hits

småretter

Lavkarbo-grøt med bringebær

Hei!

Omg....! Denne grøten er bare supergod og toppet med bringebær så er dette en god start på dagen eller som et mellommåltid. Mandelgrøt holder deg i tillegg mett leeeenge og det passer jo bra nå i disse julehandel- tider! :D 

Mandelgrøt

(1 porsjon)

ca 50 gram mandelmel

1 ss smør

litt salt

litt sukrin gold eller annen søtning

ca 2 dl væske feks fløte eller halvparten fløte og H- melk eller fløte og vann.

 

Topping:

Bringebær /bringebærsaus

en håndfull bringebær

litt søtning, feks sukrin gold etter smak

topp gjerne også med mandler

 

Rør alle ingrediensene til grøten sammen  i en liten kasserolle og la det småkoke under omrøring i ca 10 minutt. Da har du en mettende og velsmakende grøt klar for å nytes!

Så lager du toppingen: Skyll frosne bringebær og ha de i en kasserolle sammen med litt søtning. Varm opp under omrøring til det småkoker, og sett det tilsides.

Ha grøten over i en skål og hell bringebærene over grøten.

 

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine -

 

 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #grøt #mandelgrøt #bringebær #bringebærsaus #helg #lavkarbo #lavkarbogrøt #mat #hverdag #fredag #jul

Lavkarbo mini-pannekaker til helge-kosen

Hei!

Visste du at det er veldig lite karbohydrater i kokos? Så både kokosmelk, kokosmelk og kokosmasse kan fint brukes i en lavkarbo-diett. Nå er ikke jeg akkurat på en lavkarbo diett, men  visst en vil kose seg litt i hverdagen eller i helgen er det jo kjekt om kosen kan nytes med god samvittighet, ikke sant?  Det synes ihvertfall jeg.  Og disse små pannekakene kan min datter som har diabetes 1 spise uten ekstra tilskudd av insulin da de inneholder svært lite karbohydrater..





 

Lavkarbo mini- pannekaker med kokosmel

(ca 10 stk)

ca 2- 2,5 dl kokosmel

2,5 dl kokosmelk

1 ts psyllium

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

litt maldon salt

4 økologiske egg

 

Visp sammen ingrediensene og stek mini pannekakene  på ei takke på middelshøy varme.

Snu de når den øverste siden begynner å tørke.

Har du stekepanne kan du steke de i litt smør, stek på samme måte som med takke. 

Server gjerne med ny-rørt syltetøy og nyyyyyt!

 

Psst! Visste du at bringebær inneholder mindre karbohydrater enn jordbær?

 

Ha en flott helg!

 

Klem

-Katrine-



 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #lavkarbo #august #lørdag #sommer #diabetes #sunt #godt #kokos #oppskrift #tips #mat #matblogg #helg #uke #hverdag #helg #mamma #oppskrift #matfrabunnen

Sjokolade mousse- med en super- sunn vri!

Hei!

For noen dager siden laget jeg denne sjokoladegrøten som smaker fantastisk godt og gir masse energi, men  idag vil jeg dele en oppskrift på sjokolade mousse som smaker litt likt på grøten, men er laget av blant annet kokosmelk og avokado, den er i tillegg sukkerfri så dette er absolutt en sunnere variant! Den smaker kjempegodt og er supert til frokost eller som et mellommåltid.

 

Sjokolade, avokado og kokoskrem

(1 stor porsjon eller 2 mindre)

 

100 gram fullfett kokosmelk

100 gram gresk yoghurt

1/2 moden avokado

2 ss kakao pulver

20 gram sukrin melis

20 gram sukrin gold

1/4 ts maldon salt

15 gram proteinpulver med sjokoladesmak (kan sløyfes)

 

Forslag til tilbehør: Havregryn, chiafrø, kokosflak, jordbær, bringebær og blåbær.

 

Mos avokado og bland alle ingrediensene sammen.   Ha det over i skål eller glass og topp kremen med feks havregryn, kokosflak og friske bær, eller legg lagvis på glass. 

Håper det smaker!



 

 

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #frokost #sjokoladekrem #kokos #mamma #mammablogg #helse #livsstil #sommer #august #Norge #matglede #tips #sunt #godt #helg #fredag

Et lite mat-tips (supert til trening)

Hei!

Dette er favoritt grøten til sønnen min, og det skjønner jeg godt da den smaker fantastisk godt!  Oppskriften fikk jeg av min mann  som pleide å lage denne grøten da han kom hjem etter å ha surfet hele dagen på sjøen i Brazil.  Dette er en grøt laget av maizena som er mild for magen  (er glutenfri) og gir masse energi, en super start på dagen eller for å få energi etter treningen. Du kan også blande inn protein-pulver med vanilje eller sjokolade smak for å få den litt sunnere :D

Proteinrik sjokoladegrøt

1 porsjon

2 ss maizena 

2 ss oboy pulver

ca 3 dl melk

15 gram proteinpulver med sjokoladepulver  (kan sløyfes)

 

Visp sammen  maizena, oboy og melk kaldt  i en kasserolle. Skru varmen på og gi det et oppkok, tilsett gjerne mer melk visst grøten blir for tykk.

Tilslutt rører du inn proteinpulveret.

Topp gjerne grøten med friske eller tørkete  bær, gryn, kokosflak og nyyyyyyyyyyyyyyt!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helg #hverdag #tips #oppskrift  #glutenfri #barn #grøt #sjokoladegrøt #trening #energi #proteinrik #august #mamma

Dagens mat-tips: supert til frokost eller lunsj

Hei!

Nå er vi tilbake i byen som vi stortrives i :)) Så utrolig herlig å sitte på verandaen og se utover by og fjell og drikke morgenkaffen! Dagens mat-tips er byggryn med kesam lime sammen med bringebær og blåbær, jeg hadde også litt flytende akasie honning over  for at det ikke skulle bli for syrlig. Dette smakte friskt og godt og var veldig mettende! Supert til frokost eller lunsj.

Ønsker dere en strålende dag og ny uke! <3

Byggryn med kesam  lime, bringebær og blåbær

(nok til ca 2 glass)

 

1 dl byggryn

2 dl vann

litt flytende akasie honning etter smak

kesam lime

brinebær

blåbær

 

Byggryn bør bløtlegges over natten.

Kok opp byggryn og vann etter anvisning på pakken.

Når byggrynene er avkjølte kan du legge de i et glass eller skål og ha litt akasie honning over, noen spiseskjeer med kesam lime og topp det hele med bringebær og blåbær.

Da er det bare å spise og nyyyyte!


 

#blogg #lunsj #frokost #byggryn #mat #foto #hverdag #sommer #sol #helg #mandag #søndag #oppskrift #matglede #helse #tips 

Ønskereprise: spinatpannekaker

Hei!

Her kommer en ny og oppdatert versjon av spinatpannekakene etter ønske fra  ei venninne. Spinatpannekaker er sunne og smakfulle og passer både til frokost, lunsj eller til middag. De kan fylles med det du måtte ønske, her idag er de fylt med ost og salami.  Spinat i pannenkaker kan være en smart måte å  lure spinat inn i kosten på. Spinat er virkelig en supergrønnsak som er rik på blant annet  B vitamin ( Folat), A vitamin, C vitamin, K vitamin,   





Spinatpannekaker

(ca 10 middelsstore pannekaker)

 

 2-3 dl økologisk speltmel eller hvetemel

 1 dl havremel

2 -3 økologiske egg

en knivspiss maldon salt

1 ss matolje

200 gram ferske spinatblader , bruker du frossen spinat kan det være lurt å tine den først og presse mye av vannet ut av den, eventuelt bruke mindre væske i selve røren. 

ca 5 dl melk /soyamelk



Ha alle ingrediensene i en blender og mos alt sammen til en røre. Er røren for tynn tilsetter du litt mel eller væske visst den er for tykk. 

Stek på middelshøy varme  (gjerne med en liten klatt smør) tynne pannekaker i en stekepanne. Revner pannekakene lett kan det hjelpe med et ekstra egg i røren.

Vi hadde idag ost og salami i pannekakene da ble de mettende og gode - supert til middag.

Da er de klare for å nytes!

 

 

#spisogspar #blogg #mat #pannekaker #spinatpannekaker #mamma #matblogg #helse #livsstil #Norge #sommer #juni #matglede #helse #trening #spinat #hverdag #helg #tirsdag

 

 

Fin måte å bruke opp rester fra julematen: Lavkarbo omelett muffins

Hei!

