Dagnes middagstips: Stekt laks med ovnsbakte søtpoteter på en seng av sitrusfrukter!

Hei!

For noen dager siden hadde vi en kjempegod middag som besto av blant annet laks og ovnsbakte søtpoteter. Dette ble en kjempegod kombinasjon som jeg vil dele med dere :)

 

Stekt laks med ovnsbaktsøtotet servert på en seng av sitrusfrukter

(4 porsjoner)

 

Laks med skinn, 4 stykker

litt maldon salt

litt pepper

grillkrydder

saft av 1/2 sitron

 

Sitrusfrukter som tilbehør

1 sitron 

1 appelsin

1 grapefrukt

1 lime

 

Ovnsbakte søtpoteter

2 stk søtpoteter

2 hvitløksfedd

saft av 1/2 sitron

2 ss olivenolje

1 ts maldon salt

litt pepper

litt chili

ferske urter som timian og eller oregano,  rosmarin (jeg brukte oregano)

 

Tilbehør:

rømme eller creme fraishe

pesto eller  guacemole: lages   av 1 avokado, litt sitron eller lime saft, salt og pepper som moses med en gaffel eller en blender.

 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell søtpotetene, skyll de og skjær de i terninger. Legg de på bakepapir på en stekeplate.

Ha  olje, sitron, chili, hvitløk og salt og ferske urter i en morter og knus de. Ha dette over potetene og sett midt  i stekeovnen til de er møre (ca 20 min).

 

Stek laksestykkene med salt og grillkrydder i en stekepanne med litt olivenolje.  Skru ned varmen litt og skvis sitronsaft over de, sett lokk på og la de få stå å sive litt saft ut av fisken.

 Skjær opp sitrusfruktene i tynne skiver og legg de utover et serveringsfat.

Legg den ferdigstekte laken oppå og topp den med rømme eller creme fraishe og gjerne pesto eller en skje  guacemole.

Ta ut de ovnsbakte søtoptetene når de er møre og strø gjerne litt maldon salt over de før servering.

Server og nyyyyt!

 

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #tips #oppskrift #middag #laks #ovnsbaktesøtpoteter #sommer #august #sommer #Norge #søtpoteter #bilde #mat

20 kommentarer

frodith

10.08.2017 kl.14:32

Der fikk jeg en ide til middag :-) Tusen takk <3

spisogspar

10.08.2017 kl.14:34

frodith: Tuusen takk, hihi <3

Victoria Larsen

10.08.2017 kl.15:32

Ser veldig godt ut :-)

spisogspar

10.08.2017 kl.20:08

Victoria Larsen: Tusen takk <3

Mia - Alt annet enn A4

10.08.2017 kl.15:52

Så nydelig det ser ut :o

spisogspar

10.08.2017 kl.20:08

Mia: Tusen takk <3

annebe

10.08.2017 kl.17:01

Nam, nam..:)) Skal ha laks etterpå, men blir på den helt vanlige måten med salt og pepper i ovnen.."gidder" ikke gå ned i butikken igjen ellers frista oppskrifta du har her... :))

spisogspar

10.08.2017 kl.20:07

annebe: Laks er så godt, også på "den vanlige" måten, hihi :)) God middag <3

dvergpinschere i mitt hjerte

10.08.2017 kl.18:51

Så flott tips..ja søtpotet har jeg ikke lært meg å like..tror jeg bare har smakt engang..Er liksom så glad i poteten jeg..

spisogspar

10.08.2017 kl.20:07

dvergpinschere i mitt hjerte: Minner mye om kålrot synes jeg, smaker kjempegodt sånn ovnsbakt <3 :))

maiken

10.08.2017 kl.22:44

Lar du ikke søtpotetene ligge i kaldt vann en stund først? Jeg har prøvd ulike fremgangsmåter med søtpoteter men er ikke helt fornøyd enda....Dette så veldig godt ut forresten, og pesto er godt til "alt"

spisogspar

10.08.2017 kl.23:04

maiken: Nei det har jeg aldri pleid å gjøre, ser det finnes mange fremgangsmåter ja. Tusen takk <3

Victoria Grøtting

10.08.2017 kl.23:29

Åhh, dette så utrolig godt ut!

spisogspar

10.08.2017 kl.23:40

Victoria Grøtting: Tusen takk <3 Ja dette var en god middag :))

RebeccaHasselgard

11.08.2017 kl.08:56

Deilig! : - )

spisogspar

11.08.2017 kl.11:25

Tusen takk :)

Henriette Thorkildsen

11.08.2017 kl.11:51

Dette så jo bare utrolig deilig ut! :-D Ønsker deg en strålende fin dag - takk for oppskrift!

spisogspar

11.08.2017 kl.13:57

Henriette Thorkildsen: Tusen takk <3 Så koselig å høre <3 Ønsker deg en superfin dag :))

denutroligereisen89

12.08.2017 kl.20:02

Det både så og hørtes veldig godt ut! :)

spisogspar

12.08.2017 kl.20:51

Tusen takk, Ja dette smakte godt :))

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits