Hei!
Dette er en kjempegod og sunn middag med smak av høstens lammekjøtt og for ikke å snakke om skogens gull: kantareller! Tilbehøret i dag ble blomkålris og salat.
Lammekjøtt med blomkålris og kantarell i fløtesaus
(4 porsjoner)
Lammekjøtt
1 1/2 kg lammekjøtt
salt
pepper
1 fedd presset hvitløk (kan sløyfes)
Kantarell i fløtesaus
ca 100 gram kantareller
ca 3 dl fløte
salt (etter smak)
1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
pepper (etter smak)
Blomkålris
1 stk Blomkål
1 fedd presset hvitløk
salt (etter smak)
pepper (etter smak)
Lammekjøtt
Start med å steke lammekjøttet (det tar lang tid, la det småputre i nærmere en time) i en stekepanne med salt, pepper og hvitløk under lokk på middelshøy varme. Slik kommer det mye saft ut av kjøttet som du kan bruke til kantarell og fløte sausen.
Saus
Skyll kantarellen og stek den i en kasserolle mens du rører om sammen med salt, pepper og gjerne litt hvitløk,
Tilsett så fløte og litt sjy fra lammekjøttet, la det stå på svak varme mens du lager blomkålrisen.
Blomkålris
Du kan raspe blomkål på et rivjern eller bruke en blender som jeg gjorde, men vær forsiktig så du ikke ender opp med blomkål mos istedet!
Ha den revne blomkålen i en stekepanne og smak til med salt og pepper og gjerne et fedd hvitløk (presset).
Stek på middelshøy varme mens du rører om i ca 5 minutter.
Når lammekjøttet er ferdig stekt er middagen klar for servering!
Server gjerne med en salat til!
Håper det smaker!
Klem
– Katrine-
#spisogspar #blogg #matglede #mat #lavkarbo #middag #tips #oppskrift #matfrabunnen #kantarell #lammekjøtt #tirsdag #hverdag #hverdagsmat #høst
Jøss det så godt ut 🙂 Her ble det pølser i lompe 😛
Namm..så virkelig godt ut…flott høst middagstips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3 Ja dette er skikkelig høstmat 😀
frodith: Tusen takk 😀 Ja pølser i lompe er godt det også 😀
Dette så veldig godt ut!
Victoria Grøtting: Tusen takk <3
Så godt det så ut! 🙂 <3
elisebr: Tusen takk <3