hits

oktober 2016

Spare tips: hjemmelagde proteinbarer - enkelt å lage selv!

Hei!

Her kommer enda en oppskrift på proteinbarer, denne gangen med smak av sjokolade og kokos.  Denne oppskriften gir 2 middelsstore proteinbarer, men vil du lage flere er det bare til å doble oppskriften. Oppskrift på proteinbarer med mandelmel finner du HER .

 

  .

Proteinbarer med kokos

(2 middelstore eller 4 mini barer)

 

30 gram proteinpulver - sjokolade smak

20 gram kokos strø

15 gram sukrin melis

ca 1 - 2 ss vann

 

Ca 50 gram sukkerfri eller mørk kokesjokolade.

Bland sammen ingrediensene og form de til ønsket form. Sett de i fryseren mens du smelter sjokolade over vannbad eller i mikro. 

Dypp proteinbarene i smeltet sjokolade og sett i fryseren i ca 15 minutter. 


 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #proteinbarer #sjokolade #hjemmelaget #sunt #godt #mamma #matblogg #trening #tips #høst #Oktober

Formkake med banan og tranebær

Hei!

Dette ble en kjempegod kake som minner litt om engelsk julekake med tørket frukt inni.  Jeg hadde også most  banan i denne kaken som gjør den ekstra saftig og god!

Ha en fin kveld! 







 

Formkake med banan og tranebær

2 økologiske egg

1 1/2 dl økologisk sukker

2 1/2 dl økologisk hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ss gresk yoghurt

50 gram mykt smør

80 gram tørkete bær som  feks tranebær

1 moden banan

1 ss solsikke honning fra Honning centralen

 

Pynt:

melis

tørkete tranebær  og aprikoser, eller annen frukt og bær

 

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

 Pisk egg og sukker til eggedosis.

 Tilsett  siktet mel, bakepulver og vaniljesukker.

Mos bananen godt med en gaffel og bland den inn i røren. 

Tilsett honning, mykt smør, gresk yoghurt og tørket frukt/ bær.

Hell røren over i en brød form som rommer ca  1 1/2 liter.

Sett kaken midt i ovnen  gjerne med bakepapir over. 

Kaken må stå ca 50 minutter, men sjekk den innimellom med en kakestikke (åpne og lukk forsiktig stekeovn døren når du sjekker kaken).

Ta kaken ut og la den avkjøles på rist.

 

Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine-

 



Sponset av Honning Centralen

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #hjemmelaget #mamma #familie #kake #bær #frukt #tips #oktober #høst #søndag #helg #hverdag #uke

Slik lager du salte kjeks til ostekveld selv.

God søndag!

Salte kjeks hører med til ostekveld og det er super enkelt å lage selv slike kjeks. Det er ganske stive priser på salte kjeks i butikkene, ihvertfall visst du vil ha med forskjellige smaker på også, og igår hadde vi lyst å kose oss med ost og kjeks så da ble det hjemmelagde salte kjeks. Vi prøvde også med forskjellige smaker og toppinger som hvitløk og persille, sesamfrø og valmuefrø. De ble kjempegode og passer perfekt  til oster! 

 









 

Salte kjeks

(ca 40 kjeks)

6 dl økologisk hvetemel

ca 2 dl kaldt vann

1 ss olivenolje

1 ts  maldon salt

 

4 smaks-toppinger:

salt og olivenolje

2 fedd hvitløk  presses i hvitløkspresse og blandes med 1 ss olivenolje, persille og salt.

salt, olivenolje, og sesamfrø

salt, olivenolje og valmuefrø

 

Elt sammen deigen og sett den kjøleskapskaldt i plast i 20 minutter.

Kjevle deigen ut, den må være tynn (jo tynnere jo mer crispy)  og stans ut små sirkler eller kvadrater om du ønsker det.

Pensle over med litt olivenolje og dryss salt over eventuelt ha annen smaks-topping på.

Sett i forvarmet stekeovn på 200 grader  (over og under varme) nederst i ovnen  i ca 15 minutter til de  er gylne.

Avkjøl på rist så blir de mer crispy.





Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine- 

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #matglede #kjeks #hjemmelaget #saltekjeks #familie #kos #helg #ost #søndag #oktober

Smoothie bowl - en flott start på dagen!

God lørdag!

Her begynte dagen bra med en deilig smoothie toppet med blant annet nøtter og tørket frukt.  Dette ble et  godt og mettende lite måltid. Nå finnes det mange gode smoothie blandinger i frysedisken i butikkene også som gjør det enda enklere å lage smoothie. Eller du kan fryse ned selv frukt og bær, skrelt, vasket og klare til bruk til smoothies, kaker eller desserter. Smoothie er ikke bare sunt, men  en smart måte å bruke opp frukt og bær som nærmer seg utløpsdato. 

Ha en fin kveld!





 

Smoothie bowl

(2 porsjoner)

1 eple

en håndfull røde druer

en håndfull kirsebær

1 banan

flytende akasiehonning

 1 boks (400 ml) kokosmelk,  du kan spe med feks vann til ønsket konsistens

1 ss  kokosolje

 

Topping:

Tørket frukt: aprikos, blåbær og tranebær,

Hasselnøtter

Frukt musli frokostblamding 

 

Skrell eple og fjern kjernehuset, og skrell bananen, fjern stener fra kirsebær og vask all frukten,  

Ha alt i en blender eller i en mugge og bruk en  stavmikser. Ha kokosmelk oppi og smak til med honning, eventuelt spe med litt vann til ønsket konsistens.

Fordel i skåler og  fordel hakkete nøtter, aprikoser, tranebær, kirsebær etc og gjerne fruktmusli over.

Håper det smaker!

 

Klem 

- Katrine - 

 





 

 

#spisogspar #blogg #mat #matglede #helse #frokost #sunt #godt #tips #mamma #helg #lørdag #oktober #blogg.no #hverdag #uke

 

 

 

Middagstips: Wraps med pulled turkey og hjemmelaget guakemole

God lørdag!

Wraps er superenkel mat og kjempegodt! Disse er fylt med kalkun (pulled turkey), guakemole, fargerike paprika og salat. Dette er en mettende, vitaminrik og kjempegod middag!

 





Wraps med pulled turkey og grønnsaker

(mat til 4 personer)

8 tortillas

1 pakke med pulled turkey

1 rød paprika

1 gul paprika

1 grønn paprika

hjertesalat 

2 store tomater

 

Varm opp kalkunen etter anvisning på pakken. 

Vask og skjær opp paprika,  salat og tomater. 

Varm tortillaene innpakket i aluminiumsfolie eller bakepapir etter anvisning på pakken. 

 

Guakemole

2 avokado

lime

salt

pepper

l

Lag guakemole av 2 avokado, ta innmaten ut  og mos med en stavmikser. ha saften av en lime over og smak til med salt og pepper.

Server gjerne med chilli saus også vist du liker det HOT!

Server og nyt!

Håper det smaker!

 

 

Klem 

- Katrine - 



 

 

#spisogspar #wraps #kalkun #middag #tips #mamma #matglede #helse # lørdag #oktober #høst #mat #blogg #hverdag #helg 

Slik lager du lammekjøtt på en grønnsakseng

Hei!

Dette er en kjempegod middag. Forberedelsen tar bittelitt tid, men du kan alltids skrelle poteter og gulrøtter etc dagen før og la det stå i kjøleskapet

 til dagen etterpå.  Ellers står maten i ovnen og gjør seg selv!

God helg!



 

Lammekjøtt på en grønnsakseng

(4 porsjoner)

lammekjøtt i skiver,  ca 2,5 kg

4 mellomstore  poteter

1 rød paprika

1 gul paprika

1 grønn paprika

2 gulrøtter

3 store tomater

1 rødløk

1 fedd hvitløk

maldon salt

pepper

pepperkuler

1,5  dl vann

 

Tilbehør: Basmati ris 





 

Skrell poteter og gulrøtter. Skjær potetene i terninger og gulrøtter i skiver. Vask og skjær paprikaene i staver.

Skjær tomatene og løk i skiver. 

Legg grønnsakene i en stor ildfast form og legg lammekjøttet over.

Hell ca 1,5 dl vann over.

Strø over salt og pepper

Mos en hvitløk og fordel den utover lammekjøtt og grønnsaker.

Sett midt i ovnen på 160 grader i ca 2 timer,  sjekk innimellom. Ha gjerne aluminiumsfolie eller  bakepapir over.

Kjøttet er ferdig stekt når kjøttet løsner fra bena.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Da er middagen klar for servering.

Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine-





 

 

 

 

 

#spisogspar #mat #middag #lammekjøtt #grønnsaker #matglede #helse #hjemmelaget #kosthold #mamma #familie #høst #oktober #strømbrudd #blogg 

 

Slik lager du byggrynsgrøt- enkelt, sunt og godt!

Hei!

Byggrynsgrøt  er  veldig godt og mettende og  er en super start på dagen!  Det er også veldig enkelt å lage selv, da har du mer kontroll på hva du får i deg, enn når du kjøper ferdiglaget som gjerne inneholder mange kunstige konserveringsmidler og e-stoffer.Topp grøten med feks  økologisk sukker, kanel,  smørøye, nøtter, mandler og rosiner Dette ble kjempegodt!

God torsdag videre!


 

Byggrynsgrøt

 

1 dl byggryn

2 dl vann

2-3 dl melk eller mandelmelk

1/2 ts vaniljesukker

ca 1 ss økologisk sukker

1/4 ts maldon salt

 

Start med å bløtlegge byggryn helst over natten.

Hell overflødig vann av, og kok byggrynene med 2 dl vann i ca 15 minutter. 

Tilsett melk, sukker og salt og kok det videre i ca 15 minutter til melken har kokt inn.

Når du er fornøyd med konsistensen er den ferdig og klar for å nytes!

Jeg har i dag sukker, kanel, smørøye, rosiner og grovhakkete mandler på min grøt.

Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine -

 

#byggryn #grøt #byggrynsgrøt #spisogspar #mat #blogg #mamma  #helse #livsstil #norge #foto #uke #hverdag #oktober #matglede #mytaste #helse #familie #sunt #godt #tips

Hjemmelagete knekkebrød

Hei!

Dagens mat tips er hjemmelagete  knekkebrød som er billig og enkelt å lage selv.  Hjemmelagete knekkebrød er supergodt! 

Ha en fin kveld!

 

 


 


 

Knekkebrød

2 dl sammalt speltmel

2 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl byggmel

2- 3 dl vann (prøv deg litt frem)

1 ts salt

Sett stekeovnen på 160 grader.

 

Bland alle ingrediensene og la blandingen svelle i ca 10 minutter.

Smør tynt lag med rapsolje/ olivenolje eller smør på bakepapir, eller rett på stekeplaten (ellers kan det bli vanskelig å fjerne bakepapiret fra knekkebrødene, bruk gjerne en slikkepott og stryk utover et ganske tynt lag med deig da blir de mer crispy.

Total steketid er  ca 1 time og 10 minutter, men etter 35 minutter tar du stekeplaten ut  og klipper opp knekkebrødene fra hverandre, eller bruk et pizzahjul. Sett platene inn igjen i ovnen og la stå til de blir sprø.

Er  de ikke sprø kan de ligge i ovnen på 100 grader med døren litt åpen. 

Avkjøl på rist. De kan  oppbevares  i en tett boks.

Håper det smaker!

 

 

 #knekkebrød #mat #blogg #hverdag #bilde #matglede #helse #hjemmelaget #mamma #kosthold #tips #familie #høst

Slik lager du selv byggrynlunsj med jordbærsaus

God mandag!

Jeg liker veldig godt byggrynlunsj og kjøper det ofte på butikken, men dette er veldig enkelt å lage selv,  og da slipper du samtidig alle tilsetningsstoffene. I denne oppskriften  blandet jeg  byggrynene med gresk yoghurt, men synes du det blir for surt, kan du bruke vispet kremfløte eller kesam, nå er det kommet en ny kesam med smak av jordbær og rabarbra som smaker kjempegodt. kanskje den er god til dette!  Du kan lage jordbærsaus av både frosne og ferske jordbær, jeg har brukt ferske  og søtet med flytende akasie honning. 

Byggryn er  rik på proteiner og fiber og kan brukes i mange forskjellige retter alt fra supper til  middager  for eksempel bytte ut risen med byggryn, eller du kan lage en deilig byggrynlunsj som kan nytes med god samvittighet!

 

Ha en fin kveld!



 

Byggrynlunsj med jordbærsaus

2 porsjoner

 

1 dl byggryn

2 dl vann

ca 2-3 dl gresk yoghurt / kremfløte /kesam etter smak

1 ts vaniljesukker

ca 150 gram jordbær

ca 0,25 dl vann

ca 25 gram  brunt råsukker eller smak til med flytende akasie honning 

 

Kok byggryn etter anvisning på pakken (husk at byggryn skal bløtlegges før koking)

Skyll jordbærene og småkok vann og jordbær til de  er myke. Bruk en stavmikser til å mose de og smak til med søtning. 

Avkjøl jordbærsausen.

Når byggrynene er avkjølte blander du de inn i  yoghurten eller kremen. Legg byggrynskremen oppi glass eller skåler og hell sausen over, pynt gjerne med  oppskårne jordbær på toppen.

Håper det smaker!

 

Sponset av Honning Centralen

 

#spisogspar #blogg #mat #byggrynlunsj #matblogg #dessert #lunsj #hjemmelaget #mamma #helse #livsstil #kosthold #Norge #hverdag #uke #mandag #høst #oktober #matglede  

 

Kremet gresskarsuppe med kokosmelk, chorizo og ristede gresskarkjerner

God kveld!

Dagens mat tips er  kremet gresskarsuppe med smak av kokosmelk, toppet med chorizo og ristede gresskarkjerner som ble en kjempegod smaksopplevelse! 

 







 

Kremet gresskarsuppe med kokosmelk, chorizo og ristede gresskarkjerner 

(4 porsjoner)

800 gram gresskar skjært i terninger

1-2 dl vann

ca 3 ts Himalayasalt eller maldon salt (etter smak)

1 boks kokosmelk, 400 ml

ca 1 ts pepper

1 rødløk

2 ss olivenolje

 

Topping:

gresskarkjerner

creme fraishe

chorizo pølse

litt persille (finhakket)

 

Tilbehør:

ristet brød

 

Du trenger også en stavmikser.

 

Start med å skjære et  gresskar i deler og fjern frø i midten og skallet. Skjær gresskar "kjøttet" i terninger og mål opp til ca 800 gram.

Stek en løk i skiver og stek i en kasserolle sammen med litt olivenolje til den er myk og blank.

Tilsett gresskaret, salt og pepper og ca 2 dl vann. Kok på middelshøy varme under lokk, rør om innimellom til de  er myke.



Tilsett da kokosmelken og rør om. 

Bruk en stavmikser til å mose gresskaret og få en kremet konsistens.

La stå på svak varme, mens  du tilbereder gresskarkjerner på en stekepanne med litt salt og middelshøy varme mens du rører om. Tar du for høy varme på begynner de å poppe!

Rist brødskiver som er godt som tilbehør til suppen.

Skjær opp chorizopølse.

Server suppen med chorizo pølse, litt creme fraishe, ristede gresskarkjerner og et dryss persille.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine og Sandro - 

 



 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #søndag #matglede #helse #mat #suppe #gresskar #gresskarsuppe #mamma #foto #uke #tips #oktober #høst

Pizza med chorizo og crispy grønnkål

God lørdag!

Jeg elsker pizza og favoritten er tynne bunner med masse fyll, og dette er absolutt en av mine favoritter med deilig crispy grønnkål på toppen!

 





 

Pizza med chorizo og grønnkål

5 dl fint økologisk hvetemel

1 dl havremel

1/4 pose tørrgjær

2 -3 dl lunkent vann 

1 ts økologisk sukker

1 ts maldon salt/ himalaya salt

1 ss kokosolje

 

Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og elt deigen (helst med eltemaskin) i minst 5 minutter for å få den luftig.

Når deigen slipper bollen er den klar til å heving.

Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle eller plast og sett til heving i ca 40 minutter på et lunt sted.

Legg deigen på bakepapir og kjevle  ut ca 0,5 cm tykk sirkel.

 

Tomatsaus

ca 2 ss tomatpure

ca 1 ts råsukker

ca 1 ts salt

ca 1/2 ts pepper

litt  (ca 1/2 -1 dl) vann

smak til med oregano eventuelt annet krydder visst det er ønskelig.

 

Bland sammen alle ingrediensene til en tomatsaus.

 

Topping

chorizo pølse

1 liten gul paprika

1 liten grønn paprika

1liten  rød paprika

1 rødløk

1 boks med sjampinjong sopp

grønnkål

revet hvitos

litt salt

2 ss olivenolje

 

Fordel tomatsausen over utkjevlet deig.

Legg sopp, paprika skjært i staver, løk skjært i skiver og chorizo pølse skjært i skiver utover pizzabunnen.

Legg grønnkål og  revet hvitost på toppen. Hell litt olivenolje (ca 2 ss) utover toppingen slik at grønnkålen blir crispy og dryss litt salt over.  

Sett pizzaen i stekeovnen på nederste rille på forvarmet ovn  på 225 grader (over og under varme) i ca 15 minutter.

Server og nyt!

Håper det smaker!

 

Klem 

-Katrine-

 



 

 

 

#spisogspar #blogg #mamma #mat #matglede #pizza #grønnkål #helse #hjemmelaget #lørdag #helg #hverdag #foto #mstblogg #oktober #høst 

Delicious pumpkin cake

Hei!

Har du ikke smakt gresskarkake ennå så anbefales denne - for denne er kjempegod! Mange lurer på hva gresskar smaker, jeg synes det smaker som en blanding av gulrot og søtpotet! Når du skal bruke gresskar i matlaging fjerner du frøene som er i midten, du bruker kun det harde som er selve "kjøttet" i gresskaret. Skallet må  skjæres av.  

Kaken ble veldig saftig og god og jeg tror jeg kunne klart å spise hele alene, hihi - ihvertfall halve! 

Ha en god lørdag!

 


 

Pumpkin cake

4 økologiske egg

2  dl sukker

4 dl fint økologisk mel  eller spelt mel

2 ts natron

1  1/2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 ts kanel

2 ts ingefær

2 ts kardemomme

2 ss flytende akasie honning

2 ss  Gresk yoghurt.

150 gram mykt smør

ca 1,5 -  2 dl gresskarpure (kokt og most gresskar)

Du trenger også en stavmikser (gjør alt enklere) og en kakeform på ca 20 cm.

 

 Creamy cheese frosting

ca 300  gram naturell kremost

ca 3 dl melis

3 ss mykt smør

2 ts vaniljesukker

Raspet appelsinskall til pynt

 

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Skjær et stykke gresskar  nok til ca 2 dl gresskarpure. Skjær av skallet og fjern frøene. Skjær gresskaret i  terninger og kok i en kasserolle med vann som dekker gresskar terningene.   Kok til de  er møre. Hell vannet ut og mos gresskaret med en stavmikser til en gresskarpure.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

Bland alt det tørre sammen og sikt det inn i eggedosisen.

Tilsett honning, mykt smør og gresk yoghurt.

 Bland gresskarpureen inn røren.



Hell kakerøren i en smurt form, gjerne med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen i ca. 50  minutter, dette varierer fra ovn til ovn.

Siden kaken skal stekes lenge er det lurt å legge et bakepapir på toppen så den ikke blir brent.

Sjekk med ei kakestikke  om den er gjennomstekt. 





Bland med en mikser  kremost, smør,  melis og vaniljesukker til en glatt frosting.

 Når kaken er avkjølt  deler du kaken i to og smører  frostingen på i mellom kaken og oppå. 

Rasp litt appelsinskall over.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

Sponset av Honning Centralen

 


 

#spisogspar #blogg #kake #gresskar #gresskar #mamma #familie #mat #matglede #helse #sunt #kos #helg #lørdag #dessert #tips #oktober #Halloween

 

Slik lager du gresskar muffins til halloween

Hei!

Halloween nærmer seg og er du en av de som skal feire Halloween så kan det være moro å feire dagen med disse muffinsene. Gresskar er jo et must denne dagen og det er en viktig ingrediens i disse muffinsene som gjør de ekstra saftige og gode.  Pynten på toppen har jeg laget av sukkerpasta og konditorfarge.

Ha en fin torsdag!




Muffins til halloween

(ca 10 -12 stk)

 

1 1/2 dl  økologisk sukker

100 gram smør

2 rom tempererte økologiske egg

2 ts vaniljesukker

2 dl fint speltmel

2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 dl gresk yoghurt

1 dl kokt gresskar 

 

Start med å skjære ut innmaten av et gresskar (du trenger kun ca 1 dl gresskarkjøtt, ikke med frøene) Skjær i biter og la det koke med litt vann i en liten kasserolle til gresskarbitene er myke. Hell vannet ut og  mos de med en gaffel.  La det så stå og avkjøles litt.

Visp sukker og smør til en smørkrem. Tilsett et egg om gangen.

Tilsett alt det tørre, og så yoghurten og gresskarpureen, og  miks på laveste hastighet til alt er blandet godt sammen.

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme) og fyll muffinsformene 3/4 fulle og sett til steking midt i ovnen i ca 15 minutter.

Sjekk med en kakestikke om de er ferdigstekte (er kakestikken ren når du trekker den ut fra muffinsen er de ferdige)

La de stå og avkjøles mens du lager ostekremen.



Ostekrem

250 gram  phiadelphia ost

50 gram smør

ca 5 dl melis

2 ts vaniljesukker

 

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt glasur. Er glasuren for rennende må du tilsette mer melis.

Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt ut passende mengde på de avkjølte muffinsene (er muffinsene varme vil glasuren smelte)

Jeg har her pyntet med heksehatter og gresskar laget av farget sukkerpasta.

 Håper det smaker !


 

 

 

 

#Muffins #halloween #gresskar #høst #oktober #helg #spisogspar #spis #spar #mat #blogg #mamma #helse #mat #matglede #tips #oppskrift #barn #familie #hjemmelaget #hverdag

Slik lager du gresskarsuppe

Hei!

Her kommer enda et suppetips, og dagens suppe er gresskarsuppe som smaker kjempegodt! Gresskar kan  ikke bare brukes til pynt til Halloween, det er nemlig mye godt en kan lage med gresskar.

Visste du at gresskar er rik på betakaroten (vitamin A), er kalorifattig, rik på kostfiber og kalium? Dette er en sunn og god suppe som koster deg ca 60 kr å lage. 

Ha en fin kveld!



 

Gresskarsuppe

(4 porsjoner)

 

ca 450 gram gresskar

2 stk gulerøtter

1/2 stor løk

1 hvitløk fedd

2  tomater

1 terning  med grønnsaksbuljong

salt etter smak

pepper etter smak

litt olivenoljle

2  stk laurbærblader

litt fersk timian

1 potet

1 liter vann

 

Topping:

200 gram vårløk (2 bunter)

1 ts sukker

1 ts edikk

 Redskap: stavmikser for å få en jevn suppe.

 



 Start med å skjære en løk i skiver og stek den  til myk og gjennomsiktig i en kasserolle med 2 ss olivenolje.

Lag et kryss halvveis inn i tomatene oppe med stilken og legg de med krysset ned i kasserollen så skinnet vil løsne og lettere å ta av.



Skrell 2 gulrøtter og en potet, skjær av skallet på gresskaret. Skjær alt dette opp i store deler og legg det i kasserollen sammen med det andre.

Tilsett vann, buljong, et hvitløksfedd delt i to, litt fersk timian, salt og pepper  etter smak.

Kok  opp under omrøring og la det småkoke på middelsvarme  under lokk i ca 15 minutter.

Lag toppinen: skjær vårløken i strimler og stek i olivenolje i en stekepanne til den er myk, da kan du tilsette salt og pepper etter smak og 1 ts sukker og 1 ts edikk..


Ta vårløken  bort fra varmen og la stå under lokk til suppen er ferdig kokt.

Etter ca 15 minutters småkoking av gresskarsuppen  (når du ser skallet til tomatene begynner å løsne) kan du lett fjerne skallet  til tomatene med en gaffel, og bruke en mikser til å mose alle ingrediensene.

 Når suppen er ferdig most tilsetter du laurbærbladene og la det småkoke ca 5 -10 minutter  til før det er klart til servering.

Server suppen med litt stekt vårløk og gjerne krutonger også oppskrift finner du HER

Da er suppen klar for å nytes <3

Håper det smaker!

 

 

 

#Gresskarsuppe #Vegetarsuppe #Matblogg #Sunt #Godt #Hverdag #mandag #mamma  #middag #mat #spisogspar #blogg #helse #livsstil #gresskar #matglede

Slik lager du spinatpannekaker - enkelt, sunt og godt!

Hei!

Dagens rett er spinatpannekaker som er et  sunt måltid  både til frokost, lunsj eller til middag som vi hadde idag. Spinat i pannekakene  kan være en smart måte å  lure spinat inn i kosten. Spinat er virkelig en supergrønnsak som er rik på blant annet  B vitamin ( Folat), A vitamin, C vitamin, K vitamin,   

Ha en fin kveld!





 


 

Spinatpannekaker

(ca 10 pannekaker)

 

 2 dl økologisk speltmel eller hvetemel

 1 dl havregryn

2  økologiske egg

en knivspiss maldon salt

1 ss olivenolje

200 gram spinatblader

 5 dl melk /soyamelk

 

Ha alle ingrediensene i en blender og mos alt sammen til en røre.

Stek på middelshøy varme tynne pannekaker i en stekepanne.

Vi hadde her kjøttdeig med tomatsaus og mozzarella i pannekakene og de ble mettende og gode!

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #pannekaker #spinatpannekaker #mamma #matblogg #helse #livsstil #Norge #høst #helse #matglede #oktober #tirsdag

 

 

Hipp hurra for EPLEDAGEN!

Hei!

Nå som det er høst er det tid for epler og siden det er epledagen idag 17.oktober, kommer her min favoritt  oppskrift på eple og pærekake med marsipan.  Denne kaken er saftig og god og smaker kjempegodt  som den er, eller sammen med vaniljeis eller vanilje - eller lime kesam. 

 

 

Eple og pærekake med marsipan

125 gram smør

1  dl brunt sukker

1/2 dl hvitt sukker

2 egg

2 1/2 dl fint speltmel

1 ts bakepulver

2 ss gresk yoghurt

2 -3 skiver marsipan

2 epler

1 pære

sukker

kanel

vaniljeis eller vanilje- eller lime kesam

   

  


Sett stekeoven på 175 grader.

Rør smør og sukker til en smørkrem.

Tilsett ett egg om gangen og rør godt.

Sikt fint speltmel og bakepulver  i røren vekselsvis med yoghurten og rør sammen.

Hell røren i en smurt  form.

Skjær et par skiver med marsipan, skjær i små  terninger og trykk de litt ned i røren.

Vask og skrell epler og en pære. Skjær i passende størrelser og dander  de utover røren.

Dryss over kanel og sukker og sett midt i ovnen på 175 grader i 35 - 40 minutter.

La den avkjøles litt før den er klar for å nytes!

Pynt gjerne kaken med friske bær.

Håper det smaker!

 

Klem

-Katrine -

 


 




#mat #eplekake #pærekake #spisogspar #blogg #mandag #helg #foto #kos #helse #livsstil #høst #eple #mamma #epledagen #tips #matglede #helse #hjemmelaget

Dagens sunne mat tips: hjemmelaget sashimisalat

Hei!

Sashimisalat er det beste som finnes, veldig enkelt å lage og passer  hele året. Salma laks smaker nydelig sammen med avokado, mango og ristede sesamfrø. Dette er en god og mettende salat.

Ha en flott mandag!





 

Sashimisalat med avokado, mango og ristede sesamfrø

(1 porsjon)

 

 ca 150 gram salma laks

1 sjalottløk

agurk

1 avokado

1/2 mango

4-5 blader hjertesalat

2 ss sesamfrø

 

Tilbehør:

soyasaus

Wasabi

syltet ingefær

 

Start med å vaske og skjære i passende stykker hjertesalaten.

Så fjerner du skallet fra avokadoen og tar bort stenen og skjærer avokadoen i skiver.

Del mangoen i to og del mangokjøttet i passende deler.

Skjær med en skreller agurken på langs så du får tynne strimler.

Skjær salma laksen opp i tynne stykker.

Skjær i skiver  sjalottløken.

Varm sesamfrø mens du rører i en stekepanne til de blir lett gylne.

Ha alt i en bolle  passe stor til salat og strø over med sesamfrø.

Du kan ha litt soyasaus over salaten  eller ha soyasausen  i en liten skål ved siden av, så kan du dyppe sashimisalaten i soyasausen. Ha gjerne wasabi og syltet ingefær som tilbehør.

Håper det smaker!

 



 

 

#spisogspar #blogg #side2 #Norge #mat #salat #laks #sunt #godt #hverdag #helg #kosthold #livsstil #foto #bilde #oppskrift #mamma #helse #matglede #høst #oktober

Tid for supper!

God søndag!

Jeg elsker supper, og kanskje spesielt nå når vi går mot kalde dager! her kommer noen  tips  til supper og forskjellige toppinger.

Hva er din favoritt suppe?

 

Suppe- inspo

Fyldig proteinrik ertesuppe

Vegetarsuppe toppet med spinatblader og bokhvete


 

Kremet søtpotet suppe



Kremet fiskesuppe med kokosmelk



Vegetar suppe toppet med strimlete spinatblader

Tomatsuppe



 

Her kommer noen tips til gode tilbehør til supper:

 

Hjemmelaget hvitløksbrød



Focaccia



Krutonger



 

Klem 

- Katrine og Sandro -

 

 

#spisogspar #blogg #søndag #mat #matglede #helse #supper #hverdag #mamma #foto #høst #oktober

Slik lager du krutonger enkelt!

Hei!

Krutonger er kjempegodt som tilbehør til supper og salater, og er ingen heksekunst å lage selv.  Dette er en super måte å bruke opp  brød som  er en dag gammelt og er litt tørt, visst du ikke skal ut å mate endene da....!

Ha en flott dag!

Hjemmelaget krutonger

ca 5-6 brødskiver

1  ss olivenolje

himalaya salt /maldon salt etter smak

 

Du skjærer brød i terninger og steker det i 1 ss olivenolje i ca 10 minutter til brødet er  godt stekt.

Ønsker du mer smak på krutongene kan du spice det opp med å steke brødet sammen et fedd  hvitløk, oregano, chillikrydder  eller grillkrydder for å nevne noe. 

 

Håper det smaker!

 

 

Klem

-Katrine og Sandro -

 

 

#krutonger  #mat #helse #matglede #supper #tips #hjemmelaget #salater #godt #helg #søndag #hverdag

Hjemmelaget hvitløksbrød

Hei!

Da jeg var i Hellas ble jeg servert et kjempegodt hvitløksbrød. Jeg trodde det var en pizza først da det ligner ganske mye på det, men toppingen er hvitløk og ost. Jeg har etter jeg  kom hjem igjen laget dette brødet hele  2 ganger på en uke, og det sier vel sitt!   

Ha en god lørdag videre!

 





 

Hvitløksbrød

3 dl fint økologisk hvetemel

1/4 pose tørrgjær

1 dl lunkent vann 

1 ts økologisk sukker

1 ts maldon salt/ himalaya salt

1 ss kokosolje

 

Hvitløks topping

1 fedd hvitløk

ca 100 gram hvitost 

1 ss olivenolje

oregano

 

Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og elt deigen (helst med eltemaskin) i minst 5 minutter for å få den luftig.

Når deigen slipper bollen er den klar til å heving.

Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle eller plast og sett til heving i ca 40 minutter på et lunt sted.

Legg deigen på bakepapir og kjevle  ut ca 0,5 cm tykk sirkel.

Bruk en hvitløkspresse og press hvitløksfeddet.

Rasp hvitosten og ha ost, hvitløk og olivenolje i en skål og bland sammen.  

Fordel toppingen over deigen.

Sett hvitløksbrødet i stekeovnen på nederste rille på forvarmet ovn  på 225 grader (over og under varme) i ca 15 minutter.

Server hvitløksbrødet varmt.

Håper det smaker!

 

Klem 

-Katrine-



 

 

#spisogspar #blogg #mat #hvitløksbrød #matglede #helse #hjemmelaget #mamma #helg #hverdag #spise #tips 

Kake-tips til helgen: fersken og bjørnebær pai

God fredag!

Helt utrolig hvor dagen bare flyr - helg igjen! Tenkte det passer bra å legge ut en kake oppskrift siden helgen står for døren. Dette er en kjempegod pai med fersken og bjørnebær. Server gjerne med vispet krem eller vaniljeis, vil du være litt sunnere kan du velge vaniljekesam. 


 

Fersken og bjørnebær pai

 

3 ferskener

ca 200 gram bjørnebær

3 dl fint speltmel

2 dl økologisk havregryn

1/2 dl hvitt sukker

1/2 dl brunt sukker

200 gram smør

Topping: ca 4 ss sukker og et kanel dryss

Sett ovnen på 225 grader.

 

Smuldre mel, havregryn, sukker og smør sammen. 

Trykk ca 3/4 av deigen ned i en form. Trykk litt deig oppover langs kantene også på formen.

Vask og skjær et snitt inn til fersken steinen og skjær hele veien rundt da kan du lettere vri de to halvpartene fra hverandre og fjerne steinen.

Skjær ferskene i biter.

Vask bjørnebærene og bland de med fersken, sukker og kanel i en bolle. 

Hell fersken og bjørnebærene over paideigen i formen.

Smuldre resten av paideigen over frukten og bærene. Avslutt med et dryss av sukker og kanel.

Stek paien midt i ovnen på 225 grader i ca 20 - 30  minutter.

 

Server  varm og gjerne med vispet krem, vanilje kesam eller vaniljeis.

Håper det smaker!

Klem 

- Katrine -
 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #mat #matglede #pai #kake #dessert #fredag #matglede #helse #høst #oktober #familie

Frokost tips: eggefylt paprika

God onsdag!

Dagens frokost tips er eggefylt paprika som er enkelt å lage og  smaker virkelig godt! Dette er en sunn og god frokost  som anbefales å prøve.

Eggefylt paprika

1 stor rød paprika

2 egg

maldon salt/ himalaya salt

1-2 brødskiver

persillesmør (bland finhakket persille og litt smør)



Smelt smør i en stekepanne og skjær paprikaen i to tykke skiver.

Kakk et egg i hver paprika ring og dryss litt salt over.

Stek på svak varme i ca 10 minutter til eggehviten er blitt hvit og stiv.

Stek eller rist brød.

Lag gjerne persille smør til brødskivene, det lages enkelt med finhakket persille og litt smør.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -



 

 

 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #onsdag #høstferie #frokost #mat #matblogg #matglede #mamma #helse #kosthold #sunt  #godt #oktober

Dagens sunne middagstips: super enkel lapskaus på 1, 2 og 3.

God tirsdag!

På travle dager hvor du har lite  tid eller overskudd til å stå lenge over grytene  er det greit med ferdig preparerte grønnsaker som denne  lapskausblandingen fra feks Coop . Frosne grønnsaker er sunn og god mat  og kan være et godt alternativ til å kjøpe masse grønnsaker  som må vaskes og kuttets opp på dager med dårlig tid.  Dette er en lapskaus med  storfekjøtt og grønnsaker og gir minst  6 porsjoner.

 





Lapskaus på 1,2 og 3 

(ca 6 porsjoner)

 

1/2 rødløk skjært i skiver

ca 2 ss olivenolje

1 kg storfekjøtt / lapskauskjøtt  ferdig oppskjært  i terninger kjøpt hos Coop Obs 

2 poser Suppe og lapskausblanding med potet, gulrot, sellerirot og purreløk. 800 gram pr pose.

himalaya salt  eller maldon salt etter smak (dette er sunnere typer salt)

pepper etter smak

2-3 dl vann til ønsket konsistens

persille til topping (en liten håndfull, finhakket)

 

1) Start med å steke en løk i skiver i litt olivenolje i en stekepanne med høy kant eller du kan bruke en kasserolle istedet.  

2) Når løken er blank og myk har du kjøttet oppi og steker det på middels høy varme til det er gjennomstekt.

3) Tilsett suppe og lapskausblanding og litt og litt vann mens du rører innimellom.

La det småkoke ca 10 minutter så smaker du til med salt og pepper. 

 

Jo lenger en lapskaus  koker jo bedre smaker den.

Server gjerne med flatbrød og et dryss med finhakket persille over for servering

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine og Sandro -

 




 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #kosthold #mat #middag #lapskaus #mamma #tips #lett #hverdag #tirsdag

Proteinbarer - enkelt å lage selv!

God mandag!

Er du godte-syk og vil spise noe søtt og sunt samtidig?Jeg bare elsker sjokolade, og disse proteinbarene smaker  helt nydelig så legger oppskriften ut igjen. Proteinbarer er veldig enkelt å lage og supert å spise etter en treningsøkt for å få opp energien igjen, eller som lørdagsgodt / snop. Disse barene smaker kjempegodt av vanilje, men du kan ha en annen smak  for eksempel sjokolade visst du heller vil det. 

Ønsker dere en god ukestart!



 

Proteinbarer

(ca 2 store eller 4 små)

 

ca 20 gram mandelmel

30 gram vaniljeprotein

ca 15 gram sukrinmelis

ca 2 ss kaldt vann

ca 50 gram kokesjokolade (gjerne sukkerfri)

 

Bland sammen alt det tørre og tilsett litt og litt vann mens du knar deigen. Form proteinbarer og sett de i fryseren mens du smelter sjokolade i en skål   i vannbad. Når sjokoladen er smeltet vender du proteinbarene i sjokoladen og legg de på et fat /brett til sjokoladen størkner. Tips: sett de gjerne i kjøleskapet så størkner sjokoladen raskere. 

Da er de klar for å nytes!

 

#spisogspar #blogg #mat #proteinbarer #hjemmelaget #protein #trening #helse  #livsstil #lmandag #foto #Norge #høst #uke #proteinpulver #hverdag #helse #kosthold #matglede

Fra 30 grader til 0 grader på samme dag!

God kveld!

Så var jeg tilbake i Norge igjen. Det var virkelig en reality-check å kjenne den iskalde luften i ansiktet da vi kom ut fra flyplassen. Litt godt er det alltid å komme hjem til sitt eget, men føler meg mer og mer hjemme hos sol og varme! 

Som noen av dere vet var en del stress  i ferien, da minsten plutselig ble dårlig.
Han ble jo bitt av en flått dagen før vi reiste til Hellas og  fikk påvist Borrelia mens vi var i Hellas. Han er nå kommet halvveis i Antibiotikakuren sin og er mye bedre nå. Dette er andre gang i år  han har fått Borrelia etter flått.  Så det er tydeligvis mye flått og borrelia i området her vi bor - så heldige vi er - NOT!

Men høsten i Bergen har vært og er fremdeles fin med blå himmel og sol. Så kan egentlig ikke klage på været!

Det er jo det perfekte høstværet!


Ha en fin kveld videre <3

 

 

#reise #blogg #hverdag #Hellas #helg #bilder #foto #bilde #mamma #sol #varme søndag #uke 

Ukemeny 41/ 2016, middag for 4 på lavbudsjett

Hei!

Det store spørsmålet hver uke er: Hva skal vi ha til middag i dag?  Her kommer mine forslag til middager for hele uken. Dette er sunne, billige og gode middager som jeg håper faller i smak. 

Ha en fin uke!

 

Ukemeny 41/ 2016

 

Mandag

Pai med skinke, paprika og brokkoli



Tirsdag

Kremet fiskesuppe med kokosmelk



Onsdag

Taglietelle med kyllingnuggets og tomatsalat



Torsdag

Stekt torsk med rødbetchips



Fredag

Taco i hjemmelagde tortillas



Lørdag

Shepherds pie

Søndag
Høstgryte



 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #mamma #middag #uke #meny #tips #forslag #oktober #helse #mat #matglede

Sunn og god topping til hotdog

Hei!

Her kommer et tips til en sunn, kjempegod og smakfull topping til hotdog som anbefales å prøve! Istedet for vanlige pølsebrød hadde vi baguetter som er mer mettende og smaker mye bedre enn pølsebrød, synes jeg da ;) 

Ha en super dag videre  ♥





Sunn topping til hotdogs

(6 porsjoner)

 

1 avokado skjært i terninger 

1 stor tomat skjært i terninger

1 rødløk, finhakket

 en liten neve bladpersille, finhakket

Himalaya salt

1 ss edikk

ca 2 ss olivenolje

 

Bland sammen og server!

 

Klem

-Katrine og Sandro-

 ♥
 

 

#spisogspar #blogg #mat #matglede #mamma #hverdag #fredag #helse #kosthold #Norge #høst #foto #hotdog #salat #helg #salat

Frisk og god smoothie

Hei!

Her kommer en oppskrift på en kjempegod smoothie laget av bær og frukt. Smoothie er sunt,  godt,  gir masse energi og passer supert til frokost eller som et mellommåltid. 

 

Ha en flott dag videre <3

 





 

Smoothie

(ca 3 glass)

1 godt moden fersken

1 godt moden banan

en liten neve med kirsebær

en liten neve med blåbær

 en liten neve med bjørnebær

en liten neve med bringebær

en liten neve med rips

appelsinjuice eller saften av en 3-4 appelsiner

 

Ta av skallet på fersken og bananen, vask og rens bærene, eller du kan bruke en pose med frossen bærblanding ( feks skogsbær).

Ha alt i en blender sammen med ca 2-3 dl appelsinjuice (eller til ønsket konsistens),  du kan også legge alt i en mugge og bruke en stavmikser - det funker veldig bra også! 

Da er det klart til å nytes!

Håper det smaker!

 

#spisogspar #blogg #mat #matglede #helse #hverdag #høst #oktober #drikke #smoothie #mamma #sunt #godt

 

Salat med fetaost, serranoskinke og granateple

Hei!

Her kommer en deilig salat med smak av fetaost, serranoskinke og granateple. Salaten er god og mettende i seg selv, men er også god som tilbehør til feks kjøtt eller med hvitløk baguette til.  Ønsker du salaten til å bli enda rikere på proteiner kan til du tilføye kikerter som er kjempegodt i salat!

Ha en flott dag!

