Sunn og god mat: vegetar-tapas!

Hei!

Denne vegetar- tapasen er både sunn og kjempegod.  Retten minner mye om taco, men mais skjellene er byttet ut med hjertesalatblader og kjøttet er erstattet med økologiske kidneybønner. Denne retten passer både til lunch, middag og kvelds.  

Ønsker deg en fin tirsdag!

 




Vegetar- tapas

(nok til 2 personer)

285 gram økologiske kidneybønner

ca 8 store hjertesalatblader

2 ss tomatpure

1 stor sjalottløk eller 2-3 små løk.

2 dl vann

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts sukker

 

Tilbehør: Guacemole (oppskrift nedenfor), rømme og salat.

 

Vask og skjær ca 2 cm av enden på aspargesen og del i  ca 3-4 deler og stek i en stekepanne med litt vann (1/2 dl ), salt, pepper og olivenolje.

Ha lokk over og stek på middels høy temperatur, pass på så de ikke blir brent!



Skyll bønnene først.

Ha bønner, skivet løk og olivenolje i en annen  stekepanne.  

Bland inn  2 ss tomatpure, salt, pepper, sukker  og hell 2 dl vann  over og rør godt.

La det småkoke noen minutter før du setter det tilsides.



 Vask hjertesalatblader (bruk de ytterste bladene på hjertesalaten da de er størst.), og legg de på¨et fat.



 

 Guacemole er et must synes jeg og her kommer en enkel oppskrift.

 

Guacemole: 

1 avokado

1 knivspiss med korianderfrø, malt

saften av 1/2 lime

litt salt

litt pepper

 

Mos avokadoen med en gaffel eller en stavmikser, og bland inn korianderfrø, saften av lime salt og pepper etter smak.  

TIPS: Skal du ikke servere med en gang er det lurt å legge avokadosteinen oppi guacemolen så den ikke blir brun.

Da er det klart til å fylle salatbladene med kidneybønner i tomatsaus, salat, asparges, guacemole og gjerne rømme.

Revet ost på toppen kan også være godt og litt tabasco, eller  det du måtte ønske.


 




Håper det smaker!

 

#tapas #mat #vegetar #blogg #hverdag #foto #onsdag #uke #vinter #sol #norge #mammablogg #mamma #helse #livsstil #spisogspar #spis #spar #Bergen #vinter #matglede #helse #foto #bilder #bilde #familie #februar

22 kommentarer

annebe

07.02.2017 kl.19:01

Eldste sønn her spiser jo bare vegetar når han er på besøk..så takk for fint tips :)) Flotte bilder også :)) Kos deg med kvelden <3

dinematvaner

07.02.2017 kl.19:04

Fresh!

Janne

07.02.2017 kl.19:32

Så deilig, må prøves!

spisogspar

07.02.2017 kl.20:13

Janne: Tusen takk :D

finnebalansenilivet

07.02.2017 kl.20:08

Det ser kjempegodt ut :D Må prøves!

spisogspar

07.02.2017 kl.20:12

finnebalansenilivet: Tusen takk <3

Victoria Larsen

07.02.2017 kl.20:11

Ser jo nydelig ut!! :)

spisogspar

07.02.2017 kl.20:12

Victoria Larsen: Tusen takk <3 Kjekt at du synes det :)

Ida

07.02.2017 kl.21:17

nam nam nam! såg deilig ut! :D

spisogspar

07.02.2017 kl.21:59

Ida: Tusen takk :)

dvergpinschere i mitt hjerte

07.02.2017 kl.21:20

Ser jo så friskt og godt ut! Namm..flotte tips!

spisogspar

07.02.2017 kl.21:59

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :D

Ariel

07.02.2017 kl.21:22

Ser virkelig godt ut! ♥

spisogspar

07.02.2017 kl.21:59

Ariel: Tusen takk <3

Iselin Renée

08.02.2017 kl.10:43

Dette må jeg prøve :)

spisogspar

08.02.2017 kl.12:28

Iselin Renée: Tusen takk <3 Veldig godt synes jeg :))

http://hevhodet.blogg.no/

08.02.2017 kl.13:11

Ser fantastisk ut!!

spisogspar

08.02.2017 kl.13:52

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk <3

Becca Alexandra

08.02.2017 kl.19:26

Det så veldig godt ut. Fint med en vegetar rett :-) <3

spisogspar

08.02.2017 kl.21:13

Becca Alexandra: Tusen takk <3

maiken

09.02.2017 kl.12:42

Ser virkelig godt ut, men det er noe med å spise med øynene...

Du er jo ekspert på å anrette.

spisogspar

09.02.2017 kl.21:57

maiken: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette.

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits