kylling lårfilet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 gulrot
  • 450 gram asparges
  • 1 sjalott løk
  • salt
  • pepper
  • 4 dl melk
  • 2 dl vann
  • 0.4 mg zafran ( en pose)
  • 6 lange skiver bacon
  • 1 ss fint mel
  • finrevet parmesanost
  • 250 gram spagetti

 

Skjær i skiver en sjalott løk og legg i stekepannen med 2 ss olivenolje.

Skjær kjøttet i strimler og ha det oppi stekepannen.

Gulrot skjæres i skiver, skjær av enden på 5 asparges og skrell av litt av skallet på stilken, del så aspargesen i ca 1 cm lange deler. 

Tilsett salt og pepper etter smak.



Tilsett zafran, og hell vann og melk blandet med mel  over det hele mens det småkoker og du rører hele tiden. Kok til kyllingen er gjennomstekt.



Resten av aspargesen skjærer du av enden på og skreller av ytterste lag på stilken. Legg de i en stekepanne med litt vann og salt, og la de stekes i ca 5 minutter før du  surrer bacon rund  2 og 2 asparges og stek til baconet er brunet.



Kok vann til spagetti og kok som anvisningen sier på pakken.

Når spagettien er ferdigkokt heller du vannet av og  blander spagettien inn i zafran og kylling sausen i stekepannen.

 Topp spagettien med litt finrevet parmesanost.

Da er maten  klar for servering. 

 

Håper det smaker!

 

 

#spagetti #kylling #zafran #asparges #mat #blogg #hverdag #spisogspar #sommer #ferie #sol #helg #fredag #middag #foto

 

 

 

 

Deilig sommermat: pastasalat

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt en fin dag :) 

Dagens matrett tips er en pastasalat  inspirert av Hellas og Italia; vi lager Riccioli alla Greca.  Pastasalat er herlig sommermat og passer perfekt på varme sommerdager - som vi dessverre har hatt litt for lite av i år .... :)  

Vi lager pastaen selv, men du kan helt fint bruke ferdig kjøpt pasta fra butikken som feks fusilli.

Riccioli betyr egentlig krøllete, og det er akkurat det denne pastaen er. Dette er min mann, Sandro sin spesialitet. Han  har fått mye av sin matinspirasjon fra sin farmor på Sicilia som ofte pleide å lage Riccioli, og han lager de på samme måte som henne.           Sandro har laget en egen vri på denne italienske retten; han bruker  gresk fetaost. 

Pastaen inneholder ikke egg så den kan du lagre når de er tørre ved å oppbevare på  glass med lokk. Vi oppbevarer på rengjorte syltetøyglass.  Visst du ikke vil bruke all pastadeigen, så kan du ha plastfolie rundt pastaen og den kan da enten fryses og senere tines i rom temperatur, eller den kan ligge i kjøleskap i maks 3 dager.

Denne retten koster ca. 60 kr.

 

Ønsker dere en super kveld!

 

 




Pastasalat: Riccioli alla Greca

(4 porsjoner)

Pasta Riccioli:

  • 150 gram fint mel
  • 50 gram fibra mel
  • ca 1 dl vann 
  • 1 ss olivenolje

Ha mel i en bolle og tilsett litt og litt vann og olivenolje. Deigen skal være glatt og god å jobbe med, blir den for våt må du tilsette mer  mel og blir den for tørr har du mer vann i deigen.

Rull tynne pølser, et tips er å ha litt vann på fingertuppene  da går det lettere å rulle.




Del pølsene du har rullet i ca 2 cm lange deler. og legg en grill pinne, eventuelt en strikkepinne på skrå over pastastrimmlen og rull over så den tvinner seg lett rundt pinnen.








Ta av pinnen og legg Riccioli på feks et kjøkkenhåndkle. 



       

        Tilbehør:

  • ca 200 gram fetaost
  • ca 150 gram cherry tomater
  • ca 1/4 rødløk
  • ca 100 gram oliven
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • olivenolje
  • oregano etter smak

 

Sett på vann til å koke i en kasserolle.

Når vannet koker heller du Riccioli over i det kokende vannet og lar det koke i ca 5 minutter.


Del cherrytomater i fire deler, skjær i terninger fetaost, skjær  i skiver en rødløk og del oliven i ringer.   Smak til med salt, pepper, oregano og olivenolje. 






Når Riccioli er ferdig kokt heller du vannet ut og heller pastaen over i en serverings skål og bland  det sammen med løk, tomater etc.



Pynt gjerne med noen blader basilikum.

Da er maten klar til servering!

Håper det smaker!

 

 #pasta #feta #mat #blogg #hverdag #sommer #ferie #foto #sol #torsdag

Vegetar mandag: Kålrull

 Hei!

Idag vil vi dele med dere en vegetarrett som vi kaller vegetar kålrull. Dette  er sunn og god mat proppfull av vitaminer og antioksidanter som smaker helt nydelig!

Håper dere får en fin mandag!





 

Vegetar kålrull

(10 kålruller)

  • 1 pose grønnkål ca 180 gram
  • 2 gulrøtter
  • 10 store kinakålblader
  • 1/2 brokkoli
  • 2 sjalottløk
  • 1/2 squash
  • 1 grønnsakbuljong terning
  • 1 ts malte korianderfrø 
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 dl vann
  • 2 ss olivenolje


 

Skjær løk, gulrøtter,squash og brokkoli  i terninger. Start med å steke løken med  2 ss olivenolje. Tilsett så gulrøtter, brokkoli og squash.


 

Dryss over salt, pepper og malte korianderfrø over.

Kok vann og kinakålbladene i en kasserolle i  ca 10 minutter.


Mens kinakålbladene koker i kasserollen legger du  grønnkålen oppi stekepannen, og hell 2 dl vann med en buljongterning over. La koke med lokk i ca 5 minutter. Da tar du lokket av og  rører til vannet har  tørket bort.

