hits

juli 2017

Dagens mat-tips: sunne og gode frokost-muffins

Hei!

Så var det mandag og ny uke :) Muffins er så godt og hvorfor ikke starte dagen med muffins?  Jeg elsker å eksperimentere med forskjellige oppskrifter og  tilfeldigheter med hva jeg har for hånden. Denne  muffinsoppskriften er med musliblanding, så derfor kaller jeg de for frokost muffins.  Musliblandingen jeg brukte var Axa sin økologiske frukt og nøttemusli, og her finnes mange varianter så det er  bare til å velge din favoritt!

Ha en super dag videre ♥

 





Frokost muffins med musli

(18-20 stk)

 

3 dl fint speltmel

1 dl musli frokostblanding (jeg brukte her økologisk frukt og nøttemusli)

2  økologiske egg

80 gram kokosolje eller smør

1 ts bakepulver

1/4 ts maldon salt

190 gram brunt råsukker eller honning (ca 6 ss etter smak)

2 1/2 dl melk /mandelmelk /soyamelk

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

 

Bland alle ingrediensene sammen og fyll muffinsformer med en iskremskje med røre (3/4 fulle former).

Sett midt i stekeovnen i ca 15 minutter.

Når de er lett gylne er de ferdige. La de avkjøles før de kan nyyyyytes!



 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #helse #livsstil #muffins #frokost #hverdag #helg #lunsj #mamma #mammablogg #Norge #matblogg #Bergen #blogglisten #side2 #frokostmuffins #oppskrift #tips #mandag #matglede #familie 

Dagens mat-tips: supert til frokost eller lunsj

Hei!

Nå er vi tilbake i byen som vi stortrives i :)) Så utrolig herlig å sitte på verandaen og se utover by og fjell og drikke morgenkaffen! Dagens mat-tips er byggryn med kesam lime sammen med bringebær og blåbær, jeg hadde også litt flytende akasie honning over  for at det ikke skulle bli for syrlig. Dette smakte friskt og godt og var veldig mettende! Supert til frokost eller lunsj.

Ønsker dere en strålende dag og ny uke! <3

Byggryn med kesam  lime, bringebær og blåbær

(nok til ca 2 glass)

 

1 dl byggryn

2 dl vann

litt flytende akasie honning etter smak

kesam lime

brinebær

blåbær

 

Byggryn bør bløtlegges over natten.

Kok opp byggryn og vann etter anvisning på pakken.

Når byggrynene er avkjølte kan du legge de i et glass eller skål og ha litt akasie honning over, noen spiseskjeer med kesam lime og topp det hele med bringebær og blåbær.

Da er det bare å spise og nyyyyte!


 

#blogg #lunsj #frokost #byggryn #mat #foto #hverdag #sommer #sol #helg #mandag #søndag #oppskrift #matglede #helse #tips 

Sukkerfri blåbærmilkshake

Hei!

Nå er skogen stappfull av deilige  vitaminrike blåbær. For noen dager siden delte jeg her på bloggen en oppskrift på blåbærmilkshake med iskrem, og idag er det en sukkerfri variant. Den ble kjempegod og kan anbefales  spesielt visst en har lyst å kutte ned på sukkerinntaket ;) 





Sukkerfri blåbærmilkshake
(2 små glass eller 1 stort glass)

 

2 dl blåbær

ca 4 store  ss skjeer med gresk yoghurt (Lindahl sin er min favoritt ;))  

2 dl melk eller feks mandelmelk

2 ts vanilje pulver eller frø fra en vaniljestang (smak til)

4 ts sukrin melis

 

Bland alt sammen med en blender og smak  til med søtning eventuelt juster med melk eller yoghurt.

Server  og nyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyt!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #blåbær #milkshake #blåbærmilkshake #google #BT #VG #blogglisten #side2 #mamma #matfrabunnen

Dagens middags tips: Nuddelsuppe med kylling

Hei!

Jeg var egentlig sur og lei og helt tom for kreativitet igår da det nærmet seg middags tid. Ikke hadde jeg fått mulighet til å handle heller med syke barn i hus, men så kom mannen min hjem fra jobb (han er kokk)  og han begynte å finne frem diverse ingredienser fra matskap og kjøleskap og da  smittet iveren hans over på meg, og sammen lagde vi denne nuddelsuppen  som ble en kjempegod rett tilslutt! :D 



Nuddelsuppe med kylling

(man tar det man har!)

(4 porsjoner)

 

1 brokkoli

2 gulrøtter

2 store tomater

ca 1 -2 ss olivenolje

600 gram kylling lårfilet

3 terninger grønnsaksbuljong 

litt maldon salt etter smak

grillkrydder etter smak

soyasaus etter smak

1 pakke fullkorn nudler (nok til 4 porsjoner)

1 fedd hvitløk

ca 6  -10 dl  vann

 

Start med å vaske og skjære opp brokkolien og tomatene i små deler (gjerne finhakk). Skrell gulroten og vask den, skjær den også i små deler. Ha dette i en  stor kasserolle og stek med hvitløk og litt olivenolje.

Stek kyllingen i en stekepanne. knus med hendene en grønnsaksbuljong over kyllingen. Tilsett litt salt og grillkrydder, stek på begge sider.  Hell litt soyasaus over kyllingen. Legg et lokk over og stek over svak varme så saften fra kylling-kjøttet trekker ut. Dette vannet heller du over i kasserollen med grønnsakene tilslutt sammen med kyllingen.  Når kyllingen er gjennomstekt er det lett å dele den i mindre deler  med en stekespade  i pannen. 

Ha  ca 6 dl vann i kasserollen med grønnsakene og kok opp sammen med to terninger med grønnsaksbuljong. Legg nudlene i og ha den stekte kyllingen og sausen fra kyllingen over i kasserollen også. La det småkoke på svak varme under lokk så smakene setter seg.  Smak til med salt og grillkrydder, ha gjerne litt soyasaus oppi også.  Er det lite veske tilsetter du bare mer vann. 

Når nudlene er myke  er retten ferdig.

Håper det smaker!

 

Ha en flott helg 

💗

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #mat #middag #nuddelsuppe #nudler #kylling #hverdag #fredag #helg #mamma #bilde #familie #kokk #matlaging #matfrabunnen #juli #ferie #sommer  

Lag milkshake av deilige blåbær!

Hei!

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på milkshake med blåbær. Nå er det masse blåbær i skogen stappfulle av vitaminer og antioksidanter! Av blåbær kan en lage mye godt, og idag er det oppskrift på  milkshake jeg vil dele.  Det er raskt å lage og smakte kjempegodt!

 



 

Blåbær milkshake

(ca 4 små glass, eller ca  2 store glass)

ca 3 dl blåbær

3 dl melk

smak til med ca 6 - 7 vaniljeis kuler

smak til med flytende akasie  honning (visst det blir for surt)

noen blåbær til pynt og gjerne også noen grønne mynte eller sitron melisseblader

Ha blåbær og melk  i en blender. Smak til med vaniljeis og  honning. Bland alt til ønsket smak og konsistens.

Server og nyt!

 


 

#blåbær #milkshake #mat #mammablogg #blogg #hverdag #sommer #ferie #sol #foto #drikke #juli #torsdag #helse #matglede #skog #sommerferie #livet #uke #oppskrift #tips

Hjemmelagde kyllingnuggets - oppskrift

Hei!

Her i huset er kyllingnuggets veldig populært og gjerne med gode dipper til, salat, ris og brune bønner som tilsammen gjør dette måltidet fargerikt, sunt og ikke minst KJEMPEGODT!  Noen ganger kjøper jeg de ferdige på butikken, men det er faktisk veldig enkelt å lage selv, disse  (på bildet) har  altså jeg laget, de ble ikke like fine som når min mann lager de, han er god på skjære kjøttet nøyaktig og pent, men han er jo kokk da.....!  Men smaken ble kjempegod, og det er jo det viktigste! (PS: de ble servert på et lite fat, derfor de  ser så store ut!)


 

Hjemmelagete kyllingnuggets

  (4 porsjoner)

 

600 gram kylling lårfilet

2-3  egg

ca 100 gram griljermel strøbrød

ca 100 gram fint speltmel /eller hvetemel

1 ts himalaya salt

1/2 ts pepper

ca 1-2 ts grillkrydder

1 ss olivenolje

          

Finn 3  skåler:

Skål 1 : hvetemel

Skål 2: Visp sammen 2 egg med 1/4 ts salt og 1/4 ts pepper

Skål 3: griljermel

 

Skjær hvert kyllinglårfilet i passende deler.

Krydre kyllingdelene  med grillkrydder, litt salt  og pepper og massere dette inn i kjøttet slik at det er fordelt overalt.

Dypp så kjøttet i hvetemel først så i eggblandingen og tilslutt griljemel slik at alt kjøttet er dekket.

Dekk en  stekeplate med bakepapir og fordel nuggetsene oppå. 

Ta gjerne litt olivenolje over alle nuggetsene før steking.

Stekes midt i ovnen på 180 grader (over og under varme) i 25 - 30 minutter. 

TIPS: Lurt å skjære en nuggets for å kontrollere om de er gjennomstekt før servering.

 

Dette hadde vi som tilbehør:

tomat og agurksalat

mangosalsa (mango, paprika og chili)

rømmedressing

ris

brune bønner  i eske fra Go greeen (kokes med litt grillkrydder og gjerne et fedd presset hvitløk)

Datteren min lager  alltid til denne type mat en god dressing av ketchup og majones som er barnas favoritt her i huset!

 

Håper det smaker!



 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #kyllingnuggets #mat #middag #matfrabunnen #hjemmelaget #BT #VG #juli #onsdag #ferie #sommer #mamma 

Negle design

Hei!

Ble en liten bloggpause igår da vi forlot byen og reiste hjem igjen. Godt å sove i egen seng, men mye søvn blir det jo ikke med et barn med diabetes  som må sjekkes iløpet av natten, og det andre har feber, øye  og halsbetennelse .... Men alltid  godt å komme hjem til sitt eget, selv om jeg allerede savner byen, hehe!

