Dagens sunne middagstips

Hei!

Dagens middagstips er en gryterett med kjøtt og rotgrønnsaker. Vil du ha kjøtt til er det lurt å velge kjøtt  som oksehøyrygg da kjøttet blir mørt og godt.   Dette er en middag proppfull av vitaminer og mineraler som kan nytes med god samvittighet.

Ønsker deg en nydelig dag <3 


 

Gryte med rotgrønnsaker og kjøtt

(4 porsjoner)

ca 500 gram kjøtt av oksehøyrygg

ca 200 gram kålerabi

ca 250 gram sellerirot

3 stk middelsstore poteter

1 stor gulrot

2 terninger med grønnsaksbuljong

2 stk sjalottløk

 ca 1  liter vann

litt persille

1 ts maldon salt

1 ts pepper

ca 2 ss olivenolje

 

Skjær kjøttet i terninger.

Stek løk i olivenolje og tilsett kjøttet i en gryte.

Skrell og skjær potetene, kålrabi, gulrot og sellerirot  i terninger og hell det over i gryten med kjøttet. Bland sammen. 

Tilsett persillen,buljongterningene, salt og pepper. Stek alt uten vann i ca 5 minutter før du tilsetter 1 liter vann.

Sett lokket halvveis på og la det kokes på middelshøy temperatur i ca 45 minutter.   

Da er det klart for å serveres!

Håper det smaker!

  


 

#Spisogspar #mat #middag #grytekjøtt #mamma #mammablogg #mat #helse #livsstil #hverdag #blogg #mars #sunt #godt #gryte #grønnsaker #hverdag #foto #Norge #Bergen #vår #vinter #matglede #helse #bilder #oppskrift #tips

22 kommentarer

Iselin Renée

09.03.2017 kl.14:29

Takk for tips :)

spisogspar

09.03.2017 kl.17:54

Iselin Renée: Bare hyggelig <3

annebe

09.03.2017 kl.14:29

Blir gryterett med kjøtt her i dag også.. men bruker en Toro-pose som basis.. din oppskrift frister mer :)))

spisogspar

12.03.2017 kl.13:12

annebe: Ja gryterett er kjempegodt, og lurt å bruke Toro-pose som basis ;)) Tusen takk <3

ladyaugust

09.03.2017 kl.16:53

Lapskaus nesten jo :D Ser skikkelig godt ut! Jeg pleier å ha i spekekjøtt og da blir det saftsuse :) Ha en fiiin dag <3 klæm

spisogspar

09.03.2017 kl.17:55

ladyaugust: Ja dette er kjempegodt! Spekekjøtt høres godt ut ja :D Klem <3

Siri Kolstad

09.03.2017 kl.17:48

Takk for oppskrift :)

spisogspar

09.03.2017 kl.17:55

Siri Kolstad: Bare hyggelig <3

dvergpinschere i mitt hjerte

09.03.2017 kl.18:40

Nammm..det er noe av det beste jeg vet! Ha en god kveld!

spisogspar

09.03.2017 kl.20:05

dvergpinschere i mitt hjerte: Så kjekt å høre :D Tusen takk <3 Ha en fin kveld :))

frodith

09.03.2017 kl.20:14

Litt sånn suppelapskaus <3 Veldig godt, og noe jeg fikk hjemme mye da jeg vokste opp:-)

spisogspar

09.03.2017 kl.20:20

frodith: Hehe, ja, veldig godt er det :))

Lilli

09.03.2017 kl.21:16

Det så veldig godt ut (:

spisogspar

09.03.2017 kl.21:25

Lilli: Tusen takk <3

charlotte79

09.03.2017 kl.22:14

Hvordan finner en ut at det e okse høyre rygg???? Såg godt ut :)))

spisogspar

09.03.2017 kl.22:18

charlotte79: okse høyrygg ;)) det pleier å stå på pakken :))

Janne

09.03.2017 kl.23:17

mmm,fantastisk<3

spisogspar

09.03.2017 kl.23:21

Janne: Tusen takk <3<3<3

buroyfoto

10.03.2017 kl.00:07

Det så godt ut :D

spisogspar

10.03.2017 kl.14:49

buroyfoto: Tusen takk <3

Vilde

12.03.2017 kl.12:20

naam så godt, perfekt :D

spisogspar

12.03.2017 kl.12:22

Vilde: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

spisogspar

spisogspar

38, Bergen

Velkommen til spis og spar! Dette er først og fremst en matblogg med fokus på hvordan lage god og billig mat fra bunnen av , men med et familiemedlem med diabetes type 1 blir det også mye fokus på sunn mat, og gjerne da lav-karbo. Det er stort sett jeg som skriver på denne bloggen, men min mann kommer også med innspill, og hans spesialitet er italienske retter. Min mann heter Sandro og har jobbet på restauranter i Italia og i Norge. Han er opprinnelig fra Sicilia, men har også bodd mange år i Brasil og har de siste 10 årene bodd i Norge. Jeg heter Katrine og er utdannet vernepleier, har tatt et ernæringskurs for noen år siden og er spesielt opptatt av at maten skal være smakfull, sunn og billig. Maten vi lager er inspirert av Norge, Sicilia og Sør-Amerika. Sammen har vi to barn på 5 år og 9 år. Nylig fikk 9- åringen diabetes 1 så bloggen vil også handle en del om dette. SPONSORER: HONNING CENTRALEN, FJORDLAND

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits