Lammekjøtt med blomkålris og kantarell i fløtesaus

Hei!

Dette er en kjempegod og sunn middag  med smak av høstens lammekjøtt og for ikke å snakke om skogens gull: kantareller! Tilbehøret i dag ble blomkålris og salat.

Lammekjøtt med  blomkålris og kantarell i fløtesaus

(4 porsjoner)

 

Lammekjøtt

 1 1/2 kg  lammekjøtt 

salt

pepper

1 fedd presset hvitløk (kan sløyfes)

 

Kantarell i fløtesaus

ca 100 gram kantareller

ca 3 dl fløte

salt (etter smak)

1 fedd hvitløk (kan sløyfes)

pepper (etter smak)

 

Blomkålris

1 stk Blomkål

 1 fedd presset hvitløk

salt (etter smak)

pepper (etter smak)

 

Lammekjøtt

Start med å steke lammekjøttet (det tar lang tid, la det småputre i nærmere en time) i en stekepanne med salt, pepper og hvitløk under lokk på middelshøy varme. Slik kommer det mye saft ut av kjøttet som du kan bruke til kantarell og fløte sausen.

 

Saus

 Skyll kantarellen og  stek den i en kasserolle mens du rører om sammen med  salt, pepper og gjerne litt hvitløk,

Tilsett så fløte og litt sjy fra lammekjøttet, la det stå på svak varme mens du lager blomkålrisen.

 

Blomkålris

Du kan raspe blomkål på et rivjern eller bruke en blender som jeg gjorde, men vær forsiktig så du ikke ender opp med blomkål mos istedet!

Ha den revne blomkålen i en stekepanne og smak til med salt og pepper og gjerne et fedd hvitløk (presset).

Stek på middelshøy varme mens du rører om i ca 5 minutter.

Når lammekjøttet er ferdig stekt er middagen klar for servering!

Server gjerne med en salat til!

 

Håper det smaker!

Klem 

– Katrine-

 

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #mat #lavkarbo #middag #tips #oppskrift #matfrabunnen #kantarell #lammekjøtt #tirsdag #hverdag #hverdagsmat #høst

8 kommentarer

Siste innlegg