Supergode muffins

God mandag!

Idag kan jeg by på muffins som smaker deilig av kanel, kardemomme og vanilje og istedet for hvitt raffinert sukker  som søtning har jeg brukt most banan, blåbær og solsikke honning.  Muffinsene inneholder blant annet havremel som gjør de saftige og gode og  ikke minst mettende!

 

 

Muffins med banan og blåbær

(12 stk)

100 gram mykt smør

4 ss solsikke honning fra Honning centralen

2 økologiske egg

1/2 banan, most 

1,5  dl økologisk speltmel eller hvetemel

1  dl havremel

1  1/2  ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1 ts kardemomme

2 ss gresk yoghurt

1 dl melk eller soyamelk

en boks blåbær

Sett stekeovnen på 200 grader  (oppe og nede varme)

 

Kjør smør  i mikseren til det blir fluffy.

Tilsett honningen og et egg om gangen.

 Rør sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, kardemomme og kanel i en annen bolle, lurt å sikte melet minst en gang da muffinsene blir enda mer luftigere.

Bland  mel-blandingen  inn i smøret sammen med melk, en halv most banan og yoghurt.

Bruk en iskremskje med røre i hver muffins form og fyll formene ca 3/4 fulle. 

Putt 3 store blåbær ned  i hver muffins, det trenger ikke dekkes helt med røre. 

Sett muffinsene midt i stekeovnen og stek i ca 12- 15 minutter. sjekk med en kakestikke om de  er ferdige. 

Avkjøl litt og nytes!

 

Tips: Muffinsene kan fryses eller oppbevares i en tett kakeboks visst du ikke skal spise de samme dag. Ikke sett muffins i kjøleskapet da blir de fort tørre. 

 

Håper det smaker!

 

Sponset av Honning Centralen


 

 

#spisogspar #blogg #hverdag #helg #mat #muffins #honning #mamma #sunt #godt #helse #livsstil #tips #matglede #oppskrift #mandag #mars #vår #uke #familie

 

 

20 kommentarer

Siste innlegg