Har du mye rester igjen etter julematen? Det kan fort bli en del rester igjen og  omelett muffins er en super måte å bruke opp rester på og det er i tillegg ganske så sunt! Jeg hadde i dag deilig juleskinke i disse  omelett muffinsene  som smakte kjempegodt og forsvant på et blunk :D

God romjul!

❤️ 




Disse er med juleskinke, men du kan fylle de med det du ønsker.

❤️ 

Omelett muffins

(ca 8 stk små omelett muffins)

4 (store) økologiske egg

1 ss melk

litt salt

litt pepper

ca 2 ss revet ost 

fyll: feks juleskinke /pinnekjøtt/ ribbe , finhakket rødløk, ferske urter som feks timian, paprika, kokte poteter i terninger osv

Sett stekeovnen på 220 grader.

 

Visp sammen egg, melk, revet ost, salt og pepper. 

Skjær opp ingrediensene du vil ha i omelett muffinsene.

Hell omelett-røren i muffinsformer (en fordel å bruke et muffinsbrett med former oppi da røren er ganske flytende for å unngå søl.

Tilsett fyllet  og dytt det litt ned i eggblandingen med en skje, og sett midt i stekeovnen i ca 15 minutter.

 

La de avkjøles litt før du tar de ut av formene.

Håper det smaker!

 

❤️ 

 

#matglede #matblogg #helse #mattips #tips #hverdag #jul #romjul #spisogspar #helg #tips #Norge #omelett #sunt #hjemmelaget #mamma #mammablogg #livsstil #diabetes

Slik lager du krutonger enkelt!

Hei!

Krutonger er kjempegodt som tilbehør til supper og salater, og er ingen heksekunst å lage selv.  Dette er en super måte å bruke opp  brød som  er en dag gammelt og er litt tørt, visst du ikke skal ut å mate endene da....!

Ha en flott dag!

Hjemmelaget krutonger

ca 5-6 brødskiver

1  ss olivenolje

himalaya salt /maldon salt etter smak

 

Du skjærer brød i terninger og steker det i 1 ss olivenolje i ca 10 minutter til brødet er  godt stekt.

Ønsker du mer smak på krutongene kan du spice det opp med å steke brødet sammen et fedd  hvitløk, oregano, chillikrydder  eller grillkrydder for å nevne noe. 

 

Håper det smaker!

 

 

Klem

-Katrine og Sandro -

 

 

#krutonger  #mat #helse #matglede #supper #tips #hjemmelaget #salater #godt #helg #søndag #hverdag

Hjemmelaget hvitløksbrød

Hei!

Da jeg var i Hellas ble jeg servert et kjempegodt hvitløksbrød. Jeg trodde det var en pizza først da det ligner ganske mye på det, men toppingen er hvitløk og ost. Jeg har etter jeg  kom hjem igjen laget dette brødet hele  2 ganger på en uke, og det sier vel sitt!   

Ha en god lørdag videre!

 





 

Hvitløksbrød

3 dl fint økologisk hvetemel

1/4 pose tørrgjær

1 dl lunkent vann 

1 ts økologisk sukker

1 ts maldon salt/ himalaya salt

1 ss kokosolje

 

Hvitløks topping

1 fedd hvitløk

ca 100 gram hvitost 

1 ss olivenolje

oregano

 

Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og elt deigen (helst med eltemaskin) i minst 5 minutter for å få den luftig.

Når deigen slipper bollen er den klar til å heving.

Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle eller plast og sett til heving i ca 40 minutter på et lunt sted.

Legg deigen på bakepapir og kjevle  ut ca 0,5 cm tykk sirkel.

Bruk en hvitløkspresse og press hvitløksfeddet.

Rasp hvitosten og ha ost, hvitløk og olivenolje i en skål og bland sammen.  

Fordel toppingen over deigen.

Sett hvitløksbrødet i stekeovnen på nederste rille på forvarmet ovn  på 225 grader (over og under varme) i ca 15 minutter.

Server hvitløksbrødet varmt.

Håper det smaker!

 

Klem 

-Katrine-



 

 

#spisogspar #blogg #mat #hvitløksbrød #matglede #helse #hjemmelaget #mamma #helg #hverdag #spise #tips 

Salat med tacomarinert laks og quinoa

Hei!

Nå er det meldt  varmere sommervær - håper det stemmer denne gangen! Hva er vel bedre enn å sitte ute å nyte god mat i sommer Norge? Lag en deilig og frisk salat som du kan nyte utendørs, dagens salat inneholder tacomarinert laks, paprika, quinoa, mais, guacamole og hjertesalat på toppen. Press gjerne saften fra en lime over det hele og du har en frisk og smakfull salat!

Ha en fin onsdag!







Salat med tacomarinert laks og quinoa

(1 porsjon)

 

1 lakse-stykke (ca 140 gram)

tacokrydder etter smak

ca en halv rød paprika

1 dl mais

0,5 dl quinoa 

saften av 1/2 lime

1 avokado

maldon salt

pepper

et par blader hjertesalat

 

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Stek et lakse-stykke og krydre med tacokrydder.

Skjær opp salat, paprika og skyll  maisen.

Lag guacamole av en avokado, limesaft, salt og pepper. Mos godt med en gaffel eller bruk en blender.

Dander først guacamolen på glasset, så paprika, quinoa, mais, laks og tilslutt salat på toppen. Press saften fra en lime over det hele, og sett lokk på. 

Da er det klart for å nytes!

 

 

 

#spisogspar #blogg #uke #onsdag #foto #bilde #mat #matblogg #salat #laks #taco #mamma #mammablogg #piknikk #sommer #sol #hverdag #Norge #blogglisten #side2 #helse #kosthold #livsstil #juli #hverdag

Raskt mellommåltid: stekt pitabrød i hvitløk med tzatziki

Hei!

Dette smakte jeg for første gang nå på ferie i Hellas og falt straks for dette enkle og smakfulle tilbehøret til feks grillmat. Jeg måtte lage dette  noen dager etterpå og det var ikke så vanskelig. Jeg stekte pitabrødene i olivenolje og hvitløk som satte en nydelig smak på brødene og isedet for å ha det som tilbehør hadde jeg det som en egen liten "rett" og dippet de oppskjærte pitabrødene   i guacamole, gresk yoghurt og  tzatziki. 

Ha en fin dag videre!

 





 

 

Stekt pitabrød med hvitløk

(2 porsjoner)

 

2 pitabrød

maldon salt etter smak

krydder som feks oregano eller annet krydder du liker

et hvitløks fedd

 Start med å varme olivenolje i en stekepanne på middelshøy varme  og mos en et fedd hvitløk uten skall som du blander inn i oljen. Legg et tint pitabrød oppi pannen  og stek et par minutter på hver side slik at pitabrødet ikke er mylt lenger, men litt crispy i kantene. Legg det etterpå på rist og strø salt og litt oregano  (gjerne fersk oregano) over eller annet krydder du liker.  Så skjærer du over pitabrødet med et pizzahjul eller en skarp kniv i 8 deler.  

Lag en tzatziki og/ eller en guacamole til og nyyyt!

 



Her er oppskrift på Tzatziki :

 

Tzatziki

1 ss sitronjuice

1/2 agurk

1 ss hakket persille

1 fedd hvitløk, presset

1 1/2 dl yoghurt naturell /gresk yoghurt

maldonsalt

pepper

 Grov rasp agurken og press væsken av den. Finhakk persillen, press hvitløken og  tilsett  sitronsaft, yoghurt, salt, pepper og bland alt sammen. La den stå i kjøleskapet ca 30 minutter før servering.

 

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #pitabrød #mamma #mammablogg #hverdag #ferie #sol #Hellas #norge #blogglisten #side2 #smårett #kosthold #helse #tzatziki

Salat med couscous og fetaost

Hei!

Dagens mat-tips er salat med couscous og fetaost  som passer bra både til lunsj, middag og kveldsmat. Den er god som den er, men også godt sammen med for eksempel fisk eller kylling.

Ønsker dere en super tirsdag!

<3

 


 

Salat med couscous og fetaost

(3-4 porsjoner)

200 gram coucous-gryn

2,5 dl vann

salt etter smak (vær forsiktig med saltingen da fetaosten er ganske salt )

olivenolje

200 gram fetaost

ca 15 skiver sylteagurker

ca 10 cherrytomater

en håndfull feldtsalat

1 stk rødløk

olivenolje

Kok opp vann og bland  det kokende vannet og couscous -grynene  i en skål, smak til med litt salt og 1 ss olivenoilje.

Skjær fetaost i terninger, finhakk sylteagurkene, del i to cherrytomatene, finhakk rødløken, legg en håndfull med feldtsalat oppi og bland alt sammen med litt olivenolje over det hele.

Da er det klart for å nytes!

 

 

 


 

#couscous #salat #fetaost #mat #blogg #hverdag #middag #lunsj #Norge #mammablogg #trening #sunt #helse #oppskrift  #mamma #matblogg #tirsdag #livsstil #tips #blogglisten #side2 #spisogspar

Supersunne spinatpannekaker - Ønskereprise!

Hei!

Her kommer en ny og oppdatert versjon av spinatpannekakene etter ønske fra  ei venninne. Spinatpannekaker er sunne og smakfulle og passer både til frokost, lunsj eller til middag. De kan fylles med det du måtte ønske, her idag er de fylt med kjøttdeig, tomatsaus og smeltet mozzarellaost.  Spinat i pannenkaker kan være en smart måte å  lure spinat inn i kosten på. Spinat er virkelig en supergrønnsak som er rik på blant annet  B vitamin ( Folat), A vitamin, C vitamin, K vitamin,   





 


 

Spinatpannekaker

(ca 10 pannekaker)

 2 dl økologisk speltmel eller hvetemel

 1 dl havremel

2 -3 økologiske egg

en knivspiss maldon salt

1 ss olivenolje

200 gram ferske spinatblader , bruker du frossen spinat kan det være lurt å tine den først og presse mye av vannet ut av den, eventuelt bruke mindre væske i selve røren. 

ca 5 dl melk /soyamelk

 

Hiv alle ingrediensene i en blender og mos alt sammen til en røre. Er røren for tynn tilsetter du litt mel eller væske visst den er for tykk. 

Stek på middelshøy varme tynne pannekaker i en stekepanne. Revner pannekakene lett kan det hjelpe med et ekstra egg i røren.

Vi hadde idag kjøttdeig med tomatsaus og mozzarella i pannekakene da ble de mettende og gode - supert til middag.

Da er de klare for å nytes!

 

 

#spisogspar #blogg #mat #pannekaker #spinatpannekaker #mamma #mammablogg #matblogg #helse #livsstil #Norge #vår #april

 

 

 

Salat med tofu og kikerter

Hei!

Denne salaten er proteinrik, mettende og smaker kjempegodt! 

Ha en super dag videre!

 





 

Salat med tofu og kikerter

(1 stor porsjon)

 

1 boks kikerter (ca 400 gram)

1 stk hjertesalt

1 liten rød salat (radicchio rosso)

litt frisee salat

6  stk cherry tomater

ca 1/2  pakke tofu 

olivenolje etter smak 

maldon salt etter smak

pepper etter smak

noen dråper tabasco etter smak

 

Skyll kikertene og hell de over i en middels stor skål. Vask og skjær opp salat. Skjær tofu i terninger. Skjær tomatene i ønsket størrelse. Bland alt sammen i skålen og smak til med salt, pepper, olivenolje og tabasco.

Da er det klart å å nyyytes!

 

 

 

#spisogspar #mat #blogg #salat #sunt #helse #livsstil #mamma #mammablogg #Norge #matblogg #april #vår

Gratinerte blåskjell

Hei!

Har du smakt gratinerte blåskjell før? Gratinerte blåskjell  smaker veldig godt og  kan fint spises som de er eller som tilbehør til for eksempel spagetti med tomatsaus. 

Ha en super lørdag <3

Blåskjell

1 kg blåskjell

1/2 glass hvitvin (kan sløyfes)

1 fedd hvitløk (hel, uten skall)

litt finhakket persille

 

 Fyll til gratinering:

ca 200 gram strøbrødmel

1 håndfull persille, finhakket

4-5 ss olivenolje

1 ts havsalt

1 ts pepper

1 fedd hvitløk (presset)

 
 

Legg blåskjellene i en gryte og la de koke med et helt fedd hvitløk, litt persille og  gjerne med 1/2 glass hvitvin under lokk  til de har åpnet seg.

Når blåskjellene er kokte knekker du av de tomme skjellene og kaster de. 

Bland i en bolle alle ingrediensene til fyllet til gratineringen, og legg et og et blåskjell om gangen nedi blandingen og fyll opp hvert skjell.

Legg de så på et stekebrett i kledd bakepapir og stek de i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter til de er lett gylne. 

Da er de klare for å nytes.

Håper det smaker!




