Fylte krumkaker, en smak av sommer

Hei!

Krumkaker er noe du kanskje forbinder med jul, men kan fint også spises om sommeren. Former du de som skåler  kan du fylle de med mye godt. I dag  deler vi en oppskrift på krumkaker fylt med rabarbrakompott, krem, toppet med finhakkete mandler / nøtter  og friske jordbær og rips. 

God helg!

 

Krumkaker 

(ca 8 stk)

  • 2 egg
  • 125 gram sukker
  • 125 gram smeltet smør
  • 150 gram hvetemel /fint speltmel
  • 1 – 2 ss potetmel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker

Visp egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og avkjøl det.

Rør i smør, mel, potetmel, kardemomme og vaniljesukker.

La svelle i ca 30 minutter.

Forvarm krumkakejernet og stek kakene gyllengule ved svak varme.

Når de er ferdig stekte legger du  de over en kopp eller en liten skål for å få rette formen.

Form de lett  med hendene mens de ligger over koppen.

 

Rabarbrakompott

  • ca 350 gram rabarbra
  • ca 8 ss sukker

Skrell rabarbraen og skjær den i mindre biter. Legg den i en ildfast form og bland inn sukkeret.

Legg aluminiumsfolie over og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter (til rabarbraen er myk). 

Mos de med en gaffel.

Da er kompotten klar.

 

 Tilbehør

  • Kremfløte
  • nøtter
  • mandler
  • friske bær: feks jordbær og rips

Visp krem og finhakk nøtter og /eller mandler.

Fyll krumkakene med litt krem, rabarbrakompott, nøtteblandingen og topp gjerne med litt friske bær.

Håper det smaker!

 

#dessert #krumkaker #rabarbrakompott #ferie #sommer #sol #ferie #mammablogg #mamma #hverdag #foto #mat  

30 kommentarer

Siste innlegg