Når kinakålbladene har kokt ferdig tar du de opp av vannet og lar de ligge litt på tørkepapir så vannet renner av de. Legg de så over på et skjærebrett eller fat og åpne de helt så fyller du enden på bladene med grønnkålblandingen og ruller sammen.


 

Server gjerne med sursøt chilli saus.

 

Sur søt saus

 

30 cherry tomater

4-5   ss sukrin gold eller annen søtning

ca 2 ss hvitvins eddik

litt salt

ca 1/2 - 1 chili (uten frø)

en liten del ( ca 1 cm) med ingefær skjær i mindre deler.

1-2 små sjalott løk

 

 Gi alt et oppkok i en kasserolle og la det stå å småkoke ca 15 minutt - 20 minutt til alt er mørt. Bruk en stavmikser til å mose alt til en litt tykk saus/ dressing.

 

 


 

 


 

Håper det smaker!

 

#kålrull #vegetarmat #mat #blogg #helg #hverdag #sommer #sol #foto #ferie

Dagens helgekos tips: En deilig sommerdessert med ostekrem toppet med friske bær

Hei!

Siden det er helg er det lov å kose seg litt ekstra, ikke sant?  Dette er en enkel og kjempegod dessert laget av knuste havrekjeks, vispet krem og kremost toppet med friske bær. Plukker du bærene selv er de ekstra proppfulle av vitaminer og antioksidanter! 

 







Ostekrem toppet med bær

(4 porsjoner)

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 150 gram phiadephiaost
  • 2 ts vaniljesukker
  • Litt over  1/2 pakke søte havrekjeks
  • bær, vi har brukt blåbær, bringebær og jordbær (frosne bær kan du også bruke om du ikke har ferske)

 

Pisk kremfløte og sukker stiv.

Bland inn phiadelphiaosten.

Tilsett vaniljesukker.

Det er mange måter å knuse kjeksene på; jeg pleier å ha de oppi en liten plastpose feks en brødpose og knuse de med en kjevle som jeg ruller over.



Bruker du frosne bær bør du tine de før du skal lage til desserten.




Jeg liker å servere desserten i glass: legg knuste kjeks i bunnen, så et lag med krem og ostblandingen og tilslutt bærene på toppene. Er bærene veldig sure kan du drysse litt melis  eller sukrin melis over.

Bør nytes med en gang!

Håper det smaker!

 

 

#dessert #krem #kremost #bær #helg #mat #blogg #sommer #sol #ferie #foto #hverdag 

Søndagens middagtips: Kylling stroganoff

Hei!

Dagens middagtips er kylling stroganoff. Dette er en enkel og rask rett å lage og smaker kjempegodt! Vi har brukt kylling i denne retten dag, men du kan fint bruke hvilket kjøtt du liker best. Du kan også tilsette flere grønnsaker og gjerne sopp også, det smaker nydelig i stroganoff.

Fortsatt god helg!

 



 

Kylling stroganoff

(4 porsjoner)

  • 1/2 rødløk
  • 500 gram strimlet kylling
  • 1 gulrot
  • 2 stk laurbærblader
  • 200 gram mais
  • ca 1  1/2 ts salt
  • ca 1/2  ts pepper
  • 1 ts  sukker
  • 3 dl matfløte
  • 3 ss tomatpure

Tilbehør: Kan serveres med ris og salat.

 

Skjær i skiver løk  og gulrot og stek i olivenolje.

Tilsett kylling og stek til den får farge.

Legg  to laurbærblader, salt , sukker og pepper  oppi etter smak.


Når kyllingen er ferdig stekt tilsetter du mais (ikke bruk vannet fra mais boksen) og rør inn  3 ss tomatpure.



Tilsett tilslutt matfløten og bland godt.

La det småkoke under lokk i  ca 5 - 10 minutter.


Da er maten ferdig!

Håper det smaker!

 

 #stroganoff #kylling #middag #godt #raskt #enkelt #helg #mat #blogg #sommer #ferie #sol #sommer #foto #hverdag

 

 

Smak av sommer: muffins med blåbær og bringebær

Hei!

Nå begynner både blåbær, jordbær og bringebær å modnes i skogen, og det er mye godt en kan lage av alt det gode en finner i naturen: for eksempel  kan en lage deilige muffins etterpå! Jeg har brukt sukrin+ istedet for sukker. Vanligvis er jeg ikke så glad i sukrin, men sammen med friske bær ble det kjempegodt! De passer fint til både frokost, lunsj og som turmat eller et mellommåltid.

Ønsker dere en super lørdag <3

 



Muffins med blåbær og bringebær

(12 stk)

  • 3 dl fint speltmel
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1/2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss mykt smør, romtemperert
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 dl sukrin+

Sett  stekeovnen på 180 grader.

Bland alle ingrediensene sammen og fyll muffinsformene 3/4 fulle.

Sett brettet med muffinsene midt i ovnen for ca 14 minutter.

 

Håper det smaker!

 

 #muffins #blåbærmuffins #bringebærmuffins #hverdag #helg #sommer #lørdag #sol #foto #kosthold #mat #blogg

 

Dagens middagtips: Hjemmelaget hamburger

Hei!

Dagens middagtips er hjemmelaget hamburger. Vi  ville  gjøre de sunnere med å blande karboandedeigen med moste kidneybønner og det ble virkelig en suksess! Her finner du oppskrift på hamburgerbrød og burgere. Fordelen med å lage det meste selv er at du da vet hva du spiser og unngår en del tilsetningsstoffer. 

I hamburgere kan du ha mye godt - the sky is the limit! Vi hadde blant annet hjertesalat, ost, spinatblader, rucculasalat, tomat, løk, ketchup og maiskolber som tilbehør.

Ønsker dere en super lørdag!

 
 

hamburger brød:

(ca 6 stk)

 

7 dl fint mel (vi  brukte speltmel)

2 dl grovt mel (vi brukte bygg og fibra)

halv pose tørrgjær

1/4 ts sukker

1/2 ts salt

ca 2 dl lunkent vann

1 ss smør

sesamfrø (topping før steking)

 

Hiv alle ingerdiensene (ikke sesamfrøene) oppi en eltemaskin til du har en glatt og smidig deig.

