Slik lager du lavkarbo suksess-kake!

Hei!

Etter å ha søkt rundt om på nettet og i Grethe Roede koke-boken min (som var min første kokebok, og veldig godt brukt) etter lavkarbo suksess kake, så lagde jeg denne kaken som ble kjempegod og inneholder  ca  10 gram karbohydrater ( i 2 dl melk), bringebærene inneholder også  litt karbohydrater, men de inneholder veldig lite i forhold til jordbær som har høyere innhold av karbohydrater. Mandelmelet til  hele kaken inneholder ca 11.7 gram karbohydrater. Deler du kaken i 8 stykker blir det ca 3 gram karbohydrater pr stykke, og det er jo ikke mye!

Det å bruke sukrin istedet for sukker var litt uvant i begynnelsen, men etterhvert som en  blir vant til smaken så  blir det bare bedre og bedre - og en føler seg mye bedre også, ikke minst sunnere!

Ønsker deg en flott mandag!

 








Lavkarbo sukses- kake

(ca 18 dm kakeform)

 

Mandel bunn

ca 130 gram mandelmel

3 eggehviter

50 gram sukrin melis

40 gram sukrin gold

 

Sett stekeovnen på 160 grader (over og under varme)

Visp eggehviter til en fluffy krem som kan stå av seg selv. (Ta vare på eggeplommene til den gule kremen på toppen)

Bland sukrin og mandelmel sammen.

Vend forsiktig inn mandelmel - og sukrinblandingen i den fluffy eggehviten.

Kle en kakeform med bakepapir og hell kakerøren i formen og sett midt i stekeovnen i ca 20 minutter.

 

 Krem

3 eggeplommer

2 dl melk

ca 70 gram sukrin melis

1/2 vaniljestang (frøene)

1 ts psyllium

ca 50 gram smør 

 

Visp sammen eggeplommene, melk, vaniljefrø, psyllium og sukrin melis i en kasserolle mens du varmer opp og lar det småkoke mens du visper til litt tykk gul krem.

La den gule kremen avkjøles før du tilsetter litt og litt smør  før du heller den gule smørkremen over kakebunnen. 

Lurt å legge kakeformen (sidestykket) rundt kakebunnen når du heller kremen over så den ikke flyter utover. 

sett den i kjøleskapet i ca to timer. 

Før servering tar du bort kakeformen rundt kaken, pynt gjerne med bringebær og et dryss av revet sjokolade og sukrin melis over hele kaken.

Håper det smaker!

 





 

 

#mandag #spise #helse #sukrin #lavkarbo #suksesskake #uke #bilder #sunt #foto #mat #blogg #mamma #mammablogg #morsdag #februar #Norge #Bergen #blogglisten #matglede #helse #tips #kake #vinter #hverdag #helg



 

24 kommentarer

Becca Alexandra

13.02.2017 kl.14:31

Det så veldig godt ut ja :D

spisogspar

13.02.2017 kl.14:50

Becca Alexandra: Tusen takk <3 Ble veldig god :D

Camilla

13.02.2017 kl.14:36

Den så veldig god ut!:)

spisogspar

13.02.2017 kl.14:51

Camilla: Tusen takk <3

annebe

13.02.2017 kl.15:22

Naminam ! Kan være greit å minske litt på karbohydratene og allikevel kose seg <3

spisogspar

13.02.2017 kl.16:13

annebe: Ja denne kan en kose seg med god samvittighet :) <3

MADDE

13.02.2017 kl.15:37

nam<3

spisogspar

13.02.2017 kl.16:14

MADDE: Tusen takk <3

Victoria

13.02.2017 kl.16:13

Åh, ser kjempe god ut!! :)

spisogspar

13.02.2017 kl.16:14

Victoria: Tusen takk <3

Rolf

13.02.2017 kl.16:33

Denne må prøves!

spisogspar

13.02.2017 kl.18:32

Rolf: Tusen takk <3 Håper den faller i smak :D

Mia - Alt annet enn A4

13.02.2017 kl.17:19

Herlig så god den ser ut! Suksessterte er fantastisk godt :)

spisogspar

13.02.2017 kl.18:31

Mia: Tusen takk :) Ja den er ganske lik originalen :))

frodith

13.02.2017 kl.19:06

Åååå, jeg vil ha!! :-D

spisogspar

13.02.2017 kl.19:07

frodith: Ble ganske så god, og minner mye om "ekte vare" :D

dvergpinschere i mitt hjerte

13.02.2017 kl.20:49

Nammmm...såååå god som den er..og er jo mandelbånn..så dette må jo bli bra, selv med lavkarbo..Flott tips!

spisogspar

13.02.2017 kl.22:35

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3

http://hevhodet.blogg.no/

14.02.2017 kl.00:28

Tusen takk for flott tips!! Ser veldig godt ut :)

spisogspar

14.02.2017 kl.22:23

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk<3

Iselin Renée

15.02.2017 kl.09:49

Ååh elsker sånn kake, blir den like god som den full av sukker? :)

spisogspar

15.02.2017 kl.10:02

Iselin Renée: Den ble ganske lik, men med sukrin som søtning istedet for sukker så smaker det litt annerledes, men den ble god, min datter spiste hele to kakestykker! :)

elisebr

15.02.2017 kl.16:43

Så god den så ut! :)

spisogspar

15.02.2017 kl.17:02

elisebr: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette.

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits