Tips til helgekos

Endelig helg! 

Er du fysen på noe godt? Nå når det er helg er det lov å kose seg litt ekstra, og her kommer noen tips til til helgekosen. 

 

spyd med brownie, jordbær, blåbær, druer og mrshmallows

Muffins med sjokoladebiter

Sjokolade med hasselnøtter og tranebær

Hjemmelagde proteinbarer

Søtpotet chips


 

Kikert-snacks

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #mat #helg #helgekos #tips #matblogg #kos #helse #kosthold #mamma #vår #mars #foto #bilde #fredag #lørdag #søndag #matglede #helse #hjemmelaget #helg 

Jeg vil aldri gi opp håpet!

 

Jeg vil aldri gi opp håpet om at min datter vil bli frisk igjen! 

Selv om det første som vi ble møtt med på sykehuset var at hun ALDRI vil bli frisk. 

Diabetes type 1 var kommet for å bli, var beskjeden vi fikk.

En ubuden gjest var kommet.

Kommet for å bli.

Nå må vi bare tilpasse oss det nye livet.

Men i hjertet mitt har jeg et håp om at hun mirakuløst vil bli frisk, eller at en medisin kan heale  sykdommen.

Vi har ingen andre i familien som har diabetes så vi hadde lite peiling på diabetes type 1, og  læringskurven ble bratt for å si det sånn!  

Utrolig mye man lærer de de 2 ukene man er på sykehuset, og enda mer en lærer når en kommer hjem og står ganske alene oppi det hele. 

Heldigvis har diabetes sykepleierne på avdelingen vært lette å få tak i for å få råd og veiledning.

Skolen viser også nå at de tar diagnosen alvorlig og stiller opp med assistenter som etter mye om og men nå ser ut til å fungere på en god måte.

Vi fikk telefon fra familien i Brasil igår om at forskere i Brasil  nå har funnet en ny medisin som gjør diabetikere med type 1 friske!

Det var en BCG vaksine visstnok….

Uansett om dette blir medisinen som vil “redde” oss fra diabetes-grepet, eller ikke, så er det godt at det forskes på denne sykdommen, og plutselig en dag så har vi kanskje en medisin som kan gjøre datteren vår frisk igjen!

Vi vil ihvertfall aldri gi opp håpet…..!

💗

#spisogspar #blogg #diabetes #sykdom #håp #type1 #mamma #mammablogg #helse #barn #familie #medisin #bilde #mars #vår #torsdag #uke #Bergen #Norge #Brasil

 

Eggedosis med en ny vri

Hei!

Eggedosis var noe jeg spiste mye av som barn, det er enkelt og raskt å lage og smaker kjempegodt. Denne  eggedosisen har en ny vri som gjør den litt mindre søt. Jeg blander inn kesam med smak av vanilje eller lime, og har gjerne  friske bær som bringebær, jordbær og blåbær oppi også (bildet er fra sommer da pyntet jeg med rips).  Dette er en proteinrik og kjempegod dessert!

Kanskje dette kan være noe å kose seg med til påske?

Ha en nydelig dag! 

💗

Eggedosis med kesam og bær

(3 porsjoner)

1 egg

1 ss brunt sukker eller ca 1 ts sukrin melis (husk at sukrin er dobbelt så søtt som sukker!)

1 boks kesam med vanilje smak eller lime

friske bær  (jeg hadde rips og blåbær)

(Utgangspunktet for 1 porsjon eggedosis er et egg og en spiseskje med sukker.  Nå blander jeg inn en boks med kesam (enten lime eller vanilje) i eggedosisen og da gir det ca 3 porsjoner.)

 

Start med å mikse egg og sukker luftig og fluffy.

Bland inn kesam og pynt med friske bær.

Hell over i skåler eller glass og nyyyyyt! 

 

💗

 


 

 

 

 

 

 #eggedosis #egg #bær #kesam #vanilje #lime #mat #blogg #dessert #norge #hverdag #helg #mamma #mammablogg #helse #livsstil #spisogspar #spis #spar #proteinrik #eggedosis #helse #matglede #mars #påske #oppskrift #tips #foto #bilde

Forsøkt svindlet- igjen!

Hei!

Nå er det ikke så veldig lenge siden sist jeg ble utsatt for svindel, da hadde noen tatt flere 1000 kr ut av kontoen min i flere forskjellige land! Helt utrolig at det går an, men det er tydeligvis superlett og minimal sjanse å bli tatt for svindel da politiet egentlig gir blaffen ser det ut som.

For noen dager siden plumpet det et brev ned i postkassen merket avsender Telenor. Det var en regning på 2000 kr med betalingsfrist til dagen etter. Bare det at  betalingsfristen var  så kort  var jo ganske mistenkelig, men det merkeligste av alt var vel at jeg ikke har noe abonnement med Telenor så jeg skjønte straks at dette ikke stemte. Etter en telefonsamtale med Telenor ble det bekreftet at det var noen som forsøkte å svindle til seg penger ved å utgi seg for Telenor. ….

 

Helt utrolig hvor mye svindel det er nå fortiden! 

Har du opplevd noe lignende?

 

 

#spisogspar #blogg #svindel #hverdag #penger #tyveri #uken #uken 

Supergode muffins

God mandag!

Idag kan jeg by på muffins som smaker deilig av kanel, kardemomme og vanilje og istedet for hvitt raffinert sukker  som søtning har jeg brukt most banan, blåbær og solsikke honning.  Muffinsene inneholder blant annet havremel som gjør de saftige og gode og  ikke minst mettende!

 

 

Muffins med banan og blåbær

(12 stk)

100 gram mykt smør

4 ss solsikke honning fra Honning centralen

2 økologiske egg

1/2 banan, most 

1,5  dl økologisk speltmel eller hvetemel

1  dl havremel

1  1/2  ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1 ts kardemomme

2 ss gresk yoghurt

1 dl melk eller soyamelk

en boks blåbær

Sett stekeovnen på 200 grader  (oppe og nede varme)

 

Kjør smør  i mikseren til det blir fluffy.

Tilsett honningen og et egg om gangen.

 Rør sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og kanel i en annen bolle, lurt å sikte melet minst en gang da muffinsene blir enda mer luftigere.

Bland  mel-blandingen  inn i smøret sammen med melk, en halv most banan og yoghurt.

Bruk en iskremskje med røre i hver muffins form og fyll formene ca 3/4 fulle. 

Putt 3 store blåbær ned  i hver muffins, det trenger ikke dekkes helt med røre. 

Sett muffinsene midt i stekeovnen og stek i ca 12- 15 minutter. sjekk med en kakestikke om de  er ferdige. 

Avkjøl litt og nytes!

 

Tips: Muffinsene kan fryses eller oppbevares i en tett kakeboks visst du ikke skal spise de samme dag. Ikke sett muffins i kjøleskapet da blir de fort tørre. 

 

Håper det smaker!

 

Sponset av Honning Centralen


 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #mat #muffins #honning #mamma #sunt #godt #helse #livsstil #tips #matglede #oppskrift #mandag #mars #vår #uke #familie

 

 

Skrekkopplevelse hos frisøren!

Frisør besøket resulterte i noe som ikke var i nærheten av hva jeg hadde planlagt! Men det blir det igrunnen sjelden, håret mitt lever sitt eget liv og frisørene klør seg i hodet og skjønner ingenting når fargen de blandet inn i håret blir noe helt  annet. Alltid spennende…..! 

Jeg skjønte at noe var galt da frisøren skulle vaske ut fargen av håret mitt. Han ble helt stille og forsvant inn i et annet rom. Han ble der ganske lenge og jeg begynte å bli litt små svett og tenkte på alt mulig som kunne gå galt! Han kom tilbake med 4-5 andre frisører og de begynte å diskutere over hodet mitt hva han burde gjøre. Tilslutt ble de enige…….

