Hei!
Dette er en lavkarbo versjon av tilslørte bondepiker eller bypiker som min versjon heter 😀 Nå som det er høst og naturen byr på så mye godt så ville jeg lage noe godt med epler. Og dette ble en kjempegod dessert! Epler inneholder 10 karbo pr 100 gram så litt karbo er det i denne desserten (ca 12-14 karbo pr porsjon), visst en vil kan en bytte ut eplene med rabarbra som inneholder bare 1,9 karbo pr 100 gram og da kan du kalle demme desserten for “tilslørte lavkarbopiker” , haha 😉
Du kan servere dette i glass eller i skåler.
Tilslørte bypiker
(minst 2 porsjoner)
eplemos
3 røde epler
1 dl sukrin gold eller annen søtning
1/2 dl vann
1 ts vaniljepulver
smuler
25 gram smør
ca 15 -20 gram sukrin gold, eller annen søtning
ca 60 gram finmalte mandler
1/2 ts kanel
eventuelt litt salt
ca 1,5 dl fløte som vispes til krem
Rens og skjær eplene i terninger. Skrell av noe av skallet men la noe rødt være igjen som vil gi en fin rødfarge til eplemosen. Ha søtning og vaniljepulver, epler og vann i en kasserolle, kok eplene til de er møre. Avkjøl eplemosen.
Finmal mandlene med en blender eller lignende. Smelt smør og sukrin gold (eller annen søtning som minner om brunt sukker) i en stekepanne.Tilsett de finmalte mandlene og rør de inn i smør og sukkerblandingen. Smak til med kanel og eventuelt litt salt. Rør om hele tiden og stek på middelshøy varme, pass på så det ikke blir svidd. Når det begynner å bli ganske tørt er det ferdig. Sett det til avkjøling.
Nå kan du vispe fløten til krem.
Anrett lagvis finmalte mandler,eplempos og krem, topp gjerne det hele med skivete mandler tilslutt.
Håper det smaker!
Klem
– Katrine –
#spisogspar #blogg #matglede #matblogg #tips #oppskrift #lavkarbo #dessert #tilslørtebondepiker #tilslørtebypiker #lavkarbopiker #matfrabunnen #lavkarbodessert #søndag #helg #mat #hverdag #epler #høst
Dette så utrolig godt ut!
Tusen takk :))
Tilslørte bondepiker er HVERTFALL godt 🙂 Og bypiker ser veldig godt ut også 🙂 Herlig <3
frodith: Hihi, Ja tusen takk <3
Hei du nye “venninne”! Så deg hos Frodith. Jeg har en sønn som har matallergier og trenger å tenke på å ha ingredienser i skapet når han kommer på besøk. Og mat må vi alle ha. Ha en vidunderlig søndag!
mimremor: Hei nye “venninne” :)) Så kjekt at du ville komme innom 😀 Ja mat må vi ha, håper du kan finne noe som sønnen din kan spise her 😀 Ønsker deg en nydelig søndag <3
Ser jo veldig godt ut det her … Kos deg med dagen videre <3
Namm…ser himmelsk godt ut…flott tips!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen hjertelig takk 😀 Kjekt at du synes det :))
annebe: Tusen takk :)) Ja dette smakte godt 😀 Ha en flott søndag videre <3
Så veldig godt ut..tror nok jeg må teste det ut en dag =)
Helene: Tusen takk <3 Ja dette ble kjempegodt 😀
God helg til deg også! Hilsen Mari
mimremor: <3
Tilslørte bypiker er laget med hermetiserte pærer.
Hei Katrine
Min søster serverte denne i julen, og det var en utsøkt dessert, og så lavkarbo og lavt i sukker, da! 🙂
Hun lagde også en alternativ versjon av smulene, hvor hun byttet ut mandlene med pekannøtter, det var også super godt.
Tusen takk for topp oppskrift!
Hilsen Marianne
Så kjekt å høre at det smakte ❤️❤️🥰 pekannøtter er nok nydelig til 🥰