Slik lager du: rødbete-hamburgere og hamburgerbrød!

God tirsdag!

Dette er en litt sunnere variant av hamburger som virkelig ble kjempegode! De er  en blanding av most rødbete og kjøttdeig av storfekjøtt. Jeg synes burgerne fikk så fin og rød farge!  Legger også med en oppskrift på hjemmelagde og sunnere hamburgerbrød toppet med sesamfrø og gresskarkjerner som smaker så mye bedre enn de du kjøper ferdig på butikken (pluss at du slipper alle de kunstige og unødvendige  tilsetningsstoffene som finnes ofte i ferdigmat kjøpt på butikk)

 





 

Rødbete-hamburger

(6 stk)

400 gram kjøttdeig av storfekjøtt

en middelsstor rødbet (ca 80 gram)

2 ss økologisk hvetemel

ca 1 ts Himalaya salt

ca 2 ts grillkrydder

1 ss olivenolje

100 gram hvitost

 

Kok en rødbete med skall på i en kasserolle med vann.  

Når den er myk skreller du skallet av (på samme måte som på en potet), og moser du den med en stavmikser, eller blender sammen med hvitosten.

Ha det over i en bolle og bland så inn kjøttdeigen med hendene og tilsett litt mel, grillkrydder, salt og olivenolje. 

Form til hamburgere og stek på middelshøy varme på begge sider.  

Vi stekte burgerne sammen sjalottløk og olivenolje.



 

Hamburgerbrød

(6 stk)

7 dl økologisk hvetemel

2 dl økologisk havregryn

1/2 pose tørrgjær

1 ts salt

1 ss flytende honning fra honningcentralen

2-3 dl lunkent vann

 1 ss kokos olje

Topping: sesamfrø og gresskarkjerner

 

Bland sammen de tørre ingrediensene og tilsett litt og litt lunkent vann,  elt godt.

Sett deigen til heving under plast eller kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter.

Form så til hamburgerbrød,legg de på bakepapir på en stekeplate og la de heve 30 minutter til.  

Sett stekeovnen på 220 grader og pensel hamburgerbrødene med vann og strø over med sesamfrø og gresskarkjerner.  Sett de til steking i ca 15 - 20 minutter.

Når de er ferdig stekt tar du de ut og legger de på rist til avkjøling.



 

Forslag til fyll:

Bacon

Cheddar

Salat

Tomat

Majones

Stekt sjalottløk

 

Håper det smaker!

 

Sponset av Honning centralen



 

#spisogspar #blogg #mat #rødbete #hamburger #mamma #matglede #helse #middag #tips #tirsdag #sunn # hjemmelaget #vår  #april #hamburgerbrød #suntoggodt #mamma #bilde #foto #uke #hverdag #helg #oppskrift #matfrabunnen

16 kommentarer

EtVennligPuff

18.04.2017 kl.16:24

Så spennende! ;-) Takk for flotte oppskrifter!

Nyt dagen. <3 Klemmer

spisogspar

18.04.2017 kl.18:38

EtVennligPuff: Kos deg med dagen <3 Klem :))

Lise Brevik

18.04.2017 kl.18:03

Så kjempegodt ut :)

spisogspar

18.04.2017 kl.18:39

Lise Brevik: Tusen takk :)

frodith

18.04.2017 kl.19:35

Sunt tenker jeg :-)

spisogspar

18.04.2017 kl.19:36

frodith: Ble veldig godt også :D

Becca Alexandra

18.04.2017 kl.19:43

Nam! Utrolig kult å ha rødbetter i burger :D Synes rødbetter er kjempegodt jeg, så dette skal jeg teste ut <3

spisogspar

18.04.2017 kl.19:49

Becca Alexandra: Tusen takk <3 Ble veldig godt :))

REBECCA HOLDER

18.04.2017 kl.20:21

wow det har jeg aldri hørt om før, men på ingen som helst måte en dum ide !! NAM !

spisogspar

18.04.2017 kl.20:44

REBECCA HOLDER: Tusen takk :D Ble veldig godt :))

Tessa Bennett

18.04.2017 kl.23:20

Åh, det her så helt himmelskt ut! :)

spisogspar

19.04.2017 kl.21:48

Tessa Bennett: Tusen takk <3

elisebr

19.04.2017 kl.14:47

Så godt det så ut! :) Ønsker deg en fin dag :)

spisogspar

19.04.2017 kl.21:47

elisebr: Tusen takk <3 God kveld til deg <3

Iselin Renée

19.04.2017 kl.16:15

Det så veldig godt ut, foreløpig har jeg bare kjøpt rødbetburgerne fra vegetar dag på coop :)

spisogspar

19.04.2017 kl.21:47

Iselin Renée: Ja disse ligner mye på de ja :)

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits