Mokkarullekake (lavkarbo)

God søndag!

Rullekake er enkelt og raskt å lage, og det passer meg bra! Liker du både kaffe og sjokolade er dette kaken for deg. Dette ble en kjempegod rullekake (som også er glutenfri) som falt i smak både hos store og små! Server gjerne med en klatt vispet krem til og friske bær.

Jeg maler selv kokosmasse til mel og mandler til mel. Bruker du ferdig kokosmel vil det suge opp all væske og du får lett en klump av en deig. Derfor trenger du svært lite kokosmel, du må prøve deg frem litt så du får en passe tykk kakerøre.

Mokkarullekake 

(1 stk)

3 store egg

1 1/2 dl sukrin melis eller anna søtning

2 ts bakepulver

2 ts vaniljepulver

 50 gram  mandelmel (jeg maler selv)

30 gram kokosmasse (jeg maler selv)

2 ss bakekakao

2 ss kaffe (ferdig laget kaffe)

Fyll

200 gram kremost naturell

1 dl kremfløte

2-3 ss kald kaffe (smak til)

2-3 ts vaniljepulver

ca 3 -4 ss sukrinmelis (smak til)

ca 2 ss bakekakao (smak til)

Sett stekeovnen på 200 grader (over og under varme)

Visp egg og søtning til en luftig og lys eggedosis, visp lenge.

 

Vend inn det tørre og kaffe.

Hell røren over på en langpanne ikledd bakepapir.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader (over og under varme) i ca 8 minutter.

Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig.

Hvelv så kaken over på et bakepapir, fjern forsiktig bakepapiret øverst (som kaken ble stekt på). La kaken avkjøles med langpannen over kaken.

Visp sammen ingrediensene til fyllet til en krem.

Når kaken er avkjølt fordeler du kremen utover kaken og rull sammen fra langsiden.

Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.

Håper det smaker!

Klem

– Katrine – 

#spisogspar #blogg #matglede #lavkarbo #tips #oppskrift #matfrabunnen #rullekake #lavkarborullekake #mokkarullekake #sjokolade #mokka #lavkarbotips #lavkarbooppskrift #søndag #helg #kos #mat #kake #dessert #glutenfri #glutenfrikake)

18 kommentarer

Siste innlegg