 Mandag var jeg og datteren min hos negledesigner og fikset på neglene litt for første gang for begge to! Vi gjorde ikke noe stort av det, men det  var kjekt å få formet neglene, lakket de og til og med pyntet de med stener!  Jeg valgte en lys rosafarge siden det vil sitte på en måneds tid så er det greit med noe nøytralt, tenkte jeg, men visst jeg skal gjøre det igjen tror jeg nok jeg vil velge en sterkere farge neste gang!



Ja, jeg savner allerede by-livet jeg! Elsker å sitte på altanen å drikke kaffe-latte og se utover byen og byfjellene, kan se  blant annet Ulrikken og Fløyfjellet og følge med på banene som går opp og ned fullstappet med turister!

 

Ønsker deg en super onsdag!

 

 

 

#spisogspar #blogg #negler #design #negledesign #skjønnhet #hverdag #onsdag #uke #livet #juli #sommer #ferie #barn #mamma

 

Mandag og ferie

God mandag!

Så var det mandag og ny uke :) Her er det fortsatt by-liv og jeg stortrives! Det er så herlig å bo midt i byen og ha alt en trenger like rundt hjørnet :) I dag skal jeg og datteren min ha litt jente-tid og fikse på neglene våres i negle-salong, noe vi aldri har gjort før, så dette blir spennende! Kan legge ut bilder senere av resultatet ;)




 

Ha en super-duper- dag videre!

 

 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #livet #ferie #negler #mandag #uke #bilder #juli #mamma

DIY: lag ditt eget cappuccino dryss - billig og enkelt!

Hei!

Jeg blir bare mer og mer glad i kaffe og siden jeg ofte lager kaffe og ofte  får ikke tid  (eller glemmer den!) til å drikke den  før den har blitt kald ( = iskaffe, ha-ha) så  pleier jeg å ha litt melk i kaffen, da blir den kjempegod - selv om den er kald! Er jeg fysen på noe søtt så er det veldig godt med cappuccino dryss også, og det er faktisk veldig enkelt å lage sitt eget cappuccino dryss selv.

For å lage ditt eget cappuccino-dryss trenger du trenger bare:

💗 kakaopulver 💗 kanel 💗 vaniljesukker

Bland sammen ingrediensene (litt av alt)  etter  ønsket smak.





 

 

 

#spisogspar #blogg #drikke #cappuccino #kaffe #juli #helg #søndag #ferie #livet #familie #hverdag 

Hjemmelaget super-sunn pizza

God søndag

Jeg elsker pizza og synes det er moro å eksperimentere med toppingen, favoritten er tynne bunner med masse fyll, og dette er absolutt en av mine favoritter med deilig crispy grønnkål på toppen!





 

Pizza med chorizo og grønnkål

5 dl fint økologisk hvetemel

1 dl havremel

1/4 pose tørrgjær

2 -3 dl lunkent vann 

1 ts økologisk sukker

1 ts maldon salt/ himalaya salt

1 ss kokosolje

 

Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og elt deigen (helst med eltemaskin) i minst 5 minutter for å få den luftig.

Når deigen slipper bollen er den klar til å heving.

Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle eller plast og sett til heving i ca 40 minutter på et lunt sted.

Legg deigen på bakepapir og kjevle  ut ca 0,5 cm tykk sirkel.

 

Tomatsaus

ca 2 ss tomatpure

ca 1 ts råsukker

ca 1 ts salt

ca 1/2 ts pepper

litt  (ca 1/2 -1 dl) vann

smak til med oregano eventuelt annet krydder visst det er ønskelig.

 

Bland sammen alle ingrediensene til en tomatsaus.

 

Topping

chorizo pølse

1 liten gul paprika

1 liten grønn paprika

1liten  rød paprika

1 rødløk

1 boks med sjampinjong sopp

grønnkål

revet hvitos

litt salt

2 ss olivenolje

 

Fordel tomatsausen over utkjevlet deig.

Legg sopp, paprika skjært i staver, løk skjært i skiver og chorizo pølse skjært i skiver utover pizzabunnen.

Legg grønnkål og  revet hvitost på toppen. Hell litt olivenolje (ca 2 ss) utover toppingen slik at grønnkålen blir crispy og dryss litt salt over.  

Sett pizzaen i stekeovnen på nederste rille på forvarmet ovn  på 225 grader (over og under varme) i ca 15 minutter.

Server og nyt!

Håper det smaker!

 

Klem 

-Katrine-

 



 

 

 

#spisogspar #blogg #mamma #mat #matglede #pizza #grønnkål #helse #hjemmelaget #søndag  #helg #hverdag #foto #matblogg #juli #sommer #ferie #oppskrift #matfrabunnen 

Sommer i Bergen- mye gøy i byen!

Hei!

Hvem sa det var kjedelig med by-sommer? Vi nyter by-livet nå, det er så kjempekjekt å bo for en liten stund midt i byen og ha tilgang på mye gøy - ja for det er mye gøy å finne på når en er i byen om sommeren! Vi kan leke litt turist i egen by, gå på museer, Aquariet og aktivititets-senter som VilVite for å nevne noe.  Her i Bergen er det også utebasseng på Nordnes som er supert å benytte seg av på varme sommerdager, og der var vi og badet for noen dager siden. Igår tok vi også oss en kjapp togtur  (ca 8 min) til Arna hvor det er flere (relativt) fine badestrender og det ble faktisk mitt første bad i Norsk hav på leeeenge, ja det må være flere år siden sist jeg badet her i Norge nå :)

Men idag er regntunge skyer tilbake i Bergen.....

Ha en flott dag videre!

Mye fin gate-kunst her i Bergen, her holder de på å skape et nytt verk - blir spennende å se resultatet!





 

 

 

#spisogspar #blogg #Bergen #sommer #by #byen #bilde #bylivet #Aquariet #Vilvite

Sunn og god pai (kalori-fattig) toppet med ruccula og granateple

Hei!

Igår laget jeg en utrolig god pai som i tillegg har en sunnere bunn pluss er fettredusert. Det som gjorde denne paien spesielt god var at jeg toppet den med ruccula salat og granateple. Det ble virkelig en kjempegod smaks- kombinasjon!

Her i denne oppskriften er det byttet ut en del av smøret med lett Kesam, og istedet for feks  bacon bruker en strimlet skinke som smaker veldig godt. En sunn pai kan smake vel så godt som en med høyt kalori innhold, men denne kan nytes med mye bedre samvittighet :)

Har du rester  igjen av paien setter du det i kjøleskapet, pai er kjempegodt til frokost eller lunsj dagen etter. Den kan også varmes opp igjen visst du foretrekker den varm. 






(Bilde av granateple som vokser på Kreta)

Pai med strimlet skinke, ruccula og granateple

(2 paier, 16 stykker)

 

4 dl fint hvetemel eller speltmel

3 dl byggmel

250 gram smør i terninger, romtemperert

3  ss kesam, lett 

ca 1/2 ts salt

ca  4 ss kaldt vann (tilsett litt og litt vann mens du knar deigen)

 

Bland ingrediensene med hendene eller en sleiv i en bolle, og jobb raskt med deigen til du har en glatt og fin deig.

Legg plast rundt deigen og legg den i kjøleskapet i ca 15 minutt.

Sett stekeovnen på 200 grader (varmluft, er best egnet når du steker begge paiene samtidig).

Dele deigen i to like store deler. Kjevle deigene ut til en tynn sirkel (ca 0,5 cm) og legg de over hver sin  pai form eller kakeform. prikk  med en gaffel i bunnen og sett den midt i stekeovnen til forsteking i  10 -15 minutt.

Ta de så ut av ovnen og tilsett fyllet i pai-skjellene.

 

Fyll

8 økologiske egg

ca 3 dl kesam, lett

ca 4  dl melk

ca 1 ts maldon salt

1 rød paprika

Sjampingjong sopp etter smak (jeg hadde her 2 store)

ca 2-4 stk sjalottløk

1 pakke  strimlet skinke

revet lett hvitost, mengde etter eget ønske

 

Topping tilslutt når paien er tatt ut av ovnen:

ruccula- salat

1 stk granateple

 

Skrell og skjær i skiver løk og sopp. Vask og skjær i skiver paprika.

Bland i en bolle egg, kesan, melk og salt sammen og hell eggeblandingen oppi pai-skjellene.

Fordel eggeblandingen  på de to paiskjellene og ha skinke og grønnsaker oppi.

Topp paien med litt hvitost (ønsket mengde).

Sett en pai nederst i stekeovnen og den andre midt i ovnen. Bytt om etter ca 15 minutter.  Stek  på 200 grader til de begynner å bli gyllen (ca 30 minutter).

Paiene nærmer seg ferdige når eggeblandingen har stivnet og begynner å bli gyllen. Paiene  kan også fint stå i varm stekeovn (avslått) med ovnsdøren åpen for å bli enda mer crispy.

Topp paien tilslutt med ruccula og granateple-kjerner

Server gjerne med en enkel salat til bestående av avokado, agurk og cherrytomater. 

 

Håper det smaker!

 



 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #pai #granateple #middag #hverdag #juli #sommer #familie #sunt #godt #mettende #pie #lunsj #frokost #tirsdag #helg #oppskrift #matfrabunnen #sommer #ferie 

Hjemmelaget sukkerfri gele med kun 3 ingredienser - enklere blir det ikke!

Hei!

Fysen på noe søtt og godt? Da kan jeg anbefale hjemmelaget gele som lages med kun 3 ingredienser. Denne geleen er kjempegod og det beste av alt:  den er sukkerfri og veldig enkel å lage også!  I går laget jeg dette til dessert, om søndagene synes jeg det er ekstra koselig med en dessert etter middagen, og denne forsvant på et blunk!











Hjemmelaget sukkerfri gele

(4 - 5 porsjoner)

 

💗 5 dl konsentrert  saft, jeg brukte her FUN light Red berry crush

💗 5 dl vann

💗 10 plater gelatin

 

Tilbehør: vaniljesaus (Zero) eller hjemmelaget vaniljesaus oppskrift finner du HER.

 

Legg gelatin platene til  bløt i kaldt vann til de  myke (ca 5 minutter) 

Kok opp vann i en kasserolle mens du rører.

Skvis vannet av de myke gelatinplatene  og legg de oppi  den kokende væsken i kasserollen. 

Gi det et lite oppkok til mens du rører så gelatinen er helt smeltet inn i væsken. La det avkjøles litt (ca 10 minutt) før du har konsentrert saft oppi da den ikke skal kokes) 

Hell så over i en litt stor skål eller på glass slik som jeg gjorde.

Jeg fylte små glass med gele  da fikk jeg nok til 5 porsjoner.

Sett kaldt i et par timer til geleen er stivnet.

Jeg toppet geleen med jordbær og vaniljesaus.

Håper det smaker!

💗

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #mat #dessert #sukkerfri #gele #godt #søtt #mandag #uke #hverdag #helg #mandag #uken #juli #sommer #ferie

Den beste hjemmelagde saft-isen!

Hei!

Smoothie-is er bare den aller beste hjemmelagde saft-isen, visst du ennå ikke har prøvd det anbefales det å lage dette! Isen laget med frosne bær og frukt  fryser mye raskere og blir ikke hard  som en isblokk slik som ofte hjemmelaget saft-is blir. Du kan lese mer om mine smoothie-tips  fra tidligere i uken HER.

Rema 1000 har noen veldig gode smoothie- blandinger som ligger i frysedisken. Dette er  den rosa-smoothie-blandingen deres som jeg har blandet med sukkerfri saft (Fun light eller Zerooh for å gi mer søtsmak, visst ønskelig) og vann  til en litt tykk smoothie, og helt i is-former og satt i fryseren i ca 3 timer, så har du klar en utrolig frisk og deilig frukt-is som kan nyyyyytes med god samvittighet!



Ha en flott dag videre!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #saftis #is #hjemmelaget #frukt #smoothie #oppskrift #hverdag #sommer #søndag #helg #uke #juli #ferie #familie  #Norge

Frodith sommer-foto-utfordring!

Hei!

Fikk ikke blogget igår, men idag kommer det to "foto- bidrag" på  Frodith sin lille sommer-foto-utfordring: dag 8: IS og dag 9: INSEKT

Her kommer IS- bidraget mitt :



Is er jo bare supergodt og spesielt soft-is med MASSE jordbærstrø mmmmmmmmm.....!

 

INSEKT-bidraget mitt kommer her:



Humler er vel et av de få insektene jeg faktisk LIKER! :)

 

Dette var siste dagen av sommer-foto- utfordringen til Frodith, og mer kreativ dame skal man lete leeeeenge etter, altså, har du ikke vært innom bloggen hennes anbefales det på det sterkeste!  Det har vært kjempegøy å få være med og utrolig moro å se på alle bidragene til alle de andre deltakerne også! 

TUSEN TAKK Frodith at du finner på sånne gøye utfordringer :D

💗💗💗

 

Ha en super-duper- LØRDAG!

 

 

 

 

#Frodith #sommer #utfordring #foto #bilde #ferie #lille #blogg #helg #lørdag #fredag #bilder #insekt #is 

Taco med en ny vri

Hei!

Terteskjell var det lenge siden jeg har spist, det må være noen år siden fatisk. Og for noen dager siden kjøpte jeg en pakke med terteskjell på butikken. Jeg ville nemlig prøve meg på noe nytt: nemlig terteskjell fylt med tacokrydret kjøttdeig, revet hvitost, guakemole, rømme og masse deilige grønnsaker til. Og dette ble virkelig kjempegodt og så absolutt en suksess hjemme hos oss!







Taco i terteskjell

(8 porsjoner)

 

1 pakke med terteskjell (8 stk)

1 pakke kjøttdeig (400 gram)

tacokrydder

ca 2 ss tomatpure 

1/2- 1 dl vann

tacokrydder

salt v/behov

 

tilbehør:

hvitost (revet)

salat

agurk

mango

avokado, salt, pepper og sitron saft til guakemole

gjerne tomater og løk også

rømme/ lett kesam

salsa visst det er ønskelig

 

Stek kjøttdeigen og tilsett tacokrydder, jeg hadde også 2 ss tomatpure og litt vann som jeg rørte sammen med kjøttdeigen, tilsett gjerne litt sukker også visst denne blandingen blir for sur.

Varm terteskjellene med bunnen opp etter anvisning på pakken.

Ta skjellene så ut av ovnen og fyll de med kjøttdeigen og gjerne litt revet hvitost på toppen, her satte jeg skjellene inn igjen i  varm ovn så osten smeltet lett og så var de klare til servering.

Lag guakemole og skjær opp grønnsaker du liker og gjerne frukt også, mango synes jeg er kjempegodt som tilbehør til en slik taco-rett.

Da håper jeg det smaker!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #middag #mat #taco #terteskjell #nyhet #matblogg #barn #familie #hverdag #ferie #sommer #juli #helg #torsdag

Frodiths lille sommer-foto-utfordring: SKYER

Hei!

