Blomkålsuppe med baconroser og ostechips (lavkarbo)

Hei!

Så var det helg igjen, og denne helgen blir det bursdagsfeiring for datteren min som ble 10 år i august. Jeg er endelig frisk nok til og klar for full rulle i helgen, haha!  Men over til  hva innlegget skal handle om: jeg lagde en deilig blomkålsuppe igår, og dette er den beste jeg har smakt hittil – og ungene synes det også!  Det ble veldig godt med ostechips og bacon som tilbehør.

 

 

Blomkålsuppe med baconroser og ostechips

(4 middelsstore porsjoner)

 

2 middelsstore blomkål

5 dl vann

1 grønnsaksbuljong

3 dl fløte

litt salt etter smak

litt pepper etter smak

3 ss phiadelphia smøreost

 

ca 100 gram hvitost

(eventuelt litt krydder feks paprikakrydder)

 

ca 140 gram  bacon i tynne skiver (etter smak)

en pakke smårettskinke

 

Del blomkålene i 2 deler og legg den ene halvparten tilside. Resten deler du i mindre buketter og har i en stor kasserolle sammen med vann og salt. Gi dette er oppkok til blomkålen er mør og bruk en stavmikser til å fin mose blomkålen. Tilsett så fløte og smøreost og resten av blomkålen som du la tilside (oppdelt i små buketter), tilsett ved behov mer vann til riktig konsistens.  Ha i buljongterning og gi det hele et lite oppkok til blomkålen er mør (tar et par minutter).

Stek bacon, og når det begynner å bli litt stivt ruller du det sammen ved hjelp av en gaffel og legger baconrosene på et fat. Ha gjerne væsken fra baconet i suppen for å gi ekstra god smak!

Legg osteskiver eller revet ost  på bakepapir på en stekeplate (ikke for tykt lag) ha gjerne krydder over som feks paprikakrydder, og sett inn i stekeovnen på 200 grader i ca 5 minutt til de er lett gylne og sprø.

Krydre med litt finhakket persille på suppen og server med bacon, gjerne litt smårettskinke og ostechips

Server og nyt!

Håper det smaker!

God helg!

 

#spisogspar #blogg #matglede #helse #tips #oppskrift #lavkarbo #middag #mat #helg #hverdag #blomkål #blomkålsuppe #bacon #lavkarbosuppe #fredag

21 kommentarer

Siste innlegg