Påskelam

God påske alle sammen!

Håper dere har hatt en fin påske så langt!

Lammekjøtt er en selvfølge i påsken. Visste du at Norsk lam er en råvare i verdensklasse? Kjøttet er mørt og saftig takket være beitene  på heiene eller ved kysten. Så idag vil vi dele med dere  oppskriften vår på lammelår  stekt i ovnen som vi hadde på Skjærtorsdag. Vi har stekt kjøttet i ovnen på svak varme slik at kjøttet blir mørt og saftig.

Håper dere liker oppskriften:)

 

Påskelam

  • lammelår
  • 8 poteter
  • 3 gulrøtter
  • 4 stk  champingiong sopp
  •  1 hel squash
  • 1 rødløk
  • 2 store tomater
  • 2 stk hvitløksfedd
  • salt
  • pepper
  • gjerne fersk rosmarin
  • brokkoli
  • 0,8 Liter vann
  • olivenolje 
  • steketermoeter
  • aluminiumsfolie

Sett ovnen på 125 grader

Gni lammelåret inn med salt og pepper.

Del hvitløksfedd i tynne skiver og stikk lommer med en kniv i lammekjøttet, så stikker du hvitløken inn i lommene på kjøttet sammen med litt rosmarin.

Legg oppskjærte poteter, brokkoli, gulerøtter, løk, sopp,squash og tomater oppi en smurt langpanne, eller  du kan ha aluminiumsfolie i bunnen eller en ildfast form. 

Hell over ca 0,8 liter vann

Legg i ovnen låret og stikk inn et steketermometer inn i låret pass på å ikke treffe beinet.

Stek i 2-3 timer.

Lammesteken er mediumstekt når steketermometeret  viser 70 grader, når termometeret viser 76 grader er det gjennomstekt.

La steken hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie før det skjæres opp.

 

Sjysaus 

Kok opp ca 6 dl sjy fra lammekjøttet.

Bland litt kaldt vann og ca 2 ss hvetemel og hell i en tynn stråle inn i sjyen mens du rører godt. 

La det små koke i ca 10 minutter under omrøring.

Smak til med salt, pepper 1/2 ts soyasus, 1 ss rødvin eller solbærsaft og gjerne en liten skvett med matfløte.

Da er middagen klar.

Server lammekjøttet med ovnstektegrønnsaker og sjysaus.

Håper det smaker!

Og til dessert hadde vi sitron-fromage og gulrotkake!!

God appetitt!

 

Del gjerne innlegget på facebook! 🙂

 #lammelår #påskelam #påske #mat #blogg #helg #middag

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg