Slik lager du lavkarbo suksess-kake!

Hei!

Dette er en av mine favoritt kaker, og jeg har laget mange slags versjoner av denne kaken, og denne jeg idag deler her er med nøtte og mandelbunn med et hint av appelsin og kanel. Dette ble en kjempegod smaks kombinasjon. 








Lavkarbo suksesskake

Kakebunn:

(24 dm form)

150 gram mandler males til mandelmel

50 gram hasselnøtter males til nøttemel

6 eggehviter

70  gram sukrin melis

1,5 ss mykt smør

1 liten ts kanel

1 ts finrevet appelsinskall

1/3 ts maldon salt

 

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Ha eggehviter i en bolle og eggeplommer i en (eggeplommene trenger du til den gule kremen)

Visp eggehviter til en fluffy krem som kan stå av seg selv. 

Bland sukrin og mandelmel sammen med revet appelsinskall, salt og kanel. Vend så dette forsiktig  inn i  den fluffy eggehviten.

Kle en kakeform med bakepapir og hell kakerøren i formen og sett midt i stekeovnen i ca 20 - 25 minutter.

Når kaken er ferdig tar du kaken ut  og lar den stå å kaken avkjøles litt.

 

Gul krem:

6 eggeplommer

1 dl kremfløte

ca 65 gram sukrin melis eller annen søtning

150 gram smeltet  avkjølt smør

1 ts vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang

 

Start med å smelte smøret og la det avkjøles mens du varmer forsiktig under røring eggeplommer, sukrin, vanilje og fløte. Når du nærmer deg kokepunktet vil det bli tykkere, bland så inn smøret. Sett det til avkjøling.

Smør den gule kremen over den avkjølte kakebunnen og pynt gjerne med bær og / eller revet sjokolade.

Håper det smaker!
 





 

 

spisogspar #spise #helse #sukrin #lavkarbo #suksesskake #uke #bilder #sunt #foto #mat #blogg #mamma #mammablogg #Norge #Bergen #blogglisten 


 

24 kommentarer

Becca Alexandra

13.02.2017 kl.14:31

Det så veldig godt ut ja :D

spisogspar

13.02.2017 kl.14:50

Becca Alexandra: Tusen takk <3 Ble veldig god :D

Camilla

13.02.2017 kl.14:36

Den så veldig god ut!:)

spisogspar

13.02.2017 kl.14:51

Camilla: Tusen takk <3

annebe

13.02.2017 kl.15:22

Naminam ! Kan være greit å minske litt på karbohydratene og allikevel kose seg <3

spisogspar

13.02.2017 kl.16:13

annebe: Ja denne kan en kose seg med god samvittighet :) <3

Madde

13.02.2017 kl.15:37

nam<3

spisogspar

13.02.2017 kl.16:14

MADDE: Tusen takk <3

Victoria

13.02.2017 kl.16:13

Åh, ser kjempe god ut!! :)

spisogspar

13.02.2017 kl.16:14

Victoria: Tusen takk <3

Rolf

13.02.2017 kl.16:33

Denne må prøves!

spisogspar

13.02.2017 kl.18:32

Rolf: Tusen takk <3 Håper den faller i smak :D

Mia - Alt annet enn A4

13.02.2017 kl.17:19

Herlig så god den ser ut! Suksessterte er fantastisk godt :)

spisogspar

13.02.2017 kl.18:31

Mia: Tusen takk :) Ja den er ganske lik originalen :))

frodith

13.02.2017 kl.19:06

Åååå, jeg vil ha!! :-D

spisogspar

13.02.2017 kl.19:07

frodith: Ble ganske så god, og minner mye om "ekte vare" :D

dvergpinschere i mitt hjerte

13.02.2017 kl.20:49

Nammmm...såååå god som den er..og er jo mandelbånn..så dette må jo bli bra, selv med lavkarbo..Flott tips!

spisogspar

13.02.2017 kl.22:35

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3

http://hevhodet.blogg.no/

14.02.2017 kl.00:28

Tusen takk for flott tips!! Ser veldig godt ut :)

spisogspar

14.02.2017 kl.22:23

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk<3

Iselin Renée

15.02.2017 kl.09:49

Ååh elsker sånn kake, blir den like god som den full av sukker? :)

spisogspar

15.02.2017 kl.10:02

Iselin Renée: Den ble ganske lik, men med sukrin som søtning istedet for sukker så smaker det litt annerledes, men den ble god, min datter spiste hele to kakestykker! :)

elisebr

15.02.2017 kl.16:43

Så god den så ut! :)

spisogspar

15.02.2017 kl.17:02

elisebr: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits