hits

november 2017

Kremet gulrotsuppe (lavkarbo)

Hei!

Dette er en av mine favoritt supper - uten tvil! Denne gulrotsuppen  har en deilig smak av blant annet ingefær og chili ( - ja, jeg elsker spicy supper, spesielt nå som det er så kaldt :) Dette er en super måte å varmen igjen i kroppen på! ) 

Kremet gulrotsuppe

(1 porsjon)

ca 160- 200 gram gulerøtter skjært i biter (ca 6 karbo i gulrøtter pr 100 gram)

1/2 - 1 sjalottløk i skiver

1/2 fedd hvitløk

ca 1/3  chili (kan sløyfes) - del i to og fjern frøene!

ca 5 gram ingefær

2 dl vann

 2 dl fløte

1/2 grønnsaksbuljong terning

salt (etter smak)

pepper (etter smak)

Topping:  litt fløte eller creme fraishe og litt persille

Du trenger også en stavmikser eller blender

 

Surr løken litt i en kasserolle til den blir myk før du har resten av ingrediensene oppi.

la det småkoke under omrøring i ca 15 minutter til alt er mørt. Så bruker du en stavmikser eller har alt over i en blender for å mose alt til en kremet suppe,

Server gjerne suppen med deilig lavkabo foccacia, oppskrift finner du HER:

 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #suppe #middag #godt #mettende #gulrot #gulrotsuppe #lavkarbo #lavkarbosuppe  #hverdag 

 

Foccacia (lavkarbo)

Hei!

Dette hjemmelagete foccicia - brødet smakte helt nydelig, og var perfekt tilbehør til gulrotsuppen (oppskrift på den kommer senere idag)

Brødet er glutenfritt og inneholder lite karbohydrater,  selv om det er laget med "alternative" ingredienser ble det  både luftig og god på smak!

Foccacia

( 1 brød )

ca 100 gram finmalt sesam-mel

4 egg

90 gram phiadelphiaost

1/2 dl fløte

1 1/2 ss fiberhusk

1 1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts sukrin gold eller annen søtning

 

sorte oliven (mengde etter ønske)

olivenolje

havsalt

oregano eller andre urter

 

Sett stekeovnen på 175 grader (over og under varme)

Ha alle ingrediensene (ha olivene i tilslutt) i en kjøkkenmaskin og la den kjøre til alt er blandet godt sammen. Tilsett så oppskjærte oliven, spar gjerne litt til topping også. Hell den litt seige røren over i en  form, jeg brukte en kakeform str: 20 cm. 

Dryss litt havsalt over og gjerne oregano eller anndre urter, og hell litt olivenolje over tilslutt.

Sett foccacian midt i ovnen i ca 40 minutter.

Håper det smaker!

 

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #foccacia #lavkarbo #brød #lavkarbofoccacia #lavkarbobrød #matfrabunnenav #hverdag #matblogg 

 

 

Småkaker med gult fyll (lavkarbo)

God søndag!

Mamma-mia  (!) disse småkakene fylt med gul krem ble bare helt fantastisk gode, de er i tillegg uten sukker og hvetemel  (glutenfrie) og inneholder dermed svært  lite karbohydrater :) Disse kakene kan fint fryses også, før servering kan de først tines på kjøkkenbenken  ;) 

Gule småkaker

(ca 7 stk)

4 eggehviter

100 gram sukrin melis

150 gram mandel mel (malte mandler)

1 ts bakepulver

 

Gul krem

4 eggeplommer

1 egg

100 gram sukrin melis

2 dl fløte

2 ts vanilje pulver 

170 gram smør

 

Sett stekeovnen på 175 grader.

Ha 4 eggehviter (ta vare på eggeplommene som skal brukes i den gule kremen)i en ren bolle og visp til den er blitt fluffy og hvit.

Bland inn forsiktig det tørre (sukrin, mandelmel og bakepulver).

Ha røren over i en sprøytepose. Ha bakepapir på en stekeplate og  sprøyt ut små sirkler  (ca 14 stk) ut på papiret.

Sett  midt i stekeovnen i ca 20 minutt.

 

Så lager du den gule kremen: Start med å ha 4 eggeplommer pluss et egg  i en tykkbunnet kasserolle sammen med fløte, vanilje og sukrin.

La dette  få et lite oppkok til det begynner å tykne mens du rører hele tiden. Sett det så et kjølig sted for å avkjøles.

Nå kan du vispe smøret til  det blir hvitt.

Pisk så inn den gulekremen (som nå er helt  avkjølt)  i smøret.

TIPS:Er den veldig flytende så kan du sette kremen  noen timer i kjøleskapet så vil den tykne.

Legg den gule kremen (bruk gjerne en sprøytepose)  utover kakene.

Pynt gjerne med litt smeltet sukkerfri sjokolalade på toppen.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #gulkake #suksessterte #lavkarbokake #tips #oppskrift #hverdag #helg #småkaker

Fiskegrateng /fiskeform (lavkarbo)

Hei!

Igår laget jeg fiskegrateng eller fiskeform med hvit fisk, chili, og masse deilige grønnsaker. Dette ble en kjempegod smaksopplevelse, dessverre ble ikke bildene så fine, jeg får prøve å ta bedre bilder neste gang :) 

Fiskegrateng/ fiskeform

(ca 6 porsjoner)

 

400 gram hvit fisk feks torsk, sei eller steinbit

1/2 brokkoli

1/2 blomkål

1 gulrot

1/2 chili

1 ramsløk

1 fedd hvitløk

 

Hvit saus

2 dl fløte

3 ss phiadelphiaost

2 egg

salt

1/2 ts malt  muskat

 

Topping:

ca 60 gram Bacon gull

revet hvitost (ønsket mengde)

 

Bruker du frossen fisk er det lurt å tine den først.

Start med å vaske og skjære opp grønnsakene. Skjær chillien på langs og fjern frøene før du finhakker den. Press hvitløken.

 

Visp sammen smøreost og fløte, salt og muskat i en kasserolle på middelshøy varme, det skal kun varmes opp, ikke koke. Tilsett et og et egg mens du visper.

Legg så fisk skåret  i terninger og grønnsaker i en ildfast form og hell sausen over.

Ha Bacon gull i en blender og mos det godt før du strør det sammen med revet hvitost (ønsket mengde) over det hele tilslutt.

Sett fiskegratengen/fiskeformen midt i stekeovnen  for steking i ca 40 minutter til alt er mørt.

Server gjerne med en salat til.

Håper det smaker!

God helg videre!

 

Klem

 - Katrine -

 

 

 

 

 

#spisogspar #fiskegrateng #lavkarbo #matglede #tips #helg #mattips #middag #lavkarbofiskegrateng #lavkarbomiddag #fisk #oppskrift #matfrabunnenav #grønnsaker #fiskeform

 

 

 

Bringebær surprise - en lavkarbo dessert

Hei!

Fikk så lyst å lage en lavkarbo versjon av en dessert ved navn "Bringebær surprize" sett i Coop sitt magasin, som tenkt så gjort, og her kan du lese min versjon av denne desserten som forresten ble kjempegod, og skal så absolutt lages igjen!

Bringebær surprise

(2 porsjoner)

ca 45 gram mandelmel / malte mandler, jeg maler selv

1 ts kanel

ca 1-2 ss sukrin gold, eller annen søtning (etter smak)

ca 100 gram frosne bringebær

ca 2 ss sukrin gold, eller annen søtning

1 dl kremfløte

ca 1 ts vaniljepulver

2 ts sukrin melis (eller annen søtning)

Topping: bringebær og skivede mandler

 

Start med å varme malte mandler, kanel og søtning  i en stekepanne på middelshøy varme mens du rører. Pass på så det ikke svir seg.

Sett det tilsides når det får en lett gyllen farge.

Ha frosne bringebær og søtning i en kasserolle som varmes opp under omrøring. Når det begynner å småkoke tar du det av varmen for avkjøling.

Visp fløten til krem og smak til med vanilje og eventuelt søtning.

Gjør klar desserten rett før servering. Finn frem glass eller skåler og legg lagvis malte mandler, rørte bringebær og krem. Topp gjerne med friske bringebær og malte mandler.

Håper det smaker!

 

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #dessert #bringebær #lavkarbo #lavkarbodessert #hverdag #torsdag 

 

Fiskepinner, lavkarbo

Hei!

Disse fiskepinnene ble kjempegode og forsvant på et blunk!  Super-enkle å lage er de også :) 

Fiskepinner

(ca 10 stk )

400 gram hvit fisk, sei eller torsk uten skinn og ben.

ca 10 gram mandelmel

ca 10 gram sesammel

ca 1/2 ts salt

ca 80 gram Bacongull

2 små egg

 

Sett stekeovnen på 200 grader

Tin fisken og skjær i passende fiskepinne-stykker.

Finn frem 3 skåler.

 I skål 1 blander du salt,  mandel og sesammel.

I skål 2 visper du eggene.

Knus Bacongull i en blender og ha dette i skål 3.

Dypp så fiskestykkene i først mel, så egg og tilslutt i most Bacongull.

Legg fiskestykkene på stekeplate med bakepapir og sett midt i stekeovnen i ca 20 minutter. 

Server feks med rømme og hvitløksdressing og en salat til.

 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #middag #lavkarbo #fiskepinner #hjemmelaget #matfrabunnenav #lavkarbofiskepinner #hverdag #mat #tirsdag

Lavkarbo ukemeny (tips til middager) uke 47

Hei!

Hva skal vi ha til middag er det STORE spørsmålet i hverdagen, og her kommer mine tips til middager for den kommende uken. Finner du noe som frister?

 

Mandag

Kyllingnuggets

Tirsdag

Taglietelle med kjøttdeig og tomatsaus (pasta bolognese)

Onsdag

Omelett med asparges

Torsdag

Gresskarsuppe med  kokosmelk, chorizo og ristede gresskarkjerner

Fredag

Ørret på en seng av grønnsaker

Lørdag

Pølsepanne med blomkålris

Søndag

Lasagne

 

Ukens kosemat tips:

Ristede salte mandler

Ukens frokost tips:

Smoothie bowl

Chiapudding med mandelsmør

 

Håper det smaker!

 

Ønsker deg en flott uke!

💗

 

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #ukemeny #lavkarbo #middager #middag #lavkarbomiddag #hverdag #helg #matfrabunnenav 

Mine topp 5 lavkarbo dessert og kake-oppskrifter

Hei!

Så var det helg igjen og i den anledning vil jeg dele noen av mine mest populære dessert og kake- oppskrifter.  

Kanskje du finner noe du liker her?

 

Mine topp 5 lavkarbo dessert og kake- oppskrifter

 

Cottage cheese dessert /"riskrem"

Tynne crepes

Dronning Maud fromasj

Sjokoladekake i kopp

Lavkarbo minipavlova

 

Håper det smaker!

 

God helg!

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbokake #lavkarbodessert #helg #lørdag #oppskrift #matfrabunnenav #kos #søndag

Sjokoladekake- juletrær, lavkarbo

God fredag!

Ikke lenge til jul nå, og idag deler jeg enda en julekake oppskrift her på bloggen.  I fjor laget jeg disse sjokoladekake- juletrærne som ble en suksess, men da som høykarbo, og i år er det en  lavkarbo versjonen. Jeg og datteren min  prøvesmakte hvert vår stykke, og de ble godkjent av datteren min :)  

Sjokoladekake -juletrær

(samme oppskrift som Fransk sjokoladekake)

(1 liten kake, 20 cm form)

3 egg

1 1/2 dl sukrin melis ( eller annen søtning)

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver

80 gram mandelmel (malte mandler, ikke fettredusert mandel mel)

1 ts psyllium husk

2 ss bakekakao

 

Smørkrem /frosting

100 gram mykt smør

ca 200 gram sukrin melis (eller annen søtning som tilsvarer melis)

ca 1 ts vaniljepulver

ca 2 ss fløte

noen dråper grønn konditor farge

Sukkerfri nonstop fra feks  Atkins eller Sweet Switch, fåes kjøpt hos Helsekost

 

Du trenger også:

sugerør 

sprøytepose med tipp

 

Slik lager du kaken: Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til luftig eggedosis.

Sikt resten av ingrediensene og rør det forsiktig inn i røren.

Hell røren over i en kakeform (ca 20 cm) og sett midt i stekeovnen i ca 15 minutt. Sjekk med en kake-stikke om kaken er ferdig, den kan godt være litt rå i midten for de som liker det. 

 

Slik lager du frostingen/ smørkremen: Visp alt sammen til du får en smørkrem som er passe myk og fast til å jobbe med. 

Fyll en sprøytepose med smørkremen og dekorer kakestykkene, pynt gjerne med sukkerfri nonstop og stikk oppklippte sugerør nederst  som trestamme.

 

 Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #oppskrift #sukrin #lavakrbo #lavkarbokake #lavkarbojul #helg #fredag #jul #hverdag 

Kokosmakroner (lavkarbo)

Hei!

Nå nærmer det seg jul og denne julen vil det bli  delt her på bloggen noen  lavkarbo-juleoppskrifter.

Det nærmer seg et år siden datteren min som nå er 10 år fikk diabetes 1. Det har vært et år med en bratt læringskurve for å si det sånn, det har vært slitsomt, frustrerende, trist og ikke minst et bekymringsfult år, men også noe positivt har kommet med diagnosen om en kan si det; det har brakt familien enda tettere sammen, vi har blant annet trøstet og støttet hverandre  og om det er mulig står vi enda sterkere idag enn for ett år siden. ....

Diabetes diagnosen har også gjort oss spesielt oppmerksomme på karbohydrater og dermed fikk bloggen min en litt ny vinkling; det har blitt både lavkarbo middager og kaker og desserter her nå. Men bare så det er sagt:  datteren min spiser helt normal kost. Det er helst JEG som spiser lavkarbo her i huset. 

 

Men over på kokosmakronene. Kokosmakroner lages på tusenvis av måter, men disse ble jeg fornøyd med; de er søte og gode og litt seige inni. 

Kokosmakroner

(ca 18 stk)

2 egg

125 gram kokosmasse/ kokosstrø

65 gram sukrin gold eller annen søtning

20 gram smeltet og avkjølt smør

1 strøken ss kokosmel (finmalt kokosstrø)

1/2 ts bakepulver

 

Visp egg og søtning til luftig eggedosis. Bland så inn  smeltet smør og alt det tørre. 

Sett i kjøleskapet i ca 1/2 time. Deigen skal være ganske fast når du skal lage kokosmakroner, viss ikke vil den flyte utover under steking.

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Finn frem stekebrett og bakepapir og lag små kokosmakroner ved hjelp av skje og hender. Ca 2 ts med deig holder. 

Settes midt i stekeovnen i ca 10 minutt.

La de avkjøles på rist.

Når de er avkjølte kan de gjerne toppes med smeltet sukkerfri sjokolade, men de  er så absolutt gode som de er også :)

Oppbevares i tett boks.

 

Håper det smaker!

 

Klem

 - Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #jul #lavkarbo #lavkarbojulegodt ##kokosmakroner #lavkarbojulekake #lavkarbo 

Lavkarbo kakao - en kopp med lykke!

