Hei!
Så går vi inn i en ny helg, og da kommer det her et dessert tips fra meg, og denne gangen en lavkarbo versjon av Dronning Maud fromasj. Denne fest desserten ble laget første gang da Dronning Maud og Kong Haakon besøkte Haugesund på sin signingsferd i 1906.
Desserten er også god sammen med feks bringebær og blåbær, det hadde ikke jeg for hånden idag, men det vil så absolutt sette mer farge på desserten!
Dronning Maud fromasj
5 dl kremfløte
1 ts vaniljepulver
5 egg
4-5 ss søtning, jeg brukte 4 ss sukrin melis
7 plater gelatin
2 -3 ss kokende vann
100 -150 gram sukkerfri sjokolade (feks sukrin sjokolade)
For mer smaktilsett feks noen dråper rom-essens
Start med å vispe kremen sammen med vaniljepulver til en tykk og stiv krem. Ha den over i en annen bolle og sett den i kjøleskapet.
Viktig at eggene vispes i ren bolle. Visp egg og søtning til eggedosis,
Legg gelatinen i kaldt vann.
Riv sjokoladen på et rivjern.
Klem vannet av de myke gelatinplatene, og løs de opp med ca 2 -3 ss kokende varmt vann mens du visper det til det er helt oppløst i vannet. La dette avkjøles litt (ca 5 minutter), visp litt til på nytt, før du heller den oppløste gelatinen over i eggedosisen og pisk den inn på lav hastighet.
Tilsett så kremen som vispes inn for hånd, forsiktig så ikke all luften av desserten går ut..
Hell så 1/3 av fromasjen over i en dessertskål. Så strør du revet sjokolade over, før du heller 1/3 av fromasjen over og strør sjokolade og tilslutt siste del av fromasjen og sjokolade på toppen.
Sett fromasjen i kjøleskapet til den er stivnet i ca 5-6 timer, den kan gjerne stå over natten.
Håper det smaker!
God helg!
#spisogspar #blogg #matglede #dessert #dronningmaud #Maud #fromasj #pudding #dronningMaudsdessert #lavkarbo #lavkarbodessert #tips #oppskrift #matfrabunnen
Tror ikke jeg har smakt Dronning Maud fromasj noen gang.. din variant ser veldig god ut <3 Klem til deg <3
Tusen takk :)) Mange bruker portvin også i denne fromasjen, mye utelot jeg :)) ble veldig godt – selv uten sukker også :)) god klem <3
Den så nydelig ut!
Iselin: Tusen takk <3
Den så farlig god ut du 🙂 Ikke smakt før, men burde vel lure noen til å lage til meg 😀 he-he
frodith: Hihi, tusen takk 😀
Den der ser digg ut, lurer litt på hvordan den fungerte med sukrin, ble den god? 😀 Ha en digg dag kjære du <3
NAM! <3
Var skikkelig mye godt på den her bloggen 🙂 har aldri skjønt det med hvordan man lager geletin. Må se om jeg får det til neste gang. Trur jeg blir å lage den kake oppskrifta neste lørdag 🙂
May Halvorsen: Tusen takk <3
Tessa Bennett: <3
ladyaugust: Ja den ble søt og god :))
Husker vi laget denne på barneskolen, ja. Utrolig god, og altfor lenge siden jeg har laget den selv.
Original oppskriften er som du skriver her, uten portvin. Denne desserten er på topplisten over fest desserter servert i Haugesund. Og er favoritten i min familie.
Har testet ut med å løse opp gelatinen i appelsin likør, som gir en fin smak sammen med sjokoladen. Personlig bruker jeg alltid forholdene pr person 1 egg 1dl fløte 1 plate gelatin, 1liten ss sukker.
Hilde: Ja neste gang må jeg prøve med appelsin likør, det hørtes veldig godt ut <3