Lavkarbo kremkake

God lørdag!

Kremkake er bare det beste jeg vet, og nå som det er helg må det være lov å kose seg litt ekstra, og denne 

kaken (som også er glutenfri) med lite karbohydrater, toppet med  krem og bringebær kan da nytes med god samvittighet!

Lavkarbo kremkake

(kakeform ca 18 dm)

Kakebunn:

150 gram mandler males til mandelmel

50 gram hasselnøtter males til nøttemel

4 eggehviter

60 gram sukrin melis

1 ss mykt smør

1 liten ts kanel

 

Topping:

ca 3 dl kremfløte

friske bær, jeg hadde her bringebær.

 

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Visp eggehviter til en fluffy krem som kan stå av seg selv. 

Bland sukrin og mandelmel sammen.

Vend så dette forsiktig  inn i  den fluffy eggehviten.

Kle en kakeform med bakepapir og hell kakerøren i formen og sett midt i stekeovnen i ca 20 – 25 minutter.

Når kaken er ferdig tar du kaken ut  og lar den stå å kaken avkjøles litt.

Visp kremfløte til  krem. Skjær bunnen i to eller ha en høy bunn, jeg hadde krem imellom lagene og oppå, da synes jeg den ble ekstra god, men det er også godt å ha en høy bunn toppet med krem og bær.   

Pynt kaken med bær.

Server og nyyyyyyt!

 

– Katrine –
 

 

 

#spisogspar  #blogg #matglede #helse #tips #lavkarbo #mat #kake #kremkake #dia #sunn  #uke #hverdag #mamma #bilde #foto #helg #sommer #august #helg #tips #oppskrift #matfrabunnen 

16 kommentarer

Siste innlegg