God tirsdag!
Dette er en litt sunnere variant av hamburger som virkelig ble kjempegode! De er en blanding av most rødbete og kjøttdeig av storfekjøtt. Jeg synes burgerne fikk så fin og rød farge! Legger også med en oppskrift på hjemmelagde og sunnere hamburgerbrød toppet med sesamfrø og gresskarkjerner som smaker så mye bedre enn de du kjøper ferdig på butikken (pluss at du slipper alle de kunstige og unødvendige tilsetningsstoffene som finnes ofte i ferdigmat kjøpt på butikk)
Rødbete-hamburger
(6 stk)
400 gram kjøttdeig av storfekjøtt
en middelsstor rødbet (ca 80 gram)
2 ss økologisk hvetemel
ca 1 ts Himalaya salt
ca 2 ts grillkrydder
1 ss olivenolje
100 gram hvitost
Kok en rødbete med skall på i en kasserolle med vann.
Når den er myk skreller du skallet av (på samme måte som på en potet), og moser du den med en stavmikser, eller blender sammen med hvitosten.
Ha det over i en bolle og bland så inn kjøttdeigen med hendene og tilsett litt mel, grillkrydder, salt og olivenolje.
Form til hamburgere og stek på middelshøy varme på begge sider.
Vi stekte burgerne sammen sjalottløk og olivenolje.
Hamburgerbrød
(6 stk)
7 dl økologisk hvetemel
2 dl økologisk havregryn
1/2 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ss flytende honning fra honningcentralen
2-3 dl lunkent vann
1 ss kokos olje
Topping: sesamfrø og gresskarkjerner
Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett litt og litt lunkent vann, elt godt.
Sett deigen til heving under plast eller kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter.
Form så til hamburgerbrød,legg de på bakepapir på en stekeplate og la de heve 30 minutter til.
Sett stekeovnen på 220 grader og pensel hamburgerbrødene med vann og strø over med sesamfrø og gresskarkjerner. Sett de til steking i ca 15 – 20 minutter.
Når de er ferdig stekt tar du de ut og legger de på rist til avkjøling.
Forslag til fyll:
Bacon
Cheddar
Salat
Tomat
Majones
Stekt sjalottløk
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #mat #rødbete #hamburger #mamma #matglede #helse #middag #tips #tirsdag #sunn # hjemmelaget #vår #april #hamburgerbrød #suntoggodt #mamma #bilde #foto #uke #hverdag #helg #oppskrift #matfrabunnen
Så spennende! 😉 Takk for flotte oppskrifter!
Nyt dagen. <3 Klemmer
Så kjempegodt ut 🙂
EtVennligPuff: Kos deg med dagen <3 Klem :))
Lise Brevik: Tusen takk 🙂
Sunt tenker jeg 🙂
frodith: Ble veldig godt også 😀
Nam! Utrolig kult å ha rødbetter i burger 😀 Synes rødbetter er kjempegodt jeg, så dette skal jeg teste ut <3
Becca Alexandra: Tusen takk <3 Ble veldig godt :))
wow det har jeg aldri hørt om før, men på ingen som helst måte en dum ide !! NAM !
REBECCA HOLDER: Tusen takk 😀 Ble veldig godt :))
Åh, det her så helt himmelskt ut! 🙂
Så godt det så ut! 🙂 Ønsker deg en fin dag 🙂
Det så veldig godt ut, foreløpig har jeg bare kjøpt rødbetburgerne fra vegetar dag på coop 🙂
Iselin Renée: Ja disse ligner mye på de ja 🙂
elisebr: Tusen takk <3 God kveld til deg <3
Tessa Bennett: Tusen takk <3