hits

oktober 2017

Smoothie bowl (lavkarbo)

Hei!

Dette er en god og mettende smoothie, konsistensen på  denne smoothien er litt tykk så den lett kan spises med skje, perfekt til frokost eller som et mellommåltid!

Smoothie bowl

(1 porsjon)

 

150 gram frosne bringebær  eller skogsbær blanding

1 ss kokosolje

1/2 avokado (kan sløyfes)

1 egg

1-2 ts søtning, jeg brukte sukrin melis

ca 1 dl fløte, kokosmelk eller litt vann

Du trenger også en blender eller stavmikser

 

La bærene stå å tine litt før du har alt i en blender og moser alt til ønsker konsistens (helst litt tykk). Smak til med søtning.

Smoothie bowl kan med fordel være litt tykk da den blir lettere å spise med skje.

Topp med feks: chiafrø, mandler, kokosstrø, gresskarkjerner, bringebær, blåbær - the sky is the limit!

Håper det smaker!

 

Ha en fin dag 💗

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #oppskrift #matfrabunnenav #tips #helse #lavkarbo #lageselv #frokost #lunsj #godt #mettende #lavkarbosmoothie #smoothie #smoothiebowl

Lavkarbo brytebrød (glutenfri)

God mandag!

Fikk så lyst å prøve å lage lavkarbo brytebrød /rundstykker for noen  dager siden, jeg har laget det før med vanlig mel (høykarbo) så det var ekstra spennende å prøve seg med lavkarbo-mel. Det  ble så absolutt en smakfull  og god opplevelse, og idag laget jeg de på nytt. Det fine med mandelmel er at det holder en god og mett leeenge, og det merket jeg med disse rundstykkene at jeg ble mett  fort og metthetsfølelsen sitter lenge i kroppen :)  

Brytebrød (lavkarbo)

(ca 7 rundstykker) 

 

2 egg

4 ss fløte

6 ss Tine smøreost

100 gram smør

180 gram malte mandler til mandelmel

80 gram malte sesamfrø til sesammel

2 toppet ts bakepulver

5-6  ss psyllium husk

ca  1/2 ts salt

1/2  ts sukrin gold

 

Visst du vil ha rundstykkene litt grovere kan du ha litt frø i deigen som  for eksempel solsikkefrø og sesamfrø.

1 egg til pensling

frø til topping feks: valmuefrø, gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø 

 

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Start med å vispe egget.

Tilsett fløte, smøreost  og smeltet smør og  bland godt sammen.

Bland så inn alt det tørre. Bruk en slikkepott og/ eller hendene når du jobber med deigen.  Deigen skal være fast og fin å jobbe med som du ser på bildet.

Rull så  kuler av deigen,  legg de på bakepapir på en stekeplate; ha en kule i midten og seks kuler rundt så det ser ut som en blomst. 

Pensle med egg og vann og dryss frø over rundstykkene og gjerne litt salt på toppen også..

Sett de midt i ovnen i ca 20 minutt.

 Aller best ferske, men veldig gode dagen etter også, bare oppbevar de i en plastpose så holder de seg ferske og myke inni.

 

Håper det smaker!

 

Klem

 - Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #brytebrød #lavkarbobrød #lavkarborundstykker #rundstykker #oppskrift #matfrabunnen #matfrabunnenav #glutenfri #glutenfrimat

 

Lavkarbo ukemeny (tips til middager) uke 44

Hei!

Ny uke står for døren,  og det store hverdags-spørsmålet melder seg: "hva skal vi ha til middag?" Her kommer mine middags forslag til den kommende uken, håper du finner noe du liker :)

 

Mandag

Spicy tomatsuppe

Tirsdag

Pølsepanne med blomkålris

Onsdag

Fylte middagspannekaker

Torsdag

Ørret på en seng av grønnsaker

Fredag

Taco med ostechips

Lørdag

Bacon surret kylling

Søndag

Blomkål med skinke og hvitsaus

 

Ukens dessert:

Sjokolademousse med en sunn vri

 

Ukens baketips:

Boller

 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #matglede #helse #tips #oppskrift #middag #lavkarbo #lavkarbomiddag #uke #oktober #november #matfrabunnenav #hverdag #helg 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #middagstips #lavkarbomiddag #uketips #meny 

Den beste frokostgrøten: mandelgrøt!

Hei!

Mandelgrøt er en super start på dagen, den smaker kjempegodt og holder deg mett i mange timer!  Jeg er så glad i mandelgrøt så igår spiste jeg det både til frokost og til kvelds :)   For å variere litt har jeg også en annen oppskrift på mandelgrøt med nøttemel som du  finner du HER.

Mandelgrøt

(1 porsjon)

 

50 gram mandelmel

1 ss smør

litt salt

litt sukrin gold

ca 2 dl væske feks fløte eller halvparten fløte og melk eller fløte og vann.

 

Rør alle ingrediensene sammen  i en liten kasserolle og la det småkoke under omrøring i ca 10 minutt. Da har du en mettende og velsmakende grøt klar for å nytes!

Server med feks sukrin gold,  kanel og gjerne et smørøye i midten.

Håper det smaker!

 

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #grøt #lavkarbo #mandelgrøt #matfrabunnen #helg #hverdag #høst #frokost #lunsj #lørdag 

Fransk rustikk sjokoladekake (lavkarbo, glutenfri, laktosefri)

Hei!

Tenk at det er helg igjen! Og for en uke det har vært! Det har en del møter med skolen denne uken, og sånn er det jo når en har to skolebarn og den ene i tillegg har diabetes, ennå er ikke alt på plass i forhold til assistent på skolen men det begynner å nærme seg.... Det er kun en dag det ikke er assistent dekning i uken så da er det best at blodsukkeret holder seg fint og stabilt, haha, as if......!  Vi holder i tillegg på å pusse opp et rom, som til nå har vært et slags  "rote-rom" men som vi nå skal brukes til gjesterom da svigermor fra Brasil kommer på besøk i desember og blir i flere uker, da er alt  på plass forhåpentligvis! Jeg var så sliten da jeg la meg i går at jeg ikke engang våknet av vekkerklokken kl 04 i  natt da jeg skulle opp for å sjekke blodsukkeret til datteren min. Blodsukkeret blir sjekket minst 2 ganger om natten, men i natt ble det bare 1 gang, Heldigvis gikk det bra, men  jammen fikk jeg meg  et sjokk da det gikk opp for meg at jeg ikke hadde våknet av alarmen i natt! 

Men over til oppskriften! Idag, og siden det er helg er det sjokoladekake som står på menyen.  Denne ble bare supergod!

Fransk rustikk sjokoladekake

(1 liten kake, 20 cm form)

3 egg

1 1/2 dl sukrin melis ( eller annen søtning)

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver

80 gram mandelmel (malte mandler, ikke fettredusert mandel mel)

1 ts psyllium husk

2 ss bakekakao

 

Topping: Sukrin melis

Sjablong eller blondeduk eller lignende

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til luftig eggedosis.

Sikt resten av ingrediensene og rør det forsiktig inn i røren.

Hell røren over i en kakeform (ca 20 cm) og sett midt i stekeovnen i ca 15 minutt. Sjekk med en kake-stikke om kaken er ferdig, den kan godt være litt rå i midten for de som liker det. 

La kaken avkjøles før du dekorerer kaken med et dryss av sukrin melis.

Ha gjerne en kremklatt som tilbehør og litt bringebærsaus (laget av nyrørte bringebær og søtning.

 

Håper det smaker!

God helg!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #kake #sjokoladekake #oppskrift #lavkarbokake #mat #helg #fredag #fransk #hverdag #glutenfri #laktosefri

 

Marshmallows (lavkarbo)

Hei!

Idag har jeg laget deilige marshmallows med smak av bringebær, som ble kjempegode!  Både konsistens og smak er som vanlige marshmallows og når til og med ungene vil ha mer, så jeg er veldig fornøyd! :) 

Marshmallows med smak av bringebær

( 2 former ca 30 x 20 cm)

 

120 gram frosne bringebær (ca 90 -100 gram bringebærpure)

240 gram sukrin melis (beregn litt ekstra til å drysse i bunnen før du heller marshmallow røren over og til topping)

1 1/2 dl vann

7 plater gelatin

1 stor eggehvite

litt salt

 

Pynt (valgfritt)

sukrin melis, sukkerfri sjokolade eller tørkete bringebær

 

Start med å bløtlegge gelatinplatene i en mugge /skål med kaldt vann. 

Visp (med kjøkkenmaskin) en eggehvite med en liten klype salt i en ren bolle, til fluffy og hvit  skum.

Legg bringebærene i en kasserolle og varm de til kokepunktet mens du rører om. Etterpå legger du de i en sil med en skål under og presser ut bringebærpure ned i skålen. Det skal bli ca 90 - 100 gram pure.

Varm opp 1 1/2 dl vann og sukrinmelis til 120 grader, bruk en steketermometer.

Når sukkervannet er oppvarmet blander du inn gelatinplatene (husk å presse godt ut det kalde vannet av de)  og tilsett den varme bringebærpureen. Hell dette i en tynn stråle inn i den vispete eggehviten mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet. Skru så opp på maks og la maskinen gå til marshmallow røren er  blitt avkjølt og luftig. 

Kle 2 stk fomer (feks lasagneformer)  med bakepapir og et dryss med sukrinmelis og hell  den bløte massen utover, bruk gjerne en slikkepott. La det stå i kjøleskapet eller et annet kjølig sted.

Når overflaten har stivnet litt drysser du over sukrin melis og lar massen stå kjølig  i minst 6-7 timer, gjerne over natten da får de tid til å stivne skikkelig.  Børst vekk overflødig melis og skjær opp i passende stykker.

Marshmallows må oppbevares i plast i kjøleskap. Aller best er de når de ferske, men holder seg fint i ca 5 dager. 

 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #torsdag #kos #lavkarbo #marshmallows #snop #hjemmelaget #helg #hverdag #kos #matfrabunnen #tips #matglede #helse #oppskrift

 

Pai med en sunnere vri

Hei!

Pai er en favoritt her i huset og denne paien med sopp og bacon som jeg laget idag er en litt sunnere variant og smaker i tillegg kjempegodt!  

Viss du har rester er pai også supert å ha med seg som matpakke dagen etterpå :) 

Pai med sopp og bacon

(2 stk pai)

 

Pai skjell:

250 gram smør

130 gram gresk yoghurt eller kesam

1 ts salt

5 dl hvetemel (gjerne økologisk)

3 dl havremel

visst behov: 2-3 ss kaldt vann

 

Eggeblanding:

2 dl melk

3 ss gresk yoghurt

 7 egg (økologisk)

litt salt

pepper

grillkrydder

 

Fyll:

2-3 stk mini paprika

1 pakke sjampinjong sopp

1 pakke bacon i terninger 

revet hvitost til topping

 

Pai-skjellet

Bland ingrediensene i en bolle, og jobb med deigen med hendene eller feks en tre-sleiv til du har en glatt og fin deig.

Legg plast rundt deigen og legg den i kjøleskapet i ca 30 minutt.

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Del deigen i to like store deler. Legg bakepapir under og over deigene og kjevle ut til to  tynne sirkler og legg de over hver  pai form eller kakeform.

Prikk med en gaffel i bunnen og sett de i stekeovnen til forsteking i  10 -15 minutt (bytt om etter ca 5 minutt). Når de begynner å stivne og få litt farge kan du ta de ut av ovnen og tilsette fyllet.

 

Pai-fyllet:

Skjær opp sopp og paprika og stek baconet litt i en stekepanne. Visp ingrediensene  til eggeblandingen godt, og bland inn sopp, paprika og bacon og hell dette oppi pai-skjellene.

Topp paiene med litt hvitost (ønsket mengde).

Sett paiene i stekeovnen  (en i midten og den andre nederst, bytt om etter ca 10 - 15 minutt) og stek  på 200 grader til de begynner å bli gylne og fyllet er fast  (ca 30 minutter).

Server gjerne salat til paiene.

Håper det smaker!

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #middag #pai #sunnere #sunnvri #onsdag #lunsj #høst #sopp #bacon #familie #hverdag 

 

 

Hjemmelaget spicy tomatsuppe med hvitløkchips - enkelt å lage (lavkarbo)

Hei!

Nå som det begynner å bli kaldere ute smaker det ekstra godt med en god og varm suppe i høstmørket, og så er det sååå deilig å sitte inne med tente stearinlys og kose seg med varm suppe når det regner og blåser ute, DET kaller jeg hverdags-lykke om høsten! 

Spicy tomatsuppe med hvitløkchips

 (1 stor eller 2 små porsjoner)

 

1 ss feks olivenolje /kokosolje

1 sjalottløk

1 fedd hvitløk 

1/2 - 1 chili 

1 boks med hakkete tomater (400 gram)

1 ss tomatpure

ca 2 dl vann

1/2 terning  grønnsaks buljong 

ca 1 dl fløte

salt

pepper

søtning (feks sukrin gold)

 

Tilbehør:

hvitløkschips

hvitost /parmesan

ca 1 fedd hvitløk, presset

tørket persille

 

1 kokt egg

Du trenger også en stavmikser eller lignende

 

Tomatsuppe

Stek løk og hvitløk i god olje i en kasserolle, når de er blitt myke tilsetter du chili som er skjært i to og frøene er fjernet.

Tilsett så boksen med hakkete tomater og 1 skje med tomatpure.

La det surre litt før du tilsetter litt og litt vann og fløte etter smak og ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og søtning.

Bruk en stavmikser slik at suppen får en kremet konsistens.

Kok egget.

 

Hvitløkchips:

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær eller rasp osten og lag små hauger med raspet ost (ikke for tykk)  eller en og en osteskive på bakepapir på stekebrett. Press et hvitløkfedd og bre med en kniv eller lignende hvitløk over osten og gjerne et dryss tørket persille før du setter den i ovnen til osten er crispy. 

Server hvitløkchips  og egg som tilbehør til suppen.

Håper det smaker!

 

 

Klem

- Katrine  -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #suppe #høst #lavkarbo #lavkarbosuppe #tomatsuppe #hvitløkchips #lavkarbochips #chips #hverdag 

 

 

Sjokolade rullekake med bringebær mousse (lavkarbo)

Hei!

Dagens oppskrift er rullekake med bringebærmousse som er en kjempegod smakskombinasjon!  Kaken er både rask og lett  å lage noe som passer meg utmerket!

 

Sjokolade rullekake med bringebær mousse

(1 stk)

 

3 store egg

1 1/2 dl sukrin melis eller anna søtning

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver

 50 gram  mandelmel (jeg maler selv)

30 gram kokosmel (jeg maler selv)

2 ss bakekakao

2 ss kaffe (ferdig laget kaffe)

 

Bringebær mousse

3 gelatinblader

260 gram bringebær (jeg brukte frosne)

ca 1 dl sukrin melis eller annen søtning (smak til)

2 dl kremfløte

 

Start med å lage bringebær mousse:

Legg gelatinbladene i en mugge/skål med kaldt vann.

Kok opp bringebær og søtning under omrøring i ca 5 minutter.

Ha bærene over en sil med en skål under og trykk saften ut av bærene. 

Ha bringebær saften over i kasserollen igjen og gi det et lite oppkok.

Press vannet av gelatinbladene som nå er myke og legg de i den varme bringebærsaften, rør godt om. 

Sett dette i kjøleskapet til det har blitt kaldt og stivnet litt.

Når bringebærsaften er stivnet og avkjølt kan du vispe kremfløten til krem, pass på å ikke vispe for mye. Visp så inn den stivnete bringebærsaften.

Og nå har du en ferdig og klar bringebær mousse!

 

Slik lager du rullekaken:

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis, visp lenge. 

Vend inn det tørre og kaffe.

Hell røren over på en langpanne ikledd bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i ca 8 minutter.

Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig.

Hvelv så kaken over på et bakepapir, fjern forsiktig bakepapiret øverst (som kaken ble stekt på). La kaken avkjøles med langpannen over kaken. 

Når kaken er avkjølt fordeler du kremen utover kaken og rull sammen fra den korte siden.

Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.

Håper det smaker!

 

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarborullekake #sjokoladerullekake #bringebærmousse #oppskrift #kake #dessert  #helg #matfrabunnen

God og mettende frokost (lavkarbo)

God søndag!

Våknet til kjempefint vær, så idag blir det en tur ut, tenkte ta en tur til Langegården og kjøpe egg fra de frittgående hønene. 

Legger ved et bilde av frokosten min idag: hadde nemlig to boller igjen fra bollebaksten igår, og de var faktisk like gode idag (de ble oppbevart i en plastpose i romtemperatur), og idag ble det litt "søtt", salt og ost som pålegg. Mandelmelet i bollene holder deg mett lenge, så dette er supert til frokost også! Link til oppskrift finner du under bildet.

Bolle oppskriften finner du HER

Ha en super dag videre!

 

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #søndag #lavkarbo #boller #frokost #lavkarboboller #helg #hverdag #kos 

 

Boller (lavkarbo)

Hei!

Disse bollene ble bare helt nyyyydelige gode, myke og deilige og smaker virkelig som BOLLER selv om de  er lavkarbo! Av denne deigen fikk jeg 7 små boller.  Bollene er kjempegode som de er eller med feks bringebærsyltetøy eller ost.  I noen av bollene hadde jeg hakket sukkerfri sjokolade i også, det anbefales å prøve!

Boller (lavkarbo)

(6-8 stk)

 

1 egg

2 ss sukrin melis

3 ss sukrin gold

2 ss kremfløte

3 ss seterømme

50 gram smør (smeltet)

ca 130 gram lyst mandelmel (beregn litt ekstra)

1 toppet ts bakepulver

2-3 ss psyllium /fiberhusk

4  ts kardemomme

1 liten klype salt

Eventuelt litt hakket sukkerfri  (ca 80 gram) sjokolade til å ha i bollene

 

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og sukrin til eggedosis.

Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, salt og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk. 

Tilsett mer mandelmel viss bolledeigen blir veldig våt og klissete. 

Rull boller og stek på bakepapir midt i stekeovnen i ca 20 minutt.

De er aller best ferske!

Håper det smaker!

 

God helg!

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #lavkarbo #matglede #tips #lavkarboboller #lavkarbokos #kosemat #helg #oppskrift #mattips #inspirasjon #lørdag #helgekos #matfrabunnen

 

Mine topp 5 lavkarbo dessert/ kake oppskrifter

God fredag!

Ja, en kan jammen leve godt og kose seg med masse god mat med lavkarbo kost også - det  er sikkert og visst!

Her kommer  mine topp 5 lavkarbo dessert og kake oppskrifter til helgen. Av alle disse oppskriftene var den gule kaken den som var aller mest populær og jeg fikk mest skryt fra leserne mine, flere har laget den og sier dette var den beste kaken de har smakt! Dette blir jeg utrolig glad for å høre! <3 

 

Den gule kaken

Sjokoladekake i en kopp

Gresskarmuffins

Tilslørte bondetupper 

Hvit fudge 

Fant du noe som fristet?

Håper det smaker!

 

God helg!

 

Klem 

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #kake #desserter #mat #mattips #oppskrift #matblogg #lavkarbokake #helg #lørdag #høst #kos 

Minipaier (lavkarbo)

Hei!

Minipai er supert å ha med seg  til lunsj, og de er like god varm som kald. Jeg har blant annet  i denne oppskriften mandler, sesamfrø og grillkrydder  slik at mandelsmaken ikke skal være så fremtredende. Du kan også bruke denne oppskriften til å lage en middelsstor pai istedet for 10 små.

 

Minipaier

ca 10  stk paiskjell eller en middelsstor

ca 210 gram finmalt mandelmel

1 ss sesamfrø

2 ts psyllium /fiberhusk

l1 liten ts salt

ha gjerne 1-2 ts grillkrydder   eller annet krydder du liker

2 ss smør

1 egg

 

Paifyll 

2 egg

1 dl fløte

1 liten ts salt

3 ts revet parmesanost

krydder: feks grillkrydder, persille, timinan osv

bacon i terninger, forstekt 

ca 6 stk små sjampinjong sopp skjært i skiver

litt revet parmesanost til topping

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Bland deigen raskt med en skje til en litt klissete men fast deig, tilfør mer mandelmel dersom deigen er veldig våt. Smør formene (bruk gjerne silikonformer eller metallformer)  og ta en liten kule med deig i hver form, og trykk deigen oppover sidene, et tynt lag ca 0,5 cm  tykt. 

Forstek pai-skjellene på 170 grader  midt i ovnen i ca 10 minutt.

Lag fyllet: Visp egg og fløte sammen med salt og krydder. Hell oppi paiskjellene og topp med bacon, skivet sopp og revet parmesan ost.

Sett inn i ovnen igjen for steking til fyllet har stivnet (ca 20 minutt, men følg med så de ikke blir svidd!) . Legg gjerne et aluminiumsfolie eller bakepapir over for å unngå at toppen svir seg. La de stå et par minutter på kjøkkenbenken før du løsner de forsiktig fra formen.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #minipai #lavkarbopai #matblogg #oppskrift #hverdag  #hverdag #torsdag #helse #livsstil #mat #kosthold #lunsj #lavkarbolunsj

Den beste soppsuppen (lavkarbo) - en smak av høst!

Hei!

Nå som det er høst smaker det deilig med varm suppe og dagens suppe er en lavkarbo soppsuppe med bacon og ostechips som smakte helt nyyyyydelig! Idag er en sånn kald og klar høstdag her i Bergen - perfekt å kose seg med suppe!

Soppsuppe

(1 porsjon)

 

130 gram sjampingjong sopp

1 ss smør

1 sjalottløk

1 fedd hvitløk

ca 2 dl vann 

2 dl fløte

1/2 grønnsaksbuljong terning

35 gram skrellet jordskokk (kan sløyfes) (= ca 3,4 gram karbo) OBS: bruk mindre vann visst du ikke har jordskokk i suppen.

30 gram revet parmesan ost

1 stor ss phiadelphiaost

litt salt (etter smak)

pepper

persille, finhakket eller tørket til topping

 

Tilbehør

ca 40 gram bacon i feks terninger

rømme

ostechips (oppskrift finner du HER)

 

Du trenger også en stavmikser for å få en kremet suppe.

 

Start med å steke sjalottløk i ca 4 deler sammen med et fedd hvitløk i en spiseskje smør. Du trenger ikke skjære opp ingrediensene i veldig små deler da du skal bruke en stavmikser mot slutten av koketiden.

Tilsett renset sopp som den er og jordskokk delt opp i ca 4 deler. Tilsett så fløte, litt vann, phiadelphiaost og parmesan. La det småkoke til jordskokken er mør (ca 15- 20 minutt)

Bruk så en stavmikser og mos alt til en jevn og fin suppe. Smak til med litt salt og pepper, eventuelt spe med mer fløte eller vann for å få den ønskete konsistensen på suppen.

Stek bacon og lag ostechips visst du ønsker det.

Jeg har her toppet suppen med stekte baconterninger, ostechips, rømme og et dryss av finhakket persille.

Håper det smaker!

 

Ha en fin høstdag!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #soppsuppe #sopp #suppe #lavkarbo #lavkarbosuppe #lavkarbosoppsuppe #høst #kremetsuppe #hverdag #mattips #matfrabunnen

 

DIY: Lag en høst-bukett!

Hei!

Igår laget jeg sammen med minstemann en høst-dekorasjon /høst-bukett som er veldig enkel å lage, og det beste av alt: denne varer lenge!

For å lage en høst-bukett trenger du:

Silkeblader (fåes kjøpt hos bla. annet Nille)

Et par grener (så mange som du måtte ønske)

Limpistol

 

Start med å lime på baksiden på bladet og trykk bladet mot en gren til det er limt fast. Fortsett slik til alle bladene er limt på grenene.

Da har du en fin høst- bukett!

Ha en fin dag!

 

 

#dekorasjon #spisogspar #blogg #høst #høstdekorasjon #blader #bilder #foto #hverdag #høstblader #pynt #bordpynt #DIY #lageselv #hjemmelaget 

Sjokoladekake i kopp (lavkarbo) på en tirsdag!

Hei!

Dagens oppskrift er sjokoladekake i kopp som er en superrask kake som kan stekes i kopp i mikroen. Men nå har ikke jeg mikro her hjemme så da ble det stekeovnen på meg, det tar litt lengre tid, men allikevel verdt det - dette er en kjempegod sjokoladekake når en er fysen på noe søtt og godt! Jeg toppet kaken  idag med mandelsmør og vispet krem! 

Sjokoladekake i kopp

(1 porsjon)

💗

1 økologisk egg

2 ss sukrin gold (eller annen søtning)

1 ss rømme

1 ss bakekakao

1 ss mandelmel

1 ss kokosmel

1/2 ts bakepulver

1/2 ts vaniljepulver

en liten klype salt

(Et lite tips: du kan også ha hakket sukkerfri sjokolade i kaken og /eller raspet appelsinskall)

 

Visst du ikke har mikrobølgeovn (som jeg) så sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Start med å vispe egg og sukrin/ søtning til eggedosis (ca 10 minutt).

Bland inn rømmen, pass på at du ikke "slår ut" luften av eggedosisen.

Tilsett så alt det tørre og sikt det forsiktig inn i røren.

Hell kakerøren i en kopp og stek kaken i mikroen i ca 2-3 minutt - følg nøye med!

Eller du kan ha røren i en ildfast liten form og steke i ovnen i ca 20 minutt. 

Kaken kan gjerne være "litt rå" i midten, men jeg stekte den helt ferdig og kaken fikk en luftig og fin konsistens. Sjekk med en kakestikke /grillpinne til du har ønsket konsistens.

 

Jeg toppet kaken i dag med  mandelsmør (oppskrift finner du HER) og vispet krem - det smakte helt nyyyydelig synes jeg!

 

Håper det smaker!

 

Klem 

- Katrine -

 

Ha en super dag!

💗💗💗

#spisogspar #blogg #matglede #tips #kake #lavkarbokake #kakeikopp #lavkarbosjokoladekake #oppskrift #rask #godt #søtt #mattips #hverdag #raskkake #tirsdag

 

 

Chiapudding med mandelsmør (lavkarbo)

Hei!

Chiapudding med mandelsmør er en super start på dagen eller et godt og mettende mellommåltid/ lunsj. Det fine med mandelsmøret er at metthetsfølelsen varer mye lengre.  Jeg har toppet chiapuddingen med nyrørte bringebær søtet med sukrin melis - min favoritt!

Chiapudding 

(1 porsjon)

 

2 dl kokosmelk

2 ss chiafrø

smak til med søtning, feks sukrin melis

 

mandelsmør finner du oppskrift på HER.

 

Miks med en gaffel frø og kokosmelk og smak til med søtning. 

Ha mandelsmør i bunnen på et glass, så heller du chia og kokosmelk over og setter det i kjøleskapet til det er stivnet, det tar minst 2 timer, la det gjerne stå over natten.

Før servering kan du ha nyrørte bringebær med søtning på toppen og du har et deilig og mettende måltid. 

 

Håper det smaker!

 

Klem 

- Katrine - 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #chiapudding #lavkarbo #mandelsmør #mandag #frokost #ukestart #lunsj #måltid #mat #hverdag 

Mandelsmør

Hei!

Det er mandag og  ukestart, og dagens oppskrift er mandelsmør som smaker helt nydelig - det er kjempegodt til pannekaker og vafler eller sammen med for eksempel cottage cheese eller gresk yoghurt. Det kan også brukes i kaker eller som fyll i konfekt - the sky is det limit! Idag hadde jeg det til chiapudding - oppskrift på det  kommer senere. 

Mandelsmør

(en liten porsjon)

 

100 gram mandler

en liten klype salt

1 ts sukrin gold (kan sløyfes)

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

 

Sett stekeovnen på 180 grader.

Legg mandlene utover et bakepapir på en stekeplate.

Sett mandlene midt i ovnen i ca 10 - 12 minutt.

Når de er ferdig ristet har du de over i en blender og la maskinen gå til de blir til mel og videre til fettet begynner å komme ut av mandlene. Tilsett nå salt og eventuelt sukrin og kanel. La blenderen kjøre til du har fått mandelsmør. 

Håper det smaker!

 

 

Klem 

- Katrine-

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #mandelsmør #lavkarbo #mat #mandler #oppskrift #hjemmelaget #mandag #hverdag 

 

Gresskar muffins - lavkarbo

God søndag!

Har du smakt gresskar muffins før? Det minner mye om gulrot, men inneholder nesten ingen karbohydrater, kun 1,7 karbo pr 100 gram i forhold til gulrot som inneholder 6,7 karbo pr 100 gram (ifølge matvaretabellen). Disse ble kjempegode <3

Gresskar muffins

(10 - 12 stk)

2 egg

3 ss sukrin melis/gold eller annen søtning

2 ts kanel

1 ts vaniljepulver

30 gram kokosmel

60 gram mandelmel

60 gram gresskar, revet

0,5 dl rømme

 

Visp egg og søtning til en luftig eggedosis (ca 10 minutt)

Fjern skallet på 60 gram gresskar og rasp det harde oransje kjøttet på et rivjern.

Bland sammen det tørre. 

Bland inn rømme i eggedosisen, så blander du revet  gresskar, og tilslutt  det tørre.

Smør med litt smør miffinsformene før du har røren i. Ha røren i muffinsformer.

Stek på 170 grader midt i stekeovnen, i ca 20- 30 minutter. (legg gjerne aluminiumsfolie eller bakepapir på toppen). Sjekk med en kakestikke om de er ferdige.

 

Ostekrem

150 gram phiadelphiaost

1 stor ss smør

4- 5 ss sukrinmelis (etter smak)

1 liten ts vaniljepulver

 

Bland ingrediensene i en mikser og smør/ sprøyt  med en sprøytepose på  (avkjølte) muffinsene.

 

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar#blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #kosthold #mattips #oppskrift #matfrabunnen #hjemmelaget #gresskar #nuffuns #kake #søndag 3helg #høst 

 

 

 

 

Mine topp 5 lavkarbo dessert/ kake oppskrifter

God lørdag!

Solen skinner  idag fra skyfri himmel - og det er lenge siden sist! Før jeg går ut for å nyte dagen  vil jeg dele mine topp 5 lavkarbo dessert og kake oppskrifter som er noe en kan kose seg med nå i helgen :)

Finner du noe som frister?

Minipavlova

Sjokolademuffins

Sukkerfri sjokolade med bringebærgele

Proteinbarer

Sjokoladekjeks

 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #lavkarbodessert #lavkarbokake #mat #helg #lørdag #søndag #høst #sol #

Hjemmelaget granola (lavkarbo)

Hei!

Så var det fredag igjen og helgen står for tur. I dag startet dagen med hjemmelaget granola som  jeg liker å knaske på akkurat som den er, men er også supergod sammen med for eksempel cottage cheese eller gresk yoghurt og nyrørte bringebær. 

 

 

Granola (lavkarbo)

100 gram hasselnøtter

100 gram mandler

50 gram kokosstrø

50 gram sesamfrø

en liten klype salt (gjerne maldon salt)

2 ss sukrin gold eller annen søtning (etter smak)

1-2 ss fiber sirup gold (etter smak)

ca 0,5 dl vann

1 ss kokosolje

 

Sett ovnen på 180 grader (over og under varme)

Ha nøtter og mandler i en blender og hakk de til ønsket størrelse.

Bland sammen i en bolle nøtter. mandler, kokosstrø, sesamfrø, salt, sukrin gold (eller annen søtning) og vann.

Legg granolaen på bakepapir i en ildfast form og sett midt i stekeovnen i ca 15 - 20 minutter. Følg med og rør litt om innimellom.

Når de begynner å bli gylne og du kjenner duften av granola  så er de ferdige! 

La de stå å avkjøles helt før du heller det over på krukke.

Oppbevares i romtemperatur.  

 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #granola #hjemmelaget #mattips #hjemmelagetgranola #lavkarbo #lavkarbogranola #hverdag #helg #frokost #lunsj #kveldsmat #lavkarbofrokost #lavkarbolunsj #fredag #fredag13 #høst 

 

 

Mandelgrøt (lavkarbo)

Hei!

Mandelgrøt er en god og mettende grøt som holder deg stappmett i flere timer, og passer dermed bra for eksempel til frokost, før trening eller som kveldsmat.

Idag oppdaget jeg til min forferdelse at jeg nesten var tom for mandler da jeg skulle lage meg grøten, heldigvis hadde jeg hasselnøtter så idag ble det halvparten mandler og halvparten hasselnøtter  og det også ble veldig godt, men litt mer "nøtte-aktig" på smaken!

Til denne grøten kan du fint bruke den væske du ønsker jeg har valgt halvparten melk og fløte, men du kan feks bruke bare fløte (for minst karbo) eller bare melk visst du heller vil det, eller halvparten fløte og vann, eller mandelmelk for å nevne noe.

Mandelgrøt

(1 porsjon)

 

50 gram mandelmel (eller 25 gram mandelmel og 25 gram hasselnøttmel, jeg maler det selv)

1 ss smør

1 - 2 ts sukrin gold (etter smak)  eller annen søtning

litt salt (en liten knivspiss)

ca 1 dl melk (beregn litt ekstra)

ca 1 dl fløte (beregn litt ekstra)

 

Kok opp mandelmel, melk, fløte, smør, salt og søtning mens du rører, la det småkoke under omrøring i ca 10 minutt, spe eventuelt med mer melk eller fløte visst grøten blir for tykk.

Server for eksempel med kanel, søtning og smør, eller med nyrørte bringebær som jeg hadde i dag!

Håper det smaker!

💗

Ha en super dag!

 

Klem

- Katrine- 

 

💗💗💗

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #lavkarbogrøt #mandelgrøt #fløyelsgrøt #mat #oppskrift #tips #torsdag #sunt #godt #hverdag #frokost #lunsj #kveldsmat 

 

Mine topp 4 frokost og lunsj tips (lavkarbo)

Hei!

Idag vil jeg dele noen frokost eller lunsj / mellommåltid tips som alle er lavkabo. 

Ungene har høstferie og vi bor i byen "på hytten"  :) (en leilighet, altså, som vi får låne av og til).  Vi trives så godt i byen, igår var vi på Ado og svømte (mest lek) i bassenget, og idag blir det kino. Regn og ruskevær her i Bergen idag også, og jeg som ikke tok med regnjakke, hverken til meg eller ungene!

Ha en fin dag videre!

(Finner du noe som fristet under her?)

Omelettmuffins

Chiapudding

Bringebærsmoothie

Smoothies kan gjøres enda mer mettende med feks chiafrø eller om du tilsetter en avokado i smoothies.

Agurk sandwich

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #lavkarbo #lunsj #frokost #lavkarbolunsj #lavkarbofrokost #hverdag #onsdag #høst #høstferie #Bergen #barn #familie 

Mini-pannekaker (lavkarbo)

God tirsdag!

En kan leve godt med lavkarbo-kost også, og disse lavkarbo mini-pannekakene smaker kjempegodt med rømme og  friske bær eller nyrørt syltetøy som tilbehør.

Dette smaker bare helt nydelig!



 

Lakarbo mini pannekaker

(ca 8 små pannekaker)

 

ca 2 dl mandelmel

2 økologiske egg

ca 2 dl kokosmelk

1 ts psyllium

2 ts sukrin gold

 

Visp ingrediensene sammen til en litt tykk røre,  og stek på en takke, eller en stekepanne i gjerne  litt smør.  

Snu kaken når  siden opp er tørr. 

Server med nyrørt syltetøy og nyyyyyt!

💗



 

💗

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #mandelmel #lavkarbo #hverdag #helg #uke #bilde #foto #mamma #oppskrift #lavkarbopannekaker #mat #oppskrift #mandelpannekaker #sunt #godt 

Lavkarbo taco med ostechips

Hei!

Nå er det høstferie i Bergen, og regnet høljer ned! Men kan vel ikke klage da vi har hatt sol og fint vær i flere dager nå :D 

Dagens middagstips er lavkarbo taco med ostechips. Dette er en super-enkel måte å lage lavkarbo taco på, og som både metter og smaker kjempegodt! Enklere enn dette blir det vel ikke!

Lavkarbo taco

( 8 porsjoner)

 

2 stk kjøttdeig

tacokrydder (gjerne hjemmelaget)

 

"Taco-skjell"  

1-2 stk hjertesalat,  8 stk litt store salatblader

 

Salat

ca 10 - 15 stk cherrytomater

1 agurk

1 paprika

1 sjalottløk eller salatløk

 

Tilbehør

rømme

tacosaus/ salsa

 

Spicy guacemole

2 stk  avokado

1 fedd hvitløk

1 lime

1 chili

salt

pepper (kan sløyfes)

hjelpemiddel: stavmikser eller blender

 

Ostechips

hvitost

krydder, gjerne persille eller tacokrydder

Fremgangsmåte finner du HER.

 

Start med å steke kjøttdeig, og når det er ferdigstekt krydrer du med salt og tacokrydder.

Fjern den nederste delen av salatbladene, skyll de og legg gjerne utover et fat. Bladene skal brukes som tacoskjell.

Lag en salat av feks agurk, tomat, paprika og løk.

Lag ostechips.

Lag guacemole: skjær avokadoene i to og fjern stenen, ta innmaten ut og ha det i en blender, du kan også bruke en stavmikser.  Skjær chili  på langs og fjern stenene legg det røde sammen med avokado-kjøttet sammen med et fedd hvitløk og saften av en lime. Mos med en blender/ stavmikser og smak til med salt og eventuelt pepper. 

Da er maten klar for å nytes!

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #middag #taco #lavkarbo #lavkarbotaco #mat #oppskrift #hverdag #tirsdag

Super-egg! Mine topp 4 eggende oppskrifter (lavkarbo)

Hei!

Så  var det mandag og ny uke, og idag har jeg samlet mine topp 4 egg-oppskrifter :D En kan lage utrolig mye forskjellig med egg, og ikke minst spiller egg en viktig rolle i  et lavkarbo kosthold. Egg er jo rene supermaten!

 

Omelettrull

Omelettrull er min favoritt, og ikke minst kjempelett å lage!

Omelettmuffins

Disse er supre i matpakken!

Speilegg med en vri

Speilegg er fantastisk godt og gjerne med ost og skinke og en deilig salat til.

  Ovnstekt avokado og egg

Tro det eller ei, men disse avokadoene har vært i stekeovnen og var like grønne og fine etter at de var stekt! Dette smakte NYDELIG!

 

Ha en super ukestart!

 

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #kosthold #lavkarbo #egg #mattips #eggtips #hverdag #høstferie #høst #oktover 

Tilslørte bondetupper (lavkarbo)

Hei!

Den norske høsten byr på så mye godt, blant annet plommer som jeg idag har laget dagens dessert med. For noen uker siden laget jeg "Tilslørte bypiker" med epler som jeg laget en lavkarbo versjon av oppskrift finner du HER. Men spiser du strikt lavkarbo kan du istedet bruke feks rabarbra som inneholder lite karbohydrater. 

Her kommer en liten oversikt over hvor mye karbohydrater de forskjellige alternativer (nevnt her) inneholder (hentet fra matvaretabellen.no) :

Plommer inneholder 9,3 gram karbohydrater pr 100 gram.

Epler inneholder 10 gram karbohydrater pr 100 gram.

Rabarbra inneholder 1,9 gram karbohydrater pr 100 gram.

Tilslørte bondetupper

(2 porsjoner)

300 gram plommer (uten sten), gjerne røde

1 dl sukrin gold eller annen søtning

1/2 dl vann

1/2 ts kanel (kan sløyfes)

 

skivete mandler

 

1 1/2 dl kremfløte

 

Fjern stenene i plommene og skjær de i biter og legg de i en kasserolle med 1/2 dl vann og søtning eventuelt litt kanel. Kok plommene på middelshøy varme til de er møre.

Sett plommene til avkjøling og visp kremfløten til krem.

Dander plommene, krem og mandler i glass og server!

 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine  -

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbodessert #dessert #tilslørtebondepiker #tilslørtebondetupper #helg #lørdag #søndag #lavkarbopiker  

 

 

Gul kake (lavkarbo) til helgen

Hei!

Denne gule kaken (suksess kake) er bare sååå god og bytter en sukker med annen søtning som feks sukrin så blir det en litt sunnere versjon som kan den nytes med bedre samvittighet også på mørke høst dager.  Denne kaken skal vi kose oss med i helgen!

Gul kake/suksess terte

4 eggehviter

100 gram sukrin melis

150 gram mandel mel (malte mandler)

1 ts bakepulver

 

Gul krem

6 eggeplommer

100 gram sukrin melis

2 dl fløte

2 ts vanilje pulver 

170 gram smør

 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit.

Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver).

Hell røren i en kakeform ca 20 dm og sett midt i ovnen i ca 20 minutt. Kjekk med en kakestikke om kaken er ferdigstekt.

 

Så lager du den gule kremen: Start med å ha 6 eggeplommer i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.

La dette  få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.

Nå kan du vispe smøret til  det blir hvitt.

Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt  avkjølt)  i smøret.

TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen  noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.

Legg den gule kremen  utover kaken.

Pynt gjerne med litt raspet sjokolade.

 

Håper det smaker!

 

GOD HELG! 

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #oppskrift #tips #helg #lavkarbo #lavkarbokake #suksesskake #gulkake #mattips #lørdag 

 

 

Sukkerfri hvit fudge

Hei!

 Jeg hadde så lyst på fløtekarameller og  etter å ha snoket litt rundt på nette fant jeg noen oppskrifter på nettopp dette. I fjor laget jeg fudge med peanutter og bringebær på toppen- det ble veldig godt, men jeg noterte ikke ned oppskriften, så nå fant en oppskrift hos Caroline Berg Eriksen som jeg ble inspirert av, men jeg hadde ikke sukrin gold så da ble det sukrin melis istedet - og hjelpes dette ble søtt og godt! ADVARSEL: det er vanskelig å stoppe å spise de....! 

Hvit fudge

(ca 12-14 biter)

 

100 gram smør

2 dl kremfløte

3 ss sukrin melis, for brune fudge bruk sukrin gold

skivete mandler

maldon salt

 

Start med å smelte smøret.  Når smøret er smeltet tilsetter du fløten som røres inn. Bland inn sukrin mens du rører og gir det et lite oppkok. Skru ned varmen og rør hele tiden til den begynner å bli tykk og  litt seig.  Legg skivete mandler på et bakepapir i en liten brødform. Hell så over fudgen i  formen  og dryss over mandler og gjerne litt maldonsalt og sett det i kjøleskapet til det er helt stivnet, det vil ta noen timer så den bør helst stå over natten.

Oppbevar i kjøleskapet, eller nytes med en gang.

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #mat #lavkarbo #fløtekarameller #hverdag #helg #sukkerfri #godt #søtt #matfrabunnen #lavkarbokaramell #torsdag

 

 

Vanilje og bringebær muffins (lavkarbo, glutenfri og laktosefri)

Hei!

Igår lagde jeg sjokolademuffins (lavkarbo) som ble kjempegode, oppskrift på de finner du HER, og i dag hadde jeg lyst å lage vaniljemuffins med bringebær i da jeg hadde en eske med ferske bringebær som måtte spises før de ble for gamle. Det er så moro å eksperimentere og lage sunnere alternativer av mat, og en kan lett lage mye godt uten mel og sukker. 

Vanilje og bringebærmuffins

(12 stk)

3 egg

1 1/2 dl sukrin melis (eller annen søtning)

2 ts bakepulver

2 ts vanijepulver

50 gram mandelmel 

40 gram kokosmel 

Bringebær (minst 1 stk til hver muffins)

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis.

Sikt resten av ingrediensene inn i eggedosisen. 

Smør litt smør i formene (i bunnen og oppover kantene) og  hell røren over i muffinsformer og  stikk nedi røren 1 -3 stk bringebær. Sett dette midt i stekeovnen i ca 15 - 20 minutter. Sjekk med en kakestikke/ grillpinne om de er gjennomstekte. 

Nytes som de er, eller toppes  med  krem/ smørkrem og gjerne friske bær og et dryss med sukrin melis.

De er aller best ferske!

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #muffins #lavkarbo #lavkarbomuffins #lavkarbovaniljemuffins #dessert #kake# glutenfri #melkefri #laktosefri #bringebærmuffins #bringebær #hverdag #tirsdag 

Sjokolademuffins (lavkarbo, gluten og laktosefri) på en mandag!

Hei!

Disse lavkarbo muffinsene som er i tillegg  uten melk og mel  er superlett å lage og smaker så å si helt som vanlige muffins.

Tips: De kan fryses og tas opp når en er fysen på noe søtt og godt:)

Sjokolademuffins

(ca 7 stk)

3 egg

1 1/2 dl sukrin melis (eller annen søtning)

2 ts bakepulver

2 ts vanijepulver

50 gram mandelmel (1 dl)

30 gram kokosmel (1/2 dl)

2 ss bakekako

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis.

Sikt resten av ingrediensene inn i eggedosisen. 

Hell røren over i muffinsformer og sett midt i stekeovnen i ca 15 - 20 minutter. Sjekk med en kakestikke/ grillpinne om de er gjennomstekte. 

Nytes som de er, eller toppes  med  krem/ smørkrem og gjerne friske bær og et dryss med sukrin melis.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #muffins #lavkarbo #lavkarbomuffins #lavkarbosjokolademuffins #dessert #kake# glutenfri #melkefri #laktosefri

 

En herlig høst tur med min nye favoritt jakke

Hei!

Igår ble det en tur til Langegården med familien. Vi hadde egentlig tenkt å kjøpe egg, men de var utsolgt, men de serverte betasuppe og pannekaker så da ble skuffelsen over eggene fort glemt, haha! 

 Så mye regn som det er her i Bergen så er det et MUST å ha regnjakke -  og gjerne flere i forskjellige farger da dette er en jakke man bruker MYE! Denne  her er min nye favoritt regnjakke, jeg elsker passformen og fargen og at den er så myk og behagelig å ha på. 

Regnjakken finner du HER

En sjarmerende og fotogen gris :) Vet ikke om dette er Kurt eller Erna....? (som de to grisene heter)

Nydelig utsikt over til slottet som ser litt ut som et eventyrslott herfra :D 

Sauer er kjekke dyr som det ble en del fotografering av :)

Måtte jo ta et bilde av denne staselige hesten!

Betasuppen var kjempegod!

 

 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #utpåtur #tur #Langegården #regnjakke #HellyHansen #Bergen #høst #bondegård

myTaste.no