Kake med bringebærmousse og vaniljekrem

Hei!

I helgen var det  mye kakebaking her i huset! På søndag ble Vesla 9 år og er plutselig ikke så veldig liten lenger…… Men rosa er fortsatt populært og her kommer en oppskrift på den ene kaken jeg laget med roser, perler og ballerinaer 🙂 Dette ble tidenes kakebombe: Sukkerbrød-kake med bringebær mousse og vaniljekrem.

Ha en flott tirsdag <3

 

 

Kake med bringebærmousse og vaniljekrem

 

Start med å lage bringebærmousse

 

Bringebærmousse

ca 650 gram med bringebær

7 gelatinblader

2 dl sukker

5 dl kremfløte

Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i ca 5-10  minutter.

Varm opp bringebær i en kasserolle  og bland inn sukker mens du rører, når det koker tar du  kasserollen bort fra varmen og sil bringebærene så du får bort frøene.

 Klem vannet av gelatinbladene og visp de inn i de varme bringebærsausen. Sett det så kaldt.

Visp kremfløten. Bland den litt stive og avkjølte bringebærsausen forsiktig inn i kremen. Konsistensen skal være en luftig mousse, er den for slapp kan du sette det noen minutter i fryseren før du tar den på kaken.

 

Sukkerbrød/ kakebunn

(2 sukkerbrød)

8 økologiske egg

5 dl sukker

6 dl økologisk hvetemel

2 dl potetmel

4 ts bakepulver

2 ss vaniljesukker

100 gram smør

2 dl melk eller vann

Du trenger en  (da må du steke i to omganger) eller to kakeformer på størrelse 24 dm.

Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)

Fyll til kaken:

Bringebærmousse og ca 2 esker med ferdig vaniljekrem (jeg jukset litt denne gangen og brukte  ferdiglaget vaniljekrem kjøpt på butikk).

 

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. 

Sikt det tørre og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Smelt smøret og bland inn melken og hell det over i kakerøren.

Hell over i to  smurte former, har du bare en form sånn som jeg så deler du røren i to like store deler og steker en og en kakebunn om gangen.

Stekes på nest nederste rille i ca 30 – 40 minutter. Sjekk med en kakestikke om kaken er ferdig, er det litt smuler på kakestikken kan du ta kaken ut av ovnen. Bare ikke overstek kaken da den blir for tørr.

Når kakebunnene er ferdig stekte avkjøles de på rist.

Del hver kakebunn i 2 eller tre deler  og dynk de med melk eller feks eplejuice, bruk en skje til å ha væsken over de oppskjærte kakebunnene. Legg bunnene lagvis med mousse og vaniljekrem oppå hverandre på et serveringsfat.

Jeg har her dekket hele kaken med sukkerpasta og pyntet med  blant annet ballerinaer fra Søstrene Grene.

Sett kaken kaldt og den bør helst stå og godgjøre seg noen timer før servering.

TIPS: For å unngå at kaken siger sammen og blir veldig bred legg kakeformen rundt kaken så kaken er  litt i press mens den er  i kjøleskapet.

Håper det smaker!

<3

 

 

#spisogspar #blogg #mat #kake #bursdag #fest #bringebærmousse #matglede #hjemmelaget #mamma #onsdag #hverdag #matglede

 

24 kommentarer

Siste innlegg