Så denne gangen også ble det noe ganske annet enn hva jeg forventet meg…… Og det hjalp kanskje ikke så mye på selvtilliten at frisøren på toppen av det hele mens han tørker håret mitt og  sier “at nå ser du yngre ut” Han mente det nok godt, men jeg må innrømme at jeg følte meg fryktelig gammel da ordene traff meg.

Og med  de ordene møtte jeg meg selv i døren – er jeg virkelig så gammel? Kanskje det er dette som er midtlivskrisen? Når en går til frisøren og bestiller platina blondt hår med rosa striper? 😀 

Vel, først da jeg kom ut fra frisørsalongen var jeg ganske fornøyd med håret, selv om de rosa stripene uteble, men da jeg kom hjem og mannen min kommenterte at  blekingen var ujevn og at det var mye gult hår bak så var jeg  ikke fullt så fornøyd lenger. Nå har jeg hatt bleket hår i snart en uke og det er faktisk blitt LYSE GRØNT!!!!!!

Jeg MÅ til frisøren imorgen, kan ikke gå rundt sånn som dette med selvlysende grønt hår!  (Går nå med lue ute for å ikke skremme folk, hehe!) 

Ha en fin dag videre til dere!

 

 

 

#spisogspar #blogg #frisør #bilde #hår #mote #blondt #blondie #hverdag #helg 

 

 

Pizza med sunn og god bunn og topping

Hei!

Pizza er en favoritt her i huset, og denne varianten med havremel i bunnen kan en nyte med god samvittighet! Pizzaen inneholder ca 16 gram karbohydrater pr stykke (deler hver pizza i 8 deler) Men det er osten som er “diabetes- fellen” her pga smeltet ost gir en langsommere blodsukkerstigning og gir utslag først etter en 4-5 timer! Men selv om en har diabetes må en få lov til å kose seg, kanskje ekstra viktig da 🙂 

Ha en fin søndag!


Pizza

(2 pizzaer)

 

5 dl hvetemel

2 dl havremel

1 ss kokosolje eller olivenolje

1/2 ts maldon salt

1/2 ts sukker

ca 3 dl lunkent vann

1/2 pose tørrgjær

 

Topping:

Siliana pølseskiver

2 stk vårløk

1 pose ferske spinatblader

hvitost

Bland sammen  det tørre og tilsett litt og litt lunkent vann til en fast og god deig å jobbe med (bruk gjerne en kjøkkenmaskin).  La deigen heve ca 30- 40 minutter. 

Sett stekeovnen på 220 grader.

Lag tomatsaus av  ca et glass tomatpure, smak til med salt, pepper, sukker, litt krydder som oregano, grillkrydder og gjerne 1/2 fedd hvitløk (presset med hvitløkspresse), 1 ss olivenolje og tilsett litt vann til ønsket konsistens.

Dele deigen i 2 deler og kjevle ut på bakepapir til 2 tynne pizzabunner. 

Smør utover pizzasaus og strø over revet hvitost, Siliana pølseskiver, vaskete spinatblader og vårløk.

Sett pizzaene nederst og nest nederst i ovnen, bytt om etter et par minutter.

Pizzaene er ferdige når den begynner å få litt farge, du kan også dunke lett med fingrene på pizzabunnkanten og er den fast/ litt  hard er den ferdig. 

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #bilde #foto #middag #kos #helg #hverdag #sunt #godt #mamma #familie #søndag

Den store vaffeldagen!

Hei!

Idag er det selveste vaffeldagen og hva er vel ikke bedre enn å starte dagen med vafler? 

Her kan du finne flere vaffeloppskrifter med stor variasjon, blant annet lavkarbo vafler, vafler med appelsin smak og glutenfri vafler for å nevne noen!

Ha en super lørdag!

💗

💗
Lavkarbo-vafler med chiafrø

(8 stk)

80 gram mandelmel

50 gram havremel

50 gram hvetemel

2 ts sukker

ca 1-2 ts sukrin gold

4 dl melk eller mandelmelk for  enda mindre karbohydrater

2 ts chiafrø

4 ss gresk yoghurt

2-3 egg

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

 

(ca 12 -13 gram karbohydrater pr vaffel, bruker du mandelmelk blir det mindre karbohydrater)

 

Miks alle ingrediensene til en passe tykk røre, og stek de gyldne på et vaffeljern. Server og nyt med din favoritt topping!

Jeg har her som vist på bildet:  gresk yoghurt, nyrørt bringebærsyltetøy og hakkete mandler.

💗

Her finner du også andre oppskrifter på vafler:

Appelsin vafler

Søtpotet vafler

Litt sunnere vafler

Denne glutenfrie pannekakerøren kan også stekes i vaffeljern!

Glutenfrie vafler

💗

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #vafler #vaffel #oppskrift #bilde #foto #mamma #mars #vår #Norge #Bergen #helg #lørdag #uke #hverdag #matfrabunnen #husmannskost  

Mat som virker beroligende på kroppen

Hei!

Visste du at mat kan få oss til å slappe litt av og kan  virke beroligende? Mat har mange forskjellige virkninger på kroppen ut ifra hvilke matvarer vi spiser. For eksempel visst du spiser chiafrø,nøtter, mandler, fisk, melk og banan for å nevne noen matvarer så hjelper de kroppen til å øke serotonin-nivået som igjen danner melatonin (kroppens søvnhormon). Dette har en avslappende og beroligende effekt på kroppen. Spiser du noen av disse matvarene etter en treningsøkt får du maks effekt 🙂

God helg!

 

Mat som virker beroligende på kroppen:

 

Chiapudding

smoothiebowl

Salat med laks

Gresk yoghurt med nøtter, byggryn og honning

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #hverdag #helg #spis #foto #bilde #mat #sunt #glede #ro #beroligende #fredag #mamma #trening #Norge #Bergen #vår #mars

Powersalat

God mandag!

For en natt det har vært her. Våknet om mulig enda mer sliten enn da jeg la meg. Vel, igrunnen la jeg meg egentlig aldri….. Hadde vekkerklokken på ca annenhver time da blodsukkeret til min datter begynte å stige veldig i tolv tiden, det er så typisk…! Måtte sette flere ganger insulin, men blodsukkeret gikk bare høyere, men tilslutt  på morgenen gikk det ned til normale verdier, og oppi det hele våknet sønnen min på 5 år som ikke fikk sove….. Jeg er helt Zombie idag, kroppen skriker etter søvn!  

Men over til overskriften: her kommer en oppskrift på en skikkelig powersalat med kikerter og tunfisk. Dette er en proteinrik salat som smaker kjempegodt og passer like godt til både lunsj, etter trening, middag og kveldsmat.

Håper du har en fin dag 💗

 Powersalat

(1 stor porsjon eller 2 mindre  porsjoner)

 

♥380 gram kikerter på boks 

♥1 boks tunfisk  (85 gram) med sitron og pepper 

♥1 pose vasket og klar  Felt salat 

♥olivenolje 

♥salt

 

Skyll kikertene og tørk de litt med et kjøkkenhåndkle/papir. Bland alt sammen i en skål og smak til med salt og olivenolje. Da er det klart for å nytes:)

Håper det smaker!

💗

 

#salat #kikerter #mat #blogg #hverdag #spis  #spar #spisogspar #helse #livsstil #muskelmat #mamma #mammablogg #Norge #protein #matglede #helse #barn #diabetes #power #vår #mars #tips #oppskrift #foto #bilde #uke #hverdag #helg #mandag