Diabetes type 1 er virkelig ikke for pyser!

Hei!

Jeg trodde virkelig at vi var kommet lengre…. vi er jo tross alt i  år 2017!

Og fortsatt må diabetikere stikke seg med nåler både her og der. Ja nål og stikking blir det uansett, men du kan velge hvordan du vil ha det, om du vil ha insulinpumpe eller  penn, sensor eller  stikkepenn for å måle blodsukkeret. Men stikking blir det uansett – om du vil eller ikke!

HVEM er det egentlig som forventer at barn skal bli vant til å bli stukket dag og natt?

Kan de ikke finne opp noe mer humant? Et plaster eller noe som virker litt på samme måte som  feks smerte-plaster, er det virkelig så vanskelig???

Hvor er fremskrittet liksom?

Jeg er ikke imponert!

🎀 

Diabetes type 1 er ikke  virkelig ikke for pyser!

(Min datter som Ninja på karnevalet i fjor)

🎀 

Både barn, unge og voksne må tåle MYE! 

Min datter er kjempetøff.

En MÅ være tøff, for en har ikke noe valg!

Mange sliter med angst for føling og redsel for å aldri våkne igjen dagen etter.

En må tåle at folk ser rart på en og tror at en er full, visst en sjangler seg gjennom gatene, når dette egentlig skyldes lavt blodsukker og føling.

En må tåle at noen ( de uvitende)  tror du er sprøytenarkoman når du setter insulin i offentlighet, feks på Mc Donalds.

En må tåle at andre stapper i seg med kaker, is og sukkerspinn på feks 17.mai, og du selv må  være MYE mer forsiktig, regne karbohydrater for hver matbit, og ihvertfall kan du bare glemme sukkerspinn, ellers går  blodsukkeret helt i spinn!

🎀 

Min datter er skikkelig oppstukket på fingre, lår og mage nå.

Vi prøvde en liten periode insulinpumpe, men den var så ubehagelig å ha på…. Altfor stor og klumpete- og vondt var det også!

Men gode nyheter: Langtidsblodsukkeret til Vesla har nå gått ned fra 10,4 til 7,8 på ca 6 uker!

Det er vi kjempefornøyd med, men det krever tøff jobbing dag og natt for å få dette til, og selv om en gjør så godt en kan så er det ikke selvsagt at blodsukkeret er under kontroll.

Det er så mye som spiller inn som sykdom, stress og hormoner for å nevne noe.

🎀 

Vi har hatt nå en to ukers periode hvor vi har måtte stå opp en gang i timen om natten for å måle blodsukker og sette mer insulin da blodsukkeret ikke ville gå ned.

 Det har begynt å roe seg litt ned igjen nå, heldigvis, men dette er helt vanlig å ha sånne perioder når en har diabetes type 1.

Dette er utrolig slitsomt for den som har diabetes som hele tiden blir stukket om natten, og for foreldrene også, det blir lite søvn i heimen. 

Og hvordan skal foreldre kombinere å være oppe hele natten og full jobb?

Jeg er ihvertfall helt ZOMBIE fortiden!

Diabetes type 1 er virkelig ikke for pyser!

 

#spisogspar #blogg #mamma #mammablogg #diabetes #matglede #helse #informasjon #hverdag #helg #søndag #februar #sykdom #Norge #Bergen #vinter #bilder #foto #bilde 

 

22 kommentarer
  1. Uff, det er helt utrolig at dere må ha det sånn. Er det noe avlastning å få, opphold et sted, hvor noen andre tar natten litt for dere? Sånn for en periode. Det burde det være.

  2. Ja hvor er fremskrittet? Mener å huske at det har vært snakk om operasjon/donasjon/organdyrking, men begynner å bli noen år siden jeg studerte og fulgte med på slikt.
   Så er det nå en gang slik at diabetes ikke selger, ikke tjener noen penger og ikke plager de som sitter på “pengesekken”. Det kommer nok en utvikling etterhvert – men det blir nok helst som en oppfølger til kuren på en annen sykdom.
   Men tøffinger er dere alle sammen. Slitsomt for dere alle dette her.

  3. Anne: ja det er veldig tungvint nå med stikking dag og natt. I perioder er det veldig slitsomt, ja. Håper det vil komme en god “løsning” på denne sykdommen snart……….! ja alt dreier seg om penger….

  4. frodith: Vi kan nok få litt avlastning på sykehuset, at vi blir innlagt og får sykepleiere til å kontrollere om natten, sånn at en kan få sove ut….. Men tror det skal MYE til for å få det altså……

  5. Uff..ja det høres helt grusomt ut! stakkars dere! men får man ikke den nye målings greie på blå resept? Den som scanner huden? bil å måle med..hørte at man måtte kjøpe det selv..og DET er helt horribelt! For da kunne man jo spart litt stikk da..og dere kunne måle uten å vekke henne.. føler masse med dere! ha en god kveld!

  6. kan tenke meg det er en stor utfordring og hverdagen har sikkert blitt snudd helt på hode. Kjempe på videre! Har din datter blitt testet for cølaki forresten? (Forstår om det er for personlig og du ikke ønsker svare, bare nysgjerrig ernæringsfysiolog)

  7. dinematvaner.blogg.no: Ja hun ble testet for cøliaki mener jeg, første gangen vi kom på sykehuset, de snakket mye det, og om vi hadde det i familien, det er visst en sammenheng mellom cøliaki og diabetes ja…. 🙂

  8. dvergpinschere i mitt hjerte: Har ikke hørt om målingsmetode som en bare scanner på huden, kanskje det er under utprøving, eller kjempedyrt…? God kveld til dere <3

  9. Hei, det fins en scanner for å måle bl.s på. Det er FreeStyle Libre som har denne. Dere må høre med fastlegen om det går an å søke om dekning for utgifter til denne. Ellers er det ei som er god til å blogge om diabetes, som kaller seg Diaerikkeforpingler.blogg.no
   Dere kan også høre med hjemmesykepleien om de kan hjelpe til, om dere kan ha folk hjemme hos dere på natta.
   Ønsker dere tøffinger masse lykke til <3

  10. sv: forhør dere på apoteket..ja, hørte det var dyrt..og jeg syns det er helt uhørt at det skal koste..men er vel pga utprøvning..

  11. Diabetes er ikke enkelt! Men håper virkelig at det blir lettere etterhvert for dere. Det tar tid å venne seg til det, men er helt sikker på at dere får det til sammen! 🙂 Det har heldigvis skjedde mye på ti år, men forhåpentligvis vil det snart bli enda lettere for oss diabetikere. Dere er flinke!!

  12. dvergpinschere i mitt hjerte: Ja fikk vite nå at kanskje den vil komme på blå resept i slutten av 2017. Den er visst ganske dyr nå, men foreløpig den enste som ikke innebærer stikking.. Takk for tips <3

  13. Uff, du burde være sykemeldt….
   Det blir garantert bedre etterhvert,at man ikke må følge slik med hele tiden og all den stikkingen, men skjønner at det er svært tøft nå.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg