Hei!
Disse rundstykkene med valnøtter og honning er supergode!
Visste du at honning har mange gode helsebringende egenskaper?
Honning er rik på antioksidanter som motvirker frie radikaler og dermed minsker risikoen for kreft og hjertesykdommer.
I denne oppskriften har jeg brukt økologisk norsk honning fra honningcentralen som naturlig søtning istedet for hvitt raffinert sukker som mange mener er “gift” for kroppen.
Denne oppskriften inneholder også valnøtter som også er rik på antioksidanter, og er i tillegg rik på blant annet magnesium, umettet fett og omega 3 fettsyrer.
Ha en fin onsdag videre!
Rundstykker med valnøtter
1 liter økologisk hvetemel
4 dl havregryn
1/2 pose tørrgjær
5 dl lunken melk
2 ss kokosolje
1 ts himalaya salt
1 ss økologisk honning fra honningcentralen
100 gram valnøtter, finmalte med stavmikser
Topping:
sesamfrø
gresskarkjerner
valmuefrø
Bland alt det tørre i en bakebolle og hell lunken melk og honning og bland sammen gjerne med en kjøkkenmaskin, tilsett kokosoljen og elt godt på middelshastighet i ca 8 minutter.
La deigen heve i ca 30 minutter under kjøkkenhåndkle på et lunt sted.
Form så til boller og legg de tett i tett i en rund kakeform.
La de etterheve i ca 30 minutter til på et lunt sted tildekket.
Sett stekeovnen på 180 grader (over og under varme)
Pensle med vann eller egg og dryss sesamfrø, gresskarkjerner og valmuefrø over rundstykkene.
og sett de midt i ovnen i ca 40 minutter.
La de avkjøles på rist.
Nyt med ditt favorittpålegg!
Håper det smaker!
#spisogspar #blogg #matglede #rundstykker #helse #mat #hjemmelaget #matfrabunnen #honning #valnøtter #sunt #godt #mamma #hverdag #Norge #vinterferie #Bergen #vinter #mars #vår #hverdag #helg #familie #foto #bilder #onsdag #tips
Ååå de så gode ut! nammm…flott tips! og ja, jeg vet at honning er helsebringene..kan også brukes til mye..men akk..jeg liker det ikke altså..
dvergpinschere i mitt hjerte: Det finnes så mange forskjellige typer honning, har du smakt de flytende? Akasie honningen smaker mye bedre synes jeg enn den litt harde typen feks Lyng honning som er den “typiske honningen” man gjerne tenker på når en tenker på honning. Men det finnes mange forskjellige typer altså, og både smak og konsistens er veldig forskjellig ;D
Det så godt ut! Elsker rundstykker, spesielt med ost og skinke, mm <3
Ser kjempe godt ut!
Så deilig med forskjellig topp på alle
frodith: Ja artig med litt forskjellig smak :))
Victoria Larsen: Tusen takk <3
Becca Alexandra: Ja det er så godt <3
De ser bare sååå nydelige ut! .-)
Margrethe: Tusen takk <3
Dette så kjempe godt ut
jeg har blitt så glad i bake fortiden, så må nok prøve oppskriften:))
http://hevhodet.blogg.no/: Tusen takk <3
Så deilige ut ..også så artig med ulike frø/korn på toppen :))
nam
Evelin: Tusen takk <3
annebe: Tusen takk <3 Ja kjekt med litt forskjellig topping
Det så kjempe godt ut, god helg
Oioioi nå fikk jeg lyst til å bake
Det der ser helt herlig ut ! Og så må jeg få fatt i mer honning såklart for det begynner å blir lite i bunnen nå. Goood helgeklæm <3
Det så veeeldig godt ut :O
Sima Sophian: Tusen takk <3
ladyaugust: Ble veldig godt
God- helg-klem <3
Iselin Renée: Tusen takk<3 God helg