 

#mat #blåskjell #blogg #spis #spar #spisogspar #helg #lørdag #helse #livsstil #mamma #mammablogg #norge #foto  

Lavkarbo agurk sandwich

God tirsdag!

Idag på vei til barnehagen spurte minsten meg om "hvorfor regner det ikke, mamma?"  :)  Så som dere sikkert forstår er det oppholdsvær i Bergen idag, men fortsatt kjølig... Hvor blir sommeren av? Tror det må bli sydentur på oss denne sommeren, lengter desperat etter sol og sommer! Nå trenger 3 av oss nytt pass, og siden passkontorene i Bergen har slått seg sammen til et kontor og det er nytt system med forhåndsbestilling, er det nå 2-3 uker venting på å få time til bestilling av pass. Så det er en laaaang prosess.

Dagens mattips er en lavkarbo agurk sandwich. Denne sandwichen er helt glutenfri, smaker kjempegodt og passer både til frokost, lusj, kveldsmat og som mellommåltid. 

Du kan selvfølgelig velge ditt favorittpålegg. Her kommer oppskriften:

 
 

Lavkarbo agurk sandwich

  • 1/2 agurk 
  • en boks tunfisk
  • litt majones
  • litt persille
  • 1 cherrytomat    
  • litt gressløk
  • litt rødløk



 
 

Del agurken i to like store deler og skrap ut med en teskje frøene i midten. 

Fyll så med det du liker av pålegg og salat og urter og da er det klart for å nytes!

Håper det smaker!

 


 

#agurksandwich #mat #blogg #glutenfri #vegetar #hverdag #helg #sommer #sol #foto

 

Hjemmelaget wraps

Hei alle sammen!

Så var det lørdag igjen, og i dag vil vi dele en oppskrift på hjemmelaget wraps. Disse kan  også brukes til tortillas.Det er like kjapt å lage som pannekaker, og er supert til frokost, lunsj, turmat, middag og kveldsmat. 

Visst du vil lage glutenfrie wraps  bytter du ut melet med glutenfritt mel. Disse wraps/lefsene inneholder ikke laktose og egg.

Vi har fylt de med  røkt laks, avokado, fetaost  og salat, men du må gjerne fylle de med noe annet du liker bedre. Dette er god mat for liten og for stor!

 

 
 

Wraps

(10 stk)

  • 150 gram fint hvetemel
  • 150 gram byggmel
  • 1 dl rapsolje
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • ca 6 dl vann


Varm stekepannen på nest høyeste temperatur  og hell litt røre på stekepannen.

Stek wrapsene på samme måte som du steker pannekaker, pass på at  wrapsene ikke blir for tykke.

Stekes ca  2 minutter på hver side.



Legg wraps oppå hverandre så de blir mykere.

Fyll til wraps:

Du trenger:

  • 2 stk avokadoer
  • salt
  • pepper
  • 1 ss saft av sitron
  • 3 ss olivenolje

Start med å dele og ta av skall på to avokadoer og tilsett litt sitronsaft og et lett dryss av salt og pepper og litt olivenolje og mos med en gaffel.

 


Du trenger:

  • 200 gram fetaost
  • oregano
  • pepper
  • 3 ss olivenolje

Dryss litt oregano, pepper og olivenolje på fetaosten og mos det hele.

Fyll:

  • 20 stk cherry tomater
  • ca 500 gram røkt laks
  • 1 stk hjertesalat
  • 1/2 rødløk 

Skjær cherry tomater i to, og skjær eller bruk hele blader av hjertesalaten som også er fint. Skjær en rødløk i skiver.

Legg wraps på feks  et fat og smør først med avokado, så legger du tomat, salat, rødløk og lakseskiver utover og rull sammen.






 

 

Håper det smaker!

#wraps #mat #frokost #lunsj #middag #kveldsmat #hverdag #kos #lørdag #helg #blogg #sunt #røktlaks #sommer #sol #foto

Proteinrik kikertsalat

Hei alle sammen!

I går kveld laget Sandro en kjempegod salat som jeg bare må dele med dere. Denne salaten passer like godt til både lunsj, middag og kveldsmat.

 

 
Her kommer oppskriften:

Proteinrik kikertsalat:

380 gram kikerter 1 boks tunfisk  (85 gram) med sitron og pepper 1 pose felt salat olivenolje salt

Bland alt sammen og smak til med salt og olivenolje. Da er det klart for å nytes:)

Håper det smaker!