Idag er det SKYER som er tema hos Frodith sin lille sommer-foto-utfordring. Skyer kan være morsomme å se på; man kan se så mange ulike former i en og samme sky! Men idag blir det "lang borte" skyer fra meg. Bildene er tatt fra vakre Oma-stranden i Norheimsund, og dette er jo bare norsk vestlands-sommer på sitt beste (for et år siden....)

Her kommer mine bidrag:


 



Ha en fin dag <3

 

#Frodith #utfordring #bilde #foto #skyer #hverdag #sommer #ferie #vestland #Oma 

Blåbærpai - med en sunnere vri

Hei!

idag laget jeg en blåbærpai med en litt sunnere vri, jeg liker å eksperimentere litt når det kommer til oppskrifter og denne paien er blitt noe sunnere enn vanlig pai som har høyt innhold av sukker og fett. Dagens pai inneholder havregryn, sukrin (og vanlig sukker, men det kan sløyfes visst du heller vil ha en helt sukkerfri kake), og smøret er halvert og erstattet med gresk yoghurt. Paien blir selvsagt ikke helt make i konsistens på en vanlig pai, men er et godt og litt sunnere alternativ.  









Blåbærpai

(20 dm kakeform)

 

3- 4  dl fint speltmel (prøv deg litt fram til en fast deig)

2 dl økologisk havregryn

1/2 dl sukker

2 ss sukrin melis

100 gram smør

100 gram gresk yoghurt

2 ts vaniljesukker

ca 200 gram blåbær

sukker til å strø over paien tilslutt

kanel til å strø over paien tilslutt

 

Bland med hendene en paideig av mel, havregryn, søtning, smør og yoghurt. Sett deigen kaldt  med plast rundt i ca 20 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader (over og under varme)

Del så deigen i to deler, den ene delen litt større enn den andre. Den største delen kjevler du en sirkel med som er litt større en formen du skal steke paien i så du kan presse deigen oppover kantene  på formen. Den skal være ca 0,5 cm tykk.

Legg så vaskete blåbær oppå deigen i formen og strø litt sukker og kanel over etter ønske.

Kjevle utover den andre deigen og skjær  ca 1 cm brede strimler

 som du tvinner til en spiral og legger oppå kaken etter hverandre i sirkel slik at det blir et spiral mønster på paien.

Sett paien nest nederst i ovnen til steking i ca 25 minutter, lurt å følge med! 

TIPS: Er paien mørk oppå men fortsatt litt rå deig i bunnen kan du sette paien et hakk lenger ned i ovnen og legge et bakepapir over, skru varmen ned til ca 100-150 grader og  stek i ca 10 - 15 minutter. Du kan også la paien stå i stekeovnen avslått men fortsatt varm med stekeovnsdøren på gløtt så paien tørker litt.

Når paien er litt avkjølt kan  du strø over litt melis (eller sukrin melis, eller en blanding av begge deler)

TIPS:  Du kan også lage minipaier av denne oppskriften som denne bringebær paien. Denne oppskriften gir ca  10 stk minipaier (kommer an på str på formene du har, jeg har her 10 dm former )



 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #matglede #pai #sunnere #helse #tips #oppskrift #mat #blogg #juli #bilde #foto #oppskrift #blåbær #bringebær #diabetes #lavkarbo #godt #matblogg #hverdag #helg #sommer #ferie 

Hele verden er bare jordbær......!

Vise for gærne jinter

(Av Alf Prøysen)

 

Oppå Lauvåsen veks det jordbær
fine jordbær, raue jordbær
hele væla er bære jordbær,
finn et strå og træ dom på . . .

 

Denne visen av Alf Prøysen tenker jeg på når temaet  hos Frodiths lille sommer-foto-utfordring er JORDBÆR idag!

Jordbær er jo kjempegodt, dessverre er det mye snakk om at jordbær inneholder mye gift fra sprøytemidler. Jeg har noen egenproduserte jordbær i en krukke på terassen som er ganske så gift-frie såvidt jeg vet og som  er veldig søte på smak. 

Har du prøvd å dyppe jordbær i smeltet sjokolade? Det  er en kjempegod kombo, jeg er spesielt glad i hvit smeltet sjokolade <3

 

Her kommer mine bidrag  for dagens utfordring: JORDBÆR





 

Ha en flott dag!

 

#Frodith #jordbær #sommer #bilde #foto #blogg #utfordring #onsdag #spisogspar #sjokolade #Prøysen #jordbærsang #juli

12 supre-smoothie tips

Hei!

Smoothie med gode frukter og bær (gjerne grønnsaker også) er kjempegodt, og her kommer noen tips til hvordan gjøre smoothien sunnere og  noen is-tips også. :)



Smoothie tips:

💗 Mange liker å bruke en form for søtning i smoothies, jeg liker å bruke flytende akasie honning (som også gir noe næring), men siste tiden har jeg også brukt  Fun light eller Zeroh saft som er sukkerfri. Du trenger bare et par dråper saft og ønsket mengde med vann så mikser du det med en stavmikser eller blender. Den sukkerfrie saften med smak (min favoritt er Red berry crush fra Fun light ) gir en god og søt smak på smoothien.

