17.mai kake med rødt og blått sukkerbrød, fylt med krem, kesam og friske bær.

Hei!

Ikke lenge til 17.mai nå, og her kommer en oppskrift på fjorårets kakebombe som jeg laget til 17.mai. Dette er en høy kremkake laget med to sukkerbrød, jeg har laget en bunn farget med rød konditorfarge og en bunn ble farget blå (se lenger nede på siden hvordan det ble). Kremkaker er bare det beste jeg vet, og denne smakte friskt og godt. Jeg kommer  til å lage denne (eller en versjon av denne)  nå til 17. mai også 😀  

17.mai kake

(kakeform: ca 24 dm)

Oppskrift til  2 stk sukkerbrød (du trenger to sukkerbrød visst du vil ha høy kake med to farger på sukkerbrødene) 

 

   8 egg 

   3 dl sukker

   6 dl økologisk fint hvetemel eller speltmel

   2 dl potetmel

   4 ts bakepulver

   2 ss vaniljesukker

   100 gram smør

   2 dl melk

 

Du trenger også:

 

   rød konditorfarge og blå konditorfarge 

   7,5 dl kremfløte

   jordbær til pynt og gjerne inni kaken også

   blåbær til pynt

   jordbærsyltetøy 

   1 boks  feks jordbær og rabarbra kesam eller bringebær kesam

   litt melk eller juice til dynking av bunnene

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme).

Jeg har bare en kakeform i denne størrelsen så jeg laget et sukkerbrød om gangen, men det kan sikkert være like greit å lage røren til begge kakene på en gang……

Visp egg og sukker til eggedosis. 

Sikt hvetemel blandet med potetmel, bakepulver og vaniljesukker og rør det forsiktig inn i eggedosien.

Smelt smøret.  La det avkjøles litt før du blander det forsiktig inn i røren sammen med melken og  fordel  like mye røre i hver form og bland inn  konditorfargene, en farge  i hver røre.

Stekes på nest nederste rille på 200 grader  (over og under varme) i ca 20 – 30 minutter (dette varierer fra ovn til ovn).

 

Når bunnene er avkjølte deler du de i to slik at du får 4 bunner, altså 2 røde og 2 blå.

Legg en rød bunn nederst på serveringsfatet.  Ha et par spiseskjeer med melk eller juice over bunnen så den blir fuktig. Smør syltetøy over bunnen og gjerne jordbær som  er oppskjært på langs og så et lag med krem. 

Legg en blå bunn oppå kremlaget og ha væske på den også på samme måte som den røde bunnen. Smør kesam over, så legger du den  andre blå bunnen oppå som dynkes og smører  et lag med krem over . Tilslutt den siste røde bunnen på toppen  som dynkes og smør  krem over hele kaken. Så pyntes det med blåbær og jordbær.

Sett kaken  i kjøleskapet, slike kremkaker blir ofte bedre over natten når de står kaldt, da bløtes bunnene godt og den blir smakfull og saftig.

Håper det smaker!

 

 

#Spisogspar #blogg #17mai #mat #mamma #mammablogg #kosthold #helse #livsstil #Norge #tips #kake #kremkake #jordbær #blåbær #mai #helg #fri #matglede #helse #tips #oppskrift #matfrabunnen #hjemmelaget #bløtekake 

12 kommentarer

Siste innlegg