hits

Suppe

Kremet suppe med rotgrønnsaker

Hei!

Igår laget jeg en kjempegod kremet suppe med rotgrønnsaker og grønnsakspølser. Ungene er ikke så glad i grønnsaker i det siste så prøver hele tiden  å lure inn grønnsaker på forskjellige måter, har merket en tendens til at grønnsaker spises så lenge de ikke SER at det er en grønnsak, altså når jeg moser det eller baker det inn i maten. Denne suppen ble kjempegod og disse grønnsakspølsene liker mine unger  veldig godt, så dette  ble en sunn og god middag som falt i smak hos liten og stor.

Ha en fin fredag!




 



 

Kremet suppe med rotgrønnsaker

(Dette holder til 4 personer)

En eske miks med rotgrønnsaker som inneholder en gul bete

en hvit

en rød

en rosa og hvit stripete bete

en pastinakk ca 250 gram

en sellerirot 250 gram

En pakke med Leiv Vidars sine grønnsakspølser (inneholder kjøtt også) a 5 stk pølser.

1 rødløk

2 fedd hvitløk

2 poteter

2 gulrøtter

Himalaya salt

pepper

ca -3 ss creme fraishe

et dryss med tørket persille

1 ss olivenolje

Stavmikser

 

Topping

1 purre (den hvite delen)

tørket persille

creme fraishe

spekeskinke

 

Start med å skrelle og skjære i terninger alle rotgrønsakene og løken.

Skyll  de og legg de  en kasserolle sammen med vann som dekker litt over grønnsakene.

Kok til de er møre.



Bruk en stavmikser til å mose grønnsakene til en krem. Tilsett gjerne mer vann visst du vil ha den tynnere.

Skjær opp pølsene og ha de i suppen sammen med noen skjeer med creme fraishe, salt og pepper og en ss olivenolje.

La dette stå å småkoke litt imens du lager toppingen: stek purreløk skjært i tynne skiver i litt olivenolje og salt. 

Da er suppen klar for servering!

Håper det smaker!



 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #helse #familieogbarn #mamma #familie #matglede #tips #helg #fredag #lølrdag #hverdag #november #middag #suppe #hjemmelaget #blogglisten #rotgrønnsaker #sunt #godt 

Kremet gresskarsuppe med kokosmelk, chorizo og ristede gresskarkjerner

God kveld!

Dagens mat tips er  kremet gresskarsuppe med smak av kokosmelk, toppet med chorizo og ristede gresskarkjerner som ble en kjempegod smaksopplevelse! 

 







 

Kremet gresskarsuppe med kokosmelk, chorizo og ristede gresskarkjerner 

(4 porsjoner)

800 gram gresskar skjært i terninger

1-2 dl vann

ca 3 ts Himalayasalt eller maldon salt (etter smak)

1 boks kokosmelk, 400 ml

ca 1 ts pepper

1 rødløk

2 ss olivenolje

 

Topping:

gresskarkjerner

creme fraishe

chorizo pølse

litt persille (finhakket)

 

Tilbehør:

ristet brød

 

Du trenger også en stavmikser.

 

Start med å skjære et  gresskar i deler og fjern frø i midten og skallet. Skjær gresskar "kjøttet" i terninger og mål opp til ca 800 gram.

Stek en løk i skiver og stek i en kasserolle sammen med litt olivenolje til den er myk og blank.

Tilsett gresskaret, salt og pepper og ca 2 dl vann. Kok på middelshøy varme under lokk, rør om innimellom til de  er myke.



Tilsett da kokosmelken og rør om. 

Bruk en stavmikser til å mose gresskaret og få en kremet konsistens.

La stå på svak varme, mens  du tilbereder gresskarkjerner på en stekepanne med litt salt og middelshøy varme mens du rører om. Tar du for høy varme på begynner de å poppe!

Rist brødskiver som er godt som tilbehør til suppen.

Skjær opp chorizopølse.

Server suppen med chorizo pølse, litt creme fraishe, ristede gresskarkjerner og et dryss persille.

Håper det smaker!

 

Klem

- Katrine og Sandro - 

 



 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #søndag #matglede #helse #mat #suppe #gresskar #gresskarsuppe #mamma #foto #uke #tips #oktober #høst

Kremet fiskesuppe med kokosmelk

Hei! 

Dagens middagstips er en kremet fiskesuppe med kokosmelk som smaker kjempegodt!  Topp suppen med creme fraishe, reker og dill så har du en deilig suppe!

Ha en flott dag <3



 

Kremet fiskesuppe med kokosmelk

(4 porsjoner)

 

8 dl kokosmelk (2 bokser)

2 dl vann

2 litt store sjalottløk

2 ss smør

1 squash

2-3 middelsstore poteter

2 gulrøtter

400 gram torskefilet

ca 1-2 ts Maldon salt eller Himalaya salt

1/2 ts pepper

 

Topping:

creme fraishe

dill

reker

 

Tilbehør:

godt brød 

 

Start med å skjære løken i skiver og stek i smør i en kasserolle til løken er gjennomsiktig.

Skrell og skjær gulerøtter og poteter i terninger.

Vask squashen og skjær i  terninger. Stek sammen med løken.

Tilsett kokosmelken og vann. Gi det et oppkok til grønnsakene er myke.

Visst du ønsker en kremet konsistens bruker du en stavmikser og moser alle grønnsakene før du tilsetter tinet torskefilet skjært i store terninger.  

Gi fisken også et oppkok.

Smak til med salt og pepper. 

Hell suppen i skåler og topp med creme fraishe, reker og dill, server gjerne med brød til.

Håper det smaker!



 

#spisogspar #matglede #fiskesuppe #middag #mat #helse #kosthold #tips #hverdag #blogg

 

tortellinisuppe med squash og tofu laget på 1,2 og 3!

Hei!

Dette er en super enkel og rask suppe å lage til sultne mager og er i tillegg sunt og godt! 



Tortellinisuppe med squash og tofu

(4 porsjoner)

1 pakke med tortellini (250 gram)

1 squash

ca 120 gram tofu

1 liter vann

2 grønnsaks buljong terninger

 

1) Kok vann og buljong i en kasserolle.

2) Skjær squash og tofu i terninger,  når vannet koker legger du dette oppi og la det koke ca 2 -3 minutter. 

3) Hell så tortellini oppi og la alt  småkoke i ca 5 minutter (følg anvisningen på tortellinipakken).

Da er suppen klar for  servering! 

Håper det smaker!


 

#spisogspar #blogg #matblogg #suppe #mat #helse #livsstil #mamma #mammablogg #Norge #mars #hverdag #vinterferie

Kremet søtpotet suppe

Hei!

Denne  søtpotetsuppen  med kokosmelk er helt nydelig,

smak gjerne til med litt chilli  eller  litt tabasco saus.

Vi toppet suppen med ristede kikerter krydret med havsalt og chili og stekte kongereker. 

 ♥

 

 





 ♥

Kremet søtpotetsuppe

(4 store porsjoner)

2 søtpoteter

1 rødløk

50  gram sellerirot

400 gram kikerter

2 ss soyasaus

2 grønnsaksbuljong terninger

2 ts tomatpure

1 boks (400 ml) med kokomelk

smak til med malldon salt

ca 8 dl vann

smak til med pepper

smak til med chilli eller tabasco visst ønskelig

Ristede kikerter:   http://spisogspar.blogg.no/1431935256_kikert_snacks.html

   

   

Start med å skrelle søtpotetene og skjær i mindre deler.

Skjær av skallet til sellerien.

Ta av skallet til en rødløk og skjør løken i mindre deler.

Ha dette oppi en gryte sammen med resten av  ingrediensene bortsett fra kokosmelken som du tar i tilslutt (ta gjerne vare på litt til servering) .

La dette småkoke i ca 20 minutter.

Bruk så en stavmikser.

Bland så inn kokosmelken. La det småkoke en 5 minutter. 

Topp gjerne med stekte kongereker og ristede kikerter.

Da er det klart for å nytes!

 ♥

#spisogspar #blogg #mat #matblogg #mandag #uke #uken #mamma #mammablogg #helse #livsstil #suppe #vegansk #vegan #Norge #februar  

  


 

Vegetarsuppe toppet med spinatblader og bokhvete

Hei!

Idag er det 3. søndag i advent, og julen nærmer seg med stormskritt! I disse juletider  er det godt med litt lettere mat også som denne suppen  jeg idag vil  dele med dere: vegetarsuppe  toppet med spinatblader og bokhvete. Bokhvete er rikt på mineraler og antioksidanter og omtales som supermat. Dette ble et kjempegodt måltid som kan spises med god samvittighet! 

Ønsker dere en super søndag <3



 

Vegetarsuppe toppet med spinatblader og bokhvete

(4 porsjoner)

 

ca 100 gram sellerirot

ca 300 gram søtpotet

2 sjalottløk

1/2 brokkoli

1 liter vann

2 stk grønnsaksbuljong terninger

3 ss olivenolje

pepper

salt

spinatblader

ca 150 gram bokhvete

Stavmikser

 

Skrell  søtpotet og sellerirot og skjær i terninger.

Skjær i skiver to sjalottløk og skjær en brokkoli opp i mindre deler. 

Ha alt i en gryte sammen med vann og buljongterninger.

Sett til å småkoke i ca 20 - 25 minutter.

Bruk en stavmikser til å mose alt sammen.

Smak til med salt, pepper og olivenolje.

La det stå å godgjøre seg på laveste temperatur mens du vasker og finhakker spinatblader og tilsetter salt, pepper og olivenolje. Dette kan du ha i en egen  skål.

Hell 150 gram bokhvete og ca dobbelt så mye vann  i en kasserolle sammen med litt salt. Kok bokhveten på  samme måte som ris, eller følg anvisningen på pakken. La dette koke til vannet har kokt inn

(ca 15 minutter)

Da er det klart for servering!

Håper det smaker! 

 

 


 

#supermat #sunnt #helse #livsstil #middag #vegetarsuppe #spisogspar #suppe #kjøttfri #mamma #mammablogg #vinter #jul #søndag #helg #hverdag #advent

Kjøttfri mandag: vegetar suppe

 

 

Hei!

Så var det mandag igjen og ny uke. Idag starter vi uken med en kjøttfri middag nemlig suppe av sellerirot, løk, poteter, kålerabi og toppet med strimlete spinatblader. Dette ble et kjempegodt og vitaminrikt måltid og en super start på uken!

Ønsker dere en nydelig mandag <3

 




 

Vegetar suppe

(4 porsjoner)

 

Ca 200 gram sellerirot

1 sjalottløk

2 mellomstore poteter

 ca 200 gram kålerabi

4 ss tomatpure

ca 1 liter vann

2 stk grønnsaksbuljong terninger

ca 1 ts salt

ca 1  ts pepper

ca 4 ss olivenolje

spinatblader skjært i strimler til topping

noen dråper tabasco

 

Start med å skjære løk i skiver og stek i litt olivenolje i en gryte.

Skrell poteter, kålerabi og sellerirot og skjær i terninger og hell det oppi gryten.

Bland inn 1 liter vann, salt, pepper og buljongterningene.  La dette koke i ca 30 minutter til rotgrønnsakene   er myke.

Mos alt dersom det er ønskelig med en håndmikser.

Tilsett 4 ss tomatpure  og gjerne noen dråper med tabasco og la det småkoke i ca 10 minutter til. Tilsett gjerne mer vann visst det er nødvendig.

Vask og skjær i strimler spinatblader som du kan toppe suppen med.

Da er det klart for servering!

Håper det smaker!

 


 

 

#spisogspar #spis #spar #mat #suppe #kjøttfri #vegetar #rotgrønnsaker #mamma #mammablogg #helse #livsstil #blogg #hverdag #november #mandag #middag #uke #vinter 

 

Dagens middagtips: gresskarsuppe toppet med vårløk

Hei!

Håper dere har hatt en fin helg :)

Dagens middagtips er gresskarsuppe toppet med vårløk. Dette er en vegetarsuppe, men du kan selvfølgelig ha kjøtt i visst du ønsker det. Denne suppen er laktosefri og glutenfri, og retten koster (4 porsjoner ) ca 60 kr å lage.

Ønsker dere en flott ukestart!



 

Gresskarsuppe

(4 porsjoner)

  • ca 450 gram gresskar
  • 2 stk gulerøtter
  • 1/2 stor løk
  • 1 hvitløk fedd
  • 2  tomater
  • 1 terning  med grønnsaksbuljong
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • litt olivenoljle
  • 2  stk laurbærblader
  • litt fersk timian
  • 1 potet
  • 1 liter vann
  • 200 gram vårløk (2 bunter)
  • 1 ts sukker
  • 1 ts edikk

 



 

 Start med å skjære en løk i skiver og stek den  til myk og gjennomsiktig i en kasserolle med 2 ss olivenolje.

Lag et kryss halvveis inn i tomatene oppe med stilken og legg de med krysset ned i kasserollen så skinnet vil løsne og lettere å ta av.



 

Skrell 2 gulrøtter og en potet, skjær av skallet på gresskaret. Skjær alt dette opp i store deler og legg det i kasserollen sammen med det andre.



 

Tilsett vann, buljong, et hvitløksfedd delt i to, litt fersk timian, salt og pepper  etter smak.

 



 

Kok  opp under omrøring og la det småkoke på middelsvarme  under lokk i ca 15 minutter.

Skjær vårløken i strimler og stek i olivenolje i en stekepanne til den er myk, da kan du tilsette salt og pepper etter smak og 1 ts sukker og 1 ts eddik.



 

Ta vårløken  bort fra varmen og la stå under lokk til suppen er ferdig kokt.

Etter ca 15 minutters småkoking av gresskarsuppen  (når du ser skallet til tomatene begynner å løsne) kan du lett fjerne med en gaffel skallet til tomatene, og bruke en mikser til å mose alle ingrediensene.

 

 

 


 

Når suppen er ferdig most tilsetter du laurbærbladene og la det småkoke ca 5 -10 minutter  til før det er klart til servering.

Server suppen med litt stekt vårløk og gjerne krutonger også. som du finner oppskrift på nederst på denne siden her: http://spisogspar.blogg.no/1425984480_crema_di_fave_con_rap.html

 



 

Håper det smaker <3

 

#Gresskarsuppe #Vegetarsuppe #Glutenfri #Laktosefri #Matblogg #mat #blogg #hverdag #sommer #sol #ferie #mandag

♥Gresskarsuppe♥

God onsdag!

Håper dere har hatt en fin dag så langt.

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på gresskarsuppe. Dette er en vegetarsuppe, men du kan selvfølgelig ha kjøtt i visst du ønsker det. Denne suppen er laktosefri og glutenfri, og retten koster ca 60 kr å lage.

Håper dere liker oppskriften!



 

Gresskarsuppe

(4 porsjoner)

  • ca 450 gram gresskar
  • 2 stk gulerøtter
  • 1/2 stor løk
  • 1 hvitløk fedd
  • 2  tomater
  • 1 terning  med grønnsaksbuljong
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • litt olivenoljle
  • 2  stk laurbærblader
  • litt fersk timian
  • 1 potet
  • 1 liter vann
  • 200 gram vårløk (2 bunter)
  • 1 ts sukker
  • 1 ts edikk

 



Start med å skjære en løk i skiver og stek den  til myk og gjennomsiktig i en kasserolle med 2 ss olivenolje.

Lag et kryss halvveis inn i tomatene oppe med stilken og legg de med krysset ned i kasserollen så skinnet vil løsne og lettere å ta av.



Skrell 2 gulrøtter og en potet, skjær av skallet på gresskaret. Skjær alt dette opp i store deler og legg det i kasserollen sammen med det andre.



Tilsett vann, buljong, et hvitløksfedd delt i to, litt fersk timian, salt og pepper  etter smak.

 

Kok  opp under omrøring og la det småkoke på middelsvarme  under lokk i ca 15 minutter.

Skjær vårløken i strimler og stek i olivenolje i en stekepanne til den er myk, da kan du tilsette salt og pepper etter smak og 1 ts sukker og 1 ts edikk..



Ta vårløken  bort fra varmen og la stå under lokk til suppen er ferdig kokt.

Etter ca 15 minutters småkoking av gresskarsuppen  (når du ser skallet til tomatene begynner å løsne) kan du lett fjerne med en gaffel skallet til tomatene, og bruke en mikser til å mose alle ingrediensene.

 

 

 


 

Når suppen er ferdig most tilsetter du laurbærbladene og la det småkoke ca 5 -10 minutter  til før det er klart til servering.

Server suppen med litt stekt vårløk og gjerne krutonger også. som du finner oppskrift på her: http://spisogspar.blogg.no/1425984480_crema_di_fave_con_rap.html

 



 

Håper det smaker!

 

#Gresskarsuppe #Vegetarsuppe #Glutenfri #Laktosefri  #Sunt #Godt #Hverdag #onsdag #mat #blogg

Gresskarsuppe

Hei!

Håper dere har hatt en fin helg, det har ihvertfall vi. Lørdag var det helt nydelig vær her og vi var masse ute i solen, søndag var det tilbake  til regnværet og  det begynte til og med å snø!  Nå står huset på hode etter helgen og siden jeg har fri idag blir det rydding og vasking på meg : ) 

Idag vil vi dele med dere en oppskrift på gresskarsuppe. Dette blir en vegetarsuppe, men du kan selvfølgelig ha kjøtt i visst du ønsker det. Denne suppen er laktosefri og glutenfri, og retten koster ca 60 kr å lage.

Håper dere liker oppskriften!



 

Gresskarsuppe

(4 porsjoner)

  • ca 450 gram gresskar
  • 2 stk gulerøtter
  • 1/2 stor løk
  • 1 hvitløk fedd
  • 2  tomater
  • 1 terning  med grønnsaksbuljong
  • salt etter smak
  • pepper etter smak
  • litt olivenoljle
  • 2  stk laurbærblader
  • litt fersk timian
  • 1 potet
  • 1 liter vann
  • 200 gram vårløk (2 bunter)
  • 1 ts sukker
  • 1 ts edikk

 



 

 Start med å skjære en løk i skiver og stek den  til myk og gjennomsiktig i en kasserolle med 2 ss olivenolje.

Lag et kryss halvveis inn i tomatene oppe med stilken og legg de med krysset ned i kasserollen så skinnet vil løsne og lettere å ta av.



 

Skrell 2 gulrøtter og en potet, skjær av skallet på gresskaret. Skjær alt dette opp i store deler og legg det i kasserollen sammen med det andre.



 

Tilsett vann, buljong, et hvitløksfedd delt i to, litt fersk timian, salt og pepper  etter smak.

 



 

Kok  opp under omrøring og la det småkoke på middelsvarme  under lokk i ca 15 minutter.

Skjær vårløken i strimler og stek i olivenolje i en stekepanne til den er myk, da kan du tilsette salt og pepper etter smak og 1 ts sukker og 1 ts edikk..



 

Ta vårløken  bort fra varmen og la stå under lokk til suppen er ferdig kokt.

Etter ca 15 minutters småkoking av gresskarsuppen  (når du ser skallet til tomatene begynner å løsne) kan du lett fjerne med en gaffel skallet til tomatene, og bruke en mikser til å mose alle ingrediensene.

 

 

 


 

Når suppen er ferdig most tilsetter du laurbærbladene og la det småkoke ca 5 -10 minutter  til før det er klart til servering.

Server suppen med litt stekt vårløk og gjerne krutonger også. som du finner oppskrift på her: http://spisogspar.blogg.no/1425984480_crema_di_fave_con_rap.html

 



 

Håper det smaker

God appetit!

#Gresskarsuppe #Vegetarsuppe #Glutenfri #Laktosefri #Matblogg #Sunt #Godt #Hverdag #mandag

Tomatsuppe

Hei kjære lesere:)

Så er det mandag og ny uke igjen. Idag har vi tomatsuppe på menyen. Tomatsuppe  er enkelt, raskt og billig  å lage selv, og det er kjempegodt sammen med godt brød som feks Ciambella http://spisogspar.blogg.no/1426415093_ciambella.html . 

Vi har som tilbehør til tomatsuppen mozzarella ost, ferske basilikum blader og gnucchi som er en italiensk potetpasta, oppskrift på den vil komme senere i uken.

Hjemmelaget tomatsuppe koster ca 20 kr å lage selv.

 

 



 

Tomatsuppe

( 4 porsjoner)

  • 180 gram tomatpure
  • 1 liter vann
  • 2 ss fint hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss sukker
  • 1 sjalottløk
  • 2 ss olivenolje

Tilbehør:

  • fersk basilikum
  • 1 pk mozzarella ost
  • olivenolje
  • godt ferskt brød feks Ciambella

 

 Stek lett sjalottløk og 2 ss olivenolje i en kasserolle.

Tilsett vann, mel og tomatpure og visp sammen mens det er kaldt for å unngå klumper.

Ha sukker, salt og pepper etter smak tilslutt i kasserollen og la det koke opp under omrøring.



 

La det småkoke på middels varme under lokk, mens du rører om av og til.

Tilbehøret til vår tomatsuppe er blader av fersk basilikum, mozzarella ost skjært i skiver med litt olivenolje og godt ferskt brød. Ciambella er et helt nydelig brød som passer perfekt til suppe.


 

 


 

Til tomatsuppe er det også godt med egg, makaroni og pølserbiter som tilbehør. 



Håper det smaker! 

 

#tomatsuppe #mozzarella #hverdag #mat #basilikum #mandag #ciambella #brød

Kremet suppe med favabønner og grønnkål

Kremet suppe med favabønner og grønnkål.
 
Hei alle sammen!
Håper dere har hatt en fin dag så langt.  Har du prøvd Favabønner før? Favabønner er også kjent som åkerbønne, bondebønne og hestebønne og er rik på proteiner.  Den brukes til mye forskjellig alt fra hurtigmat i midtøsten til å lage grøt og brød eller snacks. Favabønner brukes også mye i Italia, og Sandro har i dag en oppskrift på Favabønner med grønnkål og krutonger.
Favabønner med skall må bløtlegges i vann over natten.  Det finnes Favabønner uten skall og de trenger bare et par timer i vann før du koke de. 
 
Denne retten koster ca 75 kr å lage.
 


 
Crema di Fave con rape
 
(minst 6 porsjoner)
 
 
Kremet Fava suppe:
 
 
  • 500g favabønner
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 stor løk
  • 1 gulrot
  • 1 grønnsaksbuljong terning
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • 3 stk laurbærblader
  • 2 ts tomatpure
  • 2 liter vann

 

Grønnkål:

  • 150g grønnkål
  • 1 ss eddik
  • 1 ss smør
  • 1/2 stor løk 

 

Krutonger:

  • 5 brødskiver
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • salt
  • rosmarin
  • timian

 

Visst du har favabønner med skall må du ta av skallet før koking og det går lett av etter å ha ligget i vann over natten.



 

Kok favabønner, et fedd hvitløk (uten skall og kjernen av hvitløksfeddet), løk i storeskiver,  en gulrot i store deler, grønnsaksbuljong, salt og pepper etter smak og vann sammen i en stor kasserolle.

Kok i ca 1 time under lokk (og rør av og til )på middels varme.



 

Bruk en håndmikser og mos alt . 



Tilsett laurbærblad, olivenolje og tomatpure og la det koke ca 1 time  under lokk på lav varme og rør av og til. 

 



 

Mens dette småkoker kan du tar du 1 ss smør og 1 ss olivenolje på en stekepanne og stek brød skjært i terninger med salt og pepper og fersk rosmarin og timian  og stek   i ca 10 minutter mens du rører til de blir krutonger. 



Legg krutongene i en skål .

Start på grønnkålen: Stek vasket grønnkål i stekepannen med 1/2 løk, salt og pepper etter smak, 1 ss eddik og 1 dl vann.




Etter ca 10 minutter og vannet har tørket bort er grønnkålen ferdig.

 

Da er maten ferdig og klar for servering:)



 



 

Buon appetito!

#Fava #hestebønne #kremet #suppe #Italia #god #mat #krutonger #grønnkål

myTaste.no