 

 


#salat #kikerter #mat #blogg #hverdag #sommer #helg 

Jordbærsalat

Hei alle sammen!

Idag vil vi dele med dere oppskrift på  jordbærsalat. Dette er en kjempegod  og frisk salat som er god å spise på hete sommerdager. Du kan spise den som den er, men den  er også kjempegod  sammen med for eksempel grillmat.

Ha en fin lørdag!


 

 



 

Jordbærsalat

  • ca 1 kurv med jordbær
  • 1 kiwi
  • frisk basilikum
  • 1/2 agurk
  • frisk mynte
  • 1/2 rød chili (kan sløyfes)
  • litt salt
  • 150 gram honningmelon
  • 150 gram vannmelon
  • saft fa 1/2 lime og litt revet limeskall

Start med å skjære jordbær, kiwi,agurk, honningmelon i terninger.

Ha det oppi en bolle og riv litt limeskall og saft fra en halv lime over.

Tilsett friske urter, finhakket rød chili og strø litt salt over etter smak.

La salaten stå ca 1 time i kjøleskapet før du serverer.

 



 

Da er den klar for å nytes!

 #jordbær #salat #sommer #blogg #lørdag #hverdag #mat #jordbærsalat #sunt

Havregrøt med kanel, bringebær og banan.

Hei alle sammen!

Ja så er det fredag igjen! Var det noen som merket noe til solformørkelsen? Merket ikke så mye her i Bergen, tåke og regn her idag. 

Jeg  spiser nesten hver dag havregryn til frokost, det gir masse energi og metthetsfølelsen varer lenge.

Jeg vil dele med dere en lettvint, sunn og god frokost som jeg hadde idag. Håper dere liker oppskriften:

 



 

Havregrøt

(1 porsjon)

  • 1 dl  lettkokte økologisk havregryn 
  • 1 ts råsukker eller honning
  • 1/4 ts grovt salt
  • 2 dl melk eller soyamelk
  • kanel
  • banan 
  • bringebær

 

Hell havregyn i en liten kasserolle.

Tilsett sukker eller honning, salt og melk. 

Kok opp under omrøring.

Når det har kokt opp er det klart for å nytes. Jeg har  toppet grøten med kanel, oppskåret banan og bringebær.

Havre er en super måte å starte dagen på. Er du interessert i flere oppskrifter på havregrøt kan du finne her:

Her:  http://spisogspar.blogg.no/1423650930_havremelgrt.html  en oppskrift på havremelsgrøt som også er kjempegod.

Ha en fin dag:)

#havregrøt #banan #kanel #bringebær #super #hverdag #matblogg #sunt #godt #solformørkelse

Scones

Hei alle sammen! Ingenting er bedre enn å starte dagen med en god  frokost. Scones lages med bakepulver og er derfor raske å lage som er  bra når man er sulten om morgenen.  Disse sconesene er kjempegode når de er ferske.





Scones

(ca 12 stk)

 

  • 6 dl hvetemel
  • 2 dl havremel
  • 1 ts salt
  • 4 ts bakepulver
  • 100 gram smør
  • 3 dl melk
  • 1 ss gresk/ tyrkisk yoghurt

 



 

 

Sett stekeovnen på 250 grader.

Start med å blande mel, salt og bakepulver i en bolle.

Smuldre smøret inn i melblandingen med fingrene.

Rør inn den kalde melken og yoghurten og elt deigen sammen.

Del deigen i ca 12 like store deler og form de til runde kaker.

Skjær et kryss i overflaten på hver kake.

Prikk tilslutt med en gaffel over alle kakene. 

Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter.

Bør spises ferske.



 

 

Ha en fin søndag!

Havremelgrøt

Hei alle sammen :)  Her kommer en oppskrift på havremelgrøt  som kan være god til for eksempel  frokost. 

 

 

Havremelgrøt

(1 porsjon)

4 ss havremel

2,5 dl melk

1 ss brunt sukker

1/4 ts salt


1/2 eple

1/4 ts kanel

1 jordbær

ca 8 blåbær

 

Kok opp mel og melk mens du rører. La det koke i ca 3 minutter på svak varme, mens du rører om av og til. 

Smak til med salt og sukker. 

Serveres med for eksempel jordbær, blåbær og eple eller det du måtte ønske.

Avslutt med et dryss av kanel.

 

myTaste.no