Pølsepanne med blomkålris

Hei!

Jeg bare elsker slike retter hvor du kan mikse og trikse  sammen mye godt, og nå som soppsesongen er her passer det bra med sopp også i denne pølsepannen. Det er ikke så ofte jeg spiser pølse, men innimellom smaker det godt, men du kan fint bytte ut pølsen med kjøtt visst du heller vil det. Det finnes mange forskjellige pølser noen med høyt innhold av karbohydrater og noen med lite så her må man sjekke litt, men både Kiwi og Meny har pølser (feks Jacobs pølser på Meny) med lite karbo.

Pølsepanne med blomkålris

(4 porsjoner)

 

1-2 stk sjalottløk

1 fedd hvitløk

ca 800 gram kjøttpølse

1 stk squash

ca 100-150 gram sopp, feks sjampinjong, kantarell eller annen god sopp

1 glass tomatpure (180 gram)

salt etter smak  (visst pølsen er salt trenger du lite salt)

pepper etter smak

søtning (jeg brukte sukrin gold)

 

Blomkålris

1 stk blomkål

litt salt

pepper

1 fedd hvitløk

 

Pølsepanne

Skjær opp pølse og squasj i terninger eller halvsirkler mens du steker skivete sjalottløk og hvitløk (presset)  i en litt høy stekepanne i litt smør eller olje. Ha pølse og squash i stekepannen.  Skrell og skjær opp soppen og bland det inn. Tilsett tomatpure og smak til med søtning, salt og pepper.  La det småkoke på lav varme i ca 10 minutt under lokk, rør om innimellom.

Blomkålris

Skjær bort de grønne bladene på blomkålen. Du kan raspe blomkål på et rivjern eller bruke en blender som jeg gjorde, men vær forsiktig så du ikke ender opp med blomkål mos istedet!

Ha den revne blomkålen i en stekepanne og smak til med salt og pepper og gjerne et fedd hvitløk (presset).

Stek på middelshøy varme mens du rører om i ca 5 minutter.

Da er middagen klar!

 

Håper det smaker!

 

Klem

– Katrine –

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #middag #oppskrift #pølse #lavkarbo #blomkålris #hverdag #torsdag #middagstips #lavkarbomiddag #lavkarbopølse #pølsepanne 

8 kommentarer

Siste innlegg