La den stå til heving et  lunt sted ca 45 minutter under kjøkkenhåndkle.

Form til hamburgerbrød og legg oppå bakepapir på en stekeplate. La stå til heving under kjøkkenhåndkle ca 30 minutter.



 

Sett stekeovnen på 225 grader.

Pensle litt vann på toppen på hamburgerbrødene og dryss sesamfrø over.

Sett hamburgerbrødene på midterste rille i den varme ovnen.

Stekes i ca 8-10 minutter.



 

Burgere

(ca 6 stk)

 

350 gram karbonadedeig

1 boks kidneybønner (ca 400 gram)

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss olivenolje

1/2 terning grønnsaksbuljong 

1 sjalottløk finhakker

1 ss potetmel

2 ss fint mel

 

Ha alt i en foodprosessor  til alt er most og blandet godt sammen.

Et tips er å legge kjøttet i kjøleskapet ca 30 minutter da blir det  lettere å forme den. 

Varm en stekepanne og form kjøttet  til  6 -7 runde kaker  som du klapper flate.

Prikk med en gaffel på ene siden av kjøttet da blir det lettere gjennomstekt.

Stek på begge sider.

 


 

 

Lag din favoritt salat som du kan ha i burgeren. 

Håper det smaker!






 

#hamburger #hamburgerbrød #salat #mais #mat #helg #sunt # godt #sommer #ferie #sol #lørdag #blogg #hverdag

 

 

Fredag og middagtips: Tempura scampi

Hei!

Så er det helg igjen og idag er dagens middagtips Tempura scampi. Dette er enkel og god mat. Som tilbehør kan det passe  med ris eller pommesfrites, salat og gjerne en god dipp eller saus. Retten koster ca 90 kr for ca 4 porsjoner.

 Ønsker dere en strålende dag!

 
 



 

 Tempura scampi

(4 porsjoner)

  • 120 gram fint mel
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 1/2  ts salt
  • 500 gram scampi reker
  • Frityrolje som feks rapsolje/ eller soyaolje

 

Start med å mikse mel, egg, vann og salt til en litt tykk røre.


Gjør klar en kasserolle og ha nok olje til å dekke scampiene, så er en fordel at kasserollen ikke er så stor så fyller du den halvfull med frityrolje.

Legg et steketermometer nedi oljen og varm opp til 160 grader.

Ta av skallet på scampien men la slutten av halen være igjen .



Da kan du starte med å dyppe scampien først i røren så legger du den i oljen, du kan legge flere oppi samtidig, og når de nesten slutter  å boble kan du ta de opp med en gaffel eller noe annet og legg de på et tørkepapir.



 


 


Håper det smaker!

 

#tempura #scampi #salat #middag #hverdag #sommer #godt #enkelt #helg #mat #spisogspar #sol #blogg #foto

Dagens frokost tips: Havremelgrøt toppet med eple, blåbær og jordbær.

God morgen!  

Her kommer en oppskrift på havremelgrøt toppet med friske frukter og bær.  Havremelgrøt er mettende og gir masse energi - altså en super start på dagen!

Håper dere får en flott dag!

 

 

Havremelgrøt

(1 porsjon)

4 ss havremel

2,5 dl melk eller fløte/ vann

1 ss sukrin:1

1/4 ts salt


1/2 eple 

1/4 ts kanel

1 jordbær eller bringebær

ca 8 blåbær

 

Kok opp mel og melk mens du rører. La det koke i ca 3 minutter på svak varme, mens du rører om av og til. 

Smak til med salt og sukrin.

Topp grøten med friske frukter og bær. Vi har toppet med eple, jordbær og blåbær, men dette kan byttes ut med dine favoritt frukter og bær. 

Avslutt med et dryss av kanel.

Da er den klar for å nytes!

 

 

#grøt #havremelgrøt #mat #frokost #blogg #foto #sommer #sol #ferie #hverdag

Dagens middagtips: Spaghetti alla carbonara

Hei!

Dagens middagtips er: Spaghetti alla carbonara.  Carbone  betyr kull på italiensk, og carbonare betyr laget med kull. Det er altså ikke kull i spaghetti alla carbonara, men istedet mye pepper som  har gitt retten navnet sitt. Dette er en rett som er enkel og rask å lage i en travel hverdag, og best av alt: den smaker kjempegodt! Denne middagen koster ca 70 kr å lage selv. 

Ønsker dere en nydelig dag!



 Spaghetti alla carbonara

(4 porsjoner)

  • 350 gram spagetti fullkorn
  • 3 egg
  • 50 gram grovrevet parmesanost
  • 2 dl melk
  • 200 gram pancetta eller bacon
  • hvitløk, 1 fedd
  • salt etter smak
  • 1 ss grov pepper
  • 2 ss olivenolje



Kok opp vann i en kasserolle.

Ha 1 ss oliven olje, et hvitløksfedd  (la hvitløksfeddet være helt, da blir det ikke så sterk hvitløksmak) og pancetta/ bacon oppi en stekepanne og stek lett.



Visp 3 egg, melk, 1 ss med pepper og  parmesanost i en skål.



Hiv oppi spagettien i det kokende vannet og kok ca 7 minutter. 



Hell vannet av spagettien og legg den  oppi stekepannen og varm i ca 2 minutter. 

Ta stekepannen bort fra varmen  og hell over eggeblandingen og bland godt  og da  er maten klar til servering!

Håper det smaker!

 
 

#spagetti #carbonara #hverdag #spisogspar #torsdag #italiensk #mat #blogg #sol #sommer #ferie #foto

Smak av sommer: mangosalat med byggryn og krepsehaler

Hei!

Dagens middagtips er en kjempegod salat med mango, byggryn, krepsehaler og en dressing som smaker herlig av honning og balsamico eddik.  Byggryn  er  proppfulle av mineraler, proteiner, fiber og antioksidanter. Byggryn metter også godt og kan fint spises som den er, men er er også kjempegod som tilbehør til feks grillet sjømat. Det koster ca 40 kr å lage denne salaten.