💗 Liker du iskald smoothie er det lurt å bruke frosne frukt og bær istedet for å tilsette isbiter, det gjør jeg ofte og jeg synes smoothien smaker såååå mye bedre og friskere da. 

💗 For å få riktig konsistens på smooties kan du bruke vann eller juice eller melkeprodukter som melk og yoghurt, jeg er spesielt glad i gresk yoghurt som jeg synes gir en god og rund smak på smoothies. men er du ikke så glad i melkeprodukter kan du også bruke feks  kokosmelk, soyamelk eller mandelmelk.

💗 For å gjøre smoothien mer mettende kan du tilsette feks havregryn eller chiafrø, dette vil holde deg mett lenge..

💗 Ønsker du en ekstra sunn smoothie kan du tilsette avokado og /eller kokosolje eller økologisk kaldpresset  linfrøolje/ olivenolje.

💗 Du kan også tilsette et rått egg i smoothie for  et ekstra å tilførsel av  blant annet  vitaminer (minus vit C), fett og proteiner.

 



Smoothie- is tips:

💗 Smoothie er faktisk supert å lage is av. Det er mange fordeler med å lage is av frosne frukt og bær:

💗 Isen fryser veldig kjapt (ca 1-2 timer).

💗 Du har en sunn og vitaminrik is som du vet hva inneholder.

💗 Du kan mye lettere lage is med striper i forskjellige farger da smootien har en mer fast konsistens enn flytende væske.

💗 Isen krystalliseres ikke på samme måte som når du bruker feks saft og smaken er like god over hele isen.

💗 Du kan også lage is av frosne bananer og mikse med feks sjokolade, mango-is er også kjempegodt, gjerne med biter av sjokolade i den også.

 



Ha en flott dag videre!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #is #smoothie #hjemmelaget #tips #hverdag #ferie #sommer #helg #tirsdag #mamma #barn #Bergen #Bt #Vg #mattips #oppskrifter #helseblogg 

Alle kan trenge litt solskinn iblant

Hei!

Idag er det SOL som er tema hos Frodith sin foto-sommer utfordring, og her i Bergen regner deg og det er jo lite en kan gjøre med været, men BOLLER kan man lage og da falt valget på SOLSKINNBOLLER  Oppskrift finner du HER   :)

Så her kommer mitt bidrag til sol, legger også med et solnedgang bilde  fra Kreta også ;)





 

Ha en flott dag videre!

 

 

 

#Frodith #utfordring #spisogspar #boller #sol #solnedgang #mat #matglede #sommer #ferie #hverdag #tirsdag

 

 

 

 

 

Oppskrift finner du HER

Herlig sommer-regn...?

God kveld!

Regn kan være herlig og forfriskende etter laaaaaang tørke om sommeren..... Men tørke kan en vel ikke klage på her i Bergen akkurat!

I dag er det nemlig  REGN som er tema  hos Frodiths lille- sommer- foto- utfordring. Frodith er så utrolig kreativ og flink å finne på ting og tang så der anbefaler jeg deg å ta en tur innom, du finner henne HER.

Her kommer mine bidrag for dagens tema: REGN!







 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #Frodith #utfordring ¤sommer #regn #foto #bilde #hverdag #uke #helg #mandag #ferie 

Kreta: en mat-opplevelse!

God søndag!

Det er nok ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i Kreta, og idag vil jeg vise dere et typisk gresk måltid  som vi ofte spiser når vi er på Kreta.  Nå er vi veldig glad i å bestille "litt av alt mat" sånn at alle finner noe de liker, spesielt med tanke på ungene.



Greske kjøttboller smaker helt nydelig og har en smak av blant annet mynte. Fava er et must når en er i Hellas og fylte squasj - blomster er blitt min  (og ungenes) store favoritt!  Poteter og tzatziki  og gjerne litt gresk yoghurt med chilli er supert tilbehør. 



Disse squash- blomstene anbefales å prøve!






Liker du gresk mat?

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #Kreta #Hellas #mat #Gresk-mat #hverdag #søndag #middag #sunt #godt #sommer #ferie #foto #bilde #BT #blogglisten #side2 #sol #helg #mamma

Yellow skirt

Hei og god fredag!

Dette skjørtet falt jeg helt for  da jeg så det første gangen, og bare måtte kjøpe meg det  før ferien :) Skjørtet har god vidde og lommer i siden, er deilig og svalende på varme sommerdager som her på Kreta❤. 
Litt mote snakk her på bloggen idag, i grunnen synes jeg det er gøy å skrive om litt andre emner enn bare mat iblant også :)

Det er første gang jeg har prøvd å blogge fra mobilen, noe som ble helt feil idag, bildene (bildeformatet) ble altfor store og det var heller ikke mulig (som jeg klarte å finne ut) å midtstille teksten og bilder.....  Måtte inn å redigere innlegget  på pc en etterpå!   Kanskje jeg  bare må øve meg litt mer med mobil blogging..... :)







 

Skjørtet er kjøpt hos Floyd.