Hei!

Hva er vel bedre  å komme hjem til enn en kopp varm sjokolade etter å ha vært ute en tur? Det begynner å bli ganske så kaldt i Bergen også nå, ja i helgen var det til og med kommet et tynt snølag på bakkene her! 

Kakao

(2  kopper)

 

3 dl H- melk (melk eller fløte? Her kan du trikse og mikse som det passer for deg, eventuelt bruke andre alternativ som feks mandelmelk)

2 dl fløte

ca 3 ss sukrin gold

1/2 ts vaniljepulver

ca 2 ss bakekakao

 

Tilbehør: vispet krem

 

Visp sammen sukrin, bakekakao, vaniljepulver, melk og fløte i en tykkbunnet kasserolle mens det kokes opp.  Når det begynner å boble tar du kasserollen bort fra varmen. Server gjerne med pisket krem og noe annet godt på toppen, feks litt sjokoladestrø (sukkerfri) - jeg har  her brukt finhakket  sukkerfri sjokolade og sjokoladehjerter (høykarbo), men det blir bare 1 gram karbs da de veier lite ;)

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #kakao #lavkarbokakao #lavkarbodrikke #vinter #kaldt #hverdag #sjokolade #lavkarbosjokolade #oppskrift 

Dagen middagstips: Lavkarbo kylling nuggets

God mandag!

Dagens middagtips er lavkarbo kylling nuggets. Kylling nuggets har jeg laget mange ganger før, men da med blant annet hvetemel, nå er det byttet ut med sesammel og mandelmel og bacongull. Kylling nuggetsene ble kjempegode og  sammen med selleri frites, salat  og rømmedressing ble dette et herlig måltid.

Kylling nuggets

(ca 2 porsjoner)

 

400 gram kylling lårfilet

ca 60 gram Bacongull

2 egg

ca 20 gram mandelmel

ca 20 gram sesammel

salt

 

Finn frem 3 skåler: 1 med vispet egg, skål 2 med mandel, sesammel og litt salt, den 3. skålen med most bacongull (mos med en blender til det er helt knust).

Skjær kyllingen i mindre biter og dypp i melblandingen først, så i eggblandingen og tilslutt i knust bacongull.

Legg kyllingnuggetsene i en ildfast form og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutt.

 

Tilbehør:

Selleri-frites

ca 5 stenger selleri

frityrolje feks rapsolje 

salt

 

Vask og skjær selleri i staver. Skyll de en gang til og legg de i en pose i fryseren i ca 30 minutt til en time.  

Ha frityrolje (nok til å dekke selleri- stavene i en kasserolle og varm dette opp.

Sjekk om oljen er klar til bruk ved å stikke en tre-sleiv ned i oljen: bobler det rundt sleiven er oljen klar for fritering.

Legg forsiktig (bruk gjerne en stekespade .e l ) selleri stavene ned i frityroljen og la det ligge der til de begynner å bli litt gylne og de ser ferdige ut  (minst 10 minutt)

Ta de opp av den varme frityr oljen med feks en stekespade og la de hvile  på et tørkepapir så oljen får rent av litt før servering. 

Tips: Er de fortsatt ganske myke kan du fritere de flere ganger til de blir crispy. Pass på så de ikke blir brente.

Server med salat og gjerne litt rømmedressing.

Da er maten klar for å nytes!

 

Håper det smaker!

 

Klem 

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #lavkarbo #lavkarbomat #kyllingnuggets ##lavkarbokyllingnuggets #mandag #hverdag #matfrabunnenav #oppskrift #lavkarbomiddag 

 

 

 

Lavkarbo ukemeny (tips til middager) uke 46

Hei!

Ny uke og nye muligheter! Jeg har idag satt sammen 7 lavkarbo middagsforslag til den kommende uken og  i tillegg noen dessert  tips også. 

 

Lavkarbo ukemeny

 

Mandag

Blomkålsuppe med baconroser og ostechips

Tirsdag

Spinatpasta med bacon, sopp og ostesaus

Onsdag  

Sopp suppe

Torsdag

Sashimi

Fredag

Hamburger (ny og forbedret oppskrift)

Lørdag

Minipizza

Søndag

Stekt sei og grønnsaker

 

Dessert tips:

Pannacotta med bringebærsaus

Sukkerfri gele

 

Fant du noe du likte her?

Håper det smaker!

 

 

Klem 

- Katrine -

 

#spisogspar  #blogg #matglede #tips #søndag #tips #oppskrift #ukemeny #lavkarbo #matfrabunnenav #hverdag #lavkarbomiddager

Mine topp 5 lavkarbo dessert/ kake oppskrifter

God lørdag!

Her kommer mine topp 5 desserter og kaker for denne uken. Av disse oppskriftene var det sjokoladekaken som  var mest populær og jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger på - det setter jeg stor pris på 💗. 

 

Mine topp 5 kake og dessert tips

Fransk rustikk sjokoladekake

Mini pannekaker med fiber sirup gold

Prinsesse bollekake

Sjokoladetrøfler

Sjokolade sandwich is

 

Fant du noe som fristet?

 

 

God helg💗

 

Klem 

- Katrine -

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #dessert #kake #lavkarbodessert #lavkarbokake #lavkarbo #mattips #oppskrift #matfrabunnenav #helg #lørdag #søndag #farsdag #vinter

Hjemmelaget sandwich is (lavkarbo)

Hei!

Så var det helg igjen og hva er vel ikke bedre enn å kose seg med is, og denne gangen sandwich is med sjokoladesmak på kjeksene.  

Sandwich sjokolade kjeks

(ca 14 kjeks)

1 egg

100 gram sukrin gold

100 gram smør

200 gram mandelmel (malt selv, ikke fettredusert)

ca 1 ts vaniljepulver

1 liten klype salt

2 1/2 ss bakekakao

2 ts Fiber husk

 

Fyll:

Lavkarbo vaniljeis, oppskrift finner du HER

 

Visp egg og sukrin til luftig eggedosis.

Smelt smøret.

Bland inn i eggedosisen alt det tørre og smøret tilslutt. La deigen få hvile i ca 10 minutt, da vil den bli tykkere og lettere å jobbe med.

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Smør to bakepapir med  litt nøytral matolje og legg deigen oppå det ene og legg det andre papiret oppå. 

Bruk en kjevle og kjevle ut deigen ca 0,5 cm tykk. Skjær så med en kniv eller pizzaskjærer like store rektangler og prikk de med en spisepinne. 

Sett de midt i stekeovnen i ca 15 minutt (følg med, da steketiden kan variere fra ovn til ovn og størrelsen på kjeksene)

Kjeksene vil være myke når de blir tatt ut av ovnen, men la de hvile noen minutter på bakepapiret  så blir de raskt  crispy. 

Når de er avkjølte er de klare  for å fylles med lavkarbo vaniljeis.

Har du lyst å lage lavkarbo iskrem selv? Oppskrift finner du HER. 

 

Håper det smaker!

Klem

- Katrine-

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #oppskrift #tips #is #lavkarbois #sandwich #hverdag #helg #matfrabunnenav #fredag

Hjemmelaget vaniljepulver (lavkarbo)

Hei!

Visste du at vaniljepulver kan enkelt lages selv? Vaniljepulver er veldig dyrt, så det kan lønne seg å lage dette selv, og så er det en super måte å bruke vaniljestengene etter at frøene er skrapt ut, så ikke kast brukte vaniljestenger lag istedet vaniljepulver  :D 

Vaniljepulver

Sukrin melis

1 -2  stk vaniljestang

1 glass med lokk 

Ha sukrin melis over i et glass og legg en vaniljestang (gjenbruk: ta vare på vaniljestengene som har blitt skrapet for frø, den gir samme smak som en med frø) sammen med sukrin melisen i glasset. Sett lokk på og la stå ca 1 uke, da fjerner du vaniljestangen og så er vaniljepulveret klart til bruk.

Her er noen lavkarbo oppskrifter på hva du kan bruke vaniljepulver til:

Vaniljesaus/vaniljekrem

Mini - pannekaker

Sjokolademousse

Vaniljeiskrem

Sjokoladekake

 

Ha en fin dag!

 

Klem 

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #vanilje #lavkarbo #vaniljepulver #lavkarbovanilje #helse #kosthold #mat #hverdag #matfrabunnenav #oppskrift 

Spinatpasta med ostesaus, stekt bacon og sopp (lavkarbo)

Hei!

Dagens middag tips er lavkarbo spinatpasta med en deilig ostesaus og toppet med stekt bacon og sopp. Lavkarbo pasta er bare super-lett å lage: HER kan finne en annen oppskrift på hvit lavkarbo pasta viss du heller ønsker å lage det.  Det å ha super grønnsaken spinat i pasta er ikke bare lekkert å se på (en "spiser" jo med øynene! ) men det er en super måte å få i seg alle de gode næringstoffene som spinat byr på blant annet jern, vitamin A og B vitaminet Folat for å nevne noe.

Spinatpasta med ostesaus, bacon og sopp

(1 porsjon)

 

Spinatpasta

1 egg

ca 2 1/2  ss Fiber husk

60 gram phiadelphiaost

ca 100 gram ferske spinatblader = 2 ss kokt og most spinat

 

Ostesaus

1 dl fløte

30 - 40 gram Norzola ost eller  feks hvitost

 

Topping

1/2 pakke stekte bacon terninger og 1/2 boks skivete sjampinjong sopp

Fersk mini paprika i skiver

 

Slik gjør du:

 

Stek spinaten:

Stek på middelshøy varme spinatblader med 1/2 ts salt og litt matolje i ca 10 -15 minutter under lokk. Fjern lokket og la vannet fordampe litt fra bladene.  la det avkjøles litt. Kjør de så med en blender eller stavmikser til spinaten er helt most. 

 

Lag pastaen:

Sett stekeovnen på 150 grader (over og under varme)

Visp egget i ca 5 minutt. Tilsett så fiberhusk (tilsett litt og litt, smøreosten og den moste spinaten.

La deigen hvile i 5 minutt, er deigen veldig tynn blander du inn mer fiber husk og lar deigen hvile  5 - 10 minutt til til du har en pasta som er mer fast i konsistensen, det gjør ikke noe om den er litt klissete.

Finn frem 2 stk bakepapir og litt nøytral matolje som du smører begge papirene med. Legg pastaen imellom de smurte bakepapirene og kjelve pastaen ca 0,3 cm tynn.

Fjerne det øverste bakepapiret og sett pastaen midt i stekeovnen i ca 10 - 15 minutt.  Ta pastaen ut når den har stivnet og skjær med feks et pizzahjul smale pasta strimler.

Ostesausen:

Varm fløte og ost skjært i små stykker. Rør til osten er helt oppløst i fløten. Sett så tilsides den varme  sausen.

 

Toppingen:

Stek bacon og sopp i en stekepanne. 

Vask og skjær i skiver minipaprika

Legg den strimlete pastaen på et fat og topp med ostesaus, stekt bacon og sopp og skivete paprika.

 

Håper det smaker!

 

 

Klem 

- Katrine-

 

 

 

#spisogspar #matglede #tips #oppskrift #mattips #pasta #lavkarbo #lavkarbopasta #spinat #spinatpasta #lavkarboapinatpasta #middag #oppskrift #matfrabunnenav #hverdag #mat

Sjokoladetrøfler (lavkarbo)

God tirsdag!

Sjokoladetrøfler er superenkelt å lage, men en må ha en liten porsjon tålmodighet da det blir noe venting før de er klare. Dagens sjokoladetrøfler er med sukkerfri sjokolade, sukrin melis og pistasjnøtter - dette smakte helt utrolig godt.

Sjokoladetrøfler

(ca 14 stk)

1,5 dl fløte

200 gram sukkerfri sjokolade lys /mørk (valgfritt)

2 ss  mykt smør

 

Topping:

sukrin melis 

ca 20 gram malte pistasjnøtter

du kan også bruke kokos- strø

 

Start med å varme (OBS skal ikke kokes, bare varmes)  i en tykkbunnet kjele fløte og sjokolade skjært i små biter mens du rører hele tiden. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du smøret. Sjokoladeblandingen skal være blank og litt seig som sjokolade glasur. 

Sett det nå kaldt i ca 2 timer til det tykner litt. Det må tykne nok til at det går an å  rulle kuler av den. 

Rull kuler og sett de kaldt igjen mens du forebereder toppingen.

Pistasjnøttene må en fjerne skallet og og fjerne det brune utenpå nøtten før en har nøttene i en blender og setter den på full styrke for å få et grønlig "pulver".

Rull så  ca halvparten av sjokoladekulene i sukrin melis og resten i pistasj.

Nyt med en gang eller sett kaldt til de skal nytes.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #matfrabunnenav #sjokoladetrøfler #lavkarbo #lavkarbosnop #lavkarbosjokolade #hverdag #helg #mat #helse 

 

 

Hamburger (lavkarbo)

Hei!

Ny og forbedret oppskrift!  Dagens middagtips er lavkarbo burger med stekt sopp som tilbehør. Dette  ble en kjempegod og mettende hamburger toppet med speilegg og fylt med salat, bacon og ost - en nydelig smakskombo!

Hamburger - lavkarbo

(2 stk)

 

Karbonader

(ca 4 stk burgere)

1 pakke karbonade deig eller kjøttdeig

ca 1/2 ts salt

ca 1/4 ts pepper

1 egg

 

Tilbehør:

Sopp som kantarell og sjampinjong

2 stk speilegg

ca 4 skiver bacon

noen skiver Brie-ost og/ eller Norzola ost og / eller  hvitost

Salat: feks hjertesalat, ruccula, cherrytomater, agurk.

majones

sukkerfri ketchup  

tabasco (noen dråper viss du liker sterk smak)

 

Slik lages karbonader

Bland sammen ingrediensene og lag runde boller som klemmes flate. Da er de klare for steking. Stek de på begge sider  i for eksempel litt smør eller nøytral kokosolje. 

 

Slik lages tilbehøret

Stek speilegg og bacon.

Stek sopp med litt salt og gjerne litt grillkrydder og ferske urter som  feks timian.

Vask og skjær opp salat, tomater og agurk.

 

Dander på et fat burger nederst, ost, bacon,  salat, majones og ketchup eventuelt noen dråper tabasco i midten. Legg en burger oppå og topp burgeren med et speilegg. Legg stekt sopp som tilbehør ved siden av burgeren.

Da er burgeren klar for å nyyyytes!

 

Håper det smaker!

 

 

Klem

- Katrine - 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #middag #burger #lavkarboburger #matfrabunnenav #oppskrift #hamburger #mandag #uke #hverdag 

 

 

Prinsesse-bollekake (lavkarbo)

Hei!

Det er helg og da er det kjekt å kose seg med noe godt og i den forbindelse ble det en  prinsesse-bollekake for min del :) Kaken er ikke så stor, fikk plass til bollene i den minste kakeformen min på 16 cm, men kaken ble helt fantastisk god og skal så absolutt lages igjen- den er fylt med vaniljekrem og toppet med pistasj nøtter og fiber sirup gold, mmmmmmmm......!

 

Prinsesse-bollekake lavkarbo)

 

Bolledeig

(8 stk)

1 egg

2 ss sukrin melis

3 ss sukrin gold

2 ss kremfløte

3 ss seterømme

50 gram smør (smeltet)

ca 90 gram lyst mandelmel, fettredusert (beregn litt ekstra)

1 toppet ts bakepulver

3 ss psyllium /fiberhusk

4  ts kardemomme

1 liten klype salt

 

2 stk bakepapir

litt nøytral matolje eller smør

kjevle 

liten kakeform ca 16 cm,  eller stekes på bakepapir

 

Vaniljekrem

1 eggeplomme

1 egg

1,5 dl kremfløte

1-2 ts vaniljepulver

2- 3 sukrin melis

 

Topping:

en håndfull pistasj nøtter

fiber sirup gold

sukrin melis 

skivete mandler

kanel dryss

 

Start med å lage vaniljekremen:

visp sammen alle ingrediensene og gi det et oppkok mens du visper hele tiden.

Når det begynner å tykne setter du det tilsides så det kan avkjøles litt mens du lager bolledeigen. 

 

Bolledeigen

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Visp egg og sukrin til eggedosis.

Tilsett rømme, fløte og smeltet smør inn i eggedosisen, og tilslutt bakepulver, kardemomme, salt og litt og litt mandelmel og psyllium/ fiberhusk. La deigen hvile i ca 10 minutt, da vil den bli fastere.

Tilsett mer mandelmel viss bolledeigen er veldig våt og klissete. 

Finn frem to stk bakepapir og smør litt olje eller smør utover arkene. Legg deigen oppå det ene bakepapiret og legg det andre papiret oppå. 

Kjevle ut deigen  til en ca 0,5 cm tykt rektangel, den må ikke bli for tynn da det blir vanskelig å rulle deigen sammen til prinsesse-boller.

Smør den avkjølte vaniljekremen over den utkjevlete deigen, visst du vil kan du drysse kanel over.

Når du skal rulle deigen til en pølse er det lurt å ta tak i bakepapiret som den ligger på og rulle deigen sammen til en pølse ved hjelp av papiret så går dette mye lettere.

Skjær så "pølsen" i 8 like store deler. som du legger i en smurt liten kakeform eller rett på bakepapir.

Trykk bollene litt sammen i hverandre så de henger godt sammen. Har du rester av vaniljekrem legger du det i "dotter" over kaken og setter den så midt i stekeovnen i ca 20 - 30 minutt, lurt å følge med på bolle-kaken da steketiden kan variere fra ovn til ovn. 

Tid for topping

Når kaken er ferdig stekt kan den avkjøles litt for du har melis over (lages med sukrin melis og litt vann og eventuelt litt sitron saft), finhakkete pistasj nøtter (jeg tar av skallet og kjører de i en blender) skivete mandler og heller tilslutt over fiber sirup gold.

 Server og nyt mens kaken er fersk!

 

Håper det smaker!

 

Klem 

- Katrine -

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #bollekake #prinsessebollekake #lavkarbo #lavkarboboller #lavkarboprinsessebollekake #helg #lørdag #kos #hverdag #mattips #lavkarbotips #lavkarbohelg #lavkarbokos 

 

 

Mini pizza (lavkarbo)

Hei!

Det er helg og da blir det ofte pizza på bordet til helgekosen. Dagens pizza er virkelig for oste-elskere! Disse mini pizzaene  smaker helt nydelig med crispy bunn og herlig fyll på toppen - en stor favoritt hjemme hos oss! Mini pizzaene er smaker godt også når de er kalde og kan fint spises til  for eksempel  frokost eller lunsj.

Mini pizza

Pizza bunn:

1 pakke Kavli ost i skiver med bacon eller jalapeno (10 osteskiver i pakken)

 

Fyll (valgfritt):

skinke skjært i strimler

sjaminsjong sopp i skiver på boks eller fersk

rød paprika

revet hvitost

 Brie ost skjært i skiver (kan sløyfes)

 

Pizzasaus:

lages enkelt med ca 1 ss tomatpure, litt salt, litt sukrin/søtning, oregano, litt vann

eller enda enklere: sukkerfri ketchup 

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Legg osteskivene på et bakepapir på et stekebrett og sett de midt i ovnen i ca 10 minutt til forsteking.

Når de er blitt litt gylne og sprø tar du de ut av ovnen og smører på pizzasaus eller sukkerfri ketchup.

Legg oppå skinke skjært i skiver, sopp og ost. Stek minipizzaene videre til osten har smeltet  (ca 10 minutter)

Dryss over oregano og litt olivenolje, topp gjerne med ruccula salat.

Da er de klare for å nytes!

Håper det smaker!

 

 

Klem

 - Katrine-

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #pizza #minipizza #lavkarbo #lavkarbopizza #lavkarbomat #middag #lunsj #helg #lørdag #fredag

 

 

 

 

 

 

Mini-pannekaker (lavkarbo)

Hei!

Så var det helg igjen! Dagens oppskrift er  super-gode mini-pannekaker!  Pannekakene ble toppet med bær og fibersirup gold som ble en nydelig smaks kombinasjon! Fibersirup gold inneholder kun 6 gram karbs pr 100 gram og minner i smaken mye om lønnesirup, synes jeg.

Kanskje dette er noe å kose seg med i helgen?

Mini- pannekaker 

(ca 6 stk)

 

50 gram mandelmel (malte mandler, ikke fett reduserte)

30 gram kokosmel 

2 egg

2 dl fløte

litt salt (en knivspiss)

ca 1 -2 ts sukrin gold

1 ts psyllium

1 ts bakepulver

ca 1 /2 ts vaniljepulver

 

Visp ingrediensene sammen og la svelle i  10 minutt.

Stekes i litt smør på stekepanne eller uten smør på takke.

Når oppsiden av pannekaken er tørr kan du snu den slik at den stekes på andre siden.

Server pannekakene med FiberSirup Gold og friske bær.

Håper det smaker!

 

 

God helg!

 

Klem

- Katrine -

 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #tips #oppskrift #hverdag #helg #lavkarbopannekaker #fibersirup #torsdag #matfrabunnenav #pannekaker #fredag

  

 

Superenkel og god vaniljesaus (lavkarbo)

Hei!

Jeg elsker vaniljesaus og hjemmelaget vaniljesaus er  veldig enkelt å lage selv, og det beste av alt når du lager maten fra bunnen av er at du unngår en god del tilsetningsstoffer! Denne vaniljesausen er rask å lage og vil du ha vaniljekrem så  lar du den småkoke litt lenger mens  du visper til du får den rette konsistensen, men husk på at den vil tykne litt når den står og avkjøles. Vaniljesaus er kjempegodt til desserter som gele, og vaniljekrem er godt i  for eksempel pavlova eller som fyll i kremkaker. Har du lyst å lage sukkerfri gele? Oppskrift finner du HER

Vaniljesaus

(nok til 2 store eller 4 små  porsjoner)

 

3 eggeplommer

1,5 dl kremfløte

1-2 ts vanilje pulver (smak til)

2-3 ts sukrin melis eller annen søtning

 

Ha eggeplommer og kremfløte i en tykkbunnet kasserolle og la det småkoke mens du rører (jeg brukte en ballongvisp) Tilsett vanilje og søtning etter smak og visp mens det småkoker til du har rette konsistensen.  Hell sausen over i en mugge eller skål og sett det kaldt  før servering.

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag!

 

Klem 

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #vaniljekrem #lavkarbovaniljekrem #lavkarbo #dessert #oppskrift #matfrabunnenav #mattips #lavkarbotips #mat #kake #vaniljesaus #vanilje 

Hjemmelaget pasta/ tagliatelle (lavkarbo og glutenfri)

Hei!

Dagens oppskrift er hjemmelaget tagliatelle - en lavkarboversjon.  Denne pastaen ble kjempegod, selv barna mine som er veldig kresne synes denne var god!  Og så er det jo  så artig å lage maten selv helt fra bunnen av,   og en stor fordel med det må være at da slipper en unna mange tilsetningsstoffer og får rett og slett et sunnere måltid.

 

Tagliatelle

(1 porsjon)

 

1 egg

1 1/2 ss psyllium 

60 gram Tine smøreost

olje til å smøre bakepapiret

 

Litt om dagens tilbehør:

Start med å lage sausen så blander du pastaen i sausen tilslutt : Jeg laget her Pasta Bolognese og da  starter jeg med å  steke  1 sjalottløk til den er myk, tilsett gjerne også en skivet gulrot og selleri som du steker sammen med løken, og så tilsette  kjøttdeig med litt salt. Når dette er ferdig stekt tilsetter jeg et par skjeer (til en porsjon ca 1- 2 ss ) tomatpure, litt vann og/ eller litt fløte  for en mer kremet konsistens og smaker til med søtning, salt og pepper.  Bland pastaen inn i sausen og avslutt med et dryss tørket persille og revet parmesanost

 

Slik lager du pasta:

Sett stekeovnen på 150 grader (over og under varme)

Pisk egget godt med en kjøkkenmaskin og så tilsettes resten av ingrediensene og bland sammen med eltekrok.

La deigen stå å svelle ca 5 - 10 minutter og du vil da se at deigen begynner fort å bli fastere.

Ha bakepapir på et stekebrett og smør med olje utover papiret slik at deigen ikke fester seg til papiret.

Legg deigen oppå og legg et bakepapir som også er smurt med olje oppå deigen. Bruk en kjevle og kjevle deigen flat ca 0,3 cm tynn.

Fjern det øverste papiret og sett pastaen midt   i stekeovnen i ca 10 - 15 minutt, pass på at den ikke blir svidd.

Etter steking kan du skjære pasta-strimler med for eksempel et pizzahjul. 

Bland så pastaen inn i pasta sausen og maten er klar for servering!

 

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag! 

 

Klem

- Katrine -

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #middag #pasta #lavkarbopasta #tagliatelle #oppskrift #spise #matfrabunnenav #onsdag

myTaste.no