Ønsker dere en super dag!

 





Mango salat med byggryn og krepsehaler

(2 porsjoner)

  • 40 gram hele byggryn
  • 2,5 dl vann
  • 1  hjertesalat
  • 1/2 mango
  • 1 avokado
  • krepsehaler ca 100 gram
  • 2 ss olivenolje til steking
  • litt fersk timian
  • 1/4 av en rødløk
  • 1 vårløk (kun den hvite delen)
  • salt
  • pepper







 




Dressing

  • 6 ss honning
  • 3 ss balsamico edikk
  • 6  ss olivenolje

 





Start med å skylle byggrynene. 

Kok byggrynene i 5 dl vann. La de småkoke i 30 minutter.

Ha de i en sil og skyll de i kaldt vann før du tilsetter de i salaten.

Skjær avokadoen i båter.

Skjær mangoen i lange stykker

Kutt opp hjertesalaten.

Skjær vårløken i skiver.

Skjær rødløken i skiver.

Legg rødløk sammen med 2 ss olivenolje i stekepannen og stek til løken er myk.

Skyll krepsehalene i kaldt vann og stek de lett sammen med løken. for å gi litt mer smak til krepsehalene

Tilsett fersk timian, salt og pepper.

Bland  alt sammen i en salat skål og strø over med litt salt og pepper.

 

Lag dressing av honning, balsamico edikk og olivenolje og ha litt over salaten med en skje.




Da er salaten klar for å nytes:)

Håper det smaker!

 

 

#salat #sunt #godt #byggryn #mango #super #krepsehaler #balsamicoedikk #blogg #mat #hverdag #sommer  #sol #ferie #foto 

 

Middagtips: Spagetti med grønnkål og kylling

Hei!

Her kommer dagens middagtips: spagetti med grønnkål og kylling. Grønnkål omtales ofte som den nye supergrønnsaken da den inneholder mye fiber, vitamin A i form av Betakaroten, vitamin E, vitamin B6, B vitaminet  Folat, Kalsium og mange antioksidanter. Dette er en sunn og god middag som er rask å lage. Denne retten koster ca 90 kr for 4 porsjoner.

Ønsker dere en nydelig dag!

 

Spagetti med grønnkål og kylling

(4 porsjoner)

  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 sjalott løk
  • 120 gram strimlet bacon
  • 250 gram kyllingfilet strimlet
  • 150 gram vasket og oppskjært / strimlet grønnkål
  • kapers etter smak
  • 250 gram spagetti
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • ca 60 gram  griljermel/strøbrø til å strø over maten tilslutt.



Start med å koke vann i en kasserolle. Når vannet koker legger du spagettien oppi.

Mens du venter på vannet skal koke steker du  først bacon og skivet løk i en stekepanne med 2 ss olivenolje.

 

Etter ca 5 minutter tilsetter du  kyllingen oppi også.



Når kyllingen er gjennomstekt, legger du grønnkålen oppi stekepannen, rør litt  og sett så lokk over maten mens det småkoker. Blir det litt tørt kan du tilsette litt vann.

Etter ca 5 minutter tilsetter du kapers oppi.



Når spagettien er ferdigkokt heller du vannet ut og heller spagettien over i stekepannen og rører om.





Før  servering kan du strø over med griljermel/ strøbrø.

 

 Håper det smaker!

 

#spagetti #grønnkål #supergrønnsak #kapers #middag #mat #tirsdag #hverdag #sommer #sol #ferie #blogg #foto

Lag selv ciabatta! Enkelt og godt!

Håper dagen deres har vært fin så langt :)

Ciabatta er kjempegodt, og hjemmelagede ciabatta er enda bedre derfor vil  vi dele en oppskrift på kjempegode ciabatta med dere. Visste dere at ciabatta betyr tøffel på italiensk pga den tøffelaktige formen på brødene?  Det finnes mange ulike oppskrifter på ciabatta. Noen inneholder surdeig og tar 2 dager å lage, men idag deler vi med dere en raskere oppskrift så iløpet av ca 3 timer har du ferske og luftige ciabatta som er kjempegode!  Del de på langs og ha ditt favoritt pålegg på! Ciabatta  passer like godt til frokost som til lunsj, og kveldsmat. De er også gode som turmat. Det koster ca 15 kroner å lage ciabatta selv.

 

 

Ciabatta

(4 stk)

  • 500 gram fint hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 12 gram gjær
  • 2 ts tørrgjær
  • 4 dl lunkent vann



Start med å ha lunkent vann i en bolle og legg den  ferske gjæren oppi og rør til den er helt oppløst. 



Så tilsetter du tørrgjæren.



Mål opp mel og ha salt og sukker oppi sammen med melet.

Bland det tørre oppi det våte og elt godt til det blir en god deig å jobbe med, blir den for våt må du ha mer mel. 

La den heve i 90 minutter under plast på et lunt sted.




Sett  stekeovnen på 200 grader.

Hell deigen over på bakepapir med mel strødd utover.

Form som  ciabattaer og legg på bakepapir på en stekeplate.



Ovnen må være varm når du setter de i ovnen.

Stekes midt i ovnen i  ca 20- 30  minutter.



Dunk lett på ciabattaene for å sjekke om de er ferdige,  hører du en hul lyd betyr det at de er ferdige.

 

 

Ha godt pålegg på og nyyyyyt!

 

#hverdag #mat #brød #ciabatta #sunt #matblogg #blogg #sol #sommer #ferie #frokost #lunsj

Dagens middagtips: gresskarsuppe toppet med vårløk

Hei!

Håper dere har hatt en fin helg :)

Dagens middagtips er gresskarsuppe toppet med vårløk. Dette er en vegetarsuppe, men du kan selvfølgelig ha kjøtt i visst du ønsker det. Denne suppen er laktosefri og glutenfri, og retten koster (4 porsjoner ) ca 60 kr å lage.

Ønsker dere en flott ukestart!



 

Gresskarsuppe

(4 porsjoner)

  • ca 450 gram gresskar
  • 2 stk gulerøtter
  • 1/2 stor løk
  • 1 hvitløk fedd
  • 2  tomater
  • 1 terning  med grønnsaksbuljong
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • litt olivenoljle
  • 2  stk laurbærblader
  • litt fersk timian
  • 1 potet
  • 1 liter vann
  • 200 gram vårløk (2 bunter)
  • 1 ts sukker
  • 1 ts edikk

 



 

 Start med å skjære en løk i skiver og stek den  til myk og gjennomsiktig i en kasserolle med 2 ss olivenolje.

Lag et kryss halvveis inn i tomatene oppe med stilken og legg de med krysset ned i kasserollen så skinnet vil løsne og lettere å ta av.



 

Skrell 2 gulrøtter og en potet, skjær av skallet på gresskaret. Skjær alt dette opp i store deler og legg det i kasserollen sammen med det andre.



 

Tilsett vann, buljong, et hvitløksfedd delt i to, litt fersk timian, salt og pepper  etter smak.

 



 

Kok  opp under omrøring og la det småkoke på middelsvarme  under lokk i ca 15 minutter.

Skjær vårløken i strimler og stek i olivenolje i en stekepanne til den er myk, da kan du tilsette salt og pepper etter smak og 1 ts sukker og 1 ts eddik.



 

Ta vårløken  bort fra varmen og la stå under lokk til suppen er ferdig kokt.

Etter ca 15 minutters småkoking av gresskarsuppen  (når du ser skallet til tomatene begynner å løsne) kan du lett fjerne med en gaffel skallet til tomatene, og bruke en mikser til å mose alle ingrediensene.

 

 

 


 

Når suppen er ferdig most tilsetter du laurbærbladene og la det småkoke ca 5 -10 minutter  til før det er klart til servering.

Server suppen med litt stekt vårløk og gjerne krutonger også. som du finner oppskrift på nederst på denne siden her: http://spisogspar.blogg.no/1425984480_crema_di_fave_con_rap.html

 



 

Håper det smaker <3

 

#Gresskarsuppe #Vegetarsuppe #Glutenfri #Laktosefri #Matblogg #mat #blogg #hverdag #sommer #sol #ferie #mandag

Sommerkos: slik lager du sitronfromage

Hei!

Merker det blir litt mye kos på matfronten nå om sommeren, så nå har jeg begynt å løpe opp og ned trappene istedet for å ta heisen for å få litt ekstra mosjon, hehe! Idag vil vi dele en oppskrift på sitron-fromage som vi hadde til dessert igår, den forsvant så fort den ble satt på bordet, så tar det som et godt tegn;) Jeg laget første gang sitronfromage på barneskolen, tror det var i 5. klasse, og etter det var jeg hektet.   Husker jeg laget det  nesten hver søndag i noen uker etterpå, til familiens store begeistring :) Det er samme oppskriften jeg bruker idag med noen små justeringer.

Ha en nydelig søndag! 

 




 Sitronfromage 

(6 porsjoner)

  • 6 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte eller soyafløte
  • 3 egg
  • 1  1/2 dl sukker
  • saft av 1 sitron 

 

Rull gelatinplatene sammen og ligg de i kaldt vann i 10 minutter.

Visp fløten, ikke for mye.

Visp egg og sukker til en eggedosis.


Press saften ut  av sitronen.

Klem vannet av gelatinplatene og ligg  de myke platene i en skål. 




Kok vann og hell 4 ss med kokende vann over gelatinplatene mens du rører godt så gelatinen blir helt oppløst.

Hell sitronsaften i eggedosisen. Rør varsomt hele tiden.

Slå deretter i den oppløste gelatinen på samme måte.

Bland i kremen.

Hell over i en skål, eller direkte  i serveringglass.

 




La det stå i kjøleskapet ca 4 timer.

Kan settes i fryseren dersom den må stivne fort.

Når den er stiv  er den klar for å nytes. Vi har jordbærsaus og litt ferske bringebær på toppen.





Håper det smaker:)

 

Del innlegget gjerne på facebook :D

#sitronfromage #matblogg #sommer #dessert #sol #ferie #sommerkos #mat #blogg #foto #helg

Supersunn hjemmelaget grov speltpizza med egg og grønnkål

Hei!

Her i huset elsker vi pizza og innimellom er det kjekt å variere litt på toppingen, og denne oppskriften ble virkelig god! Her kommer et  tips til helgekosen: hjemmelaget grov speltpizza med grønnkål og egg. Grønnkål er den nye supergrønnsaken og inneholder mange viktige vitaminer og næringsstoffer, så dette er en sunn og god pizza.

 

Ønsker dere en nydelig søndag!


Grov speltpizza med grønnkål og egg



Pizzabunn

(1 stor pizza)

  • 6 dl fint speltmel
  • 3 dl sammalt speltmel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • ca 2-3 dl lunkent vann
  • 1/2 ts råsukker
  • 1 ts salt

Tomatsaus

  • ca 2 ss tomatpure
  • ca 1 ts råsukker
  • ca 1 ts salt
  • ca 1/2 ts pepper
  • litt  (ca 1/2 -1 dl) vann
  • smak til med oregano

Topping:

  • ca 250 gram revet hvitost
  • 1 sjalottløk i skiver
  • 1 hardkokt egg
  • 180 gram grønnkål 

Start med å lage bunnen. Bland det tørre med det våte i en bolle  og elt deigen godt til en god og smidig deig. La stå til heving på et lunt sted med kjøkkenhåndkle over i ca 30 minutter.

Mens deigen heves kan du steke grønnkålen i en panne med ca 2-3 ss vann,  1/2 ts salt og 1/2 ts pepper. Småkok under lokk. Rør om av og til.



Kok et egg til det blir hardkokt (ca 10 minutter).

Riv hvitost på et rivjern.

Bland i en liten  bolle alle ingrediensene sammen til tomatsausen. Smak til med salt, pepper og oregano.

Når deigen er ferdig hevet kjevler du ut  deigen i ønsket form, og legger den på en stekeplate med bakepapir.



Smør tomatsausen over.

Legg osten utover.

Spre  egg, løk og grønnkål utover pizzaen.



Sett pizzaen i stekeovnen på 220 grader i ca 15 minutter.

Da er pizzaen klar for å nytes!





Håper det smaker!

 

#pizza #middag #mat #blogg #helg #hverdag #lsøndag #foto #sommer #ferie #sol

Hjemmelaget proteinrike bananscones

Hei dere!

Trenger dere tips til søndagsfrokosten? Her kommer en  oppskrift på proteinrike bananscones som smaker helt nyyyydelig med syltetøy eller ost. De er  også kjempegode som de er og passer perfekt til frokost, lunsj, turmat, picnic og kveldsmat.

Ønsker dere en nydelig helg!





Proteinrike banan scones

(ca 9 stk)

  • 2 dl fint speltmel
  • 1 dl havremel
  • 1 dl sammalt speltmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukrin +
  • 1 ss smør
  • 2 ss gresk yoghurt
  • en håndfull mandler,hakket i blender
  • 1/2 dl mandelmelk
  • 1 banan
  • 1 ts kanel

Sett stekeovnen på 200 grader.

Ta en håndfull med mandler og hakk de i en blender,  jeg grovhakket mandlene.



Mos bananen med en gaffel.

Mål opp mel, bakepulver, sukrin +, salt og kanel og ha det i en bolle, bland inn melken sammen med yoghurt, smør, banan og mandler.



Deigen kan godt være litt våt, og legg deigen  i klatter  med en skje på en stekebrett  med bakepapir.



Sett midt i stekeovnen for ca 5-8 minutter. Når de begynner å bli litt gyldne på toppen er de ferdige.



Da er de klare for å nytes!





Håper det smaker!

 

 #scones #proteinrik #bananscones #mat #blogg #foto #hverdag #helg #lsøndag #lørdag #sommer #ferie #sol

 

En smak av sommer: Jordbærmuffins toppet med limeostekrem

Hei dere!

Dagens tips til helgekos er jordbærmuffins. Jordbær er sommermat så da synes vi det passet å dele en oppskrift på deilige jordbærmuffins som smaker helt nydelig med en frisk og syrlig limeostekrem på toppen. 

Ønsker dere en nydelig helg <3

 

 


 Jordbærmuffins

(ca 12 stk)

  • 4 dl fint speltmel (valgfritt)
  • 2 1/2 ts bakepulver
  • 1 1/2 dl smeltet smør, eller  romtemperert mykt smør går også greit.
  • 2 dl  råsukker
  • 3 egg
  • 100 gram marsipan
  • ca 12 jordbær ( + litt kanel og råsukker til å dyppe jordbærene i (kan sløyfes), og strø gjerne over på toppen også før steking) 

Topping

  • 200 gram phiadelphiaost (eller Tines Naturell laktosefri kremost)
  • ca 1/2 ts fin raspet skall av lime (etter smak)
  • ca 3 ss melis (etter smak)
  • Ferske mynte blader til dekor

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Start med å  blande mel og bakepulver.

Tilsett smør, sukker, egg og fin hakket marsipan.

Rør godt sammen, bruk gjerne en mikser.


Fyll formene ca halvfulle med røre.

Vask jordbærene og fjern de grønne bladene. Visst du vil kan du  dyppe de i kanel og sukker og stikk de ned i muffinsrøren, en i hver form, men de er også gode som de er i muffinsene.



Sett i ovnen til steking i ca 10 - 15 minutter, ikke stek de for lenge da de kan fort bli tørre. Sjekk med en kakestikke om de er ferdige, henger det litt smuler igjen på kakestikken er de ferdige.

Når de  er ferdige er det viktig å avkjøle de før du tar toppingen på.

 


Bland kremost, raspet limeskall og melis med en mikser. Tilsett melis og lime etter smak.

Ta kremen til toppingen i en sprøytepose og lag små topper på muffinsene. Pynt gjerne med blader av mynte eller sitronmelisse.

Dette er en frisk og god topping.



 



Håper det smaker!

#helg #lørdag #muffins #jordbær #mat #hverdag #bilde #blogg #sommer #ferie #sol

Smak av Brasil: Maiskake

Denne oppskriften er under forbedring (feil i oppskrift!)

 

God fredag!

Så står helgen for døren igjen og idag vil vi dele med dere en oppskrift fra Brasil på Mais kake eller som de sier i Brasil: Bolo de Fubá.

Dette er en formkake som er vanlig i Brasil.  Min mann sin mormor i Brasil pleide ofte  å lage denne kaken. 

Håper dere liker oppskriften!

 Ønsker dere en nydelig helg!



 

Mais kake/ Bolo de Fubá

  • 400 gram polentamel
  • 200 gram  fint mel
  • 1 ss bakepulver
  • 150 gram sukker
  • 1 ts finraspet sitronskall
  • 2 ss smør
  • 2 egg 
  • 2,5 dl melk

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skill eggehviten og eggeplommer. 

Visp eggeplommer, sukker og smør.





Sil inn mel og bakepulver, fin raspet sitronskall og tilsett litt og litt melk mens du visper røren.



Visp eggehviten i egen bolle, når den er hvit og stiv heller du den over i røren og blander den forsiktig inn.


 



 

Hell røren over i en form med bakepapir og sett den midt i stekeovnen i ca 30 minutter.

 

Dryss gjerne litt melis over kaken når den er avkjølt.

Da er kaken klar til å nytes:)


Håper det smaker!

Her kommer et bilde av Brasil:)



 

 #maiskake #hverdag #kake #mais #fredag #brasil #sommer #helg #ferie #sol #blogg #mat

 

Rask og enkel ommelettrull

Heisann!

I dag vil vi dele  med dere en lavkarbo oppskrift på omelettrull. Egg inneholder mange gode næringsstoffer som vitamin A, vitamin E, vitamin D. vitamin B 12, folat, jern og er også rik på proteiner. Egg kan oppbevares lenge i kjøleskap, men før bruk kan de godt være romtemperert, og egg  tåler godt å oppbevares et par dager på kjøkkenbenken, da kommer alle de gode egenskapene til egget  best frem- og du får bedre plass i kjøleskapet!

Ha en flott dag!

 

 

 




Omelettrull

8 egg

3 ss melk eller vann/soyamelk

1 ts salt

1/2 pepper

4 ss revet parmesanost

litt finhakket persille

 

Fyll (valgfritt)

salat

kalkunskinke

 

Sett stekeovnen på 200 grader.




Miks omelettblandingen og hell blandingen over på en stekeplate ikledd bakepapir.




Sett den midt i ovnen i ca 8 minutter.

Når den er ferdig er det viktig at den avkjøles helt før du legger et bakepapir oppå og snur den oppned. Så legger du  fyllet på og ruller den  sammen.






Pakk den inn i bakepapiret og legg den i kjøleskapet i ca 40 minutter for  at formen holder seg bedre og lettere å skjære opp.

Så  kan du skjære omelettrullen i skiver og den er klar for servering!




Håper det smaker!

God appetitt:)

 

 

#omelettrull #lavkarbo #salat #proteinrik #helg #matblogg #blogg #ferie #foto #mat #hverdag #torsdag

The dress of the month

Hei dere!

Hva synes dere om månedens kjole fra BikBok? BikBok er en av mine favorittbutikker, nå bruker jeg ikke så mye kjole, men denne ser jo lys og lekker ut, kanskje litt for gjennomsiktig etter min smak... :)

 

"Lash lace,
cut out details,
mellow yellow and crisp white makes Cocktail dress our favorite for the month of July.

 

 

01_cocktaildress_half.jpg

 

02_cocktaildress_1fourth.jpg

#BikBok #kjole #foto #mote #hverdag #sommer #sol #ferie #blogg

Middagstips til en billig penge: Grønn linsesuppe med grønnkål og krutonger

God onsdag,

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på grønn linsesuppe med grønnkål og krutonger.  Linser er sunt og mettende og er spesielt rike på proteiner og jern.  Det er få matvarer som kan mette så mange for så liten penge. Dette er perfekt som studentmat- det er billig og du kan  faktisk leve på det. Trenger du å spare penger på matbudsjettet kan linsemiddag en til to ganger i uken være smart.  Vi har laget denne retten uten kjøtt, men det kan du selvfølgelig tilføre visst du ønsker det, men da koster det litt mer :)  .




 Grønn linsesuppe med grønnkål og krutonger

(6 store porsjoner)

  • 400 gram grønne linser
  • ca 1,8 liter vann (tilsett litt og litt)
  • 1 grønnsaksbuljong terning
  • 1 gulrot
  • 180 gram grønnkål
  • 100 gram brokkoli
  • 400 gram asparges
  • 1 rødløk
  • kapers
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • 6 skiver valgfritt brød til krutonger

 

Start med å vaske grønnelinser.



Finn frem en stekepanne og en kasserolle.

 I stekepannen starter du med å steke 1/2 rødløk  skjært i skiver med 2 ss olivenolje.

Skjær så i skiver/ strimler brokkoli og legg i stekepannen.



Hell over vasket og strimlet grønnkål (kan kjøpes vasket og klar). Hell litt vann over ( ca 1 dl vann).



Vask kapers og bland de inn  og ha lokk over. La det småkoke på middelsvarme.

Vask asparges og kutt av enden på de og del nederste del av stilken  i to så blir den raskere gjennomstekt. stek de i en liten stekepanne med olivenolje, litt salt og pepper og litt vann som dekker  bunnen  av stekepannen. La de stekes i ca 10 minutter ( til vannet har tørket inn).

I kasserollen steker du 1/2 rødløk skjært i skiver med 2 ss olivenolje.

Skrell en gulrot og skjær den opp i ønsket størrelser, vi har delt  den i store deler, og surr den sammen med rødløken.

Tilsett ca 1 ss salt og pepper etter smak.

Mål opp  ca 1 liter vann og smuldre inn en buljongterning.
Hell linsene over og tilsett litt og litt buljongvann etterhvert som det tørker inn. Totalt bruker du ca 1, 8 liter vann.


 



La det småkoke under lokk i ca 30 minutter.

 Mens det småkoker kan du lage krutonger.


Du skjærer ønsket type brød i terninger og steker det i 1 ss olivenolje og 1 ss smør i ca 10 minutter.

 

Da er maten klar for servering!

 


Håper det smaker!

 

#grønnkål #middag #linser #billig #sunt #mat #foto #hverdag #spisogspar #sol #sommer #ferie #onsdag

Hjemmelaget pai

Pai er en favoritt her i huset og siden det har kommet mange nye lesere i det siste  så deler vi denne oppskriften en gang til. Dette er en pai med tunfisk, men det kan lett byttes ut med dine favoritter :)

 



Tunfiskpai

Paideig:

  • 4 dl fint mel (valgfritt)
  • 200 gram smør

Fyll: 

  • 1 boks med tunfisk i olivenolje
  • 1/4 rødløk
  • 3 egg
  • 1 dl melk
  • 1 1/2 dl Kesam, mager
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 200 gram revet hvitost
  • friske urter til pynt (kan sløyfes)

 

Start med å lage paideigen.

Rør sammen smør og mel til en deig.





Legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter.

Finn frem en paiform eller en kakeform (jeg liker kakeform da det er lettere å ta ut paien og skjære stykker av den).

Sett stekeovnen på 200 grader.

Trykk deigen utover formen  gjerne på bakepapir og oppover kantene på formen så du lager en "skål "med deigen.

Prikk over deigen med en gaffel.

 

Slik lager du fyllet:  Skjær i skiver løk.

Visp sammen egg,melk, kesam, salt og pepper. 

Tilsett revet ost.

 

Hell ut litt av oljen til tunfisken og legg det utover paideigen.

Hell melk- kesam- egg  og ost blandingen  over.

Sett paien i stekeovnen i ca 25 minutter på 200 grader.

Du ser den er ferdig når kantene blir gylne og fyllet er stivnet.

Server gjerne med friske urter og en salat.

 

Håper det smaker!

 

#pai #mat #blogg #hverdag #sommer #ferie #sol #tirsdag #foto

Stekt torskefilet med sursøt rødløk

God mandag!

Dagens middagstips er stekt torskefilet med sursøt rødløk.  Dette er en kjempegod og sunn middag, en super start på uken!

 

 Stekt torskefilet med sursøt rødløk

(4 porsjoner)

  • 2 ss eddik
  • 2 rødløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss sukker
  • 500 gram torskefilet
  • en håndfull persille

 

Stek skivet løk  i olivenolje med salt, pepper, sukker og eddik. 

Når løken er myk legger du fisken oppå med litt salt og pepper på toppen og sett lokket på.

Stek på middels høy varme i 10 minutter  under lokk og 10 minutter med lokket halvveis på så fisken  får tørke litt og ikke går helt i oppløsning.

Tilslutt topper du med finhakket persille.

 

Håper det smaker!

 

#middag #mat #torsk #sursøt #blogg #hverdag #uke #mandag #sommer #ferie #sol

Sommer inspirasjon

God mandag! 

Idag våknet vi opp til regn her i Bergen. Gradstokken har gått fra 30 til 13 grader. Igår var vi på en strand, ungene badet, mens jeg bare hadde bena uti  det kalde vannet.  Vannet må bli litt varmere før jeg våger meg uti :D  Vi koste oss med blant annet hjemmelagede wraps  med phiadelphiaost og skinke som er perfekt strandmat finner du her: http://spisogspar.blogg.no/1427192365_hjemmelaget_wraps.html Krysser fingrene for at sol og varme kommer snart tilbake igjen! 

 

Ønsker dere en super dag!

Her kommer noen sommerbilder fra weheartit <3  



 

#sommer #inspirasjon #foto #ferie #sol #mat #drikke #blogg #hverdag #mandag

Sommermat

God søndag!

Nå er vi kommet godt inn  i grillsesongen så vi vil derfor dele med dere noen tips til grillmat og tilbehør.

Ønsker dere en flott dag!

 

 

Grillspyd med svinekjøtt

http://spisogspar.blogg.no/1431608598_grillspyd_med_svinekj.html

Grillspyd med kylling og pølse. Her finner  du blant annet oppskrift på tzatziki også.

http://spisogspar.blogg.no/1431199828_09052015.html

 



Tzatziki er også kjempegodt som tilbehør til grillmat

Ovnstekt squasj snacks er deilig som tilbehør til grillmat

http://spisogspar.blogg.no/1432236532_squash_snacks.html

 

Jordbærsalat er friskt og godt sammen med grillmat

http://spisogspar.blogg.no/1431116638_jordbrsalat.html



Falaffel passer godt sammen med det meste.

 http://spisogspar.blogg.no/1427717399_falafel_med_tzatziki.html

Caprese på pinne er friskt og godt

http://spisogspar.blogg.no/1426414744_caprese_p_pinne.html

 

 

 

Håper det smaker!

 

 

#mat #grillmat #blogg #sommer #ferie #sol #søndag #helg #hverdag 

Lørdags kos

Hei alle sammen!

Våknet opp idag til en nydelig sommerdag, akkurat nå er det 40 grader på terassen - i solen, så orker ikke gå ut der :)) Siden det er lørdag tenkte vi å komme med  noen tips til hjemmelaget lørdags kos.

Ønsker dere en nydelig lørdag<3

 

Sjokoladekjeks - kjempegod kosemat!  Prøv med is imellom to kjeks, det smaker kjempegodt!

 http://spisogspar.blogg.no/1435307621_hjemmelagede_chocolat.html



Muffins med kokos og honning - smaker nydelig!

http://spisogspar.blogg.no/1434960559_muffins_med_kokos_og_.html 





Vegetar rull, smaker kjempegodt, spesielt med sursøt chilisaus! 

http://spisogspar.blogg.no/1434830916_klrull.html



Vegetar tapas, smaker utrolig godt! sunn og god mat.

http://spisogspar.blogg.no/1432118065_vegetar_og_lavkarbota.html

 Kikert snacks er en favoritt her i huset :)

http://spisogspar.blogg.no/1431935256_kikert_snacks.html

 

Caprese passer perfekt til varme sommerdager da man ikke orker å spise så mye i varmen.

 http://spisogspar.blogg.no/1424536168_caprese.html



Mandel snacks - kjempegod salt snacks.

http://spisogspar.blogg.no/1431365446_hjemmelaget_snacks.html

 


 Håper det smaker!

#mat #blogg #snacks #helg #lørdag #hverdag #sommer #sol #ferie

Turmat tips

 

God fredag!

I disse solfylte tider tenkte vi å gi noen tips til  super turmat til feks stranden. For flere mat tips og oppskrifter se i vår meny :) 

 Ønsker dere en nydelig dag!

 

God turmat:

Muffins med honning og vanilje



Pizzasnurrer



Minipaier



Muffins med gresskarkjerner



Vårruller 

Wraps er super turmat



Proteinrike banan scones



Del gjerne innlegget på facebook

 

 

#turmat #sommer #sol #ferie #mat #blogg #hverdag #helg 

 

 

HOT HOT HOT

 Hei!

Trenger du en tørstedrikk?  Det er helt overveldende varmt i Bergen de siste dagene.  Vann kan en nesten ikke få nok av i denne varmen så her kommer noen drikke tips!

 (oppskriftene finner du i drikkemenyen)

 

Ønsker dere en strålende dag!

 

Vann med smak av sitron og basilikum



Hjemmelaget mandelmelk



Hjemmelaget limonnade



Vann med smak av jordbær og basilikum



Grønn tropisk smoothie



Sommer smoothie



Håper det smaker!

 

#drikke #hverdag #sol #sommer #ferie #torsdag #blogg #foto

myTaste.no