 





Salat med fetaost serranoskinke og granateple

(1 stor porsjon)

 

1 hjertesalat (skjært i skiver)

1/2 rød salat / raddichio rosso (skjært i skiver)

en håndfull cherrytomater (delt i to)

1/2 granateple (Skjær granateple først i to og så den ene halvdelen i to igjen og ta de røde frøene ut) 

ca 150 gram fetaost skjært i terninger

ca 6 skiver med serranoskinke

1/2 rødløk skjært i skiver

bladpersille (en liten håndfull, hånd revet)

himalaya salt (etter smak)

ca 2 ss olivneolje

 

Bland alt sammen i en skål og nyt!

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 



 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #helse #kosthold #sunt #godt #mamma #matglede #salat #høst #ferie #oktober #hverdag #tirsdag 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens mat-tips: gresk salat

Hei!

Dette er en frisk og god salat  med smak av Hellas som er god som den er, men passer også godt  som tilbehør til feks  pasta eller pizza. 

Ha en fin dag ♥



Gresk  salat

(1 stor porsjon)

 

2 tomater (skjært i store deler)

1/2 agurk ( skjært i skiver og del i to hver skive)

1/2 rødløk (skjært i skiver)

fetaost etter smak (skjært i terninger)

Himalaya salt

 ca 2 ss olivenolje

oliven ( en håndfull)

litt bladpersille (finhakket)

 

Bland alt sammen og server og nyt!

Håper det smaker   ♥

 

#spisogspar #blogg #mat #matglede #helse #gresk #salat #tips #mamma #sunt #godt #høst #oktober 

Ikke bare- bare å være på tur!

Hei!

Ja nå er vi på Kreta og nyter dagene her,  det er ca 27 grader i skyggen og det synes jeg er perfekt temperatur.

Men for et styr det var å komme seg hit!



Da vi skulle gå ut døren hjemme klar for å dra, oppdaget jeg plutselig noe svart dråpe-formet bak øret til minsten. 

Og det var en flått!  Frem med pinsetten og fikk den fjernet og desinfisert bak øret og så hastet vi ut dørene. 

Taxien skulle komme halv elleve og vi sto ute og ventet  presist.

Der sto vi med 5 kofferter og ventet og ventet og ingen taxi kom... Min mann ringte og etterlyste taxien, og de hadde misforstått bestillingen totalt, så ingen taxi var på vei, er det mulig? ??? Snakk om vi ble stressa som skulle nå et fly!

 Heldigvis fikk vi tak i en  ny taxi med barneputer og alt, 20 minutter senere enn planlagt, og samtidig dukket den førte taxien som vi hadde forhåndsbestilt, typisk, haha!



Flyturen gikk ganske greit, bortsett fra  at de rundt oss drakk tett hele flyturen (Flypersonalet burde kanskje begrense  drikkingen...?)  De ved siden av min mann sovnet etter en stund, mens de bak meg og ungene ble mer og mer høylydte, og akkurat da vi skulle lande måtte hun ene akutt på toalettet og reiste seg opp og ville frem, noen grep henne og fikk henne ned i setet igjen mens flyet landet!  

Nå er minsten syk med feber og vi tar en badefri dag i dag.... Håper det går fort over og ikke varer en uke sånn som det ofte pleier med han! 

 



 

Ha en fin dag videre!

 ♥

 

#spisogspar #blogg.no #blogg #reise #ferie #Hellas #familie #helg #hverdag #søndag #mamma 
 

 

Rask og god middag: Stekt kyllinglårfilet med stekte polarbrød og tomatsalat

Hei!

Dette er en god og lett rett som er raskt å lage (supert på dager da man  har det travelt)  og smaker kjempegodt! 

God søndag!

 ♥


 

 

Stekt kyllinglårfilet med stekte polarbrød og tomatsalat

(4 porsjoner)

 

4 polarbrød

et fedd hvitløk

500 gram kyllinglårfilet

Himalya salt (etter smak)

pepper (etter smak)

litt brunt råsukker (ca 1 ts)

3- 4 stk tomater

1 rødløk

litt oregano

 

Stek kyllingen godt i olivenolje i en stekepanne med salt, pepper og litt sukker over.

 

Stekte polarbrød

Stek polarbrødene i litt olivenolje og et helt fedd hvitløk til å gi litt smak til polarbrødene.

Dryss litt salt og oregano over og stek til de  er gyldne.  

Skjær med feks et pizzahjul hvert polarbrød i fire eller  seks deler. 

 

Tomatsalat

 Skjær 3-4 stk store tomater og en løk i skiver  eller i terninger om du heller vil det.

Smak til med salt og oregano.

Hell over litt olivenolje (ca 2 ss).

 

Server og nyt  ♥

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #kosthold #mat #helg #søndag #mamma #tips #hverdag #høst #oktober 

Dagens sunne mattips: avokadosalat

Hei!

Avokadosalat smakte jeg første gang på Kreta på en kjempekoselig restaurant. Salaten smakte helt nydelig og jeg har blitt hekta!   Her kommer min versjon av denne salaten.

God helg!

 



 

Avokadosalat

(1 stor porsjon)

1 avokado

1 hjertesalat

ca 5 stk cherrytomater

dill

en sjalottløk

2 ss sesamfrø

 

Dressing

1 ss flytende akasiehonnong

1 ss eddik

1 ss olivenolje

 smak til med maldon salt

 smak til med pepper    

 

Skjær avokadoen i to og bruk en skje til å ta ut avokadoen fra skallet og  skjær i skiver. 

Vask og skjær opp hjertesalaten.

Fjerne skallet fra sjalottløken og skjær i skiver.

Tomatene vasket og deles i to.

Vask og finhakk dillen og strø over salaten.

Varm en stekepanne og hell sesamfrøene over, la de ristes på middelshøy varme mens du rører til de får en lett gyllenfarge. Dryss de over salaten.

Avslutt med å røre sammen honning, eddik, olivenolje, salt og pepper og hell dressingen over salaten.

Da er avokadosalaten klar for å nytes!

Håper det smaker!

 

 

Sponset av Honning Centralen

 

#spisogspar #blogg #mat #salat #avokado #avokadosalat #mamma #foto #bilde #helse #kosthold #Norge #Kreta #ferie #hverdag #sol #regn #høst #høstferie #helg #lørdag #oktober

myTaste.no