Mine topp 5 lavkarbo dessert/ kake oppskrifter

God lørdag!

Her kommer mine topp 5 dessert og kaketips for helgen, alt sammen er  med  lite karbohydrater som har ingen  eller svært lite effekt på blodsukkeret. Disse dessertene og kaken kan nytes med god samvittighet 🙂 

 

Dronning Maud fromasj/ pudding

Mokkarullekake

Sjokolademousse

Suksesskake med en liten vri

Sukkerfri gele

 

Håper det smaker!

 

 

#spisogspar #blogg #lavkarbo #dessert #kake #lavkarbodessert #lavkarbokake #tips #oppskrift #gele #fromasj #helg #kos #godt #mat #matglede #lørdag #søndag 

Sjokolademousse – en sunnere vri (lavkarbo)

Hei!

Sjokolademousse kan lages på mange måter og denne versjonen  er en sunnere og sukkerfri vri med avokado og sukrin melis som søtning. Jeg toppet  med friske bær, mandler og et dryss med sukrin melis. Vaniljesaus (Zero) smaker også nydelig til denne moussen. Dette kan være både en energifull start på dagen, et mellommåltid eller en deilig dessert. 

 

Sjokolademousse

(1 porsjon)

1 avokado (moden)

ca 4 ts sukrin melis (eller annen søtning)

ca 2 ss kakao pulver

ca 1 ts vaniljepulver, eller vanilje proteinpulver (15 gram)

1 ss phiadelphia ost 

 

Del avokadoen i to og fjern stenen, skrap ut kjøttet og bruk en stavmikser og til å blande alle ingrediensene sammen til en mousse. Smak til med søtning og kakao pulver.

Topp gjerne med friske bær og nøtter/mandler. Litt vaniljesaus (Zero)  smaker også godt til.

Håper det smaker!

 

Klem 

– Katrine –

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #matfrabunnen #sjokolademousse #sjokolade #lavkarbomousse #dessert #frokost #mat #kos #hverdag #helg #sunt #godt #torsdag 

 

Lavkarbo snacks: ostechips

Hei!

Har du smakt ostechips før? Dette er kjempegod snacks perfekt til å ha med i matboksen eller ut på tur.  De er også kjempegod til supper som feks kremet blomkålsuppe som du finner oppskrift på HER. Chipsene er utrolig enkle å lage og smaker kjempegodt som de er, men også godt med litt krydder, selv liker jeg de best med litt oregano, tar du salt på må du passe på så de ikke blir for salte.

Chipsene er kjempegod til denne kremete blomkålsuppen, oppskrift HER.

Ostechips

Hvitost, valgfritt, gjerne vanlig hvitost eller  feks parmesan ost

krydder (valgfritt)

salt

paprika krydder

chilli

grillkrydder

timian

oregano

persille

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Start med å skjære med en ostehøvel sneier med ost, du kan også grovraspe osten og legge små hauger med ost på bakepapir på et stekebrett.

Krydre (ikke nødvendig) med det du måtte ønske og sett brettet med osten midt i stekeovnen i ca 5- 10 minutt, følg nøye med for det går fort! 

Håper det smaker!

 

Klem 

– Katrine –

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #lavkarbosnakcs #matglede #mat #oppskrift #snacks #kos #mat #lunsj #ostechips #ost 

 

 

Lavkarbo ukemeny (tips til middager) uke 39.

Hei!

Så var det ny uke og nye muligheter! Hva skal vi ha til middag er et ofte stilt spørsmål – inkludert meg selv, og derfor har jeg laget her  noen tips til lavkarbo middager  for denne uken. Du finner også to dessert tips nederst.  Kanskje du fant noe som fristet?

 

Mandag

Omelett med asparges

Tirsdag

Lammekjøtt med kantarell fløte saus og blomkålris

Onsdag

Pølsepanne og blomkålris

Torsdag

Blomkålsuppe med bacon og ostechips

Fredag

Ørret på en seng av grønnsaker og tzatziki

Lørdag

Gresskarsuppe

Søndag

Fylte middagspannekaker

 

 

Ukens dessert- tips:

Bringebær sorbe

Vafler

 

 

Ønsker deg en nydelig uke!

 

Klem

-Katrine- 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #helse #lavkarbo #middager #ukemeny #lavkarbomiddag #oppskrifter #september #høst #lavkarbomeny #lavkarbotips #lavkarbodessert #dessert #oppskrift

 

En god ukestart- og ut på tur aldri sur!

God mandag!

Våknet opp til en fantastisk dag her i Bergen! Sol og hele 23 grader! Da MÅ en bare ut, og heldigvis hadde mannen min fri idag så da ble det en luftetur med motorsykkelen. Vi dro opp til en vann like ved, og der var det fredelig og bare helt herlig å være.  Her kommer et lite bildedryss fra vår morgen 🙂

 

Ha en fin dag!

 

#spisogspar #blogg #hverdag #sol #høst #mandag #uke #hverdag #livet #september #bilder #høstbilder #motorsykkel #Harleydavidson 

Mine topp 5 lavkarbo dessert-oppskrifter

God lørdag!

Idag blir det full rulle med barnebursdag her i huset. Det blir første bursdagsfesten for datteren min etter hun fikk diabetes type 1, men vi skal feire som vi pleide før sykdommen også, – dia er ingen hindring! 

Under her finner du litt forskjellige dessert tips som en kan kose seg med, alle er sukkerfrie  lavkabo- desserter som en kan nyte med god samvittighet.

Appelsin kjeks

 

Tilslørte bypiker

 

Sjokolade kjeks

Tynne crepes/ pannekaker

Riskrem (lavkarbo)/ cottage cheese dessert

 

 

Fant du noe som fristet?

 

Ha en flott helg!

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #mattips #lavkarbo #oppskrift #desserter #dessert #lavkarbodessert #matfrabunnen #lageselv #hjemmelaget #helg #lørdag #sunt #godt #dessert 

Blomkålsuppe med baconroser og ostechips (lavkarbo)

Hei!

Så var det helg igjen, og denne helgen blir det bursdagsfeiring for datteren min som ble 10 år i august. Jeg er endelig frisk nok til og klar for full rulle i helgen, haha!  Men over til  hva innlegget skal handle om: jeg lagde en deilig blomkålsuppe igår, og dette er den beste jeg har smakt hittil – og ungene synes det også!  Det ble veldig godt med ostechips og bacon som tilbehør.

 

 

Blomkålsuppe med baconroser og ostechips

(4 middelsstore porsjoner)

 

2 middelsstore blomkål

5 dl vann

1 grønnsaksbuljong

3 dl fløte

litt salt etter smak

litt pepper etter smak

3 ss phiadelphia smøreost

 

ca 100 gram hvitost

(eventuelt litt krydder feks paprikakrydder)

 

ca 140 gram  bacon i tynne skiver (etter smak)

en pakke smårettskinke

 

Del blomkålene i 2 deler og legg den ene halvparten tilside. Resten deler du i mindre buketter og har i en stor kasserolle sammen med vann og salt. Gi dette er oppkok til blomkålen er mør og bruk en stavmikser til å fin mose blomkålen. Tilsett så fløte og smøreost og resten av blomkålen som du la tilside (oppdelt i små buketter), tilsett ved behov mer vann til riktig konsistens.  Ha i buljongterning og gi det hele et lite oppkok til blomkålen er mør (tar et par minutter).

Stek bacon, og når det begynner å bli litt stivt ruller du det sammen ved hjelp av en gaffel og legger baconrosene på et fat. Ha gjerne væsken fra baconet i suppen for å gi ekstra god smak!

Legg osteskiver eller revet ost  på bakepapir på en stekeplate (ikke for tykt lag) ha gjerne krydder over som feks paprikakrydder, og sett inn i stekeovnen på 200 grader i ca 5 minutt til de er lett gylne og sprø.

Krydre med litt finhakket persille på suppen og server med bacon, gjerne litt smårettskinke og ostechips

Server og nyt!

Håper det smaker!

God helg!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #lavkarbo #middag #mat #helg #hverdag #blomkål #blomkålsuppe #bacon #lavkarbosuppe #fredag

Pølsepanne med blomkålris

Hei!

Jeg bare elsker slike retter hvor du kan mikse og trikse  sammen mye godt, og nå som soppsesongen er her passer det bra med sopp også i denne pølsepannen. Det er ikke så ofte jeg spiser pølse, men innimellom smaker det godt, men du kan fint bytte ut pølsen med kjøtt visst du heller vil det. Det finnes mange forskjellige pølser noen med høyt innhold av karbohydrater og noen med lite så her må man sjekke litt, men både Kiwi og Meny har pølser (feks Jacobs pølser på Meny) med lite karbo.

Pølsepanne med blomkålris

(4 porsjoner)

 

1-2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

ca 800 gram kjøttpølse

1 stk squash

ca 100-150 gram sopp, feks sjampinjong, kantarell eller annen god sopp

1 glass tomatpure (180 gram)

salt etter smak  (visst pølsen er salt trenger du lite salt)

pepper etter smak

søtning (jeg brukte sukrin gold)

 

Blomkålris

1 stk blomkål

litt salt

pepper

1 fedd hvitløk

 

Pølsepanne

Skjær opp pølse og squasj i terninger eller halvsirkler mens du steker skivete sjalottløk og hvitløk (presset)  i en litt høy stekepanne i litt smør eller olje. Ha pølse og squash i stekepannen.  Skrell og skjær opp soppen og bland det inn. Tilsett tomatpure og smak til med søtning, salt og pepper.  La det småkoke på lav varme i ca 10 minutt under lokk, rør om innimellom.

Blomkålris

Skjær bort de grønne bladene på blomkålen. Du kan raspe blomkål på et rivjern eller bruke en blender som jeg gjorde, men vær forsiktig så du ikke ender opp med blomkål mos istedet!

Ha den revne blomkålen i en stekepanne og smak til med salt og pepper og gjerne et fedd hvitløk (presset).

Stek på middelshøy varme mens du rører om i ca 5 minutter.

Da er middagen klar!

 

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine –

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #middag #oppskrift #pølse #lavkarbo #blomkålris #hverdag #torsdag #middagstips #lavkarbomiddag #lavkarbopølse #pølsepanne 

Dilla på kjeks (lavkarbo)

Hei!

Idag ble det jammen kjeks baking også! Og idag har jeg laget appelsinkjeks  som  smakte friskt og godt! 

 

Appelsin kjeks

(ca 15 store kjeks)

100 gram smør

100 gram sukrin gold (eller annen søtning som minner om brunt sukker)

1 egg

100 gram mandelmel (jeg maler selv)

100 gram hasselnøttmel (jeg maler selv)

ca en liten halv ts vaniljepulver

1/2 ts bakepulver

 en liten knivspiss salt

ca 2 ts finrevet appelsinskall

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Start med å smelte smøret. 

Visp inn sukrin.

Tilsett egget og visp godt.

Sikt inn mandel og nøttemel, bakepulver, vaniljepulver og litt salt. Tilslutt blander du inn fin raspet appelsinskall.

La deigen/ røren stå å svelle ca 10 minutter på kjøkkenbenken før du bruker feks en iskremskje til å legge klatter med røre utover et stekebrett med bakepapir. (OBS er deigen veldig våt slik at den bare renner utover kan du tilsette litt mer mandel/nøttemel. 

Topp kjeksene gjerne med skivete mandler.

Sett kjeksene midt i ovnen i ca 10 – 15  minutt. Røren har da glidd utover til flate kjeks og stivnet, de har også en gyllen farge, men vil fortsatt være ganske myk. 

Ta ut brettet og la kjeksene stå å avkjøles, når de er helt avkjølte blir de mer tørre som kjeks skal være.

Håper det smaker!

 

Ha en flott dag videre!

 

Klem 

Katrine

 

 

#spisogspar #blogg #matblogg #matglede #tips #oppskrift #matfrabunnen #lageselv #lavkarbo #kjeks #lavkarbokjeks #søtt #godt #lavkarbo #hverdag #lavkarbomat #mattips #oppskrift #onsdag #høst 

 

Sjokoladekjeks (lavkarbo)

Hei!

Det er fult mulig å kose seg med lavkarbo mat også, kjeksene er også supre for de som bare vil kutte ned på sukkeret. Kjeksene er laget av mandel og nøttemel og søtet med sukrin gold, vanilje og sjokolade (sukkerfri).

Sjokoladekjeks

(ca 15 store kjeks)

 

100 gram smør

100 gram sukrin gold (eller annen søtning som minner om brunt sukker)

100 gram mandelmel (jeg maler det selv)

100 gram hasselnøtt mel (jeg maler det selv)

1 egg

1/2 ts vaniljepulver

1/2 ts bakepulver

en liten klype salt

ca 70 gram sjokolade (sukkerfri)

 

Sett stekeovnen på 170 grader (over og under varme)

Start med å smelte smøret. 

Visp inn sukrin.

Tilsett egget og visp godt.

Sikt inn mandel og nøttemel, bakepulver, vaniljepulver og litt salt. Tilslutt blander du inn hakket sjokolade. La deigen/ røren stå å svelle ca 10 minutter på kjøkkenbenken før du bruker feks en iskremskje til å legge klatter med røre utover et stekebrett med bakepapir. (OBS er deigen veldig våt slik at den bare renner utover kan du tilsette litt mer mandel/nøttemel. 

Sett kjeksene midt i ovnen i ca 10 – 15  minutt. Røren har da glidd utover til flate kjeks og stivnet, de har også en gyllen farge, men vil fortsatt være ganske myk. 

Ta ut brettet og la kjeksene stå å avkjøles, når de er helt avkjølte blir de mer tørre som kjeks skal være.

Håper det smaker!

 

 

 

Ha en flott dag videre!

 

Klem 

– Katrine- 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #lavkarbo #lavkarbokjeks #sjokoladekjeks #sukkerfri #sukrin #sukringold #storekjeks #matblogg #hverdag