Pizza med sunn og god bunn og topping

Hei!

Pizza er en favoritt her i huset, og denne varianten med havremel i bunnen kan en nyte med god samvittighet! Pizzaen inneholder ca 16 gram karbohydrater pr stykke (deler hver pizza i 8 deler) Men det er osten som er “diabetes- fellen” her pga smeltet ost gir en langsommere blodsukkerstigning og gir utslag først etter en 4-5 timer! Men selv om en har diabetes må en få lov til å kose seg, kanskje ekstra viktig da 🙂 

Ha en fin søndag!


Pizza

(2 pizzaer)

 

5 dl hvetemel

2 dl havremel

1 ss kokosolje eller olivenolje

1/2 ts maldon salt

1/2 ts sukker

ca 3 dl lunkent vann

1/2 pose tørrgjær

 

Topping:

Siliana pølseskiver

2 stk vårløk

1 pose ferske spinatblader

hvitost

Bland sammen  det tørre og tilsett litt og litt lunkent vann til en fast og god deig å jobbe med (bruk gjerne en kjøkkenmaskin).  La deigen heve ca 30- 40 minutter. 

Sett stekeovnen på 220 grader.

Lag tomatsaus av  ca et glass tomatpure, smak til med salt, pepper, sukker, litt krydder som oregano, grillkrydder og gjerne 1/2 fedd hvitløk (presset med hvitløkspresse), 1 ss olivenolje og tilsett litt vann til ønsket konsistens.

Dele deigen i 2 deler og kjevle ut på bakepapir til 2 tynne pizzabunner. 

Smør utover pizzasaus og strø over revet hvitost, Siliana pølseskiver, vaskete spinatblader og vårløk.

Sett pizzaene nederst og nest nederst i ovnen, bytt om etter et par minutter.

Pizzaene er ferdige når den begynner å få litt farge, du kan også dunke lett med fingrene på pizzabunnkanten og er den fast/ litt  hard er den ferdig. 

Håper det smaker!

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #bilde #foto #middag #kos #helg #hverdag #sunt #godt #mamma #familie #søndag

20 kommentarer

Siste innlegg