 

Ha en flott dag videre ❤

 

 

 

#mote #sommer #Kreta #spisogspar #blogg #skjørt #ferie #hverdag #gult #sol #fredag #helg 

Elafonissi stranden - Den ROSA Stranden, Kreta

Hei!

Idag gikk turen til Elafonissi stranden her på Kreta. En nydelig ROSA strand har jeg hørt, sanden var ikke fullt så rosa som jeg hadde håpet på og vi var maks uheldig med at det var sterk vind og sandstorm til tider. Vannet var mye kaldere enn andre steder på Kreta,  men ellers var det en nydelig strand som så ganske så tropisk ut med knall blått hav og hvit, til tider rosa sand. Så alt i alt var det verdt besøket!







 

 

 

#spisogspar #blogg #reise #Elafonissi #strand #Kreta #ferie #syden #bilder #foto #strandlivet #sommer #sol

Love Kreta - Hate mosquitos!

Hei!

Ja her kommer en liten ferieoppdatering fra meg! Ja her er det late dager fortiden og det er igrunnen herlig, ingenting som haster og jeg kjenner at skuldrene senkes.  Nå har temperaturen også blitt litt lavere: fra 43 varme grader  (som føltes som en stekeovn!!!! ) til 30 som føles helt perfekt nå, haha, ihvertfall MYE bedre!

Jeg er forresten også blitt nesten helt oppspist av mygg - noe som ikke er like hyggelig og utrolig irriterende! Myggen bare elsker meg og alle de andre får være i fred - er det mulig????  Til nå har jeg 42  myggstikk..... 

Vi har også vært i Chania og handlet litt. Chania er en nydelig by med mange handlegater og restauranter og små koselige cafeer, en by verdt et besøk!



God kveld / natt!

 

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #Kreta #reise #sommer #ferie #Chania #mammamia #mygg #sol #varme #hverdag

Rolfs spesial: kylling med ris og grønnsaker

Hei!

Idag vil jeg dele en oppskrift  som min pappa (Rolf) lager ofte. Denne er såååå god at jeg bar må dele den her på bloggen (og heldigvis fikk jeg lov til det ;) )  I denne retten kan en "ta hva man har" - og slike retter liker jeg som er supre å bruke opp rester på! En trenger altså ikke følge oppskriften helt, men den gir en pekepinn på hvor mye og hva som passer å ha i en slik rett. 




(jeg og pappa :) )




(Ekte mannfolkarbeid!)


Rolfs spesial: kylling med ris og grønnsaker

(ca 4 porsjoner)

 

ca 500 gram kyllingfilet

2 stk grønnsaks buljong

ca 1-2 dl olivenolje

2 gulrøtter

1 rødløk

250 gram multifargete cherrytomater

1 bunt med vårløk

Ris til 4 porsjoner.

 

Start med å løse opp 2 buljongterninger i olivenolje i en skål til en marinade.

Skjær kyllingen opp i mindre biter og legg i buljong og olivenolje-marinaden så den får trekke inn og setter god smak på kyllingen. Bruker du hendene må du vaske hendene godt etterpå da rått kjøtt kan inneholde bakterier!

Skrell gulrøtter og skjær i mindre deler.

Skjær en løk i skiver.

Vask og skjær cherrytomater i mindre deler.

Vask og skjær vårløken i skiver.

Stek løken i en stekepanne  til den er myk og blank.

Tilsett kyllingen  og stek den ferdig. 

Tilsett så resten av grønnsakene og la det godgjøre seg i stekepannen under lokk i ca 15 - 20 minutter mens du koker risen etter anvisning på pakken.

Når risen er ferdig kokt er maten klar for servering.

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #sunt #godt #hjemmelaget #middag #tips #ferie #sommer #kylling #oppskrift #mandag #uke #hverdag #Hellas #Kreta

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitamin-smoothie: godt på varme dager

Hei!

Tenk at det er 1. juli i dag, og mange begynner sin ferie idag! Etter regn-rekord i juni, ser juli mer lovende ut, heldigvis.  Jeg er nå på Kreta  og nyter sol og varme- det er hele 43 varmegrader i skyggen! Og i slik en varme er det herlig med en kjølende smoothie :)









  Vitamin-smoothie med 6 frukter

(ca 5 glass)

200 gram jordbær (gjerne frosne, men la de tine litt på disken først)

1 liten banan (fjern skall)

10 kirsebær (fjern stenen!)

3 stk aprikoser (fjern skall og sten)

1 fersken (fjern skall og sten)

1 kiwi (fjern skallet)

litt kaldt vann

litt fun saft 

 

Når du har klargjort frukten har du alt i en blender eller bruker en stavmikser og  tilsetter litt Fun saft eller annen sukkerfri saft, du kan også bruke honning som er et sunnere sukkeralternativ.  Og tilsett  litt  og litt vann mens du bruker stavmikseren (eller blenderen) til ønsket konsistens.

Hell over i glass og nyyyyyytes kalde og ferske!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #smoothie #drikke #frukt #mamma #barn #familie #bilde #foto #Kreta #ferie #sommer #juli #Norge 

myTaste.no