Hei!
I helgen var det mye kakebaking her i huset! På søndag ble Vesla 9 år og er plutselig ikke så veldig liten lenger…… Men rosa er fortsatt populært og her kommer en oppskrift på den ene kaken jeg laget med roser, perler og ballerinaer 🙂 Dette ble tidenes kakebombe: Sukkerbrød-kake med bringebær mousse og vaniljekrem.
Ha en flott tirsdag <3
Kake med bringebærmousse og vaniljekrem
Start med å lage bringebærmousse
Bringebærmousse
ca 650 gram med bringebær
7 gelatinblader
2 dl sukker
5 dl kremfløte
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i ca 5-10 minutter.
Varm opp bringebær i en kasserolle og bland inn sukker mens du rører, når det koker tar du kasserollen bort fra varmen og sil bringebærene så du får bort frøene.
Klem vannet av gelatinbladene og visp de inn i de varme bringebærsausen. Sett det så kaldt.
Visp kremfløten. Bland den litt stive og avkjølte bringebærsausen forsiktig inn i kremen. Konsistensen skal være en luftig mousse, er den for slapp kan du sette det noen minutter i fryseren før du tar den på kaken.
Sukkerbrød/ kakebunn
(2 sukkerbrød)
8 økologiske egg
5 dl sukker
6 dl økologisk hvetemel
2 dl potetmel
4 ts bakepulver
2 ss vaniljesukker
100 gram smør
2 dl melk eller vann
Du trenger en (da må du steke i to omganger) eller to kakeformer på størrelse 24 dm.
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Fyll til kaken:
Bringebærmousse og ca 2 esker med ferdig vaniljekrem (jeg jukset litt denne gangen og brukte ferdiglaget vaniljekrem kjøpt på butikk).
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
Smelt smøret og bland inn melken og hell det over i kakerøren.
Hell over i to smurte former, har du bare en form sånn som jeg så deler du røren i to like store deler og steker en og en kakebunn om gangen.
Stekes på nest nederste rille i ca 30 – 40 minutter. Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig, er det litt smuler på kakestikken kan du ta kaken ut av ovnen. Bare ikke overstek kaken da den blir for tørr.
Når kakebunnene er ferdig stekte avkjøles de på rist.
Del hver kakebunn i 2 eller tre deler og dynk de med melk eller feks eplejuice, bruk en skje til å ha væsken over de oppskjærte kakebunnene. Legg bunnene lagvis med mousse og vaniljekrem oppå hverandre på et serveringsfat.
Jeg har her dekket hele kaken med sukkerpasta og pyntet med blant annet ballerinaer fra Søstrene Grene.
Sett kaken kaldt og den bør helst stå og godgjøre seg noen timer før servering.
TIPS: For å unngå at kaken siger sammen og blir veldig bred legg kakeformen rundt kaken så kaken er litt i press mens den er i kjøleskapet.
Håper det smaker!
<3
#spisogspar #blogg #mat #kake #bursdag #fest #bringebærmousse #matglede #hjemmelaget #mamma #onsdag #hverdag #matglede
Den hørtes veldig god ut! også så flott pyntet ;o
Henriette Celin: Tusen takk <3 Ja den pyntingen tok kanskje litt av, hihi 😀
Så uteolig fin den ble 🙂
lisarorvik: Tusen takk <3 Ble veldig god :))
Så søt kake – tipper hun ble fornøyd med denne 🙂
lykkebobla: Tusen takk :)) Ja hun ble veldig glad :))
for en lekker kake 😀
ååh så flink du er 😀 hun ble nok veldig fornøyd med denne 😀 fin kake:D
eveliin: Tusen takk <3 Ja hun var veldig fornøyd :))
katrine: Tusen takk <3
Veldig flott og kjempegod kake.!!!
Så pent pyntet kaken ble, det hørtes utrolig godt ut! 🙂
Karoe: Tusen takk <3
Torunn Veseth: Tusen takk <3
Så flott kake, herlig pynt også 🙂
Den er jo både vakker og garantert velsmakende <3
Margrethe Hjertaas: Tusen hjertelig takk <3 Ja den ble veldig god 😀
frodith: Tusen takk <3 Den ble kjempegod 😀
Den så super god ut!! Flott var den også!
dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk <3 Ja dette ble en skikkelig sukkerbombe, haha 🙂 Ble kjempegod!
woaah nydelig, så imponerende! 😀
Vilde: Tusen hjertelig takk <3
Så herlig, gratulerer med overstått til henne! Kaken var kjempefin og så veldig god ut 😀
Becca Alexandra: Tusen takk <3 :))