Deilige rundstykker med valnøtter og honning

Hei!

Disse rundstykkene med valnøtter og honning er supergode!

Visste du at honning har mange gode helsebringende egenskaper?

Honning er rik på antioksidanter som motvirker frie radikaler og dermed minsker risikoen for kreft og hjertesykdommer.

I denne oppskriften har jeg brukt økologisk  norsk honning fra honningcentralen som naturlig søtning istedet for hvitt raffinert sukker som mange mener er "gift" for kroppen.

Denne oppskriften inneholder også valnøtter som også er rik på antioksidanter, og er i tillegg rik på blant annet magnesium, umettet fett og omega 3 fettsyrer. 

Ha en fin onsdag videre!

 





 

Rundstykker med valnøtter

1 liter økologisk hvetemel

4 dl havregryn

1/2 pose tørrgjær

5 dl lunken melk

2 ss kokosolje

1 ts himalaya salt 

1 ss økologisk honning fra honningcentralen

100 gram valnøtter, finmalte med stavmikser

 

Topping:

sesamfrø

gresskarkjerner

valmuefrø

Bland alt det tørre i en bakebolle og hell lunken melk og honning og bland sammen gjerne med en kjøkkenmaskin, tilsett kokosoljen og  elt godt på middelshastighet  i ca 8 minutter.

La deigen heve i ca 30 minutter under kjøkkenhåndkle på et lunt sted.

Form så til boller og legg de tett i tett i en rund kakeform.

La de etterheve i ca 30 minutter til på et lunt sted tildekket.

Sett stekeovnen på 180  grader (over og under varme)

Pensle med vann eller egg og dryss sesamfrø, gresskarkjerner og valmuefrø over rundstykkene.

 og sett de midt i ovnen i ca  40 minutter. 





La de avkjøles på rist. 

Nyt med ditt favorittpålegg!

Håper det smaker!

 

 

 

#spisogspar #blogg #matglede #rundstykker #helse #mat #hjemmelaget #matfrabunnen #honning #valnøtter #sunt #godt #mamma #hverdag #Norge #vinterferie #Bergen #vinter #mars #vår #hverdag #helg #familie #foto #bilder #onsdag #tips

22 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

01.03.2017 kl.20:32

Ååå de så gode ut! nammm...flott tips! og ja, jeg vet at honning er helsebringene..kan også brukes til mye..men akk..jeg liker det ikke altså..

spisogspar

01.03.2017 kl.20:36

dvergpinschere i mitt hjerte: Det finnes så mange forskjellige typer honning, har du smakt de flytende? Akasie honningen smaker mye bedre synes jeg enn den litt harde typen feks Lyng honning som er den "typiske honningen" man gjerne tenker på når en tenker på honning. Men det finnes mange forskjellige typer altså, og både smak og konsistens er veldig forskjellig ;D

Becca Alexandra

01.03.2017 kl.20:40

Det så godt ut! Elsker rundstykker, spesielt med ost og skinke, mm <3

spisogspar

01.03.2017 kl.21:39

Becca Alexandra: Ja det er så godt <3

Victoria Larsen

01.03.2017 kl.21:21

Ser kjempe godt ut! :D

spisogspar

01.03.2017 kl.21:38

Victoria Larsen: Tusen takk <3

frodith

01.03.2017 kl.21:28

Så deilig med forskjellig topp på alle :-)

spisogspar

01.03.2017 kl.21:38

frodith: Ja artig med litt forskjellig smak :))

Margrethe

01.03.2017 kl.21:55

De ser bare sååå nydelige ut! .-)

spisogspar

01.03.2017 kl.21:56

Margrethe: Tusen takk <3

http://hevhodet.blogg.no/

02.03.2017 kl.03:57

Dette så kjempe godt ut :) jeg har blitt så glad i bake fortiden, så må nok prøve oppskriften:))

spisogspar

02.03.2017 kl.10:10

http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk <3

annebe

02.03.2017 kl.15:22

Så deilige ut ..også så artig med ulike frø/korn på toppen :))

spisogspar

02.03.2017 kl.20:49

annebe: Tusen takk <3 Ja kjekt med litt forskjellig topping :D

Evelin

02.03.2017 kl.18:06

nam :D

spisogspar

02.03.2017 kl.20:49

Evelin: Tusen takk <3

Iselin Renée

03.03.2017 kl.12:07

Det så kjempe godt ut, god helg :)

spisogspar

03.03.2017 kl.18:05

Iselin Renée: Tusen takk<3 God helg :D

ladyaugust

03.03.2017 kl.14:11

Oioioi nå fikk jeg lyst til å bake :D Det der ser helt herlig ut ! Og så må jeg få fatt i mer honning såklart for det begynner å blir lite i bunnen nå. Goood helgeklæm <3

spisogspar

03.03.2017 kl.18:04

ladyaugust: Ble veldig godt :D God- helg-klem <3

Sima Sophian

03.03.2017 kl.16:21

Det så veeeldig godt ut :O

spisogspar

03.03.2017 kl.17:43

Sima Sophian: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 6 år og 10 år. i 2016